ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έδωσε ονόματα ο Δαλούκας

Έδωσε ονόματα ο Δαλούκας 

11/03/2011

Έδωσε ονόματα ο Δαλούκας 
Το κουβάρι μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Ο Γιώργος Δαλούκας στον αθλητικό εισαγγελέα έκανε σοβαρές καταγγελίες για πρόσωπα και καταστάσεις, αρνούμενος ότι έχει δωροδοκηθεί. Την Τετάρτη ενώπιον του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου θα καταθέσουν οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Κύρος Βασσάρας, ενώ για την ίδια ημέρα κλήθηκε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης.

Για περίπου μιάμιση ώρα κατέθετε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο Γιώργος Δαλούκας και όπως έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ, έκανε σοβαρότατες καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Έλληνας διαιτητής τόνισε ότι δεν δωροδοκήθηκε, ούτε έχει δωροδοκηθεί ποτέ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει στείλει καμία επιστολή στην UEFA.
Αναφερόμενος στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ο Δαλούκας είπε: «Έκανα ένα ανθρώπινο λάθος και αυτό πληρώνω τώρα».

Τα αιτήματα που παρουσίασε ο κ.Δαλούκας -πάντα σύμφωνα με δικαστικές πηγές- είναι να αποκατασταθεί ηθικά και να επιστρέψει ενεργά στη διαιτησία, ενώ υπογράμμισε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις.

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει συλλέξει αρκετά και σημαντικά στοιχεία για να συνεχίσει την υπόθεση. Την Τετάρτη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Κύρος Βασσάρας για διασταύρωση πληροφοριών που προκύπτουν από τις καταθέσεις, ενώ την ίδια ημέρα, από το γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα θα περάσει και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει λόγος κατά τον κ. Σιμιτζόγλου να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για κανέναν, τουλάχιστον για την ώρα. Τα αδικήματα που διερευνούνται μέχρι στιγμής είναι αυτά της δωροδοκίας και του εκβιασμού και είναι πλημμελήματα, με το δεύτερο να υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσει μέχρι το βαθμό κακουργήματος. Αν η εκβίαση γίνει κακούργημα, βάσει στοιχείων τότε ίσως χρειαστεί να ελεγχθούν τηλεφωνικές συνομιλίες. Ο αθλητικός εισαγγελέας φέρεται να καλύπτεται απόλυτα από τις καταθέσεις που έχει ακούσει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να μην τον απασχολεί αν οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση δεν θα κληθούν να καταθέσουν οι Αχιλλέας Μπέος, Νικόλας Πατέρας και Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Με ομάδες δεν ασχολείται ο αθλητικός εισαγγελέας, ασχολείται με πρόσωπα. Με ομάδες θα ασχοληθεί η αθλητική δικαιοσύνη και αφού πάρει τα στοιχεία θα δει αν προκύπτει κάτι το μεμπτό.

Τα στοιχεία ζήτησε και ο Ανδρέας Φάκος

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, ζήτησε τα στοιχεία της υπόθεσης για να τα μελετήσει και να κρίνει αν στοιχειοθετείται η άσκηση πειθαρχικών διώξεων από μέρους του.

Η διαδικασία, όμως βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου δεν δίνει τα στοιχεία πριν αυτή ολοκληρωθεί. Η ΕΠΟ θα τα ζητήσει από τον Αλέξη Κούγια και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα λάβει ολόκληρο τον φάκελο της υπόθεσης τον αθλητικό εισαγγελέα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας δεν ασχολείται με ομάδες, ασχολείται μόνο με πρόσωπα. Με ομάδες θα ασχοληθεί η αθλητική δικαιοσύνη και αφού πάρει τα στοιχεία θα δει αν προκύπτει κάτι μεμπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου