ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Σιγάλας: "Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί κάτω από πίεση"

Σιγάλας: "Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι μπορεί κάτω από πίεση"

Ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε για την "αντίδραση" του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και αναφέρθηκε στο προσεχές ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.
Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού και νυν προπονητής υπογράμμισε πως η πειραϊκή ομάδα έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Φενέρ, ενώ τοποθετήθηκε για το ντέρμπι του ΣΕΦ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα (4/2).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σιγάλα στον "NovaΣΠΟΡ FM":

Για την εικόνα του Ολυμπιακού μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Φενέρ: "Για τον Ολυμπιακό ήταν μια καλή προπόνηση το παιχνίδι με την Φενέρ, σε σχέση με ό,τι περιμέναμε από τους Τούρκους. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα και έχει ουσιαστικά προβλήματα σε σχέση με την έλλειψη παικτών. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει το χθεσινό ματς και κατάφερε να καλύψει ακόμα την απουσία του Λο, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Υπήρξε αυτή η ατυχία με τον Λο και στη συνέχεια η ομάδα κάλυψε και εκείνον. Τα παιδιά κάποια στιγμή συνειδητοποιούν το πώς πρέπει να καλύψουν ορισμένες δυσκολίες, οι οποίες μπορούν να τύχουν ανά πάσα στιγμή σε ένα ματς. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα “όπλα” που έχει και πήρε αυτοπεποίθηση. Μεγάλωσε την διάθεσή του, όμως δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα για αυτή την Φενέρ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν παίζει μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, ήταν μία πολύ καλή προπόνηση για αυτό που θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Δευτέρα, αφού ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες που έχουν γίνει και τις αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με τον πρώτο γύρο είναι αρκετά βελτιωμένος".

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη: "Πριν από το παιχνίδι είχα δηλώσει ότι κάποιες ατυχίες αποτελούν ευκαιρία για κάποιους να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να καλύψουν τα κενά της ομάδας. Εδώ ήταν η ευκαιρία του Σλούκα να καλύψει την απουσία του Μάντζαρη, ο οποίος είναι βασικό στέλεχος της ομάδας. Ξέρουν όλοι αν πιστεύω τον Σλούκα και το κυριότερο είναι ότι πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Ίσως ο τραυματισμός του Λο να λειτουργούσε αρνητικά για την ομάδα. Το κυριότερο είναι πως ο Ολυμπιακός “ενεργοποίησε” όλες του τις δυνάμεις και βρέθηκε κάτω από πίεση, αφού δεν είχε άλλες λύσεις και απέδειξε ότι μπορεί".

Για τις διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν: "Ο Ολυμπιακός έχει ένα βάρος αφού σε διάστημα 4-5 μηνών την περσινή σεζόν δημιούργησε μία επικίνδυνη ομάδα που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να φτάσει στην κορυφή. Μέσα σε τρεις μέρες, κατά τη διάρκεια του Final Four, να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Το χρονικό διάστημα ήταν πολύ σύντομο και αυτό έχει μία συνέπεια για φέτος. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι μια καλή και επικίνδυνη ομάδα. Κάποιοι ξέρουν τον Ολυμπιακό και έχουν ενισχυθεί σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πάντα κάποιες ομάδες μπαίνουν εμβόλιμα, περιμένουμε τις παραδοσιακές ομάδες όπως της Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι να αναπτύξει τις δικές του δυνάμεις. Τα περισσότερα από τα παιδιά του εξελίσσονται ακόμα, αφού είναι μικροί σε ηλικία και έχουν περιθώρια βελτίωση. Έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης, όμως έχουν ακόμα πολλά να δώσουν. Πέρσι ο Παπανικολάου ήταν πολύ καλός, όμως φέτος είναι κάτι άλλο. Ο ΟΣΦΠ δεν έχει ξεφύγει από το στιλ που του έδωσε τα πρωτεία".

Για το προσεχές ντέρμπι στο ΣΕΦ: "Είναι άλλο παιχνίδι πια. Μετά το παιχνίδι μας έδωσαν το πρωταθλητή πολύ γρήγορα. Είχα πει ότι ελπίζω ο κ. Γιαννακόπουλος να κάνει κάτι για την ομάδα. Δυσκολίες υπάρχουν παντού, όμως ελπίζω να δουν τα προβλήματα και να τα καλύψουν. Αυτές οι αλλαγές που έγιναν και ήρθαν τέσσερις παίκτες. Μαζί με τις μεταγραφές και τη δουλειά του κ. Πεδουλάκη ο ΠΑΟ είναι διαφορετική ομάδα, δεν είναι βαριά, απειλεί, τρέχει και ο Διαμαντίδης έχει στήριγμα. Μαζί με την ήττα από τον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα ιδιαίτερο για αυτό το ντέρμπι".

Για τις βολές που έχασε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ: "Όταν το βάρους του μυαλού πέφτει κάπου αλλού και κοιτάζεις άλλα πράγματα σε ένα παιχνίδι, αν και δεν είναι δικαιολογία, εκείνη τη στιγμή το μυαλό να μην είναι τόσο συγκεντρωμένο και να καταφέρει ένας αθλητής να βάλει τη βολή".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου