ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
10/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ

«Καλύτερος ο Βενγκέρ από τον Γκουαρντιόλα»

10/10/2012
«Καλύτερος ο Βενγκέρ από τον Γκουαρντιόλα»
Αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες τόσο του Αρσέν Βενγκέρ, όσο και του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Χλεμπ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως ο Αλσατός είναι καλύτερος προπονητής από τον Καταλανό. Μάλιστα, ο Λευκορώσος μέσος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, δεν διατηρούσε και τις καλύτερες των σχέσεων με τον τεχνικό των «μπλαουγκράνα», λόγω του ελάχιστου χρόνου συμμετοχής που είχε. «Ο Γκουαρντιόλα δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, απλά είχε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό νικούσε. Έμαθα περισσότερα από τον Βενγκέρ, παρά από τον εκείνον. Για εμένα μετά τον Βενγκέρ οι καλύτεροι προπονητές στον κόσμο είναι οι Μουρίνιο και Φέργκιουσον», τα λόγια του Χλεμπ, ο οποίος σχολίασε και το γεγονός πως στους «μπλαουγκράνα» είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής: «Ήθελα να παίζω περισσότερο, αλλά στην Μπαρτσελόνα όλοι οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται συγκεκριμένα λεπτά, όμως αυτό εμένα δεν μου άρεσε, με αποτέλεσμα εγώ και ο Πεπ να μην έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις». Μάλιστα, ο Λευκορώσος άσος αναφέρθηκε και στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του, κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στην Βραζιλία το 2014: «Από την δική μου πλευρά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ωστόσο, η ισπανική ομάδα είναι σχεδόν αήττητη, ενώ παίζει και εκπληκτικό ποδόσφαιρο, το οποίο μοιάζει πολύ με εκείνο της Μπαρτσελόνα».

«Ο Φαλκάο θα μας σώσει…»

10/10/2012
«Ο Φαλκάο θα μας σώσει…»
Την παραχώρηση του Ρανταμέλ Φαλκάο το ερχόμενο καλοκαίρι προανήγγειλε ο τεχνικός διευθυντής της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Τα 60 εκατ. που μπορούμε να πάρουμε από ενδεχόμενη παραχώρηση του θα μας σώσουν», τόνισε ο Μιγκέλ Άνχελ Ζιλ Μαρίν, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. Για τον Κολομβιανό φορ ενδιαφέρονται ήδη τα περισσότερα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και οι διοικούντες την Ατλέτικο έχουν αντιληφθεί ότι η επικείμενη παραχώρηση του θα λύσει μια και καλή τα οικονομικά προβλήματα των «ροχιμπλάνκος». «Ο Φαλκάο θα μείνει στην ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι, από κει και πέρα το πιθανότερο σενάριο είναι η παραχώρηση του. Άλλωστε, τα 60 εκατ. που θα μπορούσαμε να πάρουμε από την μεταγραφή του θα έλυναν τα οικονομικά μας προβλήματα», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των Μαδριλένων γνωστοποιώντας την επίσημη θέση της διοίκησης στο θέμα του Φαλκάο.

«Ψηφίζει» Κασίγιας ο Αλμπιόλ

10/10/2012
«Ψηφίζει» Κασίγιας ο Αλμπιόλ
Την άποψη πως ο Ίκερ Κασίγιας θα πρέπει να είναι εκείνος που θα κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», τόνισε σε δηλώσεις του ο συμπαίκτης του στην εθνική Ισπανίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ Αλμπιόλ. Ο 27χρονος αμυντικός αναφέρθηκε και στο «κλάσικο» της Κυριακής (7/10) και πως το συγκεκριμένο παιχνίδι κυμάνθηκε σε πιο ήπιους τόνους σε σχέση με τα προηγούμενα των τελευταίων ετών. «Ο Κασίγιας είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει μία ομάδα για το τέρμα της. Στο “κλάσικο” και τα δύο γκολ που δέχτηκε ήταν πολύ δύσκολο να τα αποκρούσει. Το πρώτο ήταν εξ επαφής, ενώ το δεύτερο ήταν ένα εκπληκτικό φάουλ. Είναι ο καλύτερος και μας έχει σώσει αρκετές φορές. Θα τον έβαζα στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να πάρουν τη “Χρυσή Μπάλα”. Τη χρονιά που πέρασε κατέκτησε τόσο το ισπανικό πρωτάθλημα όσο και το Euro», τα λόγια του Αλμπιόλ. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως στο «κλάσικο» της Κυριακής (7/10) δεν υπήρχε τόση ένταση μεταξύ των παικτών, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων: «Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει μεταξύ μας. Στα προηγούμενα ματς τα πράγματα ίσως ήταν λίγο πιο έντονα, αλλά πλέον αυτό έχει αλλάξει».

Ιγκουαΐν: «Δεν μπορώ να συγκρίνω Μέσι-Ρονάλντο»

10/10/2012
Ιγκουαΐν: «Δεν μπορώ να συγκρίνω Μέσι-Ρονάλντο»
Αρνητικός σε κάθε θέμα σύγκρισης που υπάρχει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι δήλωσε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αργεντινός της Μπαρτσελόνα πρωταγωνίστησαν στο πρόσφατο clasico, όμως ο διεθνής επιθετικός – που συνεργάζεται και με τους δύο - δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος είναι καλύτερος. «Έχω την τιμή να είμαι σε μία ομάδα με τον Μέσι και σε μία άλλη τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν μου αρέσει να τους συγκρίνω. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που κάνουν εξαιρετικά πράγματα και θεωρούνται ως δύο από τους καλύτερους στον κόσμο», τόνισε ο 24χρονος παίκτης. Από την πλευρά του, ο Ιγκουαΐν έχει την ευκαιρία να πάρει τα πάνω του στη Αργεντινή κόντρα σε Ουρουγουάη και Χιλή, αφού στους τελευταίους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης με Άγιαξ και Μπαρτσελόνα ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει ξεκινήσει τον Καρίμ Μπενζεμά.

Αποχαιρέτησαν τον «θρύλο» της Ρεάλ

10/10/2012
Αποχαιρέτησαν τον «θρύλο» της Ρεάλ
Στην τελευταία του κατοικία συνόδεψαν τον Ράφαελ Λέσμες φίλοι, συγγενείς αλλά και η οικογένεια της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέλος της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του ’50, ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αφού πρώτα συνέδεσε το όνομά του με τους «μερένχες» με τους οποίους κατέκτησε 5 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών και 4 πρωταθλήματα Ισπανίας. Ο Λέσμες, ο οποίος αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ατλέτικο Τετουάν και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Βαγιαδολίδ, όπου για ένα χρονικό διάστημα υπήρξε συμπαίκτης του μεγαλύτερου αδελφού του, γεγονός στο οποίο οφείλει το ότι έγινε γνωστός ως «Lesmes II». Οι δυο τους συνεργάζονταν στην αμυντική γραμμή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας να φτάσει για πρώτη φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ισπανίας το 1950, όπου και ηττήθηκε. Το 1952 πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία τα επόμενα χρόνια έγραψε ιστορία. Αν και κλήθηκε στην εθνική Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, χρειάστηκε να κάνει υπομονή οκτώ χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει τη μία και μοναδική του εμφάνιση με το εθνόσημο σε φιλικό αγώνα απέναντι στη Βόρειο Ιρλανδία στις 14/10/58.





 ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Αποδέχεται την ποινή ο Τέρι

10/10/2012
Αποδέχεται την ποινή ο Τέρι
Τέλος στην ιστορία που τον ταλαιπωρεί και «τσαλακώνει» το κύρος και την αξιοπρέπειά του θα βάλει ο Τζον Τέρι. Ο αρχηγός της Τσέλσι, εμφανίζεται έτοιμος να γνωστοποιήσει ότι θα αποδεχτεί την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών για τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ. Το θέμα έχει κρατήσει έναν ολόκληρο χρόνο, ο Άγγλος αμυντικός έχει ταλαιπωρηθεί όσο δεν φανταζόταν ποτέ, έχει δει τη λίστα με τους… εχθρούς του να μεγαλώνει, την υπόθεση να αναπαράγεται καθημερινά στα Μέσα και δεν αντέχει άλλο. Αντιδρώντας σε όσα συνέβαιναν και προκειμένου να πράξει το σωστό για το συμφέρον της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, αποσύρθηκε, ενώ, πλέον, ετοιμάζεται να πράξει το σωστό και σε προσωπικό επίπεδο. Σύμφωνα με τη «Daily Mail», θα βάλει τέλος σε αυτή τη δυσάρεστη, για τον ίδιο, ιστορία, αποδεχόμενος την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από την FA για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Άντον Φέρντιναντ, έστω κι αν είχε δικαιωθεί νωρίτερα από το δικαστήριο του Λονδίνου που έκανε λόγο για την απόλυτη παρεξήγηση…

«Γιατί έκανα τατουάζ το You’ll Never Walk Alone»

10/10/2012
«Γιατί έκανα τατουάζ το You’ll Never Walk Alone»
Το σίριαλ της παραμονής του Ντάνιελ Άγγερ είχε ευτυχή κατάληξη το περασμένο καλοκαίρι για τη Λίβερπουλ, με τον Δανό αμυντικό να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο και μαζί με αυτό τα …δάχτυλά του με τον τίτλο του ύμνου του συλλόγου. Διαβάστε γιατί πήρε αυτή την απόφαση ο άσος των «κόκκινων». Ο Δανός αμυντικός ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Λίβερπουλ, την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο είχε πάρει την απόφασή του νωρίτερα, όταν έγραψε το «YNWA» στο χέρι του. «Το σκεφτόμουν καιρό και όπως έχω ξαναπεί θεωρώ τον εαυτό μου μέρος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Νιώθω μέλος της πόλης και γενικά πιστεύω πως όσο καιρό είμαι εδώ έχω δώσει και έχω πάρει πολλά», τόνισε ο ίδιος για να συμπληρώσει πως η «απόφαση ήταν εύκολη» για τον ίδιο. «Είμαι πολύ υπερήφανος και πιστεύω πως τα δάχτυλά μου το δείχνουν αυτό», κατέληξε για το θέμα του τατουάζ ο Άγγερ και αναφέρθηκε στο νέο προπονητή της ομάδας: «Περνάω εξαιρετικά μαζί του στις προπονήσεις. Μου αρέσει και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του. Με ενδιαφέρει ο τρόπος που προσεγγίζει το άθλημα και πιστεύω πως μπορούμε να επιστρέψουμε στην κορυφή μαζί του».


ΙΤΑΛΙΑ                                                                 


«Η Μίλαν είναι το σπίτι μου»

10/10/2012
«Η Μίλαν είναι το σπίτι μου»
Ότι ένας ποδοσφαιριστής που οι περισσότεροι θεωρούν εγωκεντρικό και νάρκισσο, θα δήλωσε ότι υπάρχει μία ομάδα που την αισθάνεται… σπίτι του, μάλλον δεν το περίμενε κανείς. Ο λόγος για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος, παρά τα όσα λένε οι άλλοι γι' αυτόν, δείχνει ότι πραγματικά δέθηκε με τη Μίλαν, καθώς την χαρακτήρισε «σπίτι του». Ο Σουηδός επιθετικός με δηλώσεις του τόνισε, ότι όποτε τον χρειαστεί ο σύλλογος, αυτό θα είναι εκεί. «Για μένα η Μίλαν είναι το σπίτι μου. Είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος, από τον οποίο έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές. Εάν ποτέ χρειαστεί την βοήθειά μου τότε εγώ θα είμαι εκεί», ήταν χαρακτηριστικά τα όσα είπε. Με αυτές του τις δηλώσεις ο Ιμπραΐμοβιτς έδειξε για μία ακόμα φορά ότι η αποχώρησή του από τη Μίλαν δεν αποτελεί δική του ευθύνη, καθώς είναι «δεμένος» με τους «ροσονέρι». Μάλιστα έδωσε ένα ακόμα λόγο στους φιλάθλους της ομάδας να αισθάνονται εξαγριωμένοι με τις κινήσεις της διοίκησης το καλοκαίρι που μας πέρασε.

«Διεφθαρμένη χώρα, διεφθαρμένο άθλημα»

10/10/2012
«Διεφθαρμένη χώρα, διεφθαρμένο άθλημα»
Την πίκρα του για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας, εξέφρασε ο Αρίγκο Σάκι. Ο πρώην προπονητής της εθνικής, στάθηκε κυρίως στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς, τονίζοντας πως, τώρα πια δεν τον εκπλήσσει τίποτε, αφού η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, προσθέτοντας, ωστόσο, πως εύχεται όλα αυτά να τελειώσουν σύντομα. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Αρίγκο Σάκι, μετά τις επιτυχίες με τη Μίλαν, προσπάθησε να οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου την εθνική Ιταλίας, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη θέση στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994. Σήμερα δεν ασχολείται ενεργά με το άθλημα, είναι πάντα κοντά, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει άποψη για αυτές. Ζητώντας του να σχολιάσει τα όσα έγιναν το καλοκαίρι με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο Σάκι ήταν ειλικρινής. «Ζούμε σε μια χώρα όπου δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε, πια, για τίποτα. Η διαφθορά είναι στο γενετικό μας κώδικα, απ’ ό,τι φαίνεται. Οπότε γιατί να μην υπάρχει διαφθορά και στο ποδόσφαιρο», αναρωτήθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός. Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται νέες αποκαλύψεις. Τι λέει ο Σάκι για αυτό; «Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Μακάρι να μην ακούσουμε για άλλους αθλητές ή προπονητές. Αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να κατηγορούμε τους πάντες. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και εκείνοι που εργάζονται τίμια, σκληρά και με πάθος, ελπίζοντας να φτάσουν με νόμιμο τρόπο στο στόχο τους», απάντησε ο Αρίγκο Σάκι.

Του έσωσαν τη ζωή

10/10/2012
Του έσωσαν τη ζωή
Στον Μαϊκοσουέλ και τον Γκαμπριέλ Σίλβα χρωστά τη ζωή του ένας ηλικιωμένος στο Ούντινε. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Ουντινέζε τον έσωσαν, όταν τον βρήκαν λιπόθυμο στην άκρη του δρόμου και τον πήγαν στους γιατρούς της ομάδας. Ο ηλικιωμένος είναι καλύτερα στην υγεία του, ενώ οι δύο παίκτες δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των συμπαικτών τους για την κίνησή τους. Με την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουν ακόμα καταφέρει να πείσουν. Οι δύο Βραζιλιάνοι που απέκτησε η Ουντινέζε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, Μαϊκοσουέλ και Γκάμπριελ Σίλβα, ωστόσο, κέρδισαν την εκτίμηση όλων των φιλάθλων και των συμπαικτών τους με μια κίνηση που έσωσε τη ζωή ενός ηλικιωμένου. Τη Δευτέρα πηγαίνοντας προς το γήπεδο για την προπόνηση, οι δύο Βραζιλιάνοι αντιλήφθηκαν πως ένας ηλικιωμένος βρισκόταν λιπόθυμος στην άκρη του δρόμου. Χωρίς να καθυστερήσουν, οι δύο παίκτες σταμάτησαν και τον έβαλαν στο αυτοκίνητό τους. Φτάνοντας στο γήπεδο, μετέφεραν τον άτυχο άντρα στους γιατρούς της ομάδας και πήγαν κανονικά στην προπόνηση. Οι γιατροί της Ουντινέζε, αφού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο, κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο. Κάτι που έγινε γρήγορα και είχε ως αποτέλεσμα ο άντρας να διαφύγει τον κίνδυνο. Οι γιατροί του νοσοκομείου μιλώντας για το περιστατικό τόνισαν πως ο άντρας βρέθηκε κοντά στο θάνατο, αφού λιποθύμησε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με τα αυτοκίνητα να περνούν με μεγάλη ταχύτητα δίπλα του. Για την κατάσταση της υγείας του, απλά δήλωσαν πως είναι καλύτερα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες. Μετά από την κίνηση αυτή, οι δύο Βραζιλιάνοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συμπαίκτες τους, που δεν κουράστηκαν να τους δίνουν συγχαρητήρια

«Η Νάπολι ωριμάζει όπως ο προπονητής της»

10/10/2012
«Η Νάπολι ωριμάζει όπως ο προπονητής της»
Συνέντευξη στην «Gazzetta dello sport» παραχώρησε ο Τζουζέπε Μαρότα, μιλώντας για το επικείμενο παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Νάπολι. Ο γενικός διευθυντής της «Μεγάλης Κυρίας» τόνισε πως η Νάπολι είναι η βασική ανταγωνίστρια της ομάδας του, έκανε σύγκριση ανάμεσα στους προπονητές, ενώ εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι «μπιανκονέρι» στη απόκτηση ενός πολύ μεγάλου ονόματος. Μπορεί το Καμπιονάτο να έχει διακοπεί, για να δοθεί η δυνατότητα στον Τσέζαρε Πραντέλι να προετοιμάσει την εθνική Ιταλίας για τα δύο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όλοι, ωστόσο, περιμένουν με ενδιαφέρον το παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Νάπολι για την 8η αγωνιστική που θα κρίνει τη μάχη της κορυφής. Ο Γενικός Διευθυντής της Γιουβέντους, Τζουζέπε Μαρότα, μίλησε για το παιχνίδι αυτό στην «Gazzetta dello sport» και σημείωσε τις δυσκολίες του. «Η Νάπολι είναι μια σπουδαία ομάδα, φτιαγμένη κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του προπονητή της. Ο Ματζάρι ωρίμασε τα τελευταία χρόνια και μαζί του ωριμάζει και η ομάδα του. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες», είπε ο Μαρότα. Μπορεί να κάνει μια σύγκριση των δύο προπονητών; «Και οι δύο αφήνουν το στίγμα τους στην ομάδα τους. Αλλάζουν την εικόνα της και είναι εργατικοί και παθιασμένοι. Αλλά ο Κόντε είναι νεότερος από τον Ματζάρι και έχει ήδη πάρει πρωτάθλημα. Συνεπώς εμείς είμαστε λίγο πιο μπροστά», σημείωσε χαμογελώντας ο γενικός διευθυντής της «Γιούβε». Από όσα λέει, βγαίνει το συμπέρασμα πως για τον τίτλο θα παλέψει η «Γιούβε» με τη Νάπολι. «Κυρίως. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ίντερ και τη Λάτσιο. Ούτε η Μίλαν και η Ρόμα θα μείνουν πίσω για πολύ. Έχουν καλούς παίκτες και θα ανέβουν», απάντησε ο Μαρότα. Γιατί η Γιουβέντους δυσκολεύεται να αποκτήσει τους παίκτες που θέλει; Με αυτούς δεν θα ήταν ακόμα πιο ισχυρή; «Για να πάρεις έναν μεγάλο παίκτη χρειάζονται 40 εκατ. ευρώ συν άλλα 10 εκατ. για τον μισθό του. Αυτά τα ποσά δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Για αυτό κοιτάμε παίκτες φθηνότερους, που όμως έχουν προοπτικές. Αν και το ρόστερ μας είναι πολύ καλό και είναι δύσκολο να το βελτιώσουμε περαιτέρω».

«Με δίδαξε πολλά ο Ζέμαν»

10/10/2012
«Με δίδαξε πολλά ο Ζέμαν»
Αν και βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής ελπίδων της Ιταλίας, ο Λορέντσο Ινσίνιε μιλώντας με δημοσιογράφους ασχολήθηκε με το πρωτάθλημα και τη Νάπολι. Ο νεαρός επιθετικός τόνισε πως μαθαίνει συνεχώς από τους παίκτες που βρίσκονται «μπροστά» του και επανέλαβε πως ο Ζντένεκ Ζέμαν τον έκανε καλύτερο παίκτη, κατά την συνεργασία τους στην Πεσκάρα. Η χρονιά που πέρασε ήταν θριαμβευτική για την Πεσκάρα. Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία, που συνδυάστηκε με καλές εμφανίσεις, ενθουσίασε τους οπαδούς της ομάδας. Από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν αναμφίβολα ο Μάρκο Βεράτι και ο Λορέντσο Ινσίνιε. Και οι δύο απέδειξαν πως είναι σπουδαία ταλέντα, αφού ο μεν πρώτος μεταγράφηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο δε δεύτερος επέστρεψε στη Νάπολι και έχει ήδη δείξει δείγματα της αξίας του. Ο Ινσίνιε βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής ελπίδων της Ιταλίας και μίλησε με δημοσιογράφους μετά την προπόνηση της Τρίτης. Αυτά, ωστόσο που είπε, αφορούσαν στο πρωτάθλημα. «Ζω ένα όνειρο. Ήμουν ένα από τα μπολ μπόι και τώρα αγωνίζομαι στο Σαν Πάολο. Ξέρω πως δεν είμαι βασικός, αλλά ο Ματζάρι είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ποιος θα ήταν ο ρόλος μου. Είναι ψέμα πως ο προπονητής μας δεν χρησιμοποιεί τους νεαρούς. Εγώ έχω ήδη αγωνιστεί αρκετά», τόνισε ο Ινσίνιε. Είναι δύσκολο να παίζεις περισσότερο, αφού μπροστά σου βρίσκονται σημαντικοί παίκτες. «Ο Καβάνι και ο Χάμσικ δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Πάντεφ, από την άλλη, έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του. Μαθαίνω και από τους τρεις και προσπαθώ μέσα από την προπόνηση να βελτιώνομαι». Κατάφερε να «ξεπεταχτεί» σε μικρό χρονικό διάστημα. Που οφείλει αυτή την ραγδαία εξέλιξη; «Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Ζέμαν. Μου έμαθε πολλά, με δίδαξε πώς να κινούμαι στο χώρο, με προπόνησε σκληρά. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του. Η σκληρή προπόνηση, που όμως φέρνει αποτελέσματα. Και στην περίπτωσή μου, είναι πολύ καλά για την ώρα», υπογράμμισε ο Λορέντσο Ινσίνιε.

Από τις δυσκολίες βελτιώνεσαι

10/10/2012
Από τις δυσκολίες βελτιώνεσαι
Ένα μικρό απολογισμό των τελευταίων αγώνων έκανε ο Μίρκο Βούτσινιτς μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, τονίζοντας πως η συμπεριφορά της Γιουβέντους αποδεικνύει το πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Ο επιθετικός των «μπιανκονέρι» αναλύει κάθε ένα από τα τρία τελευταία ματς ξεχωριστά και βγάζει το συμπέρασμα πως αυτοί οι αγώνες θα κάνουν ακόμα πιο δυνατή την ομάδα του. Είναι νωρίς ακόμα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των ομάδων της Serie A και αυτό το τονίζουν άπαντες στις δηλώσεις τους. Κάθε ένας προτάσσει διαφορετικά επιχειρήματα, προσπαθώντας, είτε να δικαιολογήσει κάποιες κακές εμφανίσεις, είτε να παραμείνει προσγειωμένος, αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ο Μίρκο Βούτσινιτς, όμως, έκανε ένα μίνι απολογισμό, λαμβάνοντας υπόψη του μόνο τα τρία τελευταία παιχνίδια της Γιουβέντους. Τα συμπεράσματά του να ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, τονίζοντας στο τέλος πως περιμένει με αγωνία το επόμενο ματς της «Μεγάλης Κυρίας» με αντίπαλο τη Νάπολι. «Ρόμα, Σαχτάρ, Σιένα. Μέσα σε μία εβδομάδα τρεις αγώνες σημαντικοί. Με τη Ρόμα παίξαμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που θυμάμαι. Επιβάλαμε το παιχνίδι μας και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Με τη Σαχτάρ δυσκολευτήκαμε πολύ, αλλά δεν τα παρατήσαμε ποτέ και παλέψαμε για τη νίκη. Με τη Σιένα προσπαθήσαμε ως τη λήξη για τη νίκη και δικαιωθήκαμε στο τέλος. Για να γίνεις μεγάλη ομάδα πρέπει να μάθεις να πολεμάς, να παλεύεις και να υποφέρεις. Με τα παιχνίδια αυτά αποδείξαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Οι αγώνες αυτοί μας κάνουν καλύτερους», έγραψε ο Βούτσινιτς. Στο τέλος του μηνύματός του, υπενθύμισε στους οπαδούς το επόμενο παιχνίδι της Γιουβέντους. «Πάω στο Μαυροβούνιο για τους αγώνες της εθνικής. Θα επιστρέψω για το παιχνίδι που περιμένω με μεγάλη αγωνία. Το σούπερ ματς με τη Νάπολι, στις 20 του μήνα. Ένα ματς που θα μας δώσει περαιτέρω απαντήσεις για τις δυνατότητές μας», σημείωσε ο επιθετικός της «Γιούβε».


ΓΑΛΛΙΑ                                                                  

Περιμένει την UEFA η Μονπελιέ

9/10/2012
Περιμένει την UEFA η Μονπελιέ
Την Τετάρτη (10/10) αναμένεται να ανακοινώσει η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA την τιμωρία του Ρενέ Ζιράρ, για την άσεμνη χειρονομία του στον Χουμπ Στέφενς στην αναμέτρηση της Μονπελιέ με τη Σάλκε (2-2), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Η Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα (9/10) για την υπόθεση του προπονητή των πρωταθλητών Γαλλίας και την Τετάρτη (10/10) αναμένεται να γίνει γνωστή η ποινή που θα του επιβάλλει, ενόψει και της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.


ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου