ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Με την πλάτη στον τοίχο…

Με την πλάτη στον τοίχο… 

9/2/2012

Με την πλάτη στον τοίχο… 
Μόνιμα αναξιόπιστη και ψευδή στοιχεία που παρουσίαζαν τις οφειλές της ΠΑΕ στα 2-3 εκατ. ευρώ είναι δύο από τις κατηγορίες που υπάρχουν στο κατηγορητήριο της UEFA για την ΑΕΚ, όπως γράφει το «Goal».

Η υπόθεση της «Ένωσης» είναι περισσότερο σοβαρή από εκείνη του ΠΑΟΚ, ο οποίος απειλήθηκε με τριετή αποκλεισμό και τιμωρήθηκε με αναστολή.

Η μόνη επιλογή που έχει «Δικέφαλος» είναι να ζητήσει επιείκεια από το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και να προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να καταθέσει την απολογία της μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου και στις 23 του μήνα έχει οριστεί η ακροαματική διαδικασία μαζί με την έκδοση της απόφασης.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» - όπως γράφει η εφημερίδα - κατηγορείται

1) Πως παρουσιάζεται μόνιμα αναξιόπιστη και πολλές φορές στο παρελθόν έχει δεσμευτεί πως θα κάνει πράγματα, τα οποία στο τέλος δεν έχει εφαρμόσει.

2) Οι διοικούντες την ΠΑΕ άργησαν να «ξυπνήσουν» και να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος. Φαίνεται ότι στην διοίκηση αγνοούσαν τον κίνδυνο που υπήρχε από τον νέο κανονισμό, το Financial control panel, και το γεγονός πως η UEFA δεν αστειεύεται με τις υποθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

3) Η ΑΕΚ κατηγορείται για κοροϊδία και εξαπάτηση. Συγκεκριμένα, το σκεπτικό της UEFA είναι πως: «το καλοκαίρι παρουσιάσατε μία σχετικά καλή κατάσταση με χρέη στα 3 εκατ. ευρώ, κληθήκατε να τη διορθώσετε, στη συνέχεια κάνατε δεκατρείς μεταγραφές χωρίς να ασχολείστε με τα χρέη σας και μετά μας παρουσιάσατε 21 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις».

4) Ο πειθαρχικός επιθεωρητής και εισηγητής της υπόθεσης, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια στην «Ένωση» και θα της επιβάλει τον τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ατή θα είναι η τελική ποινή για τους «κιτρινόμαυρους». Πάντως, ο Ελβετός δικηγόρος θεωρείται από τους πιο αυστηρούς επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

5) Αν τελικά η ΑΕΚ δεν καταφέρει να περάσει το «τοίχος» της UEFA, τότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να πάρει άδεια από την άδεια από την ΕΠΟ για να παίξει στη Σούπερ Λίγκα και θα υποβιβαστεί στη Football League!

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου