ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΣ...ΤΟ ΒΙΟΛΙ ...ΒΙΟΛΑΚΙ ΤΟΥ...Αδαμίδης: «Δεν είμαστε λαγοί και συνεταιράκια»

Αδαμίδης: «Δεν είμαστε λαγοί και συνεταιράκια» 

12/11/2010

Ευθεία επίθεση κατά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Δεν είμαστε λαγοί και συνεταιράκια. Πρέπει να καταλάβουν ότι το πρωτάθλημα δεν είναι για δύο. Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι υπό διάλυση».

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι το θέμα των ανανεώσεων θα τελειώσει μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ αποκάλυψε ότι τα μηνύματα για γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι θετικά.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης στους Γιάννη Καραλή και Γιάννη Κυφωνίδη:

Για την σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας και την επιστολή που έστειλε:

Όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι τουλάχιστον τραγελαφικά και δεν τιμούν κανέναν. Δεν τιμούν ούτε παράγοντες, ούτε παραγοντίσκους, που δήθεν κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς συνένοχοι στο καθημερινό πανηγύρι που στήνεται είναι και κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και αναφέρομαι στους λίγους, βέβαια -και δήθεν αντικειμενικούς- αλλά με σοβαρές κοκκινοπράσινες αποχρώσεις.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι και να καταστήσω σαφές ότι η ΑΕΚ έχει πλέον διοίκηση που και την γνώμη της θα λέει και θα παρεμβαίνει όποτε το κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο -διαφυλάσσοντας και τα συμφέροντά της, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Επίσης, θέλω να κάνω σαφές ότι πολιτική ασκεί η διοίκηση της ΑΕΚ και μόνο. Αυτή δεν κατευθύνεται από τα εξώφυλλα, τα οπισθόφυλλα, έμμεσα δημοσιεύματα και απειλές.

Τη Δευτέρα η ΑΕΚ έστειλε μία επιστολή στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκ και την κοινοποίησε στα μέλη του ΔΣ. Αυτή κατέκρινε ορισμένες ενέργειες και συμπεριφορές του κ. Μαρινάκη. Ήταν πολύ εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη. Από πού και ως πού η κριτική προς τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ αποτελεί επικοινωνιακό τρικ;

Για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται από δημοσιεύματα στην ΑΕΚ:

Χαρακτηρισμοί όπως «λαγοί» και «συνεταιράκια» του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, ακούγονται ως ανέκδοτο και τους επιστρέφω και στις δύο ομάδες. Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, κάλεσα τον κ. Μαρινάκη να βελτιωθεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του πιο αμερόληπτα. Και επειδή εμείς οι ΑΕΚτζήδες είμαστε ακριβοδίκαιοι και τίμιοι, αναγνώρισαμε ορισμένα θέματα, τα οποία χειρίστηκε σωστά ο κ. Μαρινάκης.

Με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η κριτική που ασκείται προς την ΑΕΚ από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο κ. Μαρινάκης παρευρέθη στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (σ.σ. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) ως πρόεδρος της Σούπερ Λγκ και δεν είχε καμία δουλειά στα αποδυτήρια των διαιτητών και δεν ήταν η ώρα να κατακρίνει λάθη διαιτητών.

Υπήρξαν φωνές και εντάσεις κατά το ΔΣ και στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε να ρίξουμε τους τόνους και να βγούμε ενωτικά προς τα έξω. Όπως είδατε την επόμενη μέρα, όλες οι εφημερίδες κράτησαν χαμηλούς τόνους -εκτός από δύο. Και αυτές οι εφημερίδες πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Τα συμπεράσματα δικά σας. Αν δείτε τις οπαδικές εφημερίδες της ΑΕΚ, βγήκαν την επόμενη μέρα -προς τιμήν τους- ενωτικά και με χαμηλούς τόνους. Τα πρωτοσέλιδα του Ολυμπιακού βγήκαν επιθετικά.

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, είναι τρανό παράδειγμα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό διάλυση και εμείς -ως η μόνη ομάδα που ορθώνει ανάστημα κατακρίνει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό- κρινόμαστε ως γραφικοί που κάνουν επικοινωνιακά τρικ. Γραφικοί είναι όσοι βρίζουν και λένε για βρώμικα πρωταθλήματα. Οι άλλοι δεν συμμετέχουν σε αυτό.

Για όσα φέρονται να ειπώθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας:

Εγώ είπα στον κ. Μαρινάκη και σήμερα ότι αν έχει στοιχεία πως ο Παναθηναϊκός πέρυσι κέρδισε ένα βρώμικο πρωτάθλημα, να βγει να τα πει και να πάει στον εισαγγελέα. Το ίδιο έχω πει και στον κ. Πατέρα.

Όλοι έχουμε κάποιες ενδείξεις, αλλά ενδείξεις και αποδείξεις απέχουν. Καλώ τον οποιονδήποτε έχει στοιχεία -που να λένε ότι τα πρωταθλήματα των προηγούμενων ετών δεν ήταν καθαρά- ας τα δώσει στον εισαγγελέα. Μίλησα και με τον κ. Σιμιτζόγλου και του είπα να καλέσει όποιον νομίζει ότι πρέπει. Πρέπει να καταλάβουμε. Ή προχωράμε και καθαρίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή παραμένουμε στην ίδια κατάσταση.

Η ΑΕΚ θέλει να δοθούν όλα τα πρακτικά του Δ.Σ. στην δημοσιότητα και στον εισαγγελέα και να λάμψει η αλήθεια. Εμείς ασκήσαμε κριτική. Δεν θέσαμε ποτέ θέμα εμπιστοσύνης στον κ. Μαρινάκη. Ο σκοπός μας ήταν να ασκήσουμε κριτική προειδοποιητική στον κ. Μαρινάκη και να του πούμε: «Είτε θα λειτουργήσεις ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ, είτε του Ολυμπιακού και αν κρίνουμε εμείς ότι οι περαιτέρω ενέργειές σου είναι τέτοιες που μας δείχνουν ότι δεν αλλάζει η συμπεριφορά σου, τότε θα θέσουμε θέμα εμπιστοσύνης.

Για την αμφισβήτηση της εξουσίας του ως προέδρου, επειδή δεν είναι μεγαλομέτοχος ο ίδιος:

Έχω στην κατοχή μου μετοχές της ΑΕΚ και την πλήρη εμπιστοσύνη των δύο μετόχων της ΑΕΚ, των κ. Παππά και Νοτιά. Το Δ.Σ. έχει την εμπιστοσύνη τους και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να χειριστούμε τα θέματα της ομάδας εν λευκώ. Θα κάνουμε ό,τι κρίνουμε καλύτερο για το συμφέρον της ΑΕΚ. Οι μέτοχοι έχουν βάλει περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχει βάλει μέχρι τώρα ο κ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Αλλά και να μην ήταν τόσα, η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να μιλά και να ασκεί κριτική. Δεν είναι πρωτάθλημα για δύο εδώ. Δεν υπάρχει μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Είπα σε όλους -και το παραδέχομαι- ότι έχω κάνει λάθη. Για την συμπεριφορά μου εναντίον του κ. Κουκουλάκη δεν ζητάω συγγνώμη από κανέναν. Όταν βλέπω την ομάδα μου να μην παίρνει τέσσερα πέναλτι, τότε ναι, θα βγω και θα φωνάξω. Αλλά δεν ανέχομαι, όταν άλλες ομάδες έχουν αντικειμενικές διαιτησίες, να βγαίνουν και να ωρύονται.

Για τη βελτίωση του πρωταθλήματος και τη συμβολή της ΑΕΚ:

Το πρωτάθλημα καταρρέει και χάνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του, ιδίως όταν υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες περί καθαρότητας χωρίς στοιχεία. Πώς να πάμε στους χορηγούς μας και να ζητήσουμε να αυξήσουν τις επιχορηγήσεις τους, όταν παραδεχόμαστε πως το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό και ανταγωνιστικό;

Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα. Έχουμε υποχρέωση στα εκατομμύρια φιλάθλων να φωνάξουμε ότι η ΑΕΚ είναι εδώ, είναι απέναντι σε όσους θέλουν ένα βρώμικο πρωτάθλημα και θα είμαστε μαζί με όσους θέλουν ένα βελτιωμένο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές ομάδες με τεράστια δυναμική και δεν είναι πρωτάθλημα για δύο.

Θα κριθούμε στο τέλος της θητείας μας. Ακόμα η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που δημιούργησαν οι προκάτοχοί μας με τις ενέργειές του. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης.

Πιστεύω στην προσπάθεια του κ. Πιλάβιου -παρά τα πολλά λάθη που κάνει. Χρειάζεται σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση της διαιτησίας. Πρέπει να γίνει μία πολύ σοβαρή συζήτηση για το αν από του χρόνου πρέπει να έχουμε έξι διαιτητές. Να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη, ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο που να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει δόλος.

Δεν είμαστε «λαγοί» κανενός, ούτε του ΟΣΦΠ ούτε του ΠΑΟ. Ξέρουν όλοι ποιοι είναι λαγοί και συνεταιράκια και ποιοι δεν είναι. Εμείς δεν συμφωνούμε σε αυτά. Είμαστε ουδέτεροι και δεν καταλαβαίνουμε από πιέσεις και απειλές. Δέχομαι απειλές και είμαι εδώ για να προασπίζομαι συμφέρονται της ΑΕΚ. Όλες οι απειλές μας αφήνουν αδιάφορους. Το μόνο που ΔΕΝ θα μπορεί να μας προσάψει κανείς στο τέλος της θητείας μας θα είναι ότι υπήρξαμε απατεώνες και λαμόγια ή ότι δεν δουλέψαμε .

Για το γήπεδο:

Το μεγαλύτερο μας στοίχημα είναι το γήπεδο και είναι το μόνο που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια. Τα μόνα μηνύματα που έχουμε από την κυβέρνηση είναι ότι βλέπουν θετικά την δημιουργία στην Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς είναι έργο ανάπτυξης για την περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν καταλάβει πόσο σημαντική είναι η παρουσία της ΑΕΚ εκεί. Δεν πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια. Ο κ. Γκούμας και ο κ. Χατζηιωάννου έφυγαν με εξαιρετικό τρόπο. Έδωσαν χρήματα και χρόνο, αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση επαναδραστηριοποίησής τους -αν και θα ήταν ευχής έργον.

Η εικόνα της Ριζούπολης στο ματς με τον Πανσερραϊκό ήταν συγκινητική, αλλά η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί για πολλούς λόγους ότι δεν μπορεί να πάει εκεί.

Για τις ανανεώσεις των Σκόκο-Τζεμπούρ-Μπλάνκο:

Πολιτική μας στο θέμα των ανανεώσεων δεν επηρεάζεται από… περίεργα πρωτοσέλιδα. Με τον κ. Τζεμπούρ έχουμε συμφωνήσει και μέσα στο Δεκέμβριο θα λήξουν οι ανανεώσεις -είτε θετικά είτε αρνητικά. Εγώ δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε οποιοδήποτε συμβόλαιο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε τις προτάσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις επόμενες διοικήσεις. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ και δεν θα κάνουμε τίποτα που να θέσει σε κίνδυνο την ομάδα.

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες με τον Πανιώνιο:

Η ΑΕΚ, από τότε που ανέλαβα εγώ τουλάχιστον, έχει δώσει γύρω στις 900.000 στον Πανιώνιο. Υπάρχει μία ακόμα δόση για τον Ραφίκ μέσα στον μήνα, βρισκόμαστε σε επαφή με την διοίκηση του Πανιωνίου και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Για τις μεταγραφές του Γενάρη:

Σχεδιασμός υπάρχει πολύ συγκεκριμένος. Με τον κ. Χιμένεθ δεν έχουμε κάνει κουβέντα για μεταγραφές. Όταν έρθει η ώρα, θα το κάνουμε. Τα οικονομικά όλων των ομάδων είναι περιορισμένα. Δεν πουλήσαμε κανένα παίκτη. Θα δούμε ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες και θα πράξουμε αναλόγως. Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία.

Για τον διαχειριστικός έλεγχο:

Έχει αργήσει πολύ, αλλά είναι μία επίπονη διαδικασία. Δεν επεμβαίνουμε στο έργο των ορκωτών λογιστών. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες να έχουμε μία σαφή εικόνα. Όταν πάρουμε το πόρισμα θα δώσουμε μία συνέντευξη Τύπου για να πούμε ακριβώς πήγαν τα χρήματα.

Κλείνοντας, ο κ. Αδαμίδης ανέφερε:

Μας εξοργίζει να μας αποκαλούν συνεταιράκια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ είναι ανεξάρτητη. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν καταβαίνουμε από απειλές και πιέσεις. Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι συνεταιράκια και λαγοί. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι. Έχω συνοδεία. Δέχομαι απειλές, αλλά δεν με αγγίζουν. Είμαι πρόεδρος της ΑΕΚ και είμαι εδώ για να προασπίζομαι τα συμφέροντα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου