ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΟΝ Sentra 103,3


 ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΟΝ Sentra 103,3
Αποκαλυπτικός ο Σταύρος Αδαμίδης στον Sentra 103,3 και τους Βασίλη Βέργη, Ανδρέα Δημάτο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ «έβγαλε» τέσσερις ειδήσεις στην συνέντευξη μιας ώρας, στην οποία είχατε τη δυνατότητα να στείλετε τις ερωτήσεις σας και μέσω του SentraGoal.
Πρώτον, ο Αδαμίδης παραδέχτηκε πως έκανε λάθος και λειτούργησε οπαδικά κατά την επιστροφή της ομάδας από την Θεσσαλονίκη, με αφορμή το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τον δείχνει να φωνάζει υβριστικό σύνθημα κατά του Ολυμπιακού, μαζί με τον Βασίλη Δημητριάδη.

«Αμεσες εξελίξεις με Μπλάνκο και Μανωλά»

Δεύτερον, αποκάλυψε ότι η οριστική απάντηση του Μπλάνκο αναμένεται στις αρχές Απριλίου, κι όχι σήμερα, καθώς ο μάνατζερ του παίκτη ζήτησε ολιγοήμερη παράταση για να έρθει στην Αθήνα και να συζητήσει από κοντά με τον πελάτη του. Τρίτον, εξέφρασε ανοιξκτά την αισιοδοξία του για τον Κώστα Μανωλά, τονίζοντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα υποβληθεί νέα πρόταση στον παίκτη, η οποία πιθανότατα θα τον καλύπτει.
Τέταρτον, ο Αδαμίδης ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Μπάχα, Μίτσελ και Ματέος, αλλά και τις ομάδες τους προκειμένου να παραταθεί ο δανεισμός τους ή να αγοραστούν τα δικαιώματά τους, τονίζοντας πως και οι τρεις θέλουν να παραμείνουν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Αδαμίδη:
Για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου:
«Βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση και πριν από δύο χρόνια, 9 χρόνια χωρίς τίτλο για την ΑΕΚ, αν και νομίζουμε ότι ήμασταν οι ηθικοί πρωταθλητές το 2008, αισθανόμαστε εν μέρει δικαιωμένοι. Τώρα είμαστε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Εμείς ως διοίκηση είμαστε απόλυτα προσγειωμένοι. Αν η κατάκτηση επιτευχθεί και ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί δεν θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της ομάδας. Ο δρόμος έχει υπάρξει ανηφορικός και έτσι θα συνεχίσει. Η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Οταν εμείς αναλάβαμε η κατάσταση ήταν τουλάχιστον τραγική...
Να ξέρετε πως ότι κάνουμε γίνεται βάσει μιας συγκεκριμένης στρατηγικής και λογικής.
Ελπίζω να μη φτιάξει μόνο τον κ. Παππά και κ. Νοτιά που έχουν δώσει τα μέγιστα, αλλά και όλους τους άλλους εύπορες Ενωσίτες ώστε να συνδράμουν όλοι στο μέγιστο δυνατό για την ανάταση της ΑΕΚ. Να ενεργοποιήσει όλη την ενωσίτικη οικογένεια».
Για τα προβλήματα της ΑΕΚ: «Θα πούμε κάποια στιγμή ποια είναι τα προβλήματα της ΑΕΚ. Να ξέρετε πως και για το θέμα του γηπέδου ότι δουλεύουμε καθημερινά, γίνονται πολλά που δεν θέλουμε αυτή τη στιγμή να δημοσιοποιήσουμε, αλλά γίνονται καθημερινά βήματα και ελπίζουμε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου και το γήπεδο να είναι αυτά που θα οδηγήσουν την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα... Τα περισσότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση δεν είναι τωρινά. Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια που κάνουν τη φετινή διαδικασία ακόμη πιο επίπονη... Ευελπιστούμε ότι η ΑΕΚ θα πάρει την αδειοδότηση κανονικά».
Για το πώς μπορεί να επιδράσει ο τελικός του Κυπέλλου στα προβλήματα: «Το Κύπελλο δεν πρόκειται να εξαφανίσει τα προβλήματα. Ενδεχόμενη απώλεια του Κυπέλλου ίσως κάνει την αντιμετώπισή τους πιο δύσκολη, αλλά δεν πρόκειται να χαθεί η ΑΕΚ. Αλλά εδώ δουλεύουμε με συνέπεια και μέτρο. Να ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ πως ότι κάνουμε είναι για το καλό της ΑΕΚ. Σκοπός να κατακτήσουμε το Κύπελλο, να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση, να δουλέψουμε για το γήπεδο και να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο της ΑΕΚ».
Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανέγερση γηπέδου στον χώρο της Ν. Φιλαδέλφειας είναι εφικτή. Είμαστε πια βέβαιοι πως χωρίς καμία παρανομία και με την έγκριση της πολιτείας είμαστε έτοιμη να δρομολογήσουμε την κατασκευή του. Ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι να πούμε ακριβώς τα βήματα και το πότε. Η πιο ρεαλιστική λύση για την ΑΕΚ, με δεδομένο ότι έχει δρομολογηθεί το γήπεδο, είναι ίσως του χρόνου να παίξουμε για το πρωτάθλημα στη Ριζούπολη και τα ευρωπαϊκά μας στο ΟΑΚΑ».
Για το βίντεο όπου απεικονίζεται να πανηγυρίζει μετά τον τελικό: «Ηταν μια εσωτερική υπόθεση της ενωσίτικης οικογένειας, διογκώθηκε νομίζω. Μας βγήκε η ένταση όλης της ημέρας. Είμαι 36 στα 37 μου και δεν έχω ζήσει ποτέ μέρα να έχω ζήσει τόσο έντονα. Εχει συμβεί. Ανθρωποι είμαστε, μας βγαίνει και η οπαδική μας ιδιότητα. Εχουν υπάρξει και άλλοι πρόεδροι σε παρόμοια κατάσταση. Ηταν μια κακιά στιγμή, ξέρετε και τα συνθήματα δεν έχουν μεγάλη ποικιλία εδώ στην Ελλάδα. Αναγνωρίζω πως δεν έπρεπε να το κάνω».
Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ο κ. Χιμένεθ ήταν επιλογή όλης της διοίκησης. Εγώ έχω συνεργαστεί με πολλούς, είναι ένας άριστος άνθρωπος, έχουμε καθημερινή επικοινωνία και έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Το μόνιμο θέμα συζήτησης είναι η ΑΕΚ. Φυσικά και έχουμε μιλήσει για τη νέα χρονιά, παρακολουθούμε πολλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε πλάνα για την προετοιμασία, βλέπουμε προπονητικά κέντρα. Στο μέτρο του δυνατού και στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ θα γίνει το καλύτερο δυνατό.
Αν ρωτάτε εμένα, τη διοίκηση, είναι δεδομένη η επιθυμία να συνεχίσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Τον θέλουμε, τον αγαπάμε. Τον επιλέξαμε με προοπτική ότι θα κάτσει στην ΑΕΚ ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο σχεδιασμός μας πέρυσι τον Οκτώβριο ήταν να μείνει τουλάχιστον δύο αγωνιστικές χρονιές στην ΑΕΚ».
Για την οικονομική λιτότητα: «Η οικονομική λιτότητα δεν είναι ένα δεδομένο της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο κ. Χιμένεθ δεν έχει ζητήσει ποτέ ακριβούς ποδοσφαιριστές, ούτε πολλούς. Βεβαίως θα τον καλύψουμε. Εχουμε ήδη συζητήσει και για μεταγραφές και θα συνεχίσουμε.
Οι μέτοχοι της ΑΕΚ, από τη στιγμή που έχουμε αναλάβει εμείς ως διοίκηση, βάζουν κατά μέσο όρο στην ΑΕΚ ένα με ενάμισι εκατομμύριο το μήνα. Οταν έχουμε να πληρώσουμε ποδοσφαιριστές από τα προηγούμενα έτη, πολλοί εκ των οποίων δεν ακούμπησαν μπάλα στην ΑΕΚ, όταν έχουμε το ΦΠΑ».

Για τα τμήματα υποδομής: «Από πλευράς υποδομής στα τμήματα ακαδημιών βρισκόμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης χώρου, ο οποίος θα ενοικιαστεί και θα προπονούνται όλες οι ακαδημίες μαζί, ώστε να γίνεται παρακολούθηση από τους πρώτους προπονητές. Σκοπός μας το καλοκαίρι να οργανώσουμε τις ακαδημίες σε συνεργασία. Γίνονται κι εκεί συγκεκριμένες διαδικασίες».
Για τους Ισμαελ Μπλάνκο και Κώστα Μανωλά: «Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να μείνουν και οι δύο. Ο Ισμαελ έχει προσφέρει πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εδώ και του κάνουμε μια πρόταση που στην ΑΕΚ θα αξίζει ακριβώς τα διπλάσια από όσο αξίζει σήμερα. Είχαμε δώσει μια διορία μέχρι σήμερα, ο μάνατζερ ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα και να μιλήσει πρώτα μαζί του. Αναμένεται στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και περιμένουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαφοροποιήσουμε την πρόταση. Ηδη βγαίνουμε εκτός μπάτζετ για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή... Είναι μια διαπραγμάτευση. Βλέπεις πόσα θέλει και αναλόγως. Δεν μπορείς να δώσεις όσα ζητά ο ποδοσφαιριστής... Η μόνη δέσμευση από τον μάνατζέρ του είναι πως οποιαδήποτε πρόταση έρθει για τον παίκτη θα τη γνωστοποιήσει στην ΑΕΚ».
Για τον Κώστα Μανωλά: «Θα κάνουμε μια πρόταση άμεσα. Είναι ένα παιδί που έχει προσφέρει πολλά και η ΑΕΚ όμως του έχει προσφέρει πολλά. Είναι ένα παιδί που τιμάμε».
Για το αν η αντίδρασή του μετά την πρόκριση αναιρεί τις θέσεις του για κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την απόφαση να τελειώσει το παιχνίδι: «Το οπαδικό μου ξέσπασμα όπως είπα ήταν λάθος. Αυτό δεν αναιρεί όσα είπα ότι πρέπει να γίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμία σχέση. Εχουμε επιμείνει πάρα πολύ από την αρχή της σεζόν. Αν δε συνεχιζόταν το παιχνίδι νομίζετε πως αυτό θα έλυνε το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Αυτό που αντιμετωπίσαμε στην Τούμπα ήταν όντως μια κόλαση, η σωματική ακεραιότητα των παικτών μας τέθηκε υπό κίνδυνο. Εμείς είπαμε να βγούμε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν ήταν πάρα πολλοί. Στο πλαίσιο του fair play, δε θέλαμε να επικυρωθεί ο αγώνας μόνο βάσει του συγκεκριμένου αγώνα, πήραμε την απόφαση να λήξει κανονικά ο αγώνας... Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ένα υγιή ΠΑΟΚ, ένα υγιή Αρη για να γίνει κάθαρση. Πρέπει η πολιτεία να στρέψει όλη της την προσοχή για να βρει λύσεις και θα έχει τη στήριξή μας βεβαίως».
Για την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό: «Δεν είχα καμία ανταπόκριση για την επιστολή μου, η οποία στάλθηκε και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».
Για τον Νάτσο Σκόκο: «Οπωσδήποτε ο Νάτσο, νομίζω πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, δουλεύει πολύ σκληρά, ποτέ δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για αδιαφορία. Στα τελευταία 3-4 παιχνίδια βλέπουμε μια τεράστια άνοδο και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Ποτέ δεν διάλεγε παιχνίδια ο Νάτσο. Μπορώ να σας πω ότι δουλεύει συνέχεια. Ούτε φέτος, ούτε πέρυσι».
Για τους Μπάχα, Ματέος και Μίτσελ: «Για τους τρεις ποδοσφαιριστές, επειδή πάλι έχουν γραφτεί πολλά, αποκτήθηκαν με πολύ λίγα χρήματα. Για Μπάχα υπάρχει οψιόν ανανέωσης για άλλα 2 χρόνια και έχουμε συμφωνήσει στο ποσό ανανέωσης. Ο Ματέος, όταν τον πήραμε τον Δεκέμβριο για έξι μήνες, είχαμε μιλήσει με Ρεάλ ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε για ένα ακόμη έτος. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει, αλλά εμείς θα θέλαμε. Θα το συζητήσουμε με τη λήξη της σεζόν. Δεδομένο ότι θα κάνουμε την προσπάθεια. Το ίδιο θα κάνουμε και με τον Μίτσελ. Εχουμε εκφράσει την επιθυμία, σε μία συνομιλία με τον μάνατζέρ του, να παραμείνει ο Μίτσελ. Είναι και οι τρεις άριστες χαρακτήρες και πολύ ευτυχισμένοι στην ΑΕΚ. Αν τους βλέπατε πώς πανηγύριζαν στα αποδυτήρια της Τούμπας θα νομίζατε πως εκτός από φανατικοί οπαδοί της ΑΕΚ, ήταν και πολλά χρόνια στην ομάδα».
Για τις κατηγορίες από πλευράς Ολυμπιακού στο πρώτο ντέρμπι: «Μπορείτε να ρωτήσετε για τη φιλοξενία που τυγχάνουν στο ΟΑΚΑ όλες οι διοικήσεις, όλα αυτά τα χρόνια. Γνώμη μας πως η φιλοξενία μας ήταν άψογη και το μόνο που δεν επιτρέψαμε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ήταν να επισκεφτούν τον διαιτητή. Ηθελαν 2-3 άνθρωποι και δεν επετράπη, όπως δεν επιτρέπεται ούτε στο Καραϊσκάκης. Οι σχέσεις μας με τον Ολυμπιακό σε επίπεδο διοικήσεων, εγώ τουλάχιστον, τις βρίσκω πολύ καλές. Ο κ. Μαρινάκης και εγώ προσωπικά τα παίρνουμε πολύ σοβαρά κάποια πράγματα. Στην τελευταία συνεδρίαση καθίσαμε και μιλήσαμε με τον κ. Μαρινάκη. Ο,τι συμβαίνει είναι μόνο σε επίπεδο ποδοσφαιρικό. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι μεγάλοι μας αντίπαλοι...
Εγώ δεν παίρνω τίποτα προσωπικά. Μίλησα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού [...]. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Δε γνωρίζω αν θα πάω στο Καραϊσκάκης ακόμη. Επειδή φορές που δεν έχω πάει έχουμε νικήσει το βλέπω και ως γούρι. Δεν θέλω τα ξεσπάσματα τα δικά μου, είτε του κ. Μαρινάκη να δημιουργούν εντάσεις. Είναι στο επίπεδο στήριξης των ομάδων μας τις οποίες και οι δύο αγαπάμε».
Για τις σχέσεις με τους οργανωμένους: «Ως διοίκηση το μόνο που κάνουμε είναι να συνομιλούμε με τους οργανωμένους μας και να κάνουμε συστάσεις. Από εκεί και πέρα η εφαρμογή των νόμων είναι δουλειά της αστυνομίας. Και στην περίπτωση των επεισοδίων στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη θέλω να πιστεύω πως δεν παρότρυναν οι διοικήσεις τους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο, να χτυπήσουν τους ποδοσφαιριστές, να ρίξουν καπνογόνα. Δεν υπάρχει κανένας εναγκαλισμός με την Ορίτζιναλ. Η μόνη συνεργασία που έχουμε με ορισμένα μέλη είναι ότι κάποιοι από αυτούς είναι μέλη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Οποιος λέει το αντίθετο το λέει για να δημιουργήσει πρόβλημα. Η θέση της Ορίτζιναλ είναι στο γήπεδο, να φωνάζει».
Για το σκάνδαλο με τις κασέτες: «Τίποτα από αυτά που ακούγονται στις κασέτες δεν μου προκαλούν έκπληξη. Πολλά κυκλοφορούν στους κύκλους του ποδοσφαίρου από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπάρχουν συνέχεια φήμες. Τίποτα δε βοηθά την εικόνα του ποδοσφαίρου. Ή θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ή συγκεκριμένη ενασχόληση της πολιτείας με το ποδόσφαιρο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου