ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-4

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-4

Με μεγάλους πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Μιραλάς και Πάντελιτς, ο Ολυμπιακός πέρασε τραίνο από την Λιβαδειά, καθώς νίκησε με σκορ 4-0 τον Λεβαδειακό και πάτησε κορυφή μετά από 45 μέρες. Ο Σέρβος σκόραρε στο 9', ενώ ο Βέλγος πέτυχε χατ - τρικ (16', 39', 59').
Η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στην θέση που της αξίζει και δεν είναι άλλη από την κορυφή του πρωταθλήματος.


Στο 100ο ματς του Ερνέστο Βαλβέρδε στον ερυθρόλευκο πάγκο, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν περίπατο στην Βοιωτία.

Νίκησαν με σκορ 4-0 τον Λεβαδειακό με τον Κέβιν Μιραλάς να πετυχαίνει χατ - τρικ και να φτάνει τα 9 γκολ στην Super League. Το άλλο τέρμα σημείωσε ο Μάρκο Πάντελιτς.

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Μοδέστο και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Φετφατζίδης έπαιξε δεξιά, ο Μόνχε αριστερά και ο Μιραλάς σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.

Από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Λεβαδειακός έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, αλλά δεν άντεξε για πολύ. Το ζητούμενο σε αυτά τα ματς είναι ένα γρήγορο γκολ προκειμένου τα πόδια να... λυθούν και να φύγει το άγχος.

Στο  9' σημειώθηκε η προειδοποιητική βολή. Ο Φετφατζίδης με ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά πέρασε δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ήρθε το γκολ. Ο Αβραάμ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, με μία έξοχη μπαλιά τροφοδότησε τον Μοδέστο από τα δεξιά, ο Κορσικανός "έκοψε" την μπάλα και ο επερχόμενος Πάντελιτς με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κυριακίδη (η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του). Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα! Ο Μάρκο... Πάστελιτς έβαλε γκολ για τέταρτο σερί ματς (οκτώ σε αυτό το γκρουπ των αγώνων!), στα μοναδικά που έχει ξεκινήσει βασικός, φτάνοντας τα εννέα συνολικά τέρματα στο Πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός έκανε νωρίς αυτό που έπρεπε. Μάλιστα, στο 16' διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μιραλάς! Ο Μόνχε με εξαιρετική μπαλιά με το αριστερό τροφοδότησε τον Βέλγο επιθετικό, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, μέσα στην μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση πλάσαρε με το δεξί στην αντίθετη γωνία τον Κυριακίδη. Ο Κέβιν έφτασε τα επτά τέρματα στη Super League και το πάρτι είχε αρχίσει για τα καλά στις εξέδρες του γηπέδου από περίπου τρεις χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Ο λαός της πειραϊκής ομάδας έδωσε μία ακόμα μοναδική παράσταση. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μέγκιερι. Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα ανώτερος. Στο 27', ο εξαιρετικός Φετφατζίδης επιχείρησε νέο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά πάλι ο Κυριακίδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο "Φετφα" έχει ψυχολογία και αποκτά ματς με το ματς καλύτερα τελειώματα. Οι ερυθρόλευκο πήραν από νωρίς ασφαλές προβάδισμα στο σκορ. Ο κόσμος, παράλληλα, έκανε τη δουλειά του στις εξέδρες, με φωνή και τραγούδι. Χωρίς σταματημό!

Στο 39', ήρθε και τρίτο γκολ! Ο Μιραλάς βρήκε κενό χώρο μπροστά του, έξω από την περιοχή, σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Δεύτερο γκολ από τον Βέλγο στο παιχνίδι και όγδοο συνολικά στο Πρωτάθλημα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα "δολοφονικό" τάκλιν του Ιωάννου στον Πάντελιτς στο ύψος της μεσαίας γραμμής (41').

Ο νικητής είχε ουσιαστικά κριθεί. Ο Βαλβέρδε, όμως, δεν σταματά να λέει στους παίκτες του στις προπονήσεις να βάζουν όσα περισσότερα γκολ μπορούν. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είχε υποχρέωση απέναντι στον κόσμο του, που βρέθηκε και στη Λιβαδειά, να κυνηγήσει κι άλλα τέρματα. Μόνο και μόνο για να τους ευχαριστήσει... Στο 50', ο "Φέτφα" ξεχύθηκε στην αντεπίθεση πέρασε τον... μισό Λεβαδειακό και έδωσε την μπάλα στον Μιραλάς, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά, αλλά ο Πάντελιτς έχασε μοναδική ευκαιρία από το ύψος της μικρής περιοχής, καθώς έστειλε με προβολή την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Κυριακίδη να είναι εξουδετερωμένος.

Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει, έχοντας παθητικό ρόλο σε όλο το ματς. Οι ερυθρόλευκοι ανέβαζαν ταχύτητα όποτε ήθελαν. Στο 56', ο Μανιάτης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ. Το τέταρτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Στο 59', ο Φετφατζίδης σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή (τρίτο σουτ στο ματς από τον Φέτφα), σε θέση πλάγια δεξιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ο Μιραλάς με γυριστό δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι "έγραψε" το 4-0! Ο Βέλγος σημείωσε χατ τρικ, φτάνοντας τα εννέα τέρματα στη Super League. Όσα και ο Μάρκο Πάντελιτς!

Το παιχνίδι ήταν ένας ερυθρόλευκος επιθετικός μονόλογος. Δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς ο Πρωταθλητής Ελλάδας κυριάρχησε απόλυτα. Στο 62', ο πολύ καλός Μόνχε σέντραρε από τα αριστερά, αλλά ο Πάντελιτς δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και δεν προέκυψε ουσιαστικός κίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Στο 66', ο Ποτουρίδης πήρε τη θέση του Αβραάμ, που ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα. Ο Μαρκάνο μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ο Ποτουρίδης έπαιξε ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Ο Λεβαδειακός στο 69' απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με τον Μέγκιερι να πραγματοποιεί την πρώτη του επέμβαση στην αναμέτρηση, σε κοντινή κεφαλιά του Ναπολεόνι, μπλοκάροντας την μπάλα. Στο 72', ο Μιραλάς γνώρισε την αποθέωση, όταν και έγινε αλλαγή από τον Φουστέρ. Τρία γκολ για τον Βέλγο παικταρά απόψε, στο πρώτο ερυθρόλευκο χατ τρικ της καριέρας του.

Ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 76', με τον Χαβίτο να παίρνει τη θέση του Μανιάτη, που έκανε νέο μεστό παιχνίδι με τη φανέλα Ολυμπιακού. Ο Φουστέρ έπαιξε στο πλάι του Μοδέστο στον άξονα, με τον Χαβίτο στα δεξιά, τον "Φέτφα" αριστερά και τον Μόνχε να δοκιμάζεται ως επιτελικός χαφ. Στο 89', νέα κεφαλιά του Ναπολεόνι, κατέληξε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις σουτ του ίδιου παίκτη είχε την ίδια κατάληξη (άουτ). Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ, αλλά το επιβλητικό 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Δεύτερη διαδοχική "τεσσάρα" για τον Θρύλο στο Πρωτάθλημα, τέταρτο συνεχόμενο μηδέν παθητικό στην άμυνα και κορυφή στην κατάταξη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου (65' Κόρμπος), Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Μαχαίρας, Σάντσεθ, Μπεγκόνια (61' Νικολακάκης), Ζουρούδης (63' Ζουρούδης), Γκρμπιτς.


Αναπληρωματικοί: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Κοιλιάρας, Φαβάλι, Βασιλείου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Μανιάτης (76' Χαβίτο), Παπαδόπουλος (66' Ποτουρίδης), Παπάζογλου, Μαρκάνο, Μοδέστο, Μόνχε, Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Μιραλάς (72' Φουστέρ).

Αναπληρωματικοί: Κοστάνσο, Χαβίτο, Ορμπάιθ, Ποτουρίδης, Φουστέρ, Αμπντούν, Τζεμπούρ.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς


Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)


Α' Βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης (ΕΠΣ Καστοριάς)


Β' Βοηθός: Κωσταράς Πολυχρόνης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)




Τέταρτος Διαιτητής: Λιαχούδης Γεώργιος (ΕΠΣ Μακεδονίας)


Παρατηρητής: Σωμαρακάκης Φραγκίσκος (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 17' Μπεγκόνια, 41' Ιωάννου (Λεβαδειακός), 57' Φετφατζίδης, 70' Μανιάτης (Ολυμπιακός)


Κόκκινες κάρτες: -

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου