ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔηλωσειςΊβκοβιτς,Χάινς,Μάντζαρη,Κέσελ

 ΔηλωσειςΊβκοβιτς,Χάινς,Μάντζαρη,Κέσελ

10/5/2012

 Χάινς: "Να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό"

Ενθουσιασμένος για την πρώτη συμμετοχή του σε Final - 4 εμφανίστηκε ο Κάιλ Χάινς σε δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη. Θέλουν πάνε σε γρήγορο ρυθμό οι ερυθρόλευκοι και όχι σε σετ παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπως υποστήριξε ο Αμερικανός.
Δηλώσεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κωνσταντινούπολη, έκανε ο Κάιλ Χάινς, που εξέφρασε τον ενθουσιασμό και το πάθος του για την πρώτη του συμμετοχή σε Final - 4.

Ο Αμερικανός τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να πάνε σε γρήγορο ρυθμό και όχι σε σετ παιχνίδι στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, είναι το πρώτο μου Final - 4 και το περιμένω με πάθος και ανυπομονησία. Φυσικά και θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να το απολαύσουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι μια έμπειρη ομάδα και πρέπει να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας, να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και γενικότερα να παίξουμε το μπάσκετ που έχουμε παίξει τη φετινή σεζόν. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το τρανζίσιον, να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και να τρέξουμε. Δεν θέλουμε να πάμε σε σετ ρυθμό, θέλουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό προκειμένου να βρούμε εύκολους πόντους", υποστήριξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αμερικανός.

Μάντζαρης: "Να κυνηγήσουμε τον Ναβάρο"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα ίσα την Μπαρτσελόνα, ενώ υποστήριξε πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κυνηγήσουν τον Ναβάρο και να τον βγάλουν εκτός ρυθμού.
Λίγο πριν αναχωρήσει ο Ολυμπιακός από το "Ελ. Βενιζέλος" με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε δηλώσεις, τονίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν στα ίσα την Μπαρτσελόνα, ενώ υποστήριξε πως με σκληρή άμυνα θα πρέπει να βγάλουν εκτός ρυθμού τον Χουάν Ναβάρο.

"Είναι μεγάλη πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για μένα αυτό το Final - 4. Θα αντιμετωπίσουμε σπουδαίους παίκτες. Πρέπει να παίξουμε χωρίς άγχος και στα ίσα. Να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε καλή άμυνα και σε γρήγορο τέμπο. Ο Ναβάρο είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη με κίνηση χωρίς τη μπάλα. Θα προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού, ώστε να μην καταφέρει να πετύχει τα όσα ωραία επιχειρεί μέσα στο παιχνίδι.

Κάθε παίκτης έχει τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του και εμείς οφείλουμε να ρίξουμε το βάρος στις αδυναμίες του. Να τις εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να τον παίξουμε over play, να μην πάρει την μπάλα. Να τον κυνηγήσουμε και ένας και δύο και τρεις παίκτες αν χρειαστεί! Μπορεί να έχω ένα χρόνο στην ομάδα, αλλά ήδη νιώθω σαν το σπίτι μου και θέλω να αρπάξω τις ευκαιρίες που μου αναλογούν και να τα βγάλω εις πέρας", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού.

Κέσελ: "Είμαστε καλά προετοιμασμένοι"

Ο Μάρκο Κέσελ λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη δήλωσε πως η ομάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το Final - 4 και τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.
Ο Σέρβος φόργουορντ υποστήριξε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο και αυτό θα προσπαθήσουν απέναντι και στους Καταλανούς.

"Έχουμε μεγάλη προσμονή για το Final - 4 και για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι σε όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες στην Πόλη. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα", τόνισε με νόημα ο Μάρκο Κέσελ.




Ίβκοβιτς: "Σε ένα Final-4 φτάνεις βήμα-βήμα"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για τη φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή του Ολυμπιακού, τις διαφορές της φετινής ομάδας με την περσινή, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέδωσε μαθήματα φίλαθλης συμπεριφοράς, υπογραμμίζοντας πως οι οπαδοί των "αιωνίων" θα πρέπει να βλέπουν τους... απέναντι όχι σαν εχθρούς, αλλά σαν αντιπάλους.

Συγκεκριμένα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε στο τουρκικό δίκτυο NTV Spor:

Για τις διαφορές του φετινού Ολυμπιακού με τον περσινό: "Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το μπάτζετ της περσινής ομάδας με αυτό της φετινής. Πράγματι, φέτος είναι χαμηλότερο και είχαμε δυσκολίες σε όλη τη σεζόν, όπως όλος ο κόσμος στην Ελλάδα. Είχα πει από την αρχή πως η ομάδα μας είναι νεανική και πως ελπίζω να απολαύσει ο κόσμος το παιχνίδι της, αλλά δεν βάλαμε μεγάλους στόχους. Σε ένα Final-4 φτάνεις βήμα-βήμα. Αρχίσαμε πολύ άσχημα στη διοργάνωση με μια βαριά ήττα από την Μπιλμπάο. Σκεφτήκαμε πως αν φτάναμε στο Top-16 θα ήταν πολύ σημαντικό για μας. Τα καταφέραμε. Μετά πέσαμε σε όμιλο με την ΤΣΣΚΑ, την Εφές και τη Γαλατάσαραϊ. Επίσης τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε ως εδώ, βήμα-βήμα".

Για τη φετινή πρόκριση επί της Σιένα συγκριτικά με τον περσινό αποκλεισμό: "Οι σειρές αυτές ήταν τελείως διαφορετικές. Πέρυσι εμείς είχαμε το πλεονέκτημα έδρας. Πέρυσι είχαμε πολύ καλή ομάδα, αλλά στις κρίσιμες στιγμές έβαλαν το εγώ τους πάνω από το σύνολο. Η σημερινή ομάδα δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και άρχισε να λειτουργεί σαν ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρυσι".

Για τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη και το ρόλο του στην ομάδα: "Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα κι ένας από τους πιο επαγγελματίες παίκτες που έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου. Στο παρκέ βγάζει πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Το έκανε από την εποχή του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη, ειδικά από τη στιγμή που κάναμε ανανέωση στην ομάδα. Από την ομάδα που προ διετίας έφτασε στο Final-4, δεν έχει απομείνει κανένας. Η παρουσία του Σπανούλη σε ρόλο ηγέτη είναι πολύ σημαντική σε μία τόσο καινούρια και νεανική ομάδα".

Για το κλίμα μεταξύ των οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: "Δεν πρέπει να βλέπουμε την άλλη ομάδα σαν εχθρό, αλλά σαν αντίπαλο. Οι οπαδοί πρέπει να υποστηρίζουν τη δική τους ομάδα και όχι να προκαλούν επεισόδια".

Για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Η σχέση μας είναι αδερφική. Είμαστε κουμπάροι κι έχουμε εξαιρετική σχέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον επέλεξα εγώ για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας. Ήταν 28 χρονών τότε, αλλά πολύ ταλαντούχος και ήταν συνεργάτης μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που διατηρούμε αυτή τη σχέση. Πλέον είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη".

Για την απόκτηση του Ιμπραήμ Κουτλουάι όταν ήταν στην ΑΕΚ: "Ο Ίμπο είναι πολύ καλός φίλος μου και έχω γνωρίσει την οικογένειά του. Ο πατέρας του είναι από τους στενότερους φίλους μου. Τον γνώριζα από πριν, αλλά υποστήριξα την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα. Τότε ήταν παράξενο για έναν Τούρκο να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ιδέα αυτή δεν ήταν πολύ οικεία ούτε στη διοίκηση της ΑΕΚ. Ευτυχώς στο τέλος ο πρόεδρος πείστηκε και έγινε η μεταγραφή. Μετά τους σεισμούς σε Ελλάδα και Τουρκία, έγιναν σημαντικά βήματα στις σχέσεις των δύο λαών και η μεταγραφή του Κουτλουάι έπαιξε κάποιο ρόλο. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλοί Έλληνες βλέπουν τουρκικά σίριαλ και οι δύο λαοί ακούνε τραγούδια της άλλης χώρας".

Για τις εντυπώσεις του από την Κωνσταντινούπολη: "Λατρεύω την Κωνσταντινούπολη. Μου αρέσει η πόλη, έχω πολύ καλούς φίλους εκεί και γενικά μου αρέσει πολύ η Τουρκία. Είναι ένα μέρος που πρέπει να πάει κάποιος. Έχω δει πολλά μέρη της χώρας".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου