Κίνηση-ματ από Μαρινάκη για Μιραλάς
Ένα από τα θέματα που "καίνε" αυτή την περίοδο τον Ολυμπιακό, είναι και του Κέβιν Μιραλάς. Όσο ο Βέλγος επιθετικός κάνει τέτοιες εμφανίσεις και η υπόθεση της παραμονής του βρίσκεται ακόμα στον αέρα, τόσο θα παραμένει ψηλά στην "ημερίσια διάταξη" της ερυθρόλευκης καθημερινότητας. Όμως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε να κάνει μια κίνηση-ματ και να φέρει την υπόθεση στα δικά του μέτρα, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει με οτιδήποτε καταπιάνεται. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρωταθλητής", ο 43χρονος εφοπλιστής τακτοποίησε τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον Κριστόφ Ενροτέ (υιός του Ροζέρ) ότι προτίθεται να κρατήσει τον Μιραλάς στο λιμάνι και συνάμα να "κονιορτοποιήσει" το όποιο επιχείρημά του για δήθεν αφερεγγυότητα της διοίκησης του Ολυμπιακού. Αν μη τι άλλο, εφόσον ισχύει στο ακέραιο το ρεπορτάζ, ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών έχει πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση, με δεδομένη την επιθυμία του ίδιου του παίκτη να μείνει στην χώρα μας και τον πολυπρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης έδωσε στον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζο, την εντολή να καταθέσει 200.000 ευρώ στον λογαριασμό του πατέρα του ποδοσφαιριστή και άλλες 30.000 ευρώ σε αυτόν του μάνατζερ. Έτσι, λοιπόν, όταν ο Ενροτέ έρθει στο Φάληρο για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, πιθανότατα το θέμα θα μπει στην τελική του ευθεία, προκειμένου ο Μιραλάς να παραμείνει για μια τετραετία στον Ολυμπιακό. Επιπλέον, η κίνηση αυτή έδωσε χρόνο στους Πειραιώτες να μπορούν να "τρενάρουν" την υπόθεση ως τις 31 Ιανουαρίου με μεγαλύτερη ευκολία, αν και στόχος της διοίκησης είναι να τελειώνει γρήγορα το θέμα, δένοντας τον 23χρονο άσο με πολυετές συμβόλαιο έναντι παχυλής ετήσιας αμοιβής (κοντά στο 1 εκ. ευρώ).

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ρήτρας, που φτάνει τα 2,5 εκ. ευρώ, η σκέψη της διοίκησης είναι να δώσει μπροστά ένα πολύ μεγάλο ποσό, ώστε να κατεβάσει την τελική τιμή και να αποκτήσει τον παίκτη πιο φτηνά. Τα προβλήματα της Σεντ Ετιέν είναι γνωστά, οι "στεφανουά" έχουν μεγάλη ανάγκη από ρευστό και ίσως συναινέσουν σε κάτι τέτοιο. Βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρο, όμως η διοίκηση του Ολυμπιακό θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως και να 'χει, ο Μαρινάκης έκανε το πρώτο βήμα και πλέον αναμένονται και τα επόμενα.