ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 82-71

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 82-71

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη νίκη του στο Top-16 της Euroleague, επικρατώντας εύκολα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 82-71 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης είδαν τους πρώην πράσινους, Μπατίστ και Σάτο, και αφήνιασαν, κάνοντας την κατάλληλη προθέρμανση ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη Δευτέρα (4/2).
Για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Ολυμπιακός νίκησε με 82-71 την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, σημειώνοντας την τρίτη νίκη του στον όμιλο. Οι ερυθρόλευκοι κατάφερναν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις παρά τα όποια προβλήματα και τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν τόσο το τελευταίο διάστημα, όσο και μέσα στο παιχνίδι. Πραγματοποίησαν δύο καταπληκτικά δεκάλεπτα (δεύτερο και τρίτο), στα οποία ουσιαστικά "καθάρισαν" τους Τούρκους, βρίσκοντας ρυθμό στο παιχνίδι τους. Οι ερυθρόλευκοι από την στιγμή που πήραν διαφορά στο σκορ διατήρησαν το προβάδισμα τους έως το τέλος. Οι Πειραιώτες έφτασαν ακόμη και στο +23 (72-49) στο 33', αλλά στα τελευταία λεπτά δεν φόρτσαραν, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να δοκιμάζει και ορισμένα σχήματα, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα ριμπάουντ (41-30), είχε δημιουργικότητα (16 ασίστ/10 λάθη) στο παιχνίδι του και διάθεση στην άμυνα (6κλ), έχοντας για μόνο αρνητικό την νευρικότητα στις βολές (16/27β) και το χαμηλό ποσοστό από την περιφέρεια (6/22τρ). Κορυφαίος παίκτης του αγώνα για τους Πειραιώτες, έως την στιγμή που αδίκως αποβλήθηκε (12'), ήταν ο καταπληκτικός Λο (12π, 4/4δ, 1/2δ, 2κλ), ο οποίος χρεώθηκε με ντεσκαλιφιέ ύστερα από επεισόδιο με τον Σάτο σε διεκδίκηση της μπάλας, με τον παίκτη της Φενέρμπαχτσε να ξεκινά πρώτος το επεισόδιο ρίχνοντας μπουνιά (!) στον Έισι, ο οποίος απάντησε με σπρωξιά. Ο Αμερικανός γκαρντ των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικός τόσο στην εκτέλεση, όσο και στην άμυνα στο διάστημα που έπαιξε. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να συνέχισαν με έναν γκαρντ λιγότερο, αλλά το γεγονός αυτό δεν τους πτόησε φτάνοντας στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ (15π) και πασέρ (5ασ) για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σπανούλης (32λ), ο οποίος στην αρχή δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους. Πολύτιμος στην επίθεση ο Πρίντεζης (13π, 4/5δ, 3ρ), βοήθησε την ομάδα ο Περπέρογλου (9ρ, 5π, 3ασ), ουσιαστικός στο παιχνίδι ο Σλούκας (22λ, 9π, 4ρ), προσέφερε στην επίθεση ο θεαματικός Χάινς (10π), στα ριμπάουντ ο Παπανικολάου (5ρ, 5π), ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο ματς ο Μαυροειδής. Πήραν ορισμένα λεπτά συμμετοχής οι Γκετσεβίτσιους (δεν θέλησε να δοκιμάσει σουτ), Πάουελ (έδειχνε άνευρος στο παιχνίδι), δίχως να καταφέρουν να ξεχωρίσουν. Στα 12 περίπου λεπτά πάντως που αγωνίστηκε ο Λο ήταν απολαυστικός τόσο στην εκτέλεση, όσο και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, βάζοντας αρκετά δύσκολα σουτ, ενώ με την πιεστική του άμυνα είχε μπλοκάρει και εκνευρίσει τους περιφερειακούς των Τούρκων. Από τους φιλοξενούμενους έπαιξε για 40 (!) λεπτά ο ΜακΚάλεμπ ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, όσους και ο Μπονγκντάνοβιτς, ενώ 18 σημείωσε ο Άντερσεν. Αποδοκιμάστηκαν έντονα οι Μπατίστ-Σάτο (οι οποίοι δεν σκόραραν), με τον κόσμο του Ολυμπιακού στο τέλος να ζητάει από τις εξέδρες του ΣΕΦ τη νίκη την Δευτέρα (4/2) επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Το ματς


Ο εξαιρετικός Λο και τα τρίποντα των Τούρκων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Λο, Σπανούλη,Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι. Ο Άντερσεν άνοιξε το σκορ με τρίποντο, του οποίου το μαρκάρισμα το ανέλαβε ο Πρίντεζης, ενώ πάνω στον Μπατίστ πήγε ο Σερμαντίνι. Οι Τούρκοι υπερείχαν στο ύψος, με τον Σάτο να προσπαθεί να παίξει με πλάτη στο low-post τον Σπανούλη. Ο Πρίντεζης  με αριστερό ντράιβ έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες (6-5), αλλά στη συνέχεια απάντησε με τρίποντο ο ΜακΚάλεμπ (6-8). Οι Πρωταθλητές έψαχναν στην επίθεση τον  Γιόργκι (8-8), με τον Σπανούλη να μην βρίσκει χώρους ώστε να δράσει. Οι φιλοξενούμενοι  έφτασαν στο +4 (8-12) με τον Μπονγκντάνοβιτς, ενώ ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι τόσο από την περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι, με αποτέλεσμα στο 5’ να φτάσουν στο +5 (10-15) με τρίποντο του ΜακΚάλεμπ.

Ο Λο όμως πραγματοποίησε δύο σερί κλεψίματα, όντας εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, πιέζοντας αποτελεσματικά τον αντίπαλο (12-15), ενώ στη συνέχεια ο Παπανικολάου έδωσε πανέξυπνη ασίστ στον Πρίντεζη, ο οποίος τελείωσε με θεαματικό τρόπο την φάση (14-15). Οι Τούρκοι όμως ήταν… εκνευριστικά εύστοχοι και κατάφερναν να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι παρά τις προσπάθειες στην άμυνα από τους ερυθρόλευκους,  με τον Άντερσεν από το low-post να φέρνει την Φενέρμπαχτσε ξανά στο +5 (14-19). Η επόμενη φάση ξεσήκωσε τον κόσμο, καθώς ο εξαιρετικός στο παιχνίδι Λο ευστόχησε (17-19) σε τρίποντο (κερδίζοντας και φάουλ αλλά έχασε την βολή), στη συνέχεια ο Σερμαντίνι έδωσε υπέροχη ασίστ στο low-post στον Πρίντεζη (19-19), ενώ ακολούθως ο αρχηγός έτρεξε σαν… άτι στον αιφνιδιασμό, δίνοντας το προβάδισμα (21-19) στους Πρωταθλητές, οι οποίοι έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Άντερσεν όμως  σημείωσε το τέταρτο (4/6) τρίποντο των φιλοξενούμενων στο ματς (21-22), ο Πρίντεζης με βολές έβαλε πάλι μπροστά τον Ολυμπιακό (23-22), αλλά στην τελευταία φάση της περιόδου ο ΜακΚάλεμπ με μία κατά μέτωπο διείσδυση έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Τούρκους (23-24).

Αποβλήθηκε ο Έισι ο μεγαΛΟπρεπής, ύστερα από καυγά με τον προκλητικό Σάτο

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους  Σπανούλη, Σλούκα, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Χάινς, με τον «Πριντ» να παραμένει στο παρκέ και να «εκτελεί» με τρίποντο την Φενέρμπαχτσε (26-24). Ακολούθως ο Χάινς χάρισε μία… μεγαλοπρεπέστατη τάπα στον Πεκέρ που ξεσήκωσε το ΣΕΦ, ενώ ο Πεπέρογλου ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ στον Ολυμπιακό (28-26). Οι φιλοξενούμενοι όμως συνέχιζαν να είναι αποτελεσματικοί από την περιφέρεια (Τρίκποβιτς, 28-29), δίνοντας στην άμυνα τους αρκετά ελεύθερα σουτ στον Πρίντεζη. Σε εκείνο το σημείο ο Λο αντικατέστησε τον Σπανούλη, ενώ ο Άντιτς πήρε την θέση του «Πριντ. Ο Χάινς ακολούθως έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και με μία γεμάτο αυτοπεποίθηση κατά μέτωπο επίθεση πραγματοποίησε ένα επιβλητικό κάρφωμα έχοντας μπροστά του αντίπαλο! Στη συνέχεια οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και έβγαλαν άμυνες, με τον Λο να είναι εκπληκτικός στο ματς. Πρώτα με λέι-απ και ακολούθως με γκολ-φάουλ, το οποίο και αξιοποίησε, έφερε τους Πρωταθλητές στο +7 (36-29) στο 16’. Ο Άντερσεν μετά από ώρα βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι (36-31), ο Σλούκας ευστόχησε σε βολές , ενώ με λέι-απ απάντησαν στη συνέχεια οι Πεκέρ και Χάινς (40-33).

Στη συνέχεια όμως είχαμε την φάση που… άναψε τα αίματα! Στο 18’ ύστερα από άστοχο σουτ του Μπονγκντάνοβιτς οι Σάτο-Λο διεκδίκησαν το ριμπάουντ, με τον Αφρικανό (κάτι που φάνηκε και στο ριπλέι) να ρίχνει εκνευρισμένος  μπουνιά (!) στον Έισι, με αποτέλεσμα πάνω στην ένταση ο Αμερικανός του Ολυμπιακού να αντιδράσει σπρώχνοντας τον.  Οι δύο παίκτες πήγαν να έρθουν στα χέρια, αλλά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν την κατάσταση, με τον Χάινς να προσπαθεί να κοντρολάρει τον Λο, ενώ ο Σάτο συνέχιζε να είναι προκλητικός στο παρκέ, θέλοντας να συνεχίσει τον καυγά. Οι διαιτητές διέκοψαν το ματς σε εκείνο το σημείο, συζήτησαν μεταξύ τους και αποφάσισαν να αποβάλλουν από το ματς τόσο τον Σάτο, όσο και τον Λο (!), γεγονός πλήγμα για τους Πειραιώτες, καθώς στερήθηκαν για το υπόλοιπο της αναμέτρησης τον κορυφαίο τους παίκτη ως εκείνο το σημείο. Απόφαση υπερβολική και τραβηγμένη για τον Λο, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως ο Σάτο προκάλεσε και άρχισε τον καυγά με την απαράδεκτη συμπεριφορά του, ρίχνοντας μπουνιά δίχως λόγο στον Έισι. Στη συνέχεια του ματς ο Σπανούλης αστόχησε σε βολές, με τους Τούρκους από το ίδιο σημείο να ροκανίζουν την διαφορά (40-37). Στα 30’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως ο αρχηγός έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο ματς (43-37) από την κορυφή, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, καθώς το καλάθι των φιλοξενούμενων στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμο από τους ρέφερι.


 
Βρήκε ρυθμό, πήρε διαφορά και κυριάρχησε στο παρκέ

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έχοντας έναν λιγότερο γκαρντ (Λο), μπήκε στο παρκέ με τους Σπανούλη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, με τον «Σλου» να σημειώνει έμμεσο τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στο +9 (46-37). Οι Πειραιώτες στην άμυνα έδειχναν διάθεση και προσπαθούσαν, αλλά οι Τούρκοι κατάφερναν να σημειώνουν δύσκολα καλάθια (48-41). Στη συνέχεια ο αρχηγός πήγε στις βολές, αλλά συνέχιζε να δείχνει νευρικός σε εκείνο το σημείο, χάνοντας για δεύτερη φορά δύο σερί βολές!  Ακολούθως οι διαιτητές χρέωσαν με αρετά φάουλ τις δύο ομάδες, με τους Πειραιώτες μετά όμως να βρίσκουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και να εκτοξεύουν την διαφορά. Ο Παπανικολάου πρώτα ευστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή, το οποίο πανηγύρισε σαν… μικρό παιδί από ικανοποίηση, ενώ στη συνέχεια ο Σερμαντίνι από το low-post έφερε τους γηπεδούχους στο +12 (53-41) στο 24’. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να βγάζουν άμυνες και με τις ψύχραιμες τέσσερεις σερί βολές του Σλούκα, οι Πρωταθλητές εκτόξευσαν την διαφορά στο +16 (57-41), μετρώντας ένα 9-0 σερί στο 25’.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει με ροτέισον οκτώ παικτών (έξω ο Λο, δεν είχαν πάρει χρόνο Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους), με τον Σπανούλη με τρίποντο να «γράφει» το 60-43, ενώ νωρίτερα ο Άντερσεν σκόραρε από το low-post. Όντας οι Πρωταθλητές στο +17 (60-43) οι Τούρκοι πήραν τάιμ-άουτ, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, παίζοντας παράλληλα και καλή άμυνα. Στο σημείο εκείνο ο Γκετσεβίτσιους μπήκε στο παρκέ, έχοντας μαζί τους Σλούκα-Περπέρογλου-Άντιτς-Χάινς.  Η μπάλα στη συνέχεια στην επίθεση πήγαινε στον Κάιλ, ο οποίος έφερε την διαφορά στο +20 (63-43). Ο Μπονγκντάνοβιτς στη συνέχεια απάντησε με τρίποντο (63-46), με τους ερυθρόλευκους να χάνουν προσπάθειες ώστε να σκοράρουν, αλλά ο κυρίαρχος Χάινς κάτω από την ρακέτα «έγραψε» το 66-48, ενώ ο Άντιτς ανέβασε την διαφορά στο +19 (68-49).

Και τώρα… νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ!

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Σπανούλη, Γκετσεβίσιους, Περπέρογλου, Άντιτς και Σερμαντίνι, με τον Χάινς να πηγαίνει στα αποδυτήρια λόγω ενός τραυματισμού στο φρύδι, με τον αρχηγό με τζαμπ-σουτ να σκοράρει, ενώ ο Γιόργκι με λέι-απ κάτω από το καλάθι ανέβασε την διαφορά στο +23 (72-49) στο 33’. Ο Μπονγκντάνοβιτς απάντησε με τρίποντο (72-52), με τον Σπανούλη να παρουσιάζεται άστοχος στις βολές (1/5β) και τον Σλούκα να τον αντικαθιστά. Παράλληλα, στο 34’ μπήκε για πρώτη φορά στο ματς ο Πάουελ, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήραν σκορ από τις βολές, με τον Μπαρτζώκα να δοκιμάζει σχήμα με τρεις φόργουορντ (Σπανούλη, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Άντιτς, Πάουελ). Στις επόμενες επιθέσεις αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, έως την στιγμή που ο Σπανούλης με ένα ταχύτατο αριστερό ντράιβ άφησε την μπάλα στο καλάθι, «γράφοντας» το 77-60 στο 37’. Ο Περπέρογλου στη συνέχεια ευστόχησε σε τρίποντο (80-62), αλλά χάρη σε δύο σερί καλάθια του Ερμίς η Φενέρμπαχτσε έριξε την διαφορά (80-66). Ο Πάουελ έκανε σε μικρό χρονικό διάστημα τρία φάουλ, δείχνοντας ράθυμος στο παρκέ και φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, αλλά ο κόουτς τον διατήρησε στο παρκέ. Η διαφορά έπεσε στο +9 (80-71) με βολές του Μπονγκντάνοβιτς, ενώ στα 35’’ πριν το τέλος ο Σπανούλης «έγραψε» το 82-71, το οποίο και ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ο κόσμος στις κερκίδες χειροκρότησε την ομάδα του Ολυμπιακού, ζητώντας νίκη επί του Παναθηναϊκού την Δευτέρα (4/2) στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-70.

Ανά δεκάλεπτο: 23-24, 20-13, 25-12, 12-21.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12, Άντιτς 4, Σπανούλης 13(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Παόυελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13(1), Παπανικολάου 5(1).

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 19(2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5(1), Άντερσεν 18(2), Πέκερ 2, Σαβάς, Μπατίστ, Καραμάν 2, Μπογκντάνοβιτς 20(2)

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού:

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας της Φενέρμπαχτσε:


Δείτε το βίντεο του αγώνα:


Highlights: Olympiacos Piraeus-Fenerbahce Ulker από Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου