ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΥΝΗΣΕ ΤΟ KATIMAGIKO.GR TI ΛΕΕΙ ΤΟ BLOG (VIDEO)

Προσωπικά, δεδομένα κάναμε τη δουλειά μας

Προσωπικά, δεδομένα κάναμε τη δουλειά μαςΣε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου, σε όλες τις πολιτισμένες γωνιές του πλανήτη Γη, υπάρχει ένα αγαθό που λέγεται «ελευθερία του λόγου». Αγαθό, που για εκείνους οι οποίοι δεν γνωρίζουν, είναι κατοχυρωμένο από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς.
Αυτό υπερισχύει, όμως, των ατομικών ελευθεριών και των προσωπικών δεδομένων; Μεγάλη κουβέντα…
Όπως καταλάβατε, αναφέρομαι στη μήνυση που κατατέθηκε κατά του katimagiko.gr. Μήνυση που υπεβλήθη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Για όσους δεν έχουν ανοιχτό τον υπολογιστή από το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μαρινάκης διαμαρτύρεται για ένα βίντεο που δείξαμε από τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Εργοτέλη, στο Καραϊσκάκη.
Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Κατ’ αρχάς, εξεπλάγην προσωπικά όταν έμαθα τα «ευχάριστα» μαντάτα. Και εξεπλάγην, διότι μέχρι στιγμής, στα 35 μου χρόνια, δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι ανάλογο, τουλάχιστον από πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Ναι, το διαδίκτυο δεν είχε διαδοθεί τόσο στα χρόνια του Κόκκαλη και δεν υπήρχε καν στην εποχή του Νταϊφά. Ισως είναι ένα ζήτημα αυτό. Μετά την έκπληξη, λοιπόν, κάθισα και σκέφτηκα το «γιατί». Το katimagiko.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από πεντέμισι μήνες, για την ακρίβεια στις 27 Σεπτεμβρίου 2010. Χάρη στη συμπαράστασή σας από τον πρώτο μήνα κιόλας πήραμε «τριψήφια» νούμερα ξεχωριστών αναγνωστών-χρηστών (πείτε το όπως θέλετε) και κάθε πρωτομηνιά η… καμπύλη της μέτρησης τραβάει την ανηφόρα.
Η ανοδική αυτή πορεία δεν είναι τυχαία, όπως τίποτε δεν είναι. Μας στηρίζετε, διότι ασχολούμαστε με τη μεγάλη μας αγάπη στον αθλητισμό. Τον σύλλογο του Ολυμπιακού, σε όλα τα επίπεδα. Κατακόκκινοι παντός καιρού. Και ασχολούμαστε με συνέπεια, αξιοπρέπεια, εγκυρότητα, αμεσότητα και πάντοτε προασπίζοντας τα συμφέροντα της ομάδας.
Από πρώτο χέρι, μάλιστα, σας λέω –και προκαλώ τον οποιονδήποτε να με διαψεύσει- πως ουδέποτε ζητήσαμε αντάλλαγμα για το έργο μας, όπως κάνουν άλλοι, που τα κείμενά τους «φωνάζουν» ότι κάνουν παιχνίδι.
Μέσα σε όλα αυτά, λοιπόν, «τραβήξαμε» και το… αμαρτωλό βιντεάκι. Το οποίο, για όσους δεν το έχουν δει, δείχνει τον κ. Μαρινάκη να παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη. Κάπου, μάλιστα, σε μια γωνιά, ίσως ανακαλύψει κάποιος και τον υιό του κ. Μαρινάκη, Μιλτιάδη.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το… αποκαλυπτικό βίντεο και το γερό αυτό μπάσιμο στα της σουίτας του κ. Μαρινάκη διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα. Ούτε 9, ούτε 11. Δέκα όλα κι όλα, που αν γνωρίζαμε πόσο ενοχλητικά θα ήταν, ούτε που θα σπαταλούσαμε το χρόνο μας, διότι πολύ απλά, δεν υπήρχε λόγος. Ούτε ρεκόρ από «χτυπήματα» έκανε ένα μικρής διάρκειας βίντεο που δεν έχει action, ούτε πιστεύαμε πως θα δημιουργηθεί τόσο μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που σκεφτήκαμε το απλούστατο: ότι ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης «κατεβαίνει» στο γήπεδο με τον γιο του και πριν ανέβουν στον τέταρτο όροφο τα βλέμματα που εισχωρούν άθελά τους στον ιδιωτικό τους χώρο –που είναι απόλυτα σεβαστός- είναι χιλιάδες.
Ακόμη, λοιπόν, προσπαθώ να αντιληφθώ αν αξίζει τον κόπο να γίνεται όλη αυτή η φασαρία κι ένας από τους ισχυρότερους οικονομικά παράγοντες της χώρας με τέτοια προσφορά στον τόπο και στον Ολυμπιακό, τον οποίο αναδεικνύει από την πρώτη του κιόλας φορά πρωταθλητή, να διατυπώνει κατ’ αυτό τον τρόπο παράπονα σε ανθρώπους του μεροκάματου που κάθε μέρα «ματώνουν». Διότι γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, πως όσο καλά και να αμείβεται ένας μισθωτός στη σύγχρονη Ελλάδα που μοιάζει, πλέον, με προάστιο του Αμαζόνιου, μεροκαματιάρης είναι.
Μια ακόμη απορία μου, είναι το γεγονός πως μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι με άλλες ιστοσελίδες. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό, από τη στιγμή που με την έναρξη του αγώνα (σ.σ. τη λειτουργία του site) είπαμε «εδώ είναι Πειραιάς». Αυτά.
ΥΓ. Η λήψη της φωτό έχει γίνει από το φωτογραφικό πρακτορείο Intime.
ΥΓ 2. EΔΩ μπορείτε να δείτε το βίντεο.
Συντάκτης: Χρήστος Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου