ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κοκκίνισε όλο το Νησί

Κοκκίνισε όλο το Νησί

16/03/2011



Η Π.Ε.Φ.Ο του Νιούκαστλ, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1997 από μια μερίδα φοιτητών με πρωτοστάτες τους Γιάννη Μητσόπουλο, Νίκο Ροδόπουλο και Χρήστο Καπάτο, ενώ τον Οκτώβριο του 1998 προστέθηκε στο επιτελείο και ο Πάνος Τριανταφύλλου.  


Στο ξεκίνημα η Π.Ε.Φ.Ο. του Νιούκαστλ απαριθμούσε περί τα 29 μέλη σε μια πόλη που ο τοπικός ελληνικός πληθυσμός δεν ξεπερνούσε τους 50 κατοίκους ενώ οι έλληνες φοιτητές δεν ήταν πάνω από 500.


Το Μάη του 1999, που ήταν και η τελευταία φορά που επιχειρήθηκε η εγγραφή μελών, απαριθμούσε 89 μέλη. Από τότε, πέρα από τον σταθερό πυρήνα των μελών του, η Π.Ε.Φ.Ο. του Νιούκαστλ δέχεται στην οικογένειά της κάθε Έλληνα που θεωρεί τον εαυτό του Ολυμπιακό, από κάθε γωνιά του αγγλικού βορρά.

Το φθινόπωρο του 1997, οργανώθηκε η πρώτη μίνι εκδρομή της Π.Ε.Φ.Ο. με τη συμμετοχή μόλις δύο μελών στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας εναντίον της Ρόζενμποργκ. Από τότε μπήκε το νερό στο αυλάκι και διοργανώνεται τουλάχιστον μία εκδρομή σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Έτσι το Νοέμβριο του 1998, η Π.Ε.Φ.Ο. βρέθηκε στο Άμστερνταμ στο παιχνίδι ενάντια στον Άγιαξ. Η εκπληκτική πορεία του Ολυμπιακού οδήγησε την Π.Ε.Φ.Ο. στο Τορίνο στον αγώνα απέναντι στη Γιουβέντους την άνοιξη του 1999. Την ίδια χρονιά, το φθινόπωρο, η Π.Ε.Φ.Ο. βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ παρακολουθώντας το εκπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στο Θρύλο και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέλος το χειμώνα του 2000, η Π.Ε.Φ.Ο. του Νιούκαστλ είχε την τύχη να διοργανώσει την πρώτη εκδρομή στα …εδάφη της για τον αγώνα με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

 


www.thrylos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου