ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η ατζέντα Μαρινάκη-Βαλβέρδε


Η ατζέντα Μαρινάκη-Βαλβέρδε  

12/03/2011

Η ατζέντα Μαρινάκη-Βαλβέρδε 
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνάντηση που θα έχουν μετά τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος παρουσιάζει η Sportday. Στου Ρέντη αναμένεται σήμερα ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ.


Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν Μαρινάκης και Βαλβέρδε, αν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή αυτή την αγωνιστική. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» θα καλέσει τον Ισπανό προπονητή στο γραφείο του για να καταστρώσουν τα πλάνα τους ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο άνδρες είναι τρία. Οι ανανεώσεις συμβολαίων, οι επιστροφές των δανεικών και οι μεταγραφές. Τα δύο συμβόλαια που εκπνέουν το καλοκαίρι είναι των Ραούλ Μπράβο και Ζαουάντ Ζαϊρί. Επιθυμία του Βαλβέρδε είναι να μείνει τουλάχιστον ο πρώτος, οπότε το θέμα θα κριθεί στο οικονομικό. Ο Ισπανός εισπράττει περίπου 1.4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και οι «ερυθρόλευκοι» θα τους προσφέρουν νέα με μείωση, ίσως και , μεγαλύτερη του 50%.

Αναφορικά με τους δανεικούς, οι Πειραιώτες έχουν 17 (!) παίκτες σε άλλες ομάδες και ο Βαλβέρδε θα πρέπει να αποφασίσει εάν και ποιους από αυτούς θέλει στο ρόστερ του. Ο μόνος, θεωρητικά, σίγουρος για επιστροφή είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος βγάζει μάτια με τις επιδόσεις του στον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα, αναλογικά πάντα με τις εισηγήσεις του Ισπανού, θα πρέπει να πράξει και ο Μαρινάκης, για να δει τι θα κάνει με τους υπόλοιπους.

Στο μεταγραφικό μέρος, τα πάντα θα κριθούν από το τι θα ζητήσει Βαλβέρδε και σε ποιες θέσεις. Το μπάτζετ δεν θα είναι υψηλό, ειδικά στην εποχή λιτότητας που διανύουμε, ωστόσο, η απόκτηση χαφ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Στου Ρέντη ο Μαρινάκης

Τη συνήθη τακτική του, πριν από μεγάλα ματς, θα ακολουθήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη και να μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και τους παίκτες της ομάδας ή μόνο τους αρχηγούς της. Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών θέλει να περάσει το μήνυμα: «Πάρτε το πρωτάθλημα και μην ακούτε τίποτα. Πάρτε το παιχνίδι. Να το πάρουμε για να τελειώνουμε».

Κλειστά χαρτιά ο Βαλβέρδε

Μεγάλη βάση στις ασκήσεις τακτικής και τις στημένες φάσεις δίνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχει δείξει τις προθέσεις του για το βασικό σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στην Τούμπα. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην σημερινή προπόνηση (15:00), όπου θα δείξει ενδεκάδα κατά πάσα πιθανότητα ο Ισπανός προπονητής. Ένα πιθανό σχήμα είναι αυτό με Πάντελιτς, Φουστέρ, Ζαϊρί, Ρόμενταλ, Μοντέστο, Ντουντού, Μανιάτη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ και Πάρντο. Ανοιχτή είναι η μία θέση στα σέντερ μπακ, με τον Ποτουρίδη να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Αβραάμ Παπαδόπουλου, διότι ο τελευταίος βρίσκεται στο... κόκκινο και ίσως ο Βαλβέρδε να τον κρατήσει στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου