ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

12/10/2012

Λάζαρ: «Με βοήθησε ο ΠΑΟΚ» 

12/10/2012

Λάζαρ: «Με βοήθησε ο ΠΑΟΚ»
Στην αποφασιστική σημασία που είχε στην εκ νέου κλήση του στην εθνική Ρουμανίας η παρουσία του στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Κοστίν Λάζαρ.

Ο μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε δηλώσεις σε Μέσο της πατρίδας του και δεν έκρυψε τη χαρά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η καριέρα του.

«Ο προπονητής μου δεν συμφωνούσε με την απόφασή μου να φύγω από την Ραπίντ. Πήρα την ευθύνη πάνω μου. Όταν άρχισα, πάντως, να παίζω στον ΠΑΟΚ ήρθε και η κλήση στην Εθνική. Η μεταγραφή μου με βοήθησε πολύ να γίνω πραγματικά ποδοσφαιριστής», τόνισε ο Λαζάρ, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ρουμανία:

«Η Ραπίντ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι μεγάλος σύλλογος. Άρχισα να αντιμετωπίζομαι άσχημα εκεί και η μεταγραφή μου στο εξωτερικό ήταν ένα λογικό βήμα. Αλλά θα φορούσα ξανά την φανέλα της ομάδας αν μου το ζητούσαν, με την προϋπόθεση πως τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα απ ότι τώρα. Νομίζω ότι το πρόβλημα με τη διοίκηση παραμένει».

«Έχει ψυχολογικά ο Τσιάρτας»! 

12/10/2012

«Έχει ψυχολογικά ο Τσιάρτας»! 
Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις χθεσινές δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εμφανίστηκε ο Θωμάς Μαύρος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ χαρακτήρισε άνθρωπο με «ψυχολογικά προβλήματα» τον τέως τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, ενώ τόνισε ότι εκείνος δεν είχε καμία ανάμειξη με τις μεταγραφές που πραγματοποιηθήκαν το καλοκαίρι.

«Το παιδί έχει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά εγώ δεν είμαι ψυχολόγος για να του τα λύσω. Είναι επίσης εμπαθής και ψεύτης. Μίλαγε δύο ώρες και εξύψωνε τον εαυτό του και κατηγορούσε όλους τους άλλους. Αυτός πάντα τα κάνει όλα σωστά και οι άλλοι όλα λάθος. Αφού αυτό πιστεύει πρόβλημά του, αλλά να λέει και καμιά αλήθεια», τόνισε αρχικά στην «Ώρα των Σπορ» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι στην ΑΕΚ:

«Τις μεταγραφές αυτός τις χειριζόταν. Εγώ ασχολήθηκα μόνο με τον Μόρα και τον Μάντζιο και το παραδέχτηκα μάλιστα, στη συνέντευξη που έδωσα. Τον Γιάγκο τον έκλεισε χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Τον Φουρτάδο, εγώ δεν τον ήξερα καν. Όσον αφορά αυτό που είπε ότι εγώ είπα ότι δεν θέλω να ξαναδώ μπροστά μου τον Μάκο, είναι φρικτό ψέμα. Αλλά ο κόσμος ξέρει ότι σημασία δεν έχει τι λέει ο κάποιος, αλλά ποιος το λέει».

Μαύρος: «Πάνω από όλα το καλό της ΑΕΚ» 

12/10/2012

Μαύρος: «Πάνω από όλα το καλό της ΑΕΚ» 
Τέλος στην «διαμάχη» με τον Βασίλη Τσιάρτα θέλει να δώσει ο Θωμάς Μαύρος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε πως προέχει το καλό της ομάδας και για αυτόν τον λόγο δεν θέλει να κάνει κάποιο διάλογο για αυτό το θέμα.

«Σημασία τώρα έχει να υπάρξει ηρεμία στην ΑΕΚ», τόνισε ο Μαύρος σε επικοινωνία που είχε μαζί του το sport-fm.gr.

«Εγώ προσωπικά δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας. Το κύριο θέμα είναι η ΑΕΚ και σημασία έχει να έχει ηρεμία η ομάδα. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι είμαι και δεν χρειάζεται να αποδείξω σε κανέναν. Πάνω από όλα είναι το καλό της ΑΕΚ και όχι τα πρόσωπα», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Θωμάς Μαύρος.

Προς πτώχευση η εταιρία του Βωβού 

12/10/2012

Προς πτώχευση η εταιρία του Βωβού
Αρνητική ήταν η απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της Τεχνικής Εταιρίας «Μπάμπης Βωβός» για προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης των οφειλών μέχρι να συζητηθεί η υπαγωγή στο άρθρο 99.

Όλα δείχνουν πως η εταιρία οδεύει προς πτώχευση αν δεν βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει άμεσα το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης, καθώς στην περίπτωση που η εταιρία προχωρήσει σε πτώχευση, τότε ορισμένα κομμάτια του σχεδίου θα πρέπει να επανασχεδιαστούν.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής.

Την αλλάζει… 

12/10/2012

Την αλλάζει…
Με τον Έβαλντ Λίνεν να εξηγεί στους ποδοσφαιριστές του ποια είναι τα πράγματα που θέλει να διορθωθούν, ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ.

«Να πάμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει» 

12/10/2012

«Να πάμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει» 
Πίστωση χρόνου για να οδηγήσει την ΑΕΚ στη θέση που της αξίζει ζήτησε ο Έβαλντ Λίνεν κατά την επίσημη παρουσίαση του.

Ο νέος τεχνικός της Ένωσης τόνισε πως ενδεχομένως τα αποτελέσματα στα προσεχή δύσκολα παιχνίδια να μην είναι θετικά, ωστόσο επισήμανε πως θα δουλέψει με το υπάρχον υλικό για να βοηθήσει την ομάδα.

«Ο Λίνεν είναι μία από τις καλύτερες λύσεις που θα μπορούσε να βρει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος και παρουσίασε τον Έβαλντ Λίνεν:

«Θέλαμε κάποιον να ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της ΑΕΚ. Με βάση αυτά τα δεδομένα και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα καταλήξαμε σε μία από τις καλύτερες λύσεις που θα μπορούσε να βρει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Όλοι μαζί, η διοίκηση, οι παίκτες και ο προπονητής θα δώσουμε ό,τι γίνεται περισσότερο για να ξεφύγει η ΑΕΚ από αυτή την αγωνιστική κατάσταση και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο κ. Λίνεν και το μόνο που ζητάω είναι να στηρίξετε τις προσπάθειες του».

Στην συνέχεια, ο Έβαλντ Λίνεν δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω για την εισαγωγή και την παρουσίαση. Καταλαβαίνω την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο επιτυχημένα, όμως εμείς πρέπει να δουλέψουμε με το υπάρχον υλικό για το καλό της ΑΕΚ. Αυτή, όμως, η ομάδα είναι η ΑΕΚ. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και φανταστικούς οπαδούς. Εκείνο που θέλουμε είναι να φέρουμε την ΑΕΚ πιο ψηλά στη βαθμολογία και αργότερα εκεί που της αξίζει.

Ξεκουράστηκα για έναν χρόνο, είχα 18 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και αλλά τόσα χρόνια ως προπονητής. Οπότε τώρα είμαι χαρούμενος που μπορώ να είμαι πάλι στα γήπεδα. Για μένα αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο που επιστρέφω και που μπορώ να διδάξω τους παίκτες
».

Για τα επόμενα παιχνίδια: «Οι δημοσιογράφοι δεν έχετε υπομονή για το αποτέλεσμα. Τα επόμενα τέσσερα ματς είναι δύσκολα και ενδεχομένως να μην έρθουν καλά αποτελέσματα. Η ομάδα έχει νέους παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα αγωνιστούμε κόντρα στον ΠΑΟΚ έχοντας το μυαλό μας στην άμυνα, αλλά και να παίξουμε έξυπνα κόντρα στην επίθεση. Σκοπός είναι να μεταφέρω τις ιδέες μου στην ομάδα».

Για το στόχο της ΑΕΚ: «Να φύγουμε από την τελευταία θέση το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα. Έχουμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας απόδοση. Δεν έχει νόημα να κοιτάμε τη θέση της ΑΕΚ στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά το πώς θα βελτιωθούμε».

Για τους λόγους που τον έκαναν να δεχτεί την πρόταση της ΑΕΚ: «Αν εμφανιζόταν κάποια άλλη ομάδα σε κάποια άλλη χώρα που ήταν στην τελευταία θέση με 22 νέους παίκτες δεν θα είχα δεχτεί την πρόταση. Η ΑΕΚ είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στο παρελθόν, το 2008 θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, το άξιζε 100%, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Η ομάδα έχει θέληση. Είδα ανθρώπους να μου μιλάνε σοβαρά και με ειλικρίνεια. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ο κόσμος».

Για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ: «Είναι διαφορετικό για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει στην ΑΕΚ, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Είναι ωραίο να υπάρχει ιεραρχία στην ομάδα και ένας παίκτης να μπαίνει στο γήπεδο χωρίς πίεση. Αν βάλεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο οχτώ ή εννιά παίκτες με ταλέντο, μπορεί η ψυχολογία τους να μην είναι στην κατάλληλη κατάσταση. Δεν μπορείς να παίζεις με 11 ταλέντα, θα πρέπει να φτιάξεις ένα μίγμα με έμπειρους παίκτες που θα βοηθάνε τους νεότερους. Θέλω να διδάξω καλή οργάνωση, αυτό απαιτεί χρόνο, αλλά αυτός δεν υπάρχει. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μια ομάδα λειτουργεί με επιτυχία όταν όλοι δουλεύουν μαζί, ακόμη και αν όλες οι μονάδες δεν έχουν ταλέντο».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα οικονομικά είναι γνωστά και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ανοίγματα. Θα κοιτάξουμε τους παίκτες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε και να στηριχθούμε πάνω τους. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε την ομάδα μας μόνο».

Για τις διοικητικές εξελίξεις: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Αν είναι να έρθει κάποιος ευχαρίστως να έρθει για να βοηθήσει την ομάδα. Διαπίστωσα πάντως πως πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα, ωστόσο δεν πήρα την απόφαση να έρθω για αυτό. Ούτως ή άλλως όποιος και να έρθει δε μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές.

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, βέβαια. Τώρα είναι αποκλειστικά θέμα δουλειάς. Αν δεν έβλεπα κάτι καλό δεν θα ερχόμουν. Πρέπει όλοι να παλεύουν. Πρέπει οι παίκτες να τα δίνουν όλα. Ας μην παίζουμε τόσο καλό ποδόσφαιρο αλλά να δουλεύουμε σκληρά».


Ο Γερμανός τεχνικός θέλει να περάσει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία στην Ένωση και προσπαθεί να το κάνει, διακόπτοντας αρκετά συχνά το πρόγραμμα έτσι ώστε να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

Εκτός έμειναν Κατσικοκέρης, Φούντας, Γιάγκο και Βλάχος.

Οι δύο πρώτοι έκαναν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο έτσι ώστε να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό ενώ ο Πορτογάλος άσος και νεαρός αμυντικός έκαναν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ο Λίνεν ανανέωσε το ραντεβού του με τους παίκτες για το απόγευμα στις 18:30, όπου θα βρεθούν και πάλι στο προπονητικό κέντρο. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ δεν θέλει να χάσει ούτε δευτερόλεπτο και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος για να γνωρίσει όσο καλύτερα μπορεί το ρόστερ και να αλλάξει όσα περισσότερα πράγματα δεν του αρέσουν γίνεται.

«Να φέρω ξανά τις επιτυχίες» 

12/10/2012

«Να φέρω ξανά τις επιτυχίες» 
Αποφασισμένος να φέρει τον ΠΑΟΚ ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης.

«Η ιστορία της ομάδας δεν ξαναγράφεται, αλλά θέλω να φέρω ξανά τις επιτυχίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και πρόσθεσε: «Πιστεύω σε κάποιο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ δε θα χρωστάει σε κανέναν».

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του ομογενούς επιχειρηματίας ήταν η εξής: «Αν είχα έρθει το 2006, σας διαβεβαιώνω ότι ο Ολυμπιακός θα είχε άλλη θέση». «Οι μεγάλες ιδέες αγαπούν τη μεγάλη σιωπή», το σχόλιό του για τα όσα έχουν ακουστεί για την Gazprom.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για νέο γήπεδο της ομάδας, υπογράμμισε: «Οταν έχεις ζήσει σε ένα σπίτι, πως θα πας να ζήσεις σε ένα καινούργιο; Θα το κάνω πολύ προσεκτικά».

Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση του ΠΑΟΚ την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, τόνισε: «Θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές, αλλά δε θα είναι υπερβολικά ακριβοί, γιατί η ομάδα δεν τους έχει ανάγκη».

Δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη κάθισαν ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Δώνης, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο της ομάδας από τους παίκτες παρόντες ήταν οι Λίνο, Γεωργιάδης, Κάτσε και Λόρενς.

Δείτε το σχετικό βίντεο
Video streaming by Ustream


Τα καλύτερα σημεία των όσων δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου

Στους δημοσιογράφους δόθηκε ένας φάκελος με τις τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη και στην αρχή αναφέρεται: «Ήδη από την πρώτη μας συνάντηση με τον πρόεδρο, είπα ότι η ομάδα δεν πρέπει να παίζει "κάπως". Και σε μένα και στην ομάδα, με την οποία δουλεύω, πάντοτε θέτω τον στόχο να είμαστε οι καλύτεροι στον τομέα μας».

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα άλλο μήνυμα του ομογενούς επιχειρηματία: «Προς το παρόν το κεντρικό καθήκον ενώπιον μας είναι η διάσωση του ΠΑΟΚ... Σχεδιάζω να έχω ενεργό συμμετοχή στην διαμόρφωση της ομάδας και την στρατηγική της. Είναι κατανοητό ότι η απόκτηση παικτών δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή μου. Είναι φυσικό ότι την διαχείριση θα την έχουν οι ειδικοί, τρέφω συμπάθεια προς τον πρόεδρο της ομάδας και είμαι πεπεισμένος ότι θα δουλέψουμε καλά μαζί».

Η αρχική τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη

«Καλή σας μέρα. Δείχνετε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ και τον τελευταίο καιρό, παρακολουθείτε τις κινήσεις μας. Νιώθω περιχαρής σε αυτήν την πρώτη συνέντευξη Τύπου, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Αυτό μου βάζει μία υποχρέωση, αλλά σας προτείνω να διαλέξω τον διάλογο και είμαι έτοιμος να απαντήσω, μόνο θα ήθελα να σας παρακαλέσω οι ερωτήσεις να βρίσκονται στο πλαίσιο της ηθικής του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα, στα οποία εμείς λόγω κάποιων καταστάσεων, να μη μπορέσουμε να δώσουμε μία πλήρη απάντηση. Η συζήτηση θα είναι ειλικρινής

Έχετε συγκεντρωθεί εδώ γιατί αυτή η ΠΑΕ δε μπορεί να συγκριθεί με το πατριωτικό καμίας άλλης ομάδας. Εγώ δε μπορώ να είμαι εξαίρεση, μελετώ τον ΠΑΟΚ και υπολογίζω σε αυτήν την πρόκληση, να μην απογοητευτώ και δε θα απογοητευτούν και αυτοί που περιμένουν τις θετικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ. Η ιστορία του ΠΑΟΚ δεν ξαναγράφεται, αλλά θέλω να φέρω ξανά τις επιτυχίες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συστατικά, θα μας κάνουν ευτυχισμένους και αυτούς που θέλουν την τύχη του ΠΑΟΚ.

Αν κάποιος ανησυχεί και αγαπάει την ομάδα, να το διατυπώσει, όποιος δε μας αγαπάει, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση σας. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Πιστεύω να πάρετε σωστές απαντήσεις για όλα τα ζητήματα
».

Μέσα από γραπτές τοποθετήσεις είπατε ότι επιθυμείτε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση. Πως σκέφτεστε να το υλοποιήσετε;

«Δε μπορώ να δώσω απάντηση ακριβώς. Θέλω να είναι ο ΠΑΟΚ Νο1 ομάδα, στο πλαίσιο αυτών που μπορώ να κάνω».

Σε τι επίπεδα είναι η πληροφόρηση σας για το ποδόσφαιρο της χώρας και τι σκέφτεστε να κάνετε για να μην περάσει τα ίδια που πέρασε ο ΠΑΟΚ;

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη με τη γρήγορη διερμηνεία. Ίσως γρήγορα να μην το χρειαζόμαστε καν. Τις πληροφορίες τις παίρνω από σας. Οι πληροφορίες που μου μεταφέρονται, προσπαθώ και εγώ να παρακολουθώ και να διαβάζω όσο μπορώ τα ελληνικά κείμενα και να είμαι ενήμερος σε ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο της χώρας. Δε θέλω να κάνετε τέτοιο είδους ερωτήσεις, για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Δε θέλω να μιλήσω για αυτό, αλλά θα δείτε πολλά πράγματα. Εσείς θα τα δείτε και θα τα αξιολογήσετε.

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο στόχος μου είναι, να είμαι ενήμερος για όσα γίνονται στη ζωή του ΠΑΟΚ, για να κάνω τα πάντα ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι συστηματικά και ενεργά στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας
».

Πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Είναι δύσκολο να υποθέσω πότε. Θα ήθελα να είναι και φέτος. Αν λέτε εσείς ότι κέρδισε και πήρε την πρώτη θέση, δε θα ήταν σωστό να σκεφτόμαστε, ότι στα επόμενα δύο χρόνια έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε. Δε μπορώ να το απορρίψω κιόλας. Έλεγα στον κ. Βρύζα, ότι για μένα δεν υπάρχει ο στόχος της δεύτερης θέσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια παίρνει την πρώτη θέση. Δεν είναι στόχος μας η δεύτερη θέση. Αλλά να κάνουμε μία ομάδα που θα παίρνει την πρώτη θέση.

Ο ερχομός μου στον ΠΑΟΚ ήταν λίγο καθυστερημένος. Αν είχα έρθει το 2006, σας διαβεβαιώνω ότι ο Ολυμπιακός θα είχε άλλη θέση. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα έτοιμη, γιατί εμείς θα πρέπει να διαθέτουμε το επαγγελματικό επίπεδο πρώτης ομάδας, για να έχουμε αποτελέσματα και στο γήπεδο και έξω από αυτό. Για να μπορούμε να λύνουμε και άλλα ζητήματα γύρω από το γήπεδο, όλες αυτές τις δολοπλοκίες
».

Τι είχε γίνει το 2006 και δεν πήρατε τότε την ομάδα; Ηταν ένα απωθημένο μετά από 6 χρόνια;

«Δε νομίζω ότι είναι μυστικό το ποιος είμαι. Εμένα με συνδέουν με την Ελλάδα όχι οι εταιρικές σχέσεις με τη Ρωσία. Είμαι απόγονος των Βυζαντινών Ελλήνων, είμαι Πόντιος και πιστέψτε με, είμαι Έλληνας ίσως και περισσότερο από εσάς. Ακόμα και στη Σοβιετική Ενωση, ζούσαμε, αναπνέαμε και εκεί μας δόθηκε η δυνατότητα να μελετήσουμε την ιστορία της Ελλάδας. Η πρώτη μου λέξη ήταν μάνα και όχι μαμά. Μέχρι τα 7 μου χρόνια, μιλούσα μόνο Ποντιακά. Οπότε να μιλάμε για εταιρικές σχέσεις, ας το αφήσουμε στην άκρη.

Γιατί ο ΠΑΟΚ; Ήμουν ειλικρινής, δεν έλεγα ψέματα. Εδώ και 20 χρόνια και παραπάνω, οι φίλοι μου λένε, τι θέλεις τον ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ μπορούσε τόσο μοναδικά, από το 1926, αυτή η ομάδα έχει το δικαίωμα για 100ετίες έχει το δικαίωμα της συνέχειας της Κωνσταντινούπολης. Για μένα ο ΠΑΟΚ αποτελεί και κάποια ιστορική σχέση με το παρελθόν. Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχω ενεργά, για αυτό σας παρακαλώ να μη μιλάμε για το τι έγινε το 2006. Δεν τον αγόρασα τότε και δεν έχει σημασία, τώρα το γιατί. Καταφέραμε να πείσουμε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ τώρα. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που μπόρεσαν να με ακούσουν, όπως ο κ. Βρύζας, μας είπαν ότι πράγματι τα χρήματα μας θα πάνε στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και όχι στους μετόχους.

Επειδή μάλλον θα μου κάνετε την ερώτηση και για το 2006 και τώρα, τελικά τι διαθέτει ο ΠΑΟΚ; Τι μπορεί να πουλήσει; Δεν έχουμε βρει απάντηση. Οταν έρθει εκείνη η μέρα που θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα, για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ επί του Σαββίδη, αν αυτές οι δύο λέξεις γίνουν συνώνυμα θα είμαι ευτυχής. Εχω σκεφτεί κάποιους πόρους, έχουμε το στόχο να προετοιμάσουμε τον ΠΑΟΚ στο θέμα της υποδομής και από την άλλη, χωρίς να παραβιάζουμε αυτά που έχουν γίνει ως σήμερα, πρέπει να τα διατηρήσουμε και δεν πρέπει να μπούμε σε κατάσταση άρνησης. Πολύ προσεκτικά μπαίνω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Εχω μία μεγάλη παράκληση. Για τη χθεσινή μέρα δε θέλω να συζητάω πολλά. Με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ σήμερα και αύριο. Αυτός είναι ο στόχος που θέτω
».

Εχετε καταλήξει στη μορφή της επόμενης διοίκησης;

«Ξέρετε δεν είπα τυχαία αυτή τη φιλοσοφική φράση. Είπα για μία ηθική εντός του ΠΑΟΚ. Εννοούσα ότι υπάρχουν κάποια ηθικά πρότυπα που δε θα ήθελα να μιλήσω για αυτό. Θα είναι ένα πρόσωπο αξιοπρεπές. Φυσικά θα υπάρξουν αλλαγές. Δε θα ήταν σωστό και έντιμο, να μιλήσουμε για όλη τη διοικητική ομάδα και να πούμε ότι είστε όλοι ελεύθεροι να φύγετε. Εγώ είπα το εξής. Οτι δίνω σε όλους σας, ένα χρονικό διάστημα εμπιστοσύνης, να μου δείξετε ότι είστε ικανοί να υλοποιήσετε το στόχο που θα βάλω. Γιατί να φύγεις από το καλό όταν το έχεις δίπλα σου λένε στη Ρωσία.

Αν θα είναι ο Βρύζας πρόεδρος του ΠΑΟΚ, θα το αποφασίσω εγώ. Εχω ένα δίλημμα για το αν θα είμαι εγώ ο πρόεδρος ή αν θα βρει ο Βρύζας ένα εξουσιοδοτημένο άτομο. Είμαστε ισότιμοι με τον κ. Βρύζα. Σέβομαι πολύ αυτόν τον πρόεδρο και τον προηγούμενο. Σέβομαι τον κάθε ποδοσφαιριστή, γιατί αυτοί κατάφεραν και έφεραν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τους έβλεπα στην τηλεόραση, αγωνιούσα και κάθε χτύπημα εναντίον του, ήταν χτύπημα και εναντίον μου. Ο υπερβολικός μου σεβασμός στον άνθρωπο Βρύζα είναι ίδιος με τον μη πρόεδρο Βρύζα. Αν δεν καταφέρει να επιλύσει τα ζητήματα θα είμαστε φίλοι, αλλά αυτοί που πρέπει να επιλύουν τα προβλήματα, θα πρέπει να το κάνουν
».

Τι θα κάνετε με τα χρέη;

«Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη. Και εγώ στη ζωή μου δε χρωστούσα σε κανέναν. Πιστεύω σε κάποιο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ δε θα χρωστάει σε κανέναν».

Η πορεία των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, επηρεάζει την επένδυση σας στον ΠΑΟΚ;

«Πριν από πολλά χρόνια, όταν ήμουν ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στη Ρωσία, μετά από μία σοβαρή περίοδο, είχα πει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα είδος αθλητισμού, που αν μπεις μία φορά δε φεύγεις ποτέ. Για αυτό δεν πρέπει να συνδέουμε την απόκτηση του ΠΑΟΚ με άλλα συμφέροντα δικά μου στην Ελλάδα. Πρέπει να δηλώσω απόλυτα, ότι στο έδαφος της Ελλάδας, δεν έχω βγάλει ούτε μία δραχμή.

Τώρα που η μοίρα μου με σύνδεσε με τον ΠΑΟΚ, θέλω να πω τα λόγια ενός δάσκαλου. Εγώ δε γνωρίζω αν λέω την αλήθεια ή όχι, αλλά θα ήθελα να ξέρετε ότι εγώ πιστεύω ότι λέω την αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ είναι ψυχή μου, άλλο είναι οι επιχειρηματικές σχέσεις. Αν η Ρωσία είχε κακές σχέσεις με την Ελλάδα, ίσως να μη ζούσα εκεί.

Εμείς οι Σοβιετικοί Έλληνες είμαστε τυχεροί. Και πιστέψτε με. Οι Ρώσοι μας αγαπούν περισσότερο, από ότι οι Έλληνες τους Πόντιους. Εμείς θέλουμε η Ρωσική αυτοκρατορία, με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, να έρθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία καταστροφή. Έχετε παρακολουθήσει και περιμένατε την έλευση της κυρίας από την Ευρώπη. Είμαι περιχαρής, που ο Σαμαράς είχε πετυχημένη συνομιλία με αυτήν την κυρία και ότι ο ελληνικός λαός έχει κάποιες δυνατότητες να διατηρήσει τη χώρα του. Μου αρέσει η στάση του Σαμαρά, που λέει ότι δε χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά χρόνο.

Νομίζω ότι τώρα αυτό έγινε. Και σε αυτήν την περίοδο, αν η Ρωσία έρθει εδώ, η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος. Με τη δική μου πράξη, θέλω να δείξω στους Έλληνες πολιτικούς, ότι εμείς οι Ρώσοι είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στον αθλητισμό, να εξυγιάνουμε τον αθλητισμό. Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι είναι δίπλα στα ομόδοξα αδέρφια. Αν κάποιος από τους Ρώσους ολιγάρχες πει, ο Σαββίδης δε φοβήθηκε να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, σε αυτήν την κρίση, μήπως έχει νόημα να πάμε και εμείς με τα χρήματά μας σε αυτήν τη χώρα; Ο στόχος μου σε αυτό έχει επιτευχθεί. Εγώ θέλω να αλλάξω την εικόνα της Ελλάδας στη Ρωσία και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ΠΑΟΚ
».

Ποιοι Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα;

«Αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα, τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη χώρα. Αυτός που δίνει τα χρήματα κανονίζει και τους όρους του παιχνιδιού. Αν η Ευρώπη σας έδωσε τα χρήματά της, αυτή θα θέσει και τους στόχους, τι πρέπει να κάνετε κα πως να ζήσετε. Είμαστε έτοιμοι (σ.σ.: οι επιχειρηματίες της Ρωσίας) να συμμετέχουμε ενεργά, στην οικονομία της Ελλάδας, που θα της αποφέρει την ανεξαρτησία της. Για τί ποσά μιλάμε; Δε θα ήθελα να κάνω πλούσιους με πληροφορίες κάποιους ανθρώπους. Πιστέψτε με ότι πρόκειται για πολλά λεφτά.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ο σιδηρόδρομος της Ελλάδας, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα δίκτυα δεν είναι μίας ευρωπαϊκής χώρας. Είναι ο σιδηρόδρομος μιας χώρας με αδύναμη οικονομία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να έρθει η Ρωσία και να επενδύσει στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Εγώ σας είπα ότι δεν έχω βγάλει δραχμή στην Ελλάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να βγάλω. Αν έβαλα λεφτά στον ΠΑΟΚ θα κάνω τα πάντα για να μη χαθούν. Δεν ξοδεύω τα χρήματα μου για να χαρώ με τη δεύτερη θέση. Αν τα χρήματα από τη Ρωσία φτάσουν στην ελληνική οικονομία, οι Ρώσοι θα κάνουν τα πάντα για να μην τα χάσουν.

Είναι κατανοητό γιατί υποστηρίζω ότι η ελληνική οικονομία θέλει τα ρωσικά χρήματα. Είχα πει ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι ευκαιρία για την Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι το ψάρι θα φύγει, αλλά δεν έφυγε και η Ελλάδα μπήκε στην κρίση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Μιλώντας με τον κ. Σαμαρά, προτού γίνει πρωθυπουργός, του έλεγα ότι πρέπει να κινείται μπροστά. Αν σε 1000 χρόνια, η Ρωσία δε γύρισε το πρόσωπο της από την Ελλάδα, νομίζετε ότι θα γυρίσει την πλάτη της τώρα; Η Ελλάδα ως χώρα του ΝΑΤΟ, δε μπόρεσε να λύσει στοιχειώδη ζητήματα. Πόσο μπορούμε να περιμένουμε; Γιατί θα πρέπει να διοικούμαστε από ένα άλλο κέντρο; Θα πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, Να μη φοβόμαστε.

Αν τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικά., αύριο δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Θα είναι εξαναγκασμένο. Δε μπορώ να μιλήσω εκ μέρους ρωσικών εταιρειών, αλλά με όσους μίλησα έχουν συνολική κεφαλαιοποίηση 500 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει επιθυμία, Ρώσοι επιχειρηματίες να έρθουν στην Ελλάδα και εγώ θα το ήθελα πολύ να γίνει αυτό.

Στόχος μου είναι μην καταστρέψω, να μη βρεθώ έξω. Σήμερα το βράδυ που θα συναντήσω τους οπαδούς, θέλω να τους πω ότι όταν διαβάζεις την ιστορία του ΠΑΟΚ και διαβάζεις ότι έχουν κατέστρεψαν και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, αν σήμερα εμείς σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, συναθροίζαμε όλες τις παραβιάσεις, τότε παγκοσμίως θα ήμασταν στην πρώτη θέση. Ποιος θα είναι ο στόχος μου για την ομάδα; Η ιστορία του ΠΑΟΚ, είναι η ικανότητα να δημιουργείς κάτι. Αν σήμερα το σύστημα δουλεύει για κάποιον, είτε πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα, είτε αυτόν τον κάποιον. Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι και εμείς; Εμείς δε θέτουμε στόχο να μπούμε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, αλλά να πολεμήσουμε υπέρ των ποδοσφαιρικών αξιών.

Θα χρησιμοποιήσω διάφορες λύσεις για να το πετύχω. Εμάς τους πολιτικούς μας αγαπούν λιγότερο από τους άλλους, γιατί ίσως δε διαθετουμε καλή ιδεολογία. Αν εμείς στο μέλλον φέρουμε ένα πρωτάθλημα, θα πείτε όλοι ότι το σύστημα δουλευέι υπέρ του ΠΑΟΚ. Δε θέλω να πω ότι από τη στιγμή που εγώ έγινα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ότι ο ύπνος μου είναι πολύ καλός. Εχω μία μηχανή στο κεφάλι, που λειτουργεί 24 ώρες. Αλλά πιστέψτε με και εγώ παραβιάσει τον ύπνο κάποιων άλλων και κάποιοι σε αυτό το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, τώρα δεν κοιμούνται πολύ καλά.

Πιο ανήσυχοι είναι ο κ. Βρύζας και ο προπονητής. Ο προπονητής δε μπορεί να εξασφαλίσει ένα κανονικό παιχνίδι για να συμπεριφέρονται οι αθλητές καλά. Δε θα πρέπει να υποτάσσονται στα συναισθήματα. Πως γίνεται με 4-1 να καταπιείς την προβοκάτσια και να πάρεις κόκκινη κάρτα. Ποιος φταίει; Ο προπονητής. Αυτός πρέπει να καθορίζει τη συμπεριφορά των παικτών. Αλλά τιμωρήθηκε και αυτός. Για αυτό πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται στο εσωτερικό της οικογένειας

Προσπαθώ να βλέπω όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Δε μπορώ να πω ευχαριστώ τον Βρύζα, γιατί σε κάθε παιχνίδι παίρνουμε κόκκινη κάρτα. Θα φτάσουμε να μην έχουμε παίκτες λόγω αποβολών! Ο χειμώνας μπορεί να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Θα έπρεπε να ξέρετε ότι το χειμώνα δε μπορούμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές. Μπορούμε να καλύψουμε κάποιες ανάγκες, αλλά το καλοκαίρι θα δημιουργήσουμε. Κανένα συναίσθημα μέσα στο γήπεδο! Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά. Ακόμα και στον πάγκο παίκτης μας πήρε κάρτα! Σε λίγο θα δώσουμε κόκκινη κάρτα και στους οπαδούς μας!

Πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να πετύχουμε. Πιστεύω στον προπονητή, ότι μπορεί να δημιουργήσει μία ομάδα. Αν καταλάβω ότι έχω κάνει λάθος, εκεί τελειώνει. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη μου τελειώνουν όλα. Τον εμπιστεύομαι όμως. Μου είναι πολύ συμπαθής ως προπονητής. Χωρίς πολλές δυνατότητες, δημιουργεί όραμα. Προς το παρόν πορευόμαστε
».

Υπάρχει πιθανότητα χορηγίας από τη Gazprom;

«Ο Απόστολος Παύλος στη δεύτερη επιστολή του προς τους Εβραίους, είχε πει ότι ήρθε η ώρα να γίνεται δάσκαλοι και εγώ ακόμα σας εκπαιδεύω. Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ νόμιζα ότι θα έρθω σαν δάσκαλος, αλλά ήμουν ο μαθητής. Είπα σε κάποιο γραφείο ότι θα είναι καλό να φαίνεται στη φανέλα του ΠΑΟΚ η Gazprom. Και είδατε τι έγινε.

Δεν έχω πολλές αμφιβολίες. Ως άνθρωπος, ως επιχειρηματίας, δε θέλω να μιλάω για κάποια θέματα που δεν πρέπει να τα κάνουμε φωναχτά. Oi μεγάλες ιδέες αγαπούν τη μεγάλη σιωπή. Μάλλον κακώς το ανέφερα. Αφού έχω παραβιάσει αυτήν τη σιωπή, δεν υπάρχει ούτε μία ποδοσφαιρική ομάδα που να μην ονειρεύεται να έχει σπόνσορα της Gazprom
».

Θα σας απασχολήσει μακροπρόθεσμα το θέμα του νέου γηπέδου;

«Δεν έχω μιλήσει τυχαία για το συναισθηματικό κομμάτι του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους βοηθούς μου, που έφτασαν στην Ελλάδα από το Ροστόφ, στο σάιτ του ΠΑΟΚ να κάνουν μία μικρή παρουσίαση του γραφείου μου στο Ροστόφ, εδώ και 20 χρόνια. Πριν από μένα σε εκείνο το γραφείο, είχαν καθίσει πολύ σημαντικά άτομα της Σοβιετικής περιόδου. Δίπλα στον Στάλιν, βρισκόταν πάντα ο Μικογιάν. Ο Μικογιάν καθόταν πίσω από αυτό το γραφείο. Σε 20 χρόνια δεν έχω κάνει ούτε επισκευές. Δεν θέλω να παραβιάσω ούτε την ενέργεια του γραφείου αυτού.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξεκινήσω αύριο μία ανακατασκευή του σταδίου του ΠΑΟΚ. Τούμπα και ΠΑΟΚ είναι συνώνυμα. Αν ξεκινήσουμε από αυτό, μήπως θα παραβιάσουμε μία ενεργειακή ισορροπία; Οταν έχεις ζήσει σε ένα σπίτι, πως θα πας να ζήσεις σε ένα καινούργιο; Θα το κάνω πολύ προσεκτικά. Με το ελικόπτερο πετάω πάνω από τη Θεσσαλονικη, κοιτάω διάφορους χώρους και μέχρι το ζήτημα του σταδίου, έχουμε να λύσουμε πολύ πιο σημαντικά ζητήματα.

Είναι το ζήτημα των προπονήσεων των ποδοσφαιριστών μας, με διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις, με πισίνα, με μία εστία με παιδική ακαδημία. Τους κάλεσα στο Ροστόφ και είδα ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά η βάση που έχουμε ως τώρα, δε μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ΝΟ1.

Προτεραιότητα είναι να τακτοποιηθεί το βάρος των χρεών. Φέτος θα μπορέσουμε να βάλουμε συμπληρωματικά κάποια χρήματα. Για να μη χάσουμε το καλοκαίρι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι μεταγραφικά το χειμώνα. Μετά είναι το στάδιο. Δε σας κρύβω, ότι θα ήθελα ως ΠΑΟΚ, να έχω προνομιακό δικαίωμα για το στάδιο. Να είστε βέβαιοι, ότι κάνω σταθερές κινήσεις. Στην προηγούμενη ομάδα, είχα στην ιδιοκτησία μου ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδο μπάσκετ και ένα μεγάλο αθλητικό σύμπλεγμα τριών ορόφων και όταν έφυγα, τα χάρισα στην ομάδα. Αν κάποτε χτίσω στάδιο και ελπίζω να το κάνω, θα κάνω μάλλον όπως ο Σουλτάνος που κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη. Τα υλικά θα ανήκουν σε εσάς, η συναισθηματική δόξα όμως θα είναι δική μου. Και ότι και να κάνω, για πάντα θα μείνει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Αυτή η βάση θα χτιστεί και θα πρέπει να πω ότι η κατασκευή της αθλητικής βάσης όπως τη φαντάζομαι εγώ, θα είναι επένδυση πάνω από το 50.000.000 ευρώ. Νομίζω ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα έχει όλους τους όρους, για να μου επιτρέψουν να εκπαιδεύω τους ποδοσφαιριστές. Εκεί που βρίσκεται σήμερα το αθλητικό κέντρο, δε με ικανοποιεί. Για αυτό πετάω με το ελικόπτερο, για να βρω ένα καλύτερο μέρος.

Επισκευή στο γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά εγώ δεν πρόκειται να βάλω λεφτά σε μία ξένη ιδιοκτησία. Δε θέλω το στάδιο να δοθεί στον Σαββίδη, αλλά τον πρώτο λόγο θα έχει η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν λυθούν αυτά τα θέματα, είδα ότι και εδώ κοντά υπάρχει ένα πολύ καλό στάδιο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχει το μίνιμουμ του ρίσκου
».

Εχετε καταφέρει να αντιληφθείτε τη δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ;

«Το είδα αυτό που είπατε. Οταν παρακολουθούσα παιχνίδια, ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πια, προσπαθούσα να καταλάβω πως μπορεί να αξιοποιήσει κανείς αυτή τη δύναμη προς όφελος του ΠΑΟΚ. Αυτή η δύναμη τώρα είναι σε αντίθεση με το όφελος. Αν καταφέρω να την κεφαλαιοποιήσω, θα είναι μεγάλη επιτυχία μου. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να δίνει όφελος. Τώρα δε γίνεται αυτό. Μετά από κάθε παιχνίδι πρέπει να πληρώνουμε πρόστιμα. Εμείς παίζουμε για τους ανθρώπους που μας οδηγούν σε ζημιές. Πως μπορείς να κανείς κακό σε κάποιον που αγαπάς; Θέλω να πιστεύω ότι κάνουμε κάτι λάθος. Ο στόχος μου είναι να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος και να κάνουμε τη δύναμη, όχι καταστρεπτική, αλλά δύναμη που θα προστατεύει τον ΠΑΟΚ.

Μετά το παιχνίδι με τη Ραπίντ, ευγνωμονώ το Θεό που πήρα αυτό το σοβαρό μάθημα και κατάλαβα ότι πρέπει να εκπαιδεύομαι ακόμα. Και τότε πήρα ένα σεμινάριο. Όσα έγιναν τότε δεν ήταν καθόλου λογικά. Όλα όσα έγιναν δεν είχαν καμία εξήγηση. Ούτε μέχρι σήμερα υπάρχει εξήγηση και τελικά πήραμε αυτό που αξίζαμε. Πιθανόν να είναι ένα ακριβό μάθημα, το οποίο έμμεσα πλήρωσα. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αν δεν κάνω λάθος 5 εκατομμύρια ευρώ... Αν τα έπαιρνε και πήγαιναν για τους οπαδούς θα έλεγα εντάξει. Δεν τα πήρε ο ΠΑΟΚ και θα τα πάρει κάποιος άλλος. Αντιμετώπισα ένα δίλημμα. Να κάτσω να κάνω ένα σχέδιο καταπολέμησης ή τι άλλο να κάνω; Βρήκα λύση. Τη λύση θα τη δείτε στις πρακτικές μου κινήσεις. Το σχέδιο δε χρειάζεται να το πω.

Σε μία καλή οικογένεια, όταν υπάρχει ένας δυνατός πατέρας, τα παιδιά δεν κάνουν αταξίες. Οταν όμως ο επικεφαλής της οικογένειας είναι αδύναμος, όλα καταστρέφονται. Αν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ θέλετε να δείτε τη δύναμη μου, θα τη δείτε. Αν το παιχνίδι με τη Ραπίντ, με δυνάμωνε, θα έλεγα ευχαριστώ. Ηταν ένα μάθημα που ενίσχυσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Δε χρειάζονται βίαιες ενέργειες για καλό αποτέλεσμα
».

Πρέπει να περιμένει άμεσα ο κόσμος μεγάλες μεταγραφές;

«Το πιο τρομερό είναι να μην απαντάς στις ελπίδες. Ευχόμαστε να υλοποιηθούν οι ελπίδες, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουν. Μπορώ να πω ότι ένας ποδοσφαιριστής αγοράστηκε, έκανε 5 εκατομμύρια ευρώ και τι έγινε; Μπήκε στο καλάθι των αχρήστων. Μπορούμε να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα. Ίσως να μην καταλάβατε τι εννοούσα. Αυτές οι οικονομικές κυρώσεις, έχουν πάρει από εμάς τα χρήματα που θα μπορούσαμε να τα δώσουμε για να πάρουμε ποδοσφαιριστές. Και να πάρουμε έναν πολύ ακριβό ποδοσφαιριστή, δε θα συμπληρώσει την ομάδα, αλλά μία όχι και τόσο άνετη κατάσταση θα δημιουργήσει. Η ομάδα θα πρέπει να έχει το ίδιο επαγγελματικό επίπεδο.

Αν εμείς συνδέουμε την τύχη μας, στα επόμενα 3-5 χρόνια με τον προπονητή που έχουμε τώρα. Προς το παρόν κοιτάμε ο ένας τον άλλον και θα του πω, ποιος χρειάζεται, ποιος είναι ικανός, ώστε η ομάδα να παίξει διαφορετικά. Αν το χειμώνα, εμείς φέρουμε όλη την ομάδα της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι θα είμαστε στη δεύτερη θέση. Και καταλαβαίνετε γιατί το λέω. Για αυτό και εγώ θα χρησιμοποιήσω πράγματα αποτελεσματικού χαρακτήρα. Σας είπα. Και εγώ δεν κοιμάμαι, αλλά πλέον και κάποιοι άλλοι δεν κοιμούνται.

Αν θεωρώ ότι πρέπει να πάρω παίκτες θα το κάνω. Δε θέλω, όμως να ασχολούμαι με δολοπλοκίες. Η φιλοσοφία μου είναι η εξής. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάνει κανέναν αγώνα. Θα πρέπει να παίζουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Εμείς χάσαμε στην Κρήτη. Έτσι αξιολογώ εκείνο το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να λέμε όταν χάνουμε ότι ο άλλος ήταν πιο δυνατός ή πιο τυχερός. Μετά την κόκκινη κάρτα, είδα με μεγάλη ικανοποίηση ότι θεός φυλάξοι δε μπορούν να βάλουν γκολ ούτε έτσι. Για αυτό λέω για τύχη. Αλλά ο επαγγελματισμός μας πρέπει να είναι η πρώτη θέση. Για αυτό πρέπει να επενδύουμε χρήματα για να κάνουμε μία ομάδα αστέρι. Δεν το κρύβω ότι βλέπω τους Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό.

Θέλω να ξαναπώ ότι με οδηγεί η σκέψη να μην κάνω κάποιο κακό. Για αυτό πολύ προσεκτικά, εμείς θα παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες θα χαροποιούν εμάς και τους οπαδούς. Οταν είμαστε στο στάδιο όλοι είμαστε οπαδοί. Εγώ διαφέρω από τον προπονητή, γιατί εγώ και να βρίζω δε μπορεί να με αποβάλλει διαιτητής, Για αυτό θα πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στο σπίτι
».

Η ομάδα με τα προβλήματα που έχει χρειάζεται άλλη ενίσχυση; Θα στηρίξετε τα νέα παιδιά;

«Μερικές φορές δεν πρέπει να κοιμόμαστε και θα πρέπει να μπαίνουμε σε ισχυρό διάλογο. Μη προσβάλλετε. Αν δεν είχα 5.000.000 ευρώ δε θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να χάσει ούτε ένα ευρώ. Τότε εγώ σέβομαι τον εαυτό μου, που πέτυχε κάτι, που είμαι ένας άνθρωπος αυτάρκης. Για αυτό είπα το παράδειγμα. Γιατί να χάνουμε χρήματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε;

Οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο στόχος τους είναι αυξήσουν και όχι να μειώσουν. Το χειμώνα θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές, αλλά δε θα είναι υπερβολικά ακριβοί, γιατί η ομάδα δεν τους έχει ανάγκη. Ο στόχος που μπορεί να επιτευχθεί δεν έχει ανάγκη από άχρηστες επενδύσεις. Δε σας τα λέω όλα, αλλά για την επιτυχία της ομάδας, θα πρέπει να δουλέψει και κάτι άλλο... Η φράση ότι ακόμα και όλη η ομάδα της Μπαρτσελόνα να έρθει στον ΠΑΟΚ ,θα πάρουμε τη δεύτερη θέση, μάλλον δεν την καταλάβατε.

Το σημερινό σύστημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ. Δουλεύει εναντίον του ΠΑΟΚ. Το σημαντικό σε αυτό είναι να μη σπάσουμε τα χέρια μας και τα πόδια μας. Να μη χάσουμε την ψυχρή μας λογική. Δεν υπάρχει ανάγκη να αγοραστεί ένας παίκτης με 10-15 εκατ. ευρώ. Τι θα κάνει αυτός; Θα κάνει κάτι, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Μας ενδιαφέρει τώρα μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική. Αυτήν τη στρατηγική θα αρχίσω να τη διορθώνω στη σκέψη μου. Έχει επιλεγεί νέος επικεφαλής, ο οποίος νομίζω ότι έτσι ή αλλιώς θα δουλεύει υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλω ίσους όρους για όλες τις ομάδες και τους παίκτες. Δε θέλω να είμαι πρώτος στο σύστημα, αλλά η δεύτερη θέση με κάνει να αισθάνομαι δυσάρεστα.

Η πολιτική των μεταγραφών του χειμώνα, θα φέρει χαρακτήρα αποκατάστασης του ασθενούς. Βλέπουμε ότι παίρνουμε πολλές κάρτες και κάποια στιγμή μπορεί να μείνουμε χωρίς παίκτες. Θέλουμε παίκτες στον πάγκο με ποιότητα. Ως το καλοκαίρι, ελπίζω ότι θα έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική, που για την υλοποίηση της, θα κάνουμε τις ανάλογες επενδύσεις
».

Θα έρχεστε πιο μόνιμα στη Θεσσαλονίκη;

«Αν αποφασίσω να είμαι εγώ πρόεδρος, θα πρέπει να βρίσκομαι περισσότερο εδώ. Αν είναι πρόεδρος ο κ. Βρύζας ή κάποιος άλλος, τότε θα συνεχίσω να έρχομαι όπως τώρα. Το μάνατζμεντ θα γίνεται από άλλο κέντρο, ανεξαρτήτως του που είμαι εγώ. Ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, έχουμε το ίντερνετ στη τσέπη μας και μπορούμε να διοικούμε από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Οι γονείς μου έχουν ταφεί εδώ κοντά και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα έρθω εδώ».

Νιώθετε ότι πλέον σας παρακολουθούν ως αντίπαλο του συστήματος; Ως αντίπαλος του Μαρινάκη;


«Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έχω σεβασμό, αλλά βρίσκονται απέναντι μας. Έχω πολλές επιτυχίες στη ζωή μου, αλλά μία μεγάλη επιτυχία ήταν το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Πάνω από τέσσερα χρόνια είχα πορεία προς αυτόν το στόχο. Και τον έφτασα. Οι άνθρωποι πριν από μένα, προσπαθούσαν να το πετύχουν 88 χρόνια. Εμείς δουλέψαμε πολύ αποτελεσματικά και όταν έφτασα στο τέρμα, κατάλαβα ότι χρειάζομαι δυνάμεις και από την Τουρκία. Για αυτό αλλάξαμε στρατηγικά την πορεία των κινήσεων μας και σήμερα με την κυβέρνηση της Τουρκίας, έχω πολύ καλές σχέσεις. Κάναμε τους ανθρώπους της να μας ακούσουν, έψαχνα οποιοδήποτε άνθρωπο είναι έτοιμος να με ακούσει και να με βοηθήσει. Και βρήκα. Μπορώ να πω ότι πρόκειται για την επιτυχία της ομάδας μας. Είναι κάτι δικό μας. Σε αυτήν την κατάσταση, ίσως να πράξουμε το ίδιο. Όχι να τσακωνόμαστε, αλλά να προσπαθήσουμε να βρούμε ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι υπέρ ενός καλού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αν ο κανονισμός της UEFA και της FIFA επέτρεπε σε έναν άνθρωπο να διαθέτει πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, κάποιες ομάδες που βρίσκονται στο τέλος, με μεγάλη χαρά θα προσπαθούσα να τις σώσω. Δεν πρέπει να πεθαίνουν ομάδες με ιστορία. Αλλά οι συνθήκες επιτρέπουν να πεθαίνουν ομάδες εκτός από μία. Αυτό δε χαροποιεί κανέναν. Δεν είναι ότι εγώ δεν είμαι έτοιμος να τσακωθώ. Απλά δεν το επιλέγω. Χρειάζεται δουλειά ώστε να γίνει το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι που θα έχει ενδιαφέρον, σε όλη την Ελλάδα. Και να μη μου λένε για κρίση, ότι δεν υπάρχει κάποιος να το χρηματοδοτήσει. Το σύστημα επέτρεψε να μην υπάρχουν αυτοί που θέλουν να επενδύσουν.

Το σώμα των διαιτητών δεν έχει διαβάσει τη βιογραφία μου. Θα ήθελα να τους συστήσω να το κάνουν.

Σήμερα παίζει και η εθνική μας ομάδα. Θέλω να πω ότι είναι η μοναδική φορά που παίζει μία εθνική ομάδα, που ενώνεται όλος ο ελληνικός λαός. Οταν πήραμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με έπαιρναν ακόμα και από την Αυστραλία... Για κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήμουν μέλος μιας πολύ μεγάλης ελληνικής οικογένειας. Θα ήθελα με ειλικρίνεια να ευχηθώ, να κερδίσει σήμερα η εθνική μας ομάδα. Σήμερα είναι ένα ντέρμπι. Δε θα είναι καθόλου απλό αυτό το παιχνίδι, από ότι μου λένε. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και σταματάμε να είμαστε εχθροί μεταξύ μας, όταν παίζει η εθνική ομάδα. Σήμερα είμαστε όλοι μια ψυχή.

Οταν ήταν αρχηγός ο Ζαγοράκης της εθνικής τον εκτίμησα και θα κάνω τα πάντα για να φύγουν οι κηλίδες από τη βιογραφία του. Εκείνη η νίκη που μας έφεραν το κύπελλο, με κάνει να θυμάμαι ένα επεισόδιο. Ήμουν στο Ροστόφ και έβλεπα τον αγώνα και όταν έριξαν το Ζαγοράκη κάτω, αυτός έπεσε χαμογελώντας. Τότε γύρισα στον Αρμένιο και του είπα ότι εμείς είμαστε περήφανος λαός. Μπορείτε να μας ρίξετε κάτω, αλλά δε μπορείτε να μας κατακτήσετε. Όλους τους εκτιμώ και τους σέβομαι
».

Όπως τα περίμενε… 

12/10/2012

Όπως τα περίμενε…
Χωρίς απρόοπτα για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους Πίντο, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι και Βιτόλο να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, περιμένοντας τους να «φουλάρουν» από Δευτέρα.

Λογικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει και τους τέσσερις ποδοσφαιριστές στην διάθεση του ενόψει του ματς με τον Άρη. Όσον αφορά στο αν ο Χριστοδουλόπουλος είναι έτοιμος, ο ίδιος ο Πορτογάλος θα αποφασίσει αν τον συμπεριλάβει στα πλάνα του.

Ο Λάζαρος υποβλήθηκε σε θεραπεία και την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί αν θα μπορεί να δώσει τις υπηρεσίες του για την έβδομη αγωνιστική. Θεραπεία έκανε και ο Βύντρα. Τέλος, στην προπόνηση συμμετείχαν και οι Μαρινάκης, Σταματάκης, Ρισβάνης και Αναστασόπουλος.

Το νου του στην επίθεση 

12/10/2012

Το νου του στην επίθεση
Στην επιθετική λειτουργία της ομάδας έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της Ξάνθης επιθυμεί να δει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας και φρόντισε να περάσει ακόμα μία προπόνηση, κάνοντας ειδικά φροντιστήρια. Επέστρεψαν τέσσερις ποδοσφαιριστές στην διάθεση του «Κωστέ».

Οι Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Κομεσίδης, και Θόδωρος Βασιλακάκης είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Ενόπλων και την Τετάρτη αγωνίστηκαν σε φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο τέθηκαν πλέον στην διάθεση του προπονητή της Ξάνθης.

Μαζί τους επέστρεψε κι ο Μανώλης Μπέρτος, ο οποίος όμως ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

Σε απολογία Αθανασιάδης και ΠΑΟΚ 

12/10/2012

Σε απολογία Αθανασιάδης και ΠΑΟΚ 
Σε απολογία κλήθηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης, όπως και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η κλήση σε απολογία έρχεται ως συνέχεια της πειθαρχικής δίωξης που έχει ασκηθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για τα όσα είχε γράψει ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Παίκτης και ομάδα αναμένεται να απολογηθούν προφορικά ή γραπτά στα γραφεία της ΕΠΟ στις 18 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού έλαβε υπόψη της την από 02/10 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καλεί σε γραπτή ή προφορική απολογία τον ποδοσφαιριστή Στέφανο Αθανασιάδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την Πέμπτη 18/10 και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΕΠΟ».

Στα όρια του ο Σαβέφσκι 

12/10/2012

Στα όρια του ο Σαβέφσκι
Πολύ κοντά στο να κάνει προσφυγή στην ΑΕΚ έτσι ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται βρίσκεται ο Τόνι Σαβέφσκι.

Ο Σκοπιανός τεχνικός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια προς την διοίκηση της Ένωσης, με την οποία όπως λέει δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Ο Σαβέφσκι θα έπρεπε ήδη να έχει εξοφληθεί εδώ και καιρό την πρώτη δόση από τον διακανονισμό που έχει γίνει για τις οφειλές της ΑΕΚ προς το πρόσωπο του αλλά αυτό δεν έχει γίνει. Το θέμα είναι πως ο παλαίμαχος άσος της ομάδας προσπαθεί να επικοινωνήσει με την διοίκηση έτσι ώστε να βρει τι έχει γίνει αλλά μέχρι στιγμής αυτό κατέστη αδύνατο.

«Τι άλλο πρέπει να κάνω ώστε να βγει κάποιος από τη διοίκηση στο τηλέφωνο για να μου εξηγήσει γιατί δεν τηρείται και ο νέος διακανονισμός. Αν κάνω προσφυγή θα είμαι κακός», αναρωτήθηκε ο Σαβέφσκι στο aek365.gr και φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει φτάσει στα όρια του.

Πριβέ προπόνηση στον ΠΑΣ 

12/10/2012

Πριβέ προπόνηση στον ΠΑΣ 
Με πολλές απουσίες λόγω των τραυματισμών και των απουσιών πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τεχνικός των Γιαννιωτών, Γιάννης Χριστόπουλος, είδε εφτά παίκτες του να απουσιάζουν από το σημερινό πρόγραμμα, το οποίο αφιερώθηκε σε ασκήσεις ταχύτητας και παιχνίδια με μπάλα.

Από τη σημερινή προπόνηση απουσιάσαν οι τραυματίες Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Κωστάκης και Κολοβέτσιος, ενώ ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τους Βίλα και Λίλα, λόγω των υποχρεώσεών τους με την εθνική ομάδα της Αλβανίας.

Ωστόσο, στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχε ο Τάσος Πάντος, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει στην προπόνηση της Τρίτης.

Ο Χριστόπουλος έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δεύτερα.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα» 

12/10/2012

«Δεν φοβόμαστε τίποτα» 
Την επιθυμία του να συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα του εξέφρασε ο Κενάν Μπαργκάν κατά την παραλαβή του βραβείου του για το καλύτερο γκολ της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο 24χρονος μέσος της «Βασίλισσας του Βορρά» αναφέρθηκε στην επόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την οποία αν και χαρακτήρισε δύσκολη, επισήμανε πως θα πάνε για τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε και να αφιερώσω το βραβείο στους συμπαίκτες μου και στην οικογένειά μου που με στηρίζει. Το βασικό είναι να μην μείνω σε αυτό το βραβείο αλλά να έχω ανάλογη συνέχεια και να βοηθάω την ομάδα μου.

Όσο περνάει ο καιρός παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι στο γήπεδο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα, που είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη
», δήλωσε ο Μπαργκάν.

Άρης - 98 χρόνια ιστορίας (video) 

12/10/2012

Άρης  - 98 χρόνια ιστορίας (video)
Χωράει ένα βίντεο μερικών λεπτών την ιστορία ενός συλλόγου όπως ο Άρης.

Σαφώς και όχι, αλλά μέσα από στιγμές ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χρειάζεται συνεχώς υπενθύμιση για το πραγματικό μέγεθος των Θεσσαλονικέων.

Μια τέτοια επιχειρεί να δώσει η ΠΑΕ με αφορμή τα 98 χρόνια ιστορίας του συλλόγου.

«98 χρόνια υπερηφάνειας, αφοσίωσης» «πίστη στο όνειρο, για έναν Άρη μεγάλο, για έναν Άρη ενιαίο», «98 χρόνια δίπλα στον θεό του πολέμου», οι αναφορές που γίνονται στο σχεδόν δύο λεπτών σποτάκι που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «κίτρινοι».

Δείτε το video: 

Ατομικό ο Ναπολεόνι 

12/10/2012

Ατομικό ο Ναπολεόνι
Προπόνηση στο γήπεδο της Χαιρώνειας περιελάμβανε το πρόγραμμα του Λεβαδειακού, το πρωί της Παρασκευής. Χωρίς προβλήματα γυμνάστηκαν οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, πλην του Ναπολεόνι που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Επόμενοι παιχνίδι για την ομάδα της Λιβαδειάς, είναι αυτό απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς (Κυριακή 21/10 το ματς), το ενδιαφέρον όλων στις τάξεις του συλλόγου στρέφεται εκεί.

Το σημερινό πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις τεχνικής αλλά και τακτικής, ενώ στο τέλος ακολούθησε δίτερμα.

«Ευχαριστώ» από την ΑΕΚ 

12/10/2012

«Ευχαριστώ» από την ΑΕΚ 
Την ανάγκη να ευχαριστήσει τον χορηγό Γιώργο Σταυρόπουλο ένιωσε η ΑΕΚ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας χαιρετίζει το ότι ο επικεφαλής της «International Service Oil» (και συνεργάτης του Θωμά Μαύρου στο διάστημα της προεδρίας του) κατέβαλλε προκαταβολικά όλο σχεδόν το ποσό που προέβλεπε η χορηγία για φέτος.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί την επίσημη χορηγό εταιρία "International Service Oil" και προσωπικά τον κ. Γιώργο Σταυρόπουλο για την προκαταβολική, σχεδόν, εξόφληση του συμφωνηθέντος ποσού του συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της χορηγίας για τη σεζόν 2012-2013».

Αισιοδοξία για το άρθρο 99 

12/10/2012

Αισιοδοξία για το άρθρο 99
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον Άρη για την υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 μετά τον πρώτο κύκλο επαφών με το Υπουργείο Οικονομικών.

Η τετραμελής επιτροπή των Θεσσαλονικέων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κατσιαούνη, Ζαμπέτα, Γρόλλιο και Αργυριάδη συναντήθηκε σήμερα με επιτελείς του Υπουργείου και η πρώτη αίσθηση είναι θετική για αίσια έκβαση στο θέμα που αποτελεί προτεραιότητα για την οικονομική επιβίωση και εξυγίανση του συλλόγου.

Από τη διοίκηση και τους νομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν διαρρέεται κάτι παραπάνω από αυτό, καθώς υπάρχει προσήλωση στον στόχο και μέχρι να κλείσει, ελπίζεται θετικά, το ζήτημα θα συνεχίσουν με χαμηλούς τόνους. Επιπλέον στο άμεσο διάστημα θα επιδιώξουν να κλείσουν συνάντηση και με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Γιώργο Μαυραγάνη.

Αντιδράσεις υπαλλήλων στον Πανιώνιο 

12/10/2012

Αντιδράσεις υπαλλήλων στον Πανιώνιο 
Η… διαφαινόμενη απεργία των υπαλλήλων του Πανιωνίου έφερε την ακύρωση της προπόνησης του Σαββάτου για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και το προσωπικό της ΠΑΕ αντέδρασε, καθώς στις πληρωμές που έγιναν, δεν συμπεριλήφθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αυτή την απόφαση.

Επειδή κάτι τέτοιο θα έκανε δύσκολη την προπόνηση, αποφασίστηκε και από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να ακυρωθεί, αυτή του Σαββάτου, ημέρα για την οποία είχε κηρυχτεί η απεργία.

«Αν στον ΠΑΟ με θέλουν, το συζητάμε» 

12/10/2012

«Αν στον ΠΑΟ με θέλουν, το συζητάμε»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί εκ νέου με τον Παναθηναϊκό, αν φυσικά η διοίκηση των «πράσινων» θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, άφησε ο Γιάσμικο Βέλιτς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική ομάδα, ο πρώην τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε φαβορί την «γαλανόλευκη» στο σημερινό παιχνίδι με την Βοσνία.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για τον Παναθηναϊκό και αν μπορεί να αλλάξει αγωνιστική εικόνα στη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού να αλλάξουν αυτή την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι στιγμής. Ήδη στα τελευταία δύο παιχνίδια φαίνεται πως κάτι πάει να αλλάξει. Όμως μεγάλη σημασία παίζει και η διάρκεια. Η εμφάνιση του συλλόγου και τα αποτέλεσμά του που είχε το προηγούμενο διάστημα δεν αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας. Σίγουρα θα υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο, όμως όταν ξεκάνει μια νέα σεζόν οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίζουν τη προσπάθεια της ομάδας».

Για το αν θέλει να ξαναδουλέψει στον Παναθηναϊκό:

«Το θέμα είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να έχει ξεκάθαρα κριτήρια, έτσι ώστε η ομάδα σε διαφορές θέσεις να έχει πολλές επιλογές που ως στόχο θα έχουν τη βελτίωση του συλλόγου. Εφόσον κάποιος επιθυμεί την παρουσία μου και θεώρει πως μπορώ να προσφέρω, τότε από την πλευρά μου είναι συζητήσιμο».

Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή:

«Νομίζω πως πρέπει ο τεχνικός διευθυντής μίας ομάδας να εξελίσσεται. Οι σύλλογοι πρέπει να στηρίζονται σε κάποια συγκεκριμένα άτομα. Ο γενικός διευθυντής πρέπει να συνεννοείται με τον προπονητή και τον πρόεδρο ώστε να βοηθάει όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα. Πρέπει να ετοιμάζει το μέλλον της. Τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο και ο προπονητής μια ομάδας είναι εξίσου σημαντικοί. Ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να τα έχει καλά με την διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και να έχει καλές σχέσεις με τον Τύπο. Πιστεύω πως όσο καιρό ήμουν στον Παναθηναϊκό προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για το μέλλον του».

Για τη Βοσνία και την πολύ καλή επιθετική της γραμμή:

«Αν κρίνουμε από τα δυο πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης, απέναντι σε Λιχτενστάιν και Λετονία, είναι φυσικό να βγαίνει ένα τέτοιο συμπέρασμα . Άλλα και οι δυο αντίπαλοι ήταν χαμηλού επίπεδου. Πρέπει να την δούμε σε δύσκολα ματς, όπως απόψε με την Ελλάδα. Πρέπει να αποδείξει στο παιχνίδι με την Ελλάδα αν είναι όντως καλή επιθετικά. Ωστόσο, έχει πολύ καλές μονάδες. Σίγουρα έχει πιθανότητες για να πάρει τη νίκη, άλλα μεγάλο φαβορί για εμένα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση παραμένει η Ελλάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που θα επέλεγε στον αγώνα με την Ελλάδα αν ήταν εκείνος προπονητής της Βόσνιας:

«Δεν είμαι στη θέση του Σούσιτς. Ωστόσο, θεωρώ ότι μια ανταγωνιστική ομάδα που θέλει να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα εκτός έδρας πρέπει να είναι ισορροπημένη στην άμυνα και στην επίθεση. Έχω την εντύπωση πως η έλλειψη υπομονής θα είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Βοσνίας στο παιχνίδι με την Ελλάδα. Η ατομική ποιότητα της ομάδας είναι σπουδαία, όμως θα πρέπει να παίξουν καλά και ομαδικά. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι πιο έμπειρη και πιο ώριμη σαν σύνολο».

Σε περίπτωση ισοπαλίας, ποια από τις δύο ομάδες στους επόμενους αγώνες θα έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει βαθμούς:

«Η εθνική Βόσνιας είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Δεν μου έχει δείξει την ίδια σοβαρότητα που έχει δείξει η Ελλάδα».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη:

«Είναι από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα έλεγα πως αποτελεί συνώνυμό του, καθώς έχει προσφέρει πολλά σε αυτό. Είναι ποδοσφαιριστής παγκόσμιας εμβέλειας».

Επιχείρηση: Γκολ 

12/10/2012

Επιχείρηση: Γκολ
Η διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, λειτουργεί ευεργετικά για τους προπονητές των περισσότερων ομάδων. Ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας από αυτούς καθώς η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης προέρχεται από δύο παιχνίδια χωρίς να πετύχει τέρμα και συγκομιδή μόλις ενός πόντου.

Όπως πάντα με απουσίες 

12/10/2012

Όπως πάντα με απουσίες
Ούτε ο ίδιος ο Νίκος Αναστόπουλος δεν πρέπει να θυμάται από πότε έχει να δει προπόνηση του ΟΦΗ, χωρίς κανέναν απόντα. Μάλιστα, στην προπόνηση της Παρασκευής (12/10) στο απουσιολόγιο μπήκε ένα νέο όνομα, εκείνο του Κώστα Μπανούση.

Ο νεαρός μέσος των Κρητικών έχει προσβληθεί από ίωση και έτσι ο «Αναστό» προτίμησε να τον προφυλάξει, ώστε να την ξεπεράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων σύντομα.

Κατά τα άλλα ο Μανόλης Μονιάκης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες, πραγματοποίησε ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Παρασκευής (12/10), ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά κάνοντας ασκήσεις τακτικής με μπάλα και παίζοντας οικογενειακό δίτερμα.
Μάλιστα, από την εποχή που ο Τσιώλης ανέλαβε την ομάδα του Αστέρα, είναι η πρώτη φορά που οι Αρκάδες δεν πετυχαίνουν γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Μπορεί οι αναμετρήσεις να ήταν με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι ευκαιρίες που χάθηκαν δεν ανησύχησαν τον έμπειρο τεχνικό.

Μάλιστα, μετά την προπόνηση της Παρασκευής, η οποία αφιερώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και τεχνικής, ακολουθεί αυτή του Σαββάτου, στην οποία ο Τσιώλης, αναμένεται να δουλέψει στα τελειώματα των παικτών του.

Ολυμπιακός, all over the world 

12/10/2012

Ολυμπιακός, all over the world
Την ευκαιρία στους φίλους του Ολυμπιακού από όλο τον κόσμο να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα δίνει η συνεργασία της πειραϊκής ΠΑΕ με την νέα ψηφιακή πλατφόρμα KYCK.com.

«Ο σύλλογός μας έχει ένα θερμό κοινό που τον ακολουθεί, στην Ελλάδα, καθώς και ανά τον κόσμο και θέλουμε να συνδεθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους από τους υποστηρικτές μας», σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Ολυμπιακός επέλεξε το KYCK.com, μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία παρέχει μία εξατομικευμένη κοινωνική ποδοσφαιρική εμπειρία, με κύριο στόχο να συνδεθεί με όλους του τους φιλάθλους ανά τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος μεγάλος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο που θα συνεργαστεί επίσημα με το KYCK.

«Ο σύλλογός μας έχει ένα θερμό κοινό που τον ακολουθεί, στην Ελλάδα, καθώς και ανά τον κόσμο και θέλουμε να συνδεθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους από τους υποστηρικτές μας! Επενδύουμε με πάθος στην ψηφιακή ανάπτυξη της ομάδας μας, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας και της διαρκούς αναβάθμισης του Olympiacos TV», ήταν τα λόγια του Προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. «Η κοινωνική πλατφόρμα του KYCK μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό, με συντονισμένο τρόπο, και να συνομιλούμε απευθείας με τους φιλάθλους μας, οπουδήποτε και αν αυτοί βρίσκονται . Είμαστε χαρούμενοι που αποτελούμε τον πρώτο σύλλογο που συνεργάζεται με το KYCK».

Μέσω του KYCK, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μία επίσημη σελίδα για την ομάδα, ως προορισμό για τους φιλάθλους, προκειμένου εκείνοι να συνδεθούν με άλλους φιλάθλους αλλά και το σύλλογο, με έναν πιο συναρπαστικό και ουσιώδη τρόπο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα με ιστορίες που αφορούν στην αγαπημένη τους ομάδα, όπως και να αλληλεπιδρούν με το επίσημο υλικό του συλλόγου, το οποίο θα κοινοποιείται από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, μέσω παραδοσιακών κοινωνικών λειτουργιών (για παράδειγμα να κάνουν like και να ξαναμοιράζονται –share το υλικό σε περισσότερα κοινωνικά κανάλια). Επιπλέον, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπορούν να «δηλώνουν ψηφιακά το παρών» στα αγωνιστικά δρώμενα της ομάδας, τα οποία θα δημιουργούν αποκλειστικά θέματα συζήτησης γύρω από τους αγώνες και να λαμβάνουν ζωντανές ενημερώσεις για το σκορ, και τις εξελίξεις.

«Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την βελτίωση οργανωτικών θεμάτων για τους συλλόγους και τις Ακαδημίες τους, ενώ παράλληλα δημιουργούμε μία καθηλωτική ποδοσφαιρική εμπειρία για την κοινότητα, είναι το βασικό στοιχείο του οράματος που έχει το KYCK», ήταν τα λόγια τουΔιευθύνοντος Συμβούλου και ιδρυτή του KYCK, Mac Lackey. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τον Ολυμπιακό, μία ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη, θέτοντας τα ψηφιακά στάνταρ για το μέλλον του ποδοσφαίρου».

Το KYCK.com υιοθετείται ήδη σε παγκόσμια κλίμακα, με χρήστες από 128 χώρες να μπαίνουν στην πλατφόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου τον περασμένο Ιούνιο. Οι χρήστες καθηλώθηκαν από το περιεχόμενο, «δίνοντας το παρών» στους αγώνες, σχολιάζοντας άρθρα, μοιράζοντας φωτογραφίες και βλέποντας βίντεο με τις καλύτερες φάσεις.

Σχετικά με το KYCK.com
Το KYCK είναι μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία εστιάζει στην παροχή μίας εξατομικευμένης ποδοσφαιρικής εμπειρίας, μέσω της ανακάλυψης, επιμέλειας και κοινοποίησης υλικού, άμεσα σχετιζόμενου με το ποδόσφαιρο. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το KYCK.com ή βρείτε το στο Facebook και στο Twitter. Το KYCK διατίθεται και σε κινητές συσκευές μέσω του App Store. Για να μάθετε περισσότερα για την εγγραφή συλλόγων και ομάδων επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: usclub.kyck.com ή για να δημιουργήσετε σήμερα τη δική σας ομάδα, μεταβείτε στη διεύθυνση kyck.com/teams.

Σχετικά με τον Ολυμπιακό
Από την ίδρυση του, το 1925, ο Ολυμπιακός ήταν και είναι ο πλέον επιτυχημένος, καθώς και ο πιο δημοφιλής ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος στην ιστορία, έχοντας κερδίσει τους περισσότερους τίτλους από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα: 39 Πρωταθλήματα, 25 Κύπελλα και με τακτική συμμετοχή στο UEFA Champions League! Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας www.olympiacos.org, (η οποία διατίθεται σε Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Κινεζικά, Αραβικά και Κορεάτικα), ή βρείτε τον Ολυμπιακό στο Facebook (OLYMPIACOS.F.C.Official) και στο Twitter (@olympiacos_org)».

Forza… Λίνεν! 

12/10/2012

Forza… Λίνεν! 
Στα πρώτα λόγια του ως προπονητής της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν δήλωσε έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την επαναφέρει εκεί που της αξίζει.

Και από τη δεύτερη κιόλας μέρα έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά.

Μόνο την Παρασκευή ο Γερμανός δημιούργησε υποψίες ότι είναι… ντοπαρισμένος, προλαβαίνοντας να παρουσιαστεί, να προπονήσει δυο φορές την ομάδα, να παρακολουθήσει τους Κατίδη-Μπουγαΐδη με την Ελπίδων και να κατευθυνθεί και στο «Καραϊσκάκη» για να δει το Ελλάδα-Βοσνία!

Από την άφιξή του κιόλας στην Ελλάδα ο Λίνεν είχε δηλώσει έτοιμος να δουλέψει σκληρά για τη βελτίωση της ΑΕΚ. Και δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε δυο μέρες για να επιβεβαιώσει πως δεν θα μείνει στα λόγια. Μετά την πρώτη προπόνηση λοιπόν της Πέμπτης και την πρωινή που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στα Σπάτα, ο Γερμανός παρουσιάστηκε και επίσημα από την «Ένωση».

Επειδή όμως για να… γυρίσει ο ήλιος (πόσω μάλλον η ΑΕΚ από την τελευταία θέση της βαθμολογίας) θέλει δουλειά πολλή, ο Λίνεν δεν άφησε ούτε τις ώρες που μεσολαβούσαν μέχρι την απογευματινή προπόνηση αναξιοποίητες. Κατευθύνθηκε, έτσι, στο Ελληνικό για να παρακολουθήσει το φιλικό της Εθνικής Ελπίδων με το Βέλγιο και να δει τον μεν Μπουγαΐδη να παίζει 74 λεπτά, τον δε Κατίδη να αγωνίζεται σε όλο το ματς και να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ με λόμπα.

Και στη συνέχεια ο Λίνεν επέστρεψε στα Σπάτα για την απογευματινή προπόνηση. Εκεί όπου δεν είχε διαθέσιμους τους διεθνείς (πέραν των Μπουγαΐδη-Κατίδη, έλειψαν ξανά οι Γροντής-Παπαδημητρίου που είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων) αλλά και τους Κατσικοκέρη και Φούντα (που έκαναν ατομικό πρόγραμμα).

Αντίθετα είδε να προπονείται κανονικά ο Γιάγκο (που έκανε θεραπεία το πρωί) και να τίθεται κι εκείνος στη διάθεσή του για το πρώτο… διαγώνισμα που θα βάλει το Σάββατο στους «κιτρινόμαυρους» με το φιλικό στο Αιγάλεω απέναντι στην τοπική ομάδα (στις 16:00).

Πριν απ’ αυτό όμως, ο Λίνεν θα έχει ολοκληρώσει μια τουλάχιστον γεμάτη μέρα για τον ίδιο (και τουλάχιστον ενθαρρυντική για το πώς σκοπεύει να δουλέψει στην ΑΕΚ) κατευθυνόμενος και στο «Καραϊσκάκη» και παρακολουθώντας μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλο το παιχνίδι της Εθνικής με τη Βοσνία.

«Σοκ» με Βεργώνη 

12/10/2012

«Σοκ» με Βεργώνη 
Οι φόβοι φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, έστω και ανεπίσημα. Ο Αλέξης Βεργώνης τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης και την Παρασκευή υποβλήθηκε σε μαγνητική.

Σε πρώτη φάση αυτή δείχνει ότι έχει υποστεί ρήξη χιαστού, πράγμα που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τους επόμενους έξι μήνες και λογικά χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Βέβαια αυτά είναι ανεπίσημα, ωστόσο δύσκολα θα διαψευστούν στα αυριανά επίσημα αποτελέσματα, με τον 27χρονο μέσο της Βέροιας να είναι ιδιαίτερα άτυχος.

Όλοι οι άνθρωποι της «βασίλισσας του βορρά» είναι κοντά στον Βεργώνη σε μια πολύ δυσάρεστη στιγμή για αυτόν, που χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

Προσέγγισε Ζαρντίμ η Σπόρτινγκ 

13/10/2012

Προσέγγισε Ζαρντίμ η Σπόρτινγκ 
Τις προθέσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ βολιδοσκόπησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο Πορτογάλος προπονητής χαίρει της εκτίμησης της διοίκησης των «λιονταριών», λόγω της πορείας που είχε η Μπράγκα επί της θητείας του και το νικηφόρο σερί που μετρά ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα.

Για αυτό τον λόγο έκαναν μία ανεπίσημη και φιλολογική κρούση στον 38χρονο τεχνικό, έχοντας στο μυαλό τους ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Ωστόσο, εκείνο που ήθελαν να μάθουν ήταν οι προθέσεις του. Ωστόσο, ο Ζαρντίμ δεν τους άφησε περιθώρια και όλα δείχνουν ότι αποτελεί παρελθόν το φιλολογικό ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ.

«Είμαι καλά εδώ. Είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε καλή ομάδα και έχω πράγματα να προσφέρω», ήταν η απάντηση του στους συμπατριώτες του.

Σε άλλη βάση για το γήπεδο 

13/10/2012

Σε άλλη βάση για το γήπεδο 
Κοινές είναι οι απαιτήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για συζήτηση από μηδενική βάση όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, ύστερα από την διαφαινόμενη πτώχευση της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού.

Όπως γράφει σήμερα (13/10) η SportDay, εν όψει του κοινού μνημονίου που θα υπογραφεί και της συζήτησης στο ΣτΕ την 1η Νοεμβρίου, οι «πράσινοι» έχουν ζητήσει την εκτίμηση της αξίας του γηπέδου της Λεωφόρου και του οικοπέδου, έτσι ώστε να ζητήσουν από τον Δήμο Αθηναίων να βρει χρηματοδότηση για να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα έργα.

Δηλαδή, να χτίσει το γήπεδο ποδοσφαίρου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και να το παραδώσουν στο «τριφύλλι» με ανταλλαγή τη Λεωφόρο.

Τις επαφές με τον Δήμο έχει αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, τυγχάνει να είναι μέλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταθούν οι επαφές και αναμένεται να γίνει συνάντηση του δήμου, του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ, με στόχο τη σύνταξη μνημονίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση σύσσωμος ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει πίεση στον Δήμο να δώσει αυτή τη λύση στο θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό, βασιζόμενος στην αγωγή που μπορεί να κάνει κατά αυτού, για τη μη κατασκευή του έργου με υπαιτιότητα του δήμου.

Και με βάση αυτή την αγωγή, ο Παναθηναϊκός μπορεί να εισπράξει τη ρήτρα ύψους 24 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το γήπεδο της Λεωφόρου, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμες οι μελέτες για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο και για το κόστος για να επιστρέψει η ομάδα το συντομότερο δυνατόν στην ιστορική της έδρα.

«Δεν θα εγκριθεί το Διάταγμα»

Αισιόδοξος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα από το ΣτΕ όσον αφορά την Διπλή Ανάπλαση εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, μιλώντας στη SportDay. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τόνισε ότι κανείς δεν πρόκειται να πειράξει το γήπεδο της Λεωφόρου, αν πρώτα δεν παραδοθούν τα έργα στον Βοτανικού.

«Υστερα από τις εξελίξεις στο θέμα Βωβού το καρπούζι και το μαχαίρι το έχει ο Δήμος Αθηναίων. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και το Διάταγμα αυτό δεν θα περάσει. Τη Λεωφόρο δεν θα την πειράξει κανείς αν προηγουμένως δεν μας παραδοθούν για χρήση οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το γήπεδο του ποδοσφαίρου στον Βοτανικό. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ανάστατος γι’ αυτό το θέμα και κάθε μέρα δέχομαι ερωτήσεις. Εχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο και πορευόμαστε με κοινό στόχο τη μεταφορά μας στον Βοτανικό», τόνισε ο κ. Μακρόπουλος.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου