ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ιστορικές κόντρες παικτών-προπονητών στον Ολυμπιακό

Ιστορικές κόντρες παικτών-προπονητών στον Ολυμπιακό

30/01/2013

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή του Αντώνη Νικοπολίδη, δίνοντας την ευκαιρία στο Sport24.gr να ανασύρει "ερυθρόλευκες" ιστορίες με ιστορικές κόντρες ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές του Πειραιώτικου συλλόγου.
Οι ποδοσφαιριστές παραμένουν παιδιά που θέλουν να παίζουν συνέχεια μπάλα. Και αν αυτά τα παιδιά είναι και μιας εγνωσμένης ποδοσφαιρικής αξίας (ή νομίζουν ότι είναι), τότε η σύγκρουση με τους προπονητές είναι μαθηματικά αναπόφευκτη σε περίπτωση που δεν έχουν τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούν.
Κάπως έτσι, ο Αντώνης Νικοπολίδης διαπίστωσε μόλις στον δεύτερο του αγώνα ως προπονητής του Ολυμπιακού ότι η συγκεκριμένη καρέκλα έχει και πάρα πολλούς εξωαγωνιστικούς μπελάδες.
Συγκεκριμένα ο Χουάν Πάμπλο Πίνο "στράβωσε" όταν έμαθε πως δεν θα είναι βασικός στον αγώνα με τον Πανθρακικό και δεν υπάκουσε στην εντολή του Νικοπολίδη να βγει για ζέσταμα.
Παράλληλα, βέβαια, ο Κολομβιανός μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε παρόμοιες ιστορίες από την εποχή που ο Ολυμπιακός έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Ίβιτς vs. Μπάγεβιτς (1997)

 Από τις πιο κλασικές ερυθρόλευκες κόντρες με τον Ίβιτς να έχει παράπονα για το χρόνο συμμετοχής του. Το πρώτο "μπαμ" έγινε στον αγώνα με την Μοζίρ όπου οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές κουβέντες επειδή ο Μπάγεβιτς σκόπευε να τον αφήσει στον πάγκο. Λέγεται ότι έπεσαν και κάτι ψιλές. Ακολούθησε τον Γενάρη του 1998 η φραστική επίθεση του Ντούσκο στον συμπατριώτη του επειδή παράκουσε εντολή του να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Οι ψύχραιμοι πρόλαβαν τους δύο άντρες πριν πιαστούν στα χέρια, με τις φήμες να θέλουν τον Ντούσκο να προλαβαίνει και να αρπάζει από το λαιμό τον Σέρβο!

Ζάχοβιτς vs. Μπιγκόν (2000)

 Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς ήρθε με το ζόρι στην Ελλάδα και φρόντιζε να το δείχνει σε κάθε περίσταση. Αφού είχε τις κόντρες του αρχικά με τον Μπάγεβιτς, ξέσπασε για τα καλά στον επόμενο τεχνικό, Αλμπέρτο Μπιγκόν. Ο Ιταλός τον αντικαθιστά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Σλοβένος αφού πετάει τη φανέλα του, του σέρνει τα εξ αμάξης παρά την προσπάθεια του Τάσου Μητρόπουλου να τον σταματήσει. Ο Μπιγκόν διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν του έδωσε σημασία.

Χούτος vs. Mατζουράκης (2000)

 Ο Λάμπρος Χούτος δεν ήθελε να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Γιάννη Ματζουράκη και σε μια προπόνηση στο Ρέντη το έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Ο Έλληνας τεχνικός τον πλησίασε να του κάνει παρατήρηση και ο "ερυθρόλευκος" ποδοσφαιριστής του απάντησε το αμίμητο: "Κάνε πιο πέρα, βρωμάνε τα χνώτα σου!". Ο Χούτος δεν τιμωρήθηκε από τη διοίκηση, ενώ ο Ματζουράκης- που ήταν ολοφάνερο ότι είχε χάσει κάθε έλεγχο στα αποδυτήρια- απολύθηκε λίγο καιρό αργότερα.

Ζιοβάνι vs. Mατζουράκης  (2000)

 Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Ματζουράκης είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Τον Οκτώβρη του 2000 τα "ακούει" από τον Ζιοβάνι ενώ ένα μήνα μετά η κόντρα τους κορυφώνεται. Ο Έλληνας τεχνικός τον αλλάζει στον εκτός έδρας αγώνα-"τελικό" με τη Λιόν και ο Βραζιλιάνος πηγαίνει προς τον πάγκο, βγάζει και πετάει τη φανέλα του στον Ματζουράκη, τον "στολίζει" και κάνει κίνηση εναντίον του όταν αυτός του απαντά.

Ριβάλντο vs. Μπάγεβιτς (2004)

 Είναι το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αρκετά εγωιστής για να μην λέει δημόσια τη γνώμη του. Για την ακρίβεια την επιθυμία του να παίζει συνέχεια αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίζει η ομάδα. Μετά λοιπόν το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ριβάλντο έβγαλε το "όπλο" και άρχισε να "πυροβολεί" τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: "Ετσι όπως παίζουμε, ούτε πέμπτοι δεν πρόκειται να τερματίσουμε. Θέλω να παίζω 90 λεπτά, δεν μου αρέσει να γίνομαι αλλαγή". Ο Ντούσκο τα "άκουσε" δημόσια και το 2005 μετά από έναν αγώνα με τον Άρη, για τη θέση στην οποία τον χρησιμοποιεί.

Ζιοβάνι vs. Μπάγεβιτς (2005)

 Ο Ντούσκο επιστρέφει στο λιμάνι και δεν έχει στα βασικά του πλάνα τον Ζιοβάνι. Όπως ήταν φυσικό, η αγωνιστική περιθωριοποίηση δεν αρέσει στον Βραζιλιάνο κάτι που δεν το εκφράζει δημοσίως με λόγια αλλά με πράξεις. Όπως παραμονές του αγώνα με τη Σοσό όταν έκανε επέμβαση στα δόντια του, χάνοντας το ματς, χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανένα στον Ολυμπιακό.  Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις των δύο αντρών ήταν "παγωμένες" όλη την χρονιά. Μάλιστα ο Ζιο, μαζί με τους Ριβάλντο και Καστίγιο, είχε κάνει από την αρχή της σεζόν "κόμμα" εναντίον του Σέρβου. Χαρακτηριστική η "ανταρσία" τους το καλοκαίρι στην Κύπρο, όταν αγνοούν το πρόγραμμα της ομάδας κατά την παραμονή της στο νησί.

Ριβάλντο vs. Σόλιντ (2006)

 Οι προπονητές αλλάζουν στο λιμάνι, αλλά ο Ρίμπο παραμένει εκεί να τους τα "χώνει" δημοσίως. Αρχικά άσκησε κριτική στον Τροντ Σόλιντ μετά από ένα παιχνίδι στην Καλλιθέα. Ο Νορβηγός δεν έδωσε συνέχεια ωστόσο ο Βραζιλιάνος "ξαναχτύπησε" μετά την ήττα από τη Ρόμα στον Πειραιά για τους ομίλους του Champions League: "Ετσι όπως παίζουμε μόνο για το UEFA μπορούμε να παλέψουμε. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ίσως φταίει το σύστημα. Εγώ προσπάθησα να κάνω ό,τι μου είπε ο προπονητής μου, αλλά δεν άγγιξα τη μπάλα". Τον Δεκέμβρη εκείνης της χρονιάς, ο Νορβηγός απολύθηκε.

Λούα Λούα vs. Σεγκούρα (2008)

 Η σχέση του Λούα Λούα με την προπόνηση δεν ήταν ποτέ η καλύτερη. Ο Κονγκολέζος επιθετικός αργούσε συνεχώς, ο υπηρεσιακός Σεγκούρα προσπαθούσε να κάνει υπομονή, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε στην τελευταία προπόνηση πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη. Ο Λούα Λούα ήταν νωχελικός, ο Ισπανός τεχνικός τον έβαλε να αγωνιστεί με τους αναπληρωματικούς στο οικογενειακό διπλό και ο Λούα Λούα έφυγε από την προπόνηση! Όπως ήταν αναμενόμενο, αποκλείστηκε από την αποστολή του τελικού.

Κοβάσεβιτς  vs. Βαλβέρδε (2008)

 Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήθελε να ξεκινά η 11άδα από αυτόν. Η κόντρα με τον Τάκη Λεμονή λύθηκε, αυτή με τον Ερνέστο Βαλβέρδε θα κρατήσει περισσότερο. Ο Βάσκος τεχνικός επέμενε να μην επιλέγει βασικό τον Ντάρκο και ο Σέρβος του το φύλαγε. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Σέρβος μπαίνει ως συνήθως αλλαγή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το Καραϊσκάκης "φλέγεται", αλλά ο Κοβάσεβιτς δεν πανηγυρίζει με τον κόσμο, αλλά στρέφεται προς τον πάγκο, δείχνει τον Βαλβέρδε και αρχίζει τα "γαλλικά".

Λέτο vs. Βαλβέρδε (2009)

Ο Βαλβέρδε βλέπει τον Λέτο να περπατάει σε φιλικό με τον Ιωνικό και τον αποσύρει αμέσως. Ακολουθεί η αδιαφορία του Αργεντινού σε προπόνηση κάτι που οδηγεί τον Βάσκο στην απόφαση να τον διώξει από του Ρέντη. Το τελειωτικό "χτύπημα" ήρθε σε άλλη μία προπόνηση. Ο Βαλβέρδε ζητάει και πάλι από τον... περιπατητή Λέτο να φύγει και αυτός το κάνει αφού κλώτσησε πρώτα ό,τι βρήκε μπροστά του. Και βρήκε στόχο: Μία μπάλα πέτυχε τον Κόβατς και άλλη μία τον προπονητή του Ολυμπιακού στην πλάτη!

Μήτρογλου vs. Μπάντοβιτς (2010)

 Η σεζόν 2009-2010 είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό, με τους προπονητές να πηγαίνουν και να έρχονται. Ο Μήτρογλου ξεκινά "on fire", αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν πέφτει μαζί με την ομάδα. Υπάρχει όμως το μεγάλο ματς με την Μπορντό για τους "16" του Champions League όπου ο Μπάντοβιτς δεν ξεκινά βασικό τον "πιστολέρο". Όταν τον βάζει, αυτός θα ισοφαρίσει σε 1-1 με ένα φοβερό γκολ. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν άλλο ένα για την πρόκριση, αλλά ο Μήτρογλου αντί να τρέξει προς τη σέντρα, προτιμά με νόημα να δείξει προς τον πάγκο ξεσπώντας εναντίον του Μπάντοβιτς.

www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου