ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Ελκυστικό ποδόσφαιρο με το νέο προπονητή»

«Ελκυστικό ποδόσφαιρο με το νέο προπονητή»

01/02/2013
 Ο Μίτσελ είναι προ των πυλών στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι πεπεισμένος πως με τον νέο τεχνικό οι «ερυθρόλευκοι» θα αποδώσουν και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

«Ελκυστικό ποδόσφαιρο με το νέο προπονητή»
Ο Μίτσελ είναι μια «ανάσα» από τον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Αντώνης Νικοπολίδης αναμένεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης του.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα παρουσία του στο «τιμόνι» της ομάδας, τονίζοντας πως ήθελε να συνεισφέρει στην προσπάθεια να βγει από την αγωνιστική της κρίση.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην επάνοδο του Αβράαμ Παπαδόπουλου, στο προσεχές παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, χαρακτηρίζοντάς το εξαιρετικά δύσκολο, ενώ μίλησε και για την ευρωπαϊκή πρόκληση του Ολυμπιακού στο Europa League, ξεκαθαρίζοντας πως οι πρωταθλητές διαθέτουν το ρόστερ για μια καλή πορεία.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Σίγουρα, ο αγωνιστικός χώρος έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν σε κίνδυνο και η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Γι' αυτό και αποφασίστηκε να μην γίνει την πρώτη ημέρα το παιχνίδι και διεξήχθη την επόμενη. Όπου και πάλι ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Υπάρχει πρόβλημα αυτήν την εποχή στα γήπεδα, ιδιαίτερα στην επαρχία».

Πάντως, στην Κομοτηνή οι παίκτες έβγαλαν πάθος κυνηγώντας το γκολ έως το τέλος. Είναι ένα στοιχείο το οποίο σας ικανοποιεί;
«Ναι, νομίζω πως είχαμε πολλά καλά στοιχεία. Το πρέσινγκ, το πάθος, το να κυνηγάς τη νίκη έως τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Είναι στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική της ομάδας, αλλά και το χαρακτήρα των παικτών».

Στην Καβάλα χρησιμοποιήσατε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Έχετε άποψη για το βαθμό ετοιμότητάς του;

«Ο Αβραάμ πέρασε έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό. Ήταν αρκετό καιρό εκτός αγώνων. Όλο το τεχνικό επιτελείο, όλος ο Ολυμπιακός προσπαθεί σιγά - σιγά να τον επαναφέρει στην κατάσταση που ήταν πριν απ' τον τραυματισμό του. Να ξαναγίνει πάλι ο αρχηγός της ομάδας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Βήμα - βήμα θα μπορέσουμε να τον επαναφέρουμε εκεί που πρέπει».

Την Κυριακή θ' αντιμετωπίσετε τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Ποια είναι η άποψή σας για τον επόμενο αντίπαλό σας;

«Είναι απ' τις σταθερά καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει συνεχόμενες καλές χρονιές. Διαθέτει μία οργανωμένη ομάδα, μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει έναν πάρα πολύ έμπειρο τεχνικό που γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια του πρωταθλήματος. Πέρα απ' τη νίκη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς το πρωτάθλημα, θέλουμε να δώσουμε και καλό θέαμα στον κόσμο που θα έρθει για να δει το παιχνίδι. Γιατί νομίζω το χρειάζεται αυτό ο κόσμος».

Στο νέο μήνα, το πρόγραμμα έχει συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχετε τις λύσεις στο ρόστερ ώστε ο Ολυμπιακός ν' ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες υποχρεώσεις του;

«Και βέβαια έχουμε λύσεις. Το μόνο μας πρόβλημα είναι ότι πολλά απ' τα παιδιά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Σιγά - σιγά θα δώσουμε χρόνο συμμετοχής και στα παιδιά που δεν έχουν παίξει τόσο πολύ. Το κάναμε στην Καβάλα. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Έρχεται και το Europa League. Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για όλους, να είναι έτοιμοι ώστε να βοηθήσουν την ομάδα μας».

Για το θέμα του προπονητή, είναι γνωστό πως η διοίκηση βρίσκεται σε επαφή με τον Μίτσελ και σας προορίζει ως άμεσο συνεργάτη του, αν έρθει στην Ελλάδα. Θα ήθελα το σχόλιο σας.

«Όπως είπα και στο παιχνίδι με την Καβάλα, μετά την αποχώρηση του κυρίου Ζαρντίμ, ο Ολυμπιακός απ' την πρώτη στιγμή έψαξε να βρει μία λύση για το μέλλον. Εγώ, ο Χρήστος ο Μουρίκης και ο Αλέξης ο Ράντος προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να βοηθήσουμε την ομάδα. Είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και έπρεπε να βρει το χαμένο της εαυτό. Νομίζω ότι όλοι μας περιμένουμε με αγωνία το νέο τεχνικό. Πιστεύω ότι θα είναι ένας τεχνικός υψηλών προδιαγραφών για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα, όχι μόνο να πετύχει τους στόχους της, αλλά να παίξει και ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Το Σάββατο θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7. Φαντάζομαι θα είστε εκεί όπως το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για τον Ολυμπιακό και για γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Φυσικά θα παρευρεθεί όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όλος ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί. Είναι μία ημέρα μνήμης για τους οπαδούς μας, τον Ολυμπιακό. Είναι μία μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έλεγα για τον ελληνικό αθλητισμό. Να πηγαίνουν παιδιά να δουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και να σκοτώνονται. Πραγματικά είναι μία μεγάλη τραγωδία. Ακόμη και σήμερα μετά από τόσο χρόνια, συγκλονίζει όλους μας όταν πηγαίνουμε στο Μνημόσυνο και παρακολουθούμε τους συγγενείς των παιδιών αυτών, να λένε τις δικές τους ιστορίες».


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου