ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Πράσινα ερωτηματικά

Πράσινα ερωτηματικά 

8/4/2012

Πράσινα ερωτηματικά
Το χάος που επικρατεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και τα απελπιστικά άδεια ταμεία της ΠΑΕ δεν είχαν μέχρι τώρα συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα, κάτι τέτοιο θα συμβεί αναπόφευκτα. Ουδείς, ακόμη και παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο ή θεωρούνται απαραίτητοι για την ομάδα, δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρος για την ομάδα την επόμενη περίοδο.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεσμεύονται για δύο και έναν ακόμη χρόνο αντίστοιχα, ωστόσο τα συμβόλαιά τους είναι πολύ υψηλά και αν δεν βελτιωθεί αισθητά η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ, το «τριφύλλι» θα έλεγε και… ευχαριστώ σε μία καλή πρόταση από το εξωτερικό. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να συμβεί, στην περίπτωση του Αργεντινού επειδή υπάρχει ο κίνδυνος χειρουργείου και σε αυτή του Γάλλου γιατί είναι πλέον 33 ετών.

Πάνω-κάτω περίπου ίδια είναι τα δεδομένα και με τους Λουκά Βύντρα και Κώστα Κατσουράνη, που έχουν συμβόλαιο ως το 2014 με 600.000 και το 2013 με 720.000 ευρώ ετησίως αντίστοιχα, ενώ ανάλογη είναι και η θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που υπέγραψε μέχρι το 2015. Δεσμευμένοι με συμβόλαια, αλλά σαφώς πιο… οικονομικοί είναι οι Μαρίνος (2013), Βιτόλο, Τοτσέ (2014), Καρνέζης και Ζέκα (2015).

Μία ξεχωριστή κατηγορία είναι οι νέοι της ομάδας, όπως ο Χάρης Μαυρίας και ο Στέφανος Καπίνο, που έχουν συμβόλαιο ως το 2013 και το 2014 αντίστοιχα. Είναι λογικό εφόσον συνεχιστεί η κρίση στην ΠΑΕ, η επόμενη ομάδα του Παναθηναϊκού να χτιστεί πάνω σε τέτοιους παίκτες, αλλά πάντα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης εφόσον υπάρξει καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Ελεύθεροι μένουν Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος και Καραγκούνης, αλλά έχουν υψηλές αποδοχές και τουλάχιστον με αυτό το κασέ είναι απίθανο να παραμείνουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους δανεικούς Κουίνσι και Ρούντολφ, που έχουν εξάλλου και υψηλές οψιόν αγοράς. Οι Σεϊταρίδης, Μπιέρσμιρ, Κοτσόλης και Ιωαννίδης έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και ο Πετρόπουλος μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, αλλά με τα τωρινά δεδομένα είναι εκτός πλάνων. Θα ήταν ευχής έργον για την ΠΑΕ, αλλά μάλλον απίθανο έστω κι ένας εξ αυτών να βρει πρόταση και να φύγει απαλλάσσοντας τον Παναθηναϊκό από το συμβόλαιό του.

Τέλος, όσον αφορά στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση στην ΠΑΕ δεν πρόκειται καν να συζητήσει ανανέωση συμβολαίου. Όλα τα παραπάνω είναι πιθανώς να αλλάξουν εφόσον υπάρξει κάποια δραματική τροπή στο σύλλογο.

Με αλλαγές για το 3x3

Τρεις νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, προκειμένου να μπει στα play offs με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον αποψινό κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (19:00, Nova Highlights) θα προχωρήσει σε αλλαγές, για να δει την αγωνιστική κατάσταση κάποιων παικτών και να ξεκουράσει άλλους αφού υπάρχει και το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη τη Μεγάλη Τετάρτη.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λέτο, Μπιέρσμιρ και Ιωαννίδης, ο τιμωρημένος Σπυρόπουλος και για λόγους τακτικής οι Καρνέζης, Τοτσέ και Μαυρίας. Στην ενδεκάδα θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής απέναντι στον Ατρόμητο ο Σεϊταρίδης. Η πιθανότερη σύνθεση είναι: Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος. Θέση διεκδικεί και ο Νίνης.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου