ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μπιτσαξης-«Καταργείστε τη Σούπερ Λίγκα»!

Μπιτσαξης-«Καταργείστε τη Σούπερ Λίγκα»!

11/03/2011


«Καταργείστε τη Σούπερ Λίγκα»! 
Επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία θα της ζητεί να αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τη Σούπερ Λίγκα, θα στείλει –σύμφωνα με πληροφορίες- το πρωί της Παρασκευής 11/3 ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής! Σε περίπτωση που η απαίτηση της πολιτείας δεν γίνει αποδεκτή, θα πάψει αυτομάτως κάθε χρηματοδότηση του κράτους προς το ποδόσφαιρο!


Ο κ. Μπιτσαξής έχει εκφράσει επανειλημμένως τη δυσαρέσκεια του για τη λειτουργία της Σούπερ Λίγκας, καθώς τη θεωρεί αναξιόπιστη, όπως αναξιόπιστους θεωρεί πολλούς εκ των παραγόντων που αποτελούν μέλη της. Το έχει πει, άλλωστε, ευθέως στον Σοφοκλή Πιλάβιο σε πρόσφατη συνάντηση τους.

Όλα αυτά είχαν εκφραστεί μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Φαίνεται, όμως, πως η υπόθεση των κασετών και των όσων εμπλέκονται στις «σκοτεινές» ιστορίες που καταγγέλλονται, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, λοιπόν, έχει αποφασίσει να στείλει την Παρασκευή 11/3 επιστολή προς την ΕΠΟ, με την οποία θα της ζητεί να αναλάβει η ίδια η ομοσπονδία το επόμενο πρωτάθλημα, καταργώντας ουσιαστικά τη Σούπερ Λίγκα.

Σε περίπτωση που στην ομοσπονδία εκφράσουν αντιρρήσεις (έχουν άλλωστε το δικαίωμα, μιας και αυτοδιοικούνται) η πολιτεία θα διακόψει άμεσα κάθε χρηματοδότηση προς το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης και της επιχορήγησης των Ενώσεων!

Πρέπει, ωστόσο, να υπενθυμιστεί, πως η λειτουργία της Σούπερ Λίγκας προβλέπεται με νόμο, συνεπώς δεν καταργείται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, αν συναινέσει η ΕΠΟ και με δεδομένη τη στήριξη της πολιτείας, η μετάβαση θα μπορεί να γίνει εύκολα.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, οφείλουμε να εκφράσουμε την εξής απορία: Από πού και ως πού ο κ. Μπιτσαξής θεωρεί πως η ΕΠΟ είναι ικανή να διοργανώσει το πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας; Διοργάνωσε κάτι άλλο με επιτυχία ή έχει παρουσιάσει το ελάχιστο –έστω- έργο σε ζητήματα όπως η βία και η διαιτησία και δεν το αντιληφθήκαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου