ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα


Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, ζήτησε τη λίστα με τα ύποπτα ελληνικά παιχνίδια από την εισαγγελέα πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, με αυτεπάγγελτη παρέμβαση. Σε αντίθεση με την αρχική τοποθέτηση της ΕΠΟ και του κ. Μπιτσαξή η κίνηση του κ. Φάκου.
Η αποκάλυψη για την κίνηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού «Blue Sky», και ανέφερε ότι ο κ. Φάκος αυτεπάγγελτα πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει τη λίστα με τα παιχνίδια που θεωρεί ύποπτα η UEFA, κάνοντας ουσιαστικά την πρώτη κίνηση για ανάμιξη της ΕΠΟ στην υπόθεση ένα περίπου χρόνο μετά την αποκάλυψη του θέματος. Κι αυτό γιατί η ομοσπονδία τόνιζε διαρκώς ότι δεν μπορεί να αναμιχθεί στο θέμα η αθλητική δικαιοσύνη, άποψη που έχει και ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής.
Το τι κάνει σημαντική την κίνηση αυτή, είναι το εξής: Ο αθλητικός εισαγγελέας, είναι ο μοναδικός που μπορεί να επιβάλει ποινές σε συλλόγους και ομάδες. Το ποινικό δικαστήριο, που μέχρι τώρα εξετάζει την υπόθεση, μπορεί να υποβάλει κυρώσεις μόνο σε φυσικάπρόσωπα, κάτι που σημαίνει ότι όποια κι αν ήταν η απόφαση τελεσίδικα, δε θα υπήρχε ποινή για τις ομάδες.Από εκεί και πέρα, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης αλλά και η εισαγγελέας πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, έχουν ζητήσει από τον Σοφοκλή Πιλάβιο με επίσημη επιστολή να τους ενημερώσει αν έχει στα χέρια του κι άλλα στοιχεία πέραν του φακέλου με τα 27 ύποπτα παιχνίδια. Η ΕΠΟ υποστηρίζει για την ώρα, ότι έχει παραδώσει στη δικαιοσύνηόλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου