ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" εύκολα την ΑΕΚ μέσα σε 25 λεπτά, χάρη στα γκολ των Μέλμπεργκ (5') και Μιραλάς (24'). Λυπήθηκαν την Ένωση οι Πειραιώτες και κράτησαν δυνάμεις ενόψει Ρουμπίν Καζάν.
Για την 21η αγωνιστική της Superleague, ο Ολυμπιακός "καθάρισε" εύκολα την ΑΕΚ μέσα σε 25 λεπτά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στα γκολ των Μέλμπεργκ (5') και Μιραλάς (24'). Λυπήθηκαν την Ένωση οι Πειραιώτες και κράτησαν δυνάμεις ενόψει Ρουμπίν Καζάν (14/2). Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν κορυφή στην βαθμολογία με 49 βαθμούς και είναι στο +1 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 και τους εξής έντεκα στον αγωνιστικό χώρο: Μέγκιερι κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης δεξιά στην άμυνα, ο Μαρκάνο αριστερά και οι Αβραάμ-Μέλμπεργκ στην καρδιά της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής. Μανιάτης και Ορμπάιθ ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ο Καζίμ-Ρίτσαρντς στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Μιραλάς στην αριστερή και ο Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον κλασικό προωθημένο, Τζεμπούρ. Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ τους Αραμπατζή, Κοντοέ, Μανωλά, Δέλλα, Καράμπελα, Μάκο, Βάργκας, Καφέ, Μπέλεκ, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο, σε σύστημα 4-5-1.

Το ματς

"Kαβαλάρης" με το... καλημέρα

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης (2') ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Μιραλάς από αριστερά ξεπέρασε το εμπόδιο του Κοντοέ, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο ανενόχλητος Μανιάτης έκανε ένα πολύ κακό πλασέ χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μιραλάς σε φάση καρμπόν ολοκλήρωσε μόνος του την προσπάθεια, αλλά το σουτ με το αριστερό δεν βρήκε στόχο. Η πίεση των ερυθρολεύκων είχε αποτέλεσμα στο 5', όταν ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ που κέρδισε σε προσπάθεια του ο Μαρκάνο, και ο Μέλμπεργκ με άπιαστη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Η πρώτη απόπειρα της ΑΕΚ να απειλήσει ήρθε στο 10ο λεπτό, αλλά ο Μέγκιερι μπλόκαρε εύκολα το συρτό σουτ του Λεονάρντο. Αμέσως μετά, ο Μιραλάς από πάσα του Τζεμπούρ βρέθηκε φάτσα με το 2-0, αλλά το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης συνέχισε να είναι υψηλός και στα επόμενα λεπτά, ωστόσο ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις με την ευκολία του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους πιο ψηλά και στον 21' χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Μέγκιερι σε γύρισμα του Βάργκας για να αποφευχθεί το μοιραίο για τους Πειραιώτες. Και αφού ο Ολυμπιακός γλίτωσε την ισοφάριση σε αυτή την περίπτωση, δύο λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μιραλάς. Ο Τζεμπούρ ξεχύθηκε στην κόντρα από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βέλγο που ερχόταν σαν τρέιλερ και ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για δεύτερη φορά. Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0...

Άνετος ο Ολυμπιακός, τίποτα η ΑΕΚ

Οι ερυθρόλευκοι πλέον είχαν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη, αλλά και τον απόλυτο έλεγχο στον ρυθμό του αγώνα. Απεναντίας η ΑΕΚ έδειχνε πως δεν είχε κανένα πλάνο αντίδρασης που θα την ξαναέβαζε στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Οι κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή στο 43', όταν η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, πέρασε άουτ, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ο Καζίμ-Ρίτσαρντς στο 45' ανάγκασε τον Δέλλα να πάρει κίτρινη κάρτα για να τον σταματήσει, αφού ο Έλληνας πρώην διεθνής στόπερ, δεν τον έφτανε ούτε με λάσο... Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστερήσεις, με τον Ολυμπιακό να είναι ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Ξεκίνημα χωρίς ρυθμό

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να πιάσουν ρυθμό ανάλογο με αυτόν των πρώτων 25 λεπτών του αγώνα. Σε αυτό έχει μερίδιο και η ΑΕΚ που προσπαθούσε να καθυστερεί τη ροή της αναμέτρησης, προκειμένου να φύγει από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με μια τιμητική ήττα στις αποσκευές τις. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έμοιαζε να μην θέλει να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο στο παιχνίδι, που θα έδινε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ξαναμπούν στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

"Ζωήρεψε" το ματς μετά το 60'

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 60', όταν σε σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Κοντοές λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ σε προσπάθεια του να γυρίσει με το στήθος την μπάλα στον Αραμπατζή. Στο 62' η ΑΕΚ απείλησε με ένα δυνατό, εκτός περιοχής, σουτ του Λυμπερόπουλου που βρήκε τον Μέγκιερι σε ετοιμότητα. Ένα λεπτό μετά ο Ιμπαγάσα σπατάλησε μια πολύ επικίνδυνη κόντρα για την ομάδα του, πασάροντας λάθος στον Καζίμ-Ρίτσαρντς.

Στο 66' ο Αμπντούν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μιραλάς, όπως και ο Ρίκα μπήκε αλλαγή στην θέση του Μάκου. Λίγο νωρίτερα (60') είχε μπει και ο Σιαλμάς αντί του αρνητικού Μπέλεκ.

Στο 70' πρώτα ο Μέγκιερι και στη συνέχεια ο Τοροσίδης απεσόβησαν δύο δύσκολες καταστάσεις για την ερυθρόλευκη εστία, σε φάουλ του Λεονάρντο και σε γύρισμα του Δέλλα αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 76', με το μονοκόμματο σουτ του Καζίμ-Ρίτσαρντς από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, να περνάει άουτ.

Στο 81', ο Μοδέστο αντικατέστησε τον Μανιάτη, ο οποίος στο 78' αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο. Στο ίδιο λεπτό ο Γκερέιρο μπήκε αντί του Βάργκας. Στο 82' ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Ιμπαγάσα, αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε ωραία τη μπάλα.

Στο 85ο λεπτό, ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Χολέμπας στη θέση του Καζίμ-Ρίτσαρντς. Στο 88' ο Αμπντούν γύρισε ωραία την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Μοδέστο δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, αφού λάθεψε στο κοντρόλ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παππά να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 2-0. Οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΑΕΚ και πλέον καλούνται να κάνουν κάτι ανάλογο την Τρίτη στη Μόσχα κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν, στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων για τους "32" του Europa League.

Σε βίντεο τα γκολ:



  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης (Μοδέστο 82'), Καζίμ-Ρίτσαρντς, Μιραλάς (Αμπντούν 67'), Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Φουστέρ, Πάντελιτς, Μοδέστο, Αμπντούν, Μακούν, Χολέμπας.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (Ρίκα 67'), Βάργκας (Γκερέιρο 82'), Καφές, Μπέλεκ (Σιαλμάς 61'), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.

Αναπληρωματικοί: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα, Αργυρίου, Κλωναρίδης.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητές: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: (Ολυμπιακός) 69' Παπαδόπουλος, 80' Ιμπαγάσα - (ΑΕΚ) 24' Μάκος, 42' Μπέλεκ, Δέλλας 45', Μανωλάς 80'

Κόκκινες κάρτες: -

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου