ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τα αποτελεσματα των προκριματικων του μουντιαλ 2014

Τα αποτελεσματα των προκριματικων του μουντιαλ 2014
12/10/2012

 


1ος όμιλος:

Σερβία-Βέλγιο 0-3

ΠΓΔΜ-Κροατία 1-2

Ουαλία-Σκωτία 2-1  

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ματς στο Βελιγράδι το Βέλγιο. Το ταλέντο στην ομάδα του Βίλμοτς «ξεχείλισε» στον αγωνιστικό χώρο και άφησε τους Σέρβους χωρίς βαθμό στο ματς. Το σκορ άνοιξε στο 34ο λεπτό ο Μπεντέκ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έχασε και το ενδιαφέρον του. Αυτό έγινε γιατί οι Σέρβοι έψαξαν το γκολ, άφησαν χώρους και έτσι ο Ντε Μπρίνε στο 68΄και ο Κέβιν Μιραλάς στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Οι Βέλγοι έτσι έφτασαν στους εφτά βαθμούς αφήνοντας στους 4 την Σερβία. Δύσκολα έβαλε στους Κροάτες η ΠΓΔΜ αλλά η διαφορά δυναμικότητας έκανε εντέλει την διαφορά. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ιμπραΐμι στο 16ο λεπτό του αγώνα αλλά από εκεί και έπειτα η Κροατία πήρε μπρος. Ισοφάρισε πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Τσόρλουκα (33΄) και στο δεύτερο μέρος πέτυχε τον στόχο της. Ο Ράκιτιτς στο 60΄βρήκε δίχτυα, έκανε το 2-1 και ανέβηκε στους εφτά βαθμούς.
Ο Κρις Κόουλμαν είχε ξεκινήσει την θητεία του στον πάγκο της Ουαλίας με πέντε σερί ήττες και έψαχνε τρόπο να πάρει η ομάδα του πρώτο τρίποντο. Η Σκωτία δεν είχε διάθεση να το επιτρέψει. Προηγήθηκε με τον Μόρισον στο 28΄αλλά οι γηπεδούχοι είχαν στον αγωνιστικό χώρο τον παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά. Αυτός είναι ο Μπέιλ. Ο άσος της Τότεναμ, ισοφάρισε στο 81΄με πέναλτι και στο 89΄πέτυχε το δεύτερο γκολ, δίνοντας στην ομάδα του την πρώτη της νίκη. 

Βαθμολογία (3η αγωνιστική)
Βέλγιο 7
Κροατία 7
Σερβία 4
Ουαλία 3
Σκωτία 2
ΠΓΔΜ 1 


2ος όμιλος:

Βουλγαρία-Δανία 1-1

Αρμενία-Ιταλία 1-3

Armenia - Italy footyroom.com by footyroom

Τσεχία-Μάλτα 3-1


Η Βουλγαρία προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με τον Ανγκέλοφ στο 7ο λεπτό απέναντι στη Δανία, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο «ρόδινα» στην συνέχεια.
Η αποβολή του Μπανταλόφσκι στο 27’ την «υποχρέωσε» να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Δανοί, με τον Μπέντνερ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 40’ -σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Στόχος ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς των γηπεδούχων φέρεται να έγινε ο Πατρίκ Εμτιλίγκα.

Βαθμολογία:

1. Ιταλία 7 (3) 7-3
2. Βουλγαρία 5 (3) 4-3
3. Τσεχία 4 (2) 3-1
4. Αρμενία 3 (3) 2-4
5. Δανία 2 (2) 1-1
6. Μάλτα 0 (3) 1-6


3ος όμιλος:

Ν. Φερόε-Σουηδία 1-2

Ιρλανδία-Γερμανία 1-6

ger 6-1 by Futbol2101

Καζακστάν-Αυστρία 0-0  

Με τον Ρόις και τον Κρος να είναι σε τρελά κέφια, η Γερμανία, επικράτησε εύκολα 6-1 της Ιρλανδίας και συνεχίζει να είναι στην κορυφή του τρίτου ομίλου των προκριματικών για τον Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Οι παίκτες Λεβ ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και έτσι έφτασαν στην επικράτηση αυτή.
Ο Ρόις με δύο γρήγορα γκολ στο 32’ και το 40’ έβαλε στη θέση του οδηγού τα «πάντσερ», ενώ ο Οζίλ με πέναλτι ανέβασε στο δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Κλόζε έκανε το 4-0, ενώ ο Κρος ανέλαβε δράση και έκανε το 6-0 με τέρματα στο 61’ και το 83’. Ο Κοξ έκανε το τελικό 1-6 στις καθυστερήσεις.
Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν εκεί για την Σουηδία, η οποία επικράτησε των Νήσων Φερόε 2-1, εκτός έδρας, ενώ μέχρι το 65’ ήταν πίσω στο σκορ. Ο Μπάντβιλσον άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως αρχικά ο Κατσάνικλιτς έκανε το 1-1 στο 65’, ενώ ο Ζλάταν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 75’.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αυστρία δεν μπόρεσε να κάνει την πρώτη της νίκη, αφού έμεινε στο 0-0 με το Καζακστάν, εκτός έδρας. Πλέον, απομένει η μάχη της… κορυφής, αφού ο Ιρλανδία, υποδέχεται την Γερμανία.

Θέση Ομάδα (Αγώνες) Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Γερμανία (3) 9 (11-2)
2. Σουηδία (2) 6 (4-1)
3. Ιρλανδία (2) 3 (3-7)
4. Αυστρία (2) 1 (1-2)
5. Καζακστάν (3) 1 (1-4)
6. Νησιά Φερόε (2) 0 (1-5)

4ος όμιλος

Ολλανδία-Ανδόρα 3-0

n3-0a by Futbol2101

Τουρκία-Ρουμανία 0-1

Εσθονία-Ουγγαρία 0-1

Μεγάλη νίκη πέτυχε μέσα στην Τουρκία η Ρουμανία. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Γκρόσαβ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους, κερδίζοντας με 1-0 στο σημαντικότερο παιχνίδι του ομίλου. Τρίποντο πολύ σημαντικό, αφού άφησαν τους γηπεδούχους έξι ολόκληρους βαθμούς πίσω τους. Και αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, φαίνεται πως η μάχη του 4ου ομίλου θα παιχτεί ανάμεσα στους Ρουμάνους και τους Ολλανδούς. Κανένα πρόβλημα –όπως ήταν λογικό- δεν αντιμετώπισαν οι Ολλανδοί που επικράτησαν *-* της Ανδόρας. Οι «οράνιε» με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 9 βαθμούς, όσους και οι Ρουμάνοι που αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική στο Βουκουρέστι, για την «πρωτιά» του ομίλου. Το σκορ απέναντι στην Ανδόρα άνοιξε ο Φ. Ντερ Φάαρτ στο 7, ο Χούντελαρ έκανε το 2-0 στο 15’ και οι Ολλανδοί χαλάρωσαν. Ένα ακόμη γκολ έβαλαν στο 50’ με τον Σάκεν και μετά έριξαν ρυθμό μέχρι να ακουστεί το τελικό σφύριγμα. Νίκη ελπίδας για τους Ούγγρους μέσα στην Εσθονία με 1-0, με το γκολ του Χαϊνάλ στο 46’. Το τρίποντο αυτό έφερε τους Μαγιάρους μόνους τρίτους με 6 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θέλουν νίκη με τους Τούρκου ώστε να πετάξουν εκτός διοργάνωσης τους αντιπάλους τους και θα κρυφοκοιτάζουν την εξέλιξη του Ρουμανία-Ολλανδία.

Θέση Ομάδα (Αγώνες) Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ολλανδία (3) 9 (9-1)
2. Ρουμανία (3) 9 (7-0)
3. Ουγγαρία (3) 6 (7-4)
4. Τουρκία (3) 3 (3-3)
5. Εσθονία (3) 0 (0-6)
6. Ανδόρα (3) 0 (0-12)


5ος όμιλος:

Ελβετία-Νορβηγία 1-1

Σλοβενία-Κύπρος 2-1

Αλβανία-Ισλανδία 1-2  


Χωρίς νικητή και σκορ 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Ελβετίας κόντρα στην Νορβηγία στη Βέρνη για την τρίτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο για το σύνολο του Ότμαρ Χίτσφελντ, όμως ακόμη και έτσι οι Ελβετοί παραμένουν στην κορυφή του γκρουπ με επτά βαθμούς.

Στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου νίκες για Ισλανδία και Σλοβενία.

Στο πρώτο ημίχρονο την υπεροχή τη είχαν οι Ελβετοί, καθώς με τη βοήθεια της έδρας μπήκαν πιο δυνατά. Ωστόσο, και οι Νορβηγοί είχαν τις ευκαιρίες τους για να πετύχουν κάποιο τέρμα, κυρίως με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος η Ελβετία συνέχιζε να πιέζει, προκειμένου να φτάσει σε κάποιο τέρμα. Τελικά αυτό ήρθε στο 79’ με τον Γκαβράνοβιτς, όμως οι Νορβηγοί «απάντησαν» άμεσα με τον Χάγκελαντ στο 81’ και έτσι έφυγαν από τη Βέρνη με έναν πολύτιμό βαθμό στις αποσκευές τους, ο οποίος μπορεί να τους φανεί πολύτιμος στη συνέχεια.

Η βαθμολογία του πέμπτου ομίλου:

1)Ελβετία 7
2)Ισλανδία 6
3)Νορβηγία 4
4)Κύπρος 3
5)Αλβανία 3
6)Σλοβενία 0

6ος όμιλος:

Ρωσία-Πορτογαλία 1-0

Russia 1-0 Portugal footyroom.com by Futbol2101

Λουξεμβούργο-Ισραήλ 0-6  

Με τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, το Ισραήλ συνέτριψε εκτός έδρας το Λουξεμβούργο με σκορ 6-0 για τη τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 στον έκτο όμιλο και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Βέβαια, έχει μπροστά της τα… βουνά της Ρωσίας και της Πορτογαλίας, την ώρα που η πρώτη νωρίτερα είχε ρίξει στο… καναβάτσο τους Ίβηρες.

Στο 4’ ο Ραντί έκανε το 1-0 για το Ισραήλ και στο 12’ ο Μπεν Μπασάτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Χεμέντ στο 27’, κάνοντας το 3-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Μέλικσον «όπλισε» στο 60’, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0. Το 5-0 πέτυχε ο Χεμέντ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 73’, ενώ το τελικό 6-0 έγραψε και πάλι ο ίδιος παίκτης, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου

1. Ρωσία (3) 9 (7-0)
2. Πορτογαλία (3) 6 (5-2)
3. Λουξεμβούργο (2) 1 (2-3)
4. Β. Ιρλανδία (2) 1 (1-3)
5. Αζερμπαϊτζάν (2) 1 (1-4)
6. Ισραήλ (2) 1 (1-5)


7ος όμιλος

Ελλάδα-Βοσνία 0-0

Σλοβακία-Λετονία 2-1

Λιχτενστάιν-Λιθουανία 0-2

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Σλοβακία στην έδρα της, καθώς επικράτησε 2-1 της Λετονίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Σλοβάκοι πλέον περιμένουν την Ελλάδα, την οποία υποδέχονται για την τέταρτη ημέρα των προκριματικών.

Οι Λετονοί μετά από τρία παιχνίδια παραμείνουν χωρίς βαθμό.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Λιθουανία νίκησε εκτός έδρας το Λιχτενστάιν με σκορ 2-0.
Οι Σλοβάκοι μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν στο 6ο μόλις λεπτό μετά την έυστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάμσικ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Σαπάρα έκανε και το 2-0 για τη Σλοβακία, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν και το 3-0, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στο 84’ οι Λετονοί κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με το Βερπακόφσκις να σκοράρει με πέναλτι. Ο χρόνος, όμως, που απέμενε δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι.
Η Λιθουανία πέτυχε την πρώτη της νίκη εκτός έδρας επί του Λιχτενστάιν με σκορ 2-0 για την 3η αγωνιστική της φάσεις των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους, με τον Τσεζνάουσκις να σκοράρει στο 51ο λεπτό και στο 75’, κάνοντας το τελικό 2-0 για την ομάδα του.  

Η βαθμολογία του έβδομου ομίλου

1. Σλοβακία (3) 7
2. Βοσνία Ερζεγοβίνη (2) 6
3. Ελλάδα (2) 6
4. Λιθουανία (3) 4
5. Λετονία (3) 0
6. Λιχτενστάιν (3) 0

8ος όμιλος

Αγγλία-Σαν Μαρίνο 5-0

СМ - А footyroom.com by footyroom

Μολδαβία-Ουκρανία 0-0

Σε διαγωνισμό σκοραρίσματος του επιθετικού της διδύμου εξελίχθηκε το παιχνίδι της Αγγλίας με το Σαν Μαρίνο.

Ο Ρούνεϊ λοιπόν έβαζε, ο Γουέλμπεκ απαντούσε και μετά τη μεταξύ τους… ισοπαλία στα δυο γκολ, τα «λιοντάρια» έφτασαν στο άνετο 5-0 επί του αδύναμου αντιπάλου τους.

Μετά τον πόντο που εκείνοι κατάφεραν να αποσπάσουν την περασμένη αγωνιστική από την Ουκρανία, οι Άγγλοι δεν είχαν περιθώρια για αστεία με το Σαν Μαρίνο. Κι έστω κι αν άργησαν κάπως, το καθάρισαν σε δυο διαβολεμένα τρίλεπτα από δυο… «κόκκινους διαβόλους».

Στο 35’ λοιπόν, ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ από τη βούλα και στο 37’ ο Γουέλμπεκ (με υπέροχο τακουνάκι) τελείωσε τη σεμνή τελετή. Κι αφού ο αρχηγός σήμερα έγινε στο 70’ ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας (με 31 γκολ), ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «απάντησε» ξανά στο 72’. Όλα αυτά πριν ο Τσάμπερλεϊν βάλει το «κερασάκι» στο 77’ και φέρει τα «λιοντάρια», έστω και με παιχνίδι περισσότερο, στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου.

Αντίθετα, μακριά απ' αυτήν έμεινε η Ουκρανία, η οποία δεν μπόρεσε νωρίτερα ν' αποσπάσει κάτι παραπάνω από το 0-0 στην έδρα της Μολδαβίας. 

Η βαθμολογία του ογδοου ομιλου

1. Αγγλία 7 (11-1) -3 αγ.
2. Μαυροβούνιο 4 (8-2) -2 αγ.
3. Πολωνία 4 (4-2) -2 αγ.
4. Ουκρανία 2 (1-1) -2 αγ.
5. Μολδαβία 1 (0-7) -3 αγ.
6. Σαν Μαρίνο 0 (0-6) -2 αγ.

9ος όμιλος

Λευκορωσία-Ισπανία 0-4


Φινλανδία-Γεωργία 1-1


Με έναν «σεληνιασμένο» Πέδρο, η εθνική Ισπανίας πήρε επιβλητικό διπλό μέσα στη Λευκορωσία με σκορ 4-0.

Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «φούριας ρόχας» στο τρίποντο στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Στο έτερο παιχνίδι του ένατου ομίλου, η Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Φινλανδίας.
Σε υπόθεση… Μπαρτσελόνα κατέληξε το παιχνίδι της Ισπανίας. Στο 12’ ο Ζόρντι Άλμπα έβαλε μπροστά την εθνική του με 1-0 και στη συνέχεια ήρθε το προσωπικό πάρτι του Πέδρο. Στο 21’ ο Καταλανός μεσοεπιθετικός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 και στο 69’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε… αέρα τριών γκολ. Το «κερασάκι στη τούρτα» έβαλε και πάλι ο Πέδρο, καθώς πέτυχε χατ-τρικ και έγραψε το τελικό 4-0 στο 72’. Έτσι, οι Ισπανοί περιμένουν με… άγριες διαθέσεις τη Γαλλία την επόμενη αγωνιστική σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολύ την πρωτιά στον ένατο όμιλο. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια «πάγωσε» την ήδη παγωμένη Φινλανδία στο 56’ με τον Κασία να κάνει το 1-0 υπέρ της εθνικής του. Και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο 3λεπτά αργότερα, λόγω αποβολής του Ερεμένκο, τελικά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έσωσαν την… παρτίδα. Στο 62’ ο Χαμαϊλάνεν ισοφάρισε σε 1-1, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις εντυπώσεις.

Βαθμολογία 9ου ομίλου:

1. Ισπανία 6
2. Γαλλία 6
3. Γεωργία 4
4. Φινλανδία 1
5. Λευκορωσία 0

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου