ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Mπαρτζώκας: "Δεν είμαι DJ, ούτε έχω playlist στον χρόνο"

Mπαρτζώκας: "Δεν είμαι DJ, ούτε έχω playlist στον χρόνο"

Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην κριτική που του γίνεται για τους χρόνους συμμετοχής των παικτών, τονίζοντας πως δεν είναι... DJ, ούτε και έχει playlist. Μίλησε για τον Μάντζαρη και τον αντικαταστάτη του, για την ψυχολογία του Παπανικολάου και φυσικά για το δύσκολο ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.
Την Πέμπτη (31/1) το βράδυ (21:45, NOVA) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε για την 6η αγωνιστική του TOP-16. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα εντός έδρας παιχνίδια των Πειραιωτών στην Euroleague, τονίζοντας πως δεν είναι DJ, ούτε και έχει... playlist στον χρόνο συμμετοχής των παικτών του στα ματς, τομέας στον οποίο του έχει γίνει κριτική. Παράλληλα επεσήμανε την σπουδαιότητα της αναμέτρησης κόντρα στους Τούρκους, αναφέρθηκε στην ψυχολογία και την απόδοση του Παπανικολάου, ενώ μίλησε και για τον τραυματισμό του Μάντζαρη, όπως και για τον υποψήφιο αντικαταστάτη του, υπογραμμίζοντας πως ακόμη οι Πειραιώτες δεν έχουν κατασταλάξει σε κάποιον συγκεκριμένο γκαρντ. Ξεκαθάρισε πάντως πως όποιος και αν έρθει, δεν θα παίξει στα δύο ερχόμενα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός στη συνέχεια είπε πως: "Εμείς παίξαμε έναν τελικό την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολύ δύσκολη έδρα, χωρίς τους δύο Αμερικάνους μας, αλλά οι παίκτες έδειξαν την προσωπικότητα τους. Η Φενέρ είναι καλή ομάδα με παίκτες έμπειρους στην περιφέρεια όπως ο ΜακΚάλεμπ και ο Ονάν. Είναι μια ομάδα γεμάτη. Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα, ο ΜακΚάλεμπ δείχνει να μην είναι η ομάδα του όπως ήταν στη Σιένα. Είναι φυσικά ταλαντούχους παίκτης. Και ο Μπογκντάνοβιτς είναι καλός, αλλά πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Πρέπει να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους.

Για εμάς είναι σημαντικό, πέρα από τις πολλές σκέψεις και αναλύσεις, το μάτι μας, είχαμε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάντζαρη, και η ομάδα μας θα πάει με αυτό το ρόστερ στα επόμενα πολύ σημαντικά ματς.

Να είμαστε συσπειρωμένοι και να καλύψουμε το κενό του Βαγγέλη. Από το δικό μας πάθος, τη θέληση που θα δείξουμε, θα κάνουμε το παιχνίδι μας για να φτάσουμε στη νίκη".

Για τον παίκτη που ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Μάντζαρη είπε το εξής: "Δεν υπάρχει κάτι νέο. Ψάχνουμε παίκτη που θα κάνει αυτά που έκανε ο Βαγγέλης στην ομάδα μας. Όπως είχατε δει, ο Βαγγέλης όποτε ήταν μόνος του τελευταία είχε 50% στα τρίποντα. Κανείς δεν είναι ίδιος από όσους μας έχουν προταθεί με τον Βαγγέλη. Θα κάνουμε υπομονή. Σε μια ομάδα δομημένη και σοβαρή δεν μπορείς να προσθέσεις παίκτη άμεσα. Ιδίως όταν είναι γκαρντ αυτός που σου λείπε. Έχουμε μπροστά μας ματς σημαντικά και παιχνίδια που κρίνουν τίτλους. Το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς. Πολλά συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες μας κόστισαν. Όταν λέγαμε πως το TOP16 είναι σκληρό, αυτό εννοούσαμε. Και τους τραυματισμούς. Σωματική, ψυχολογική κούραση και τραυματισμοί μας στοίχισαν. Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Σε αυτό το ευρωπαϊκό ΝΒΑ με το νέο TOP-16. Είναι καλό για τον κόσμο που βλέπει πολλά ματς υψηλού επιπέδου, αλλά για τις ομάδες είναι δύσκολο".

Για το μοίρασμα του χρόνου που κάνει στους παίκτες και για την κριτική που δέχεται, επεσήμανε το εξής: "Δεν είμαι DJ που παίζει με playlist στον χρόνο συμμετοχής των παικτών. Απέχει πολύ από την πραγματικότητα αυτό. Αν δεν το κάνεις αυτό, το να μοιράζεις τον χρόνο στους παίκτες, θα επέλθει γρήγορα κούραση και ντεφορμάρισμα. Αυτό κάνω, αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Και αυτό το λένε ειδικοί, γιατροί που είναι αρμόδιοι γι’ αυτό το θέμα. Δεν γίνεται από τώρα να παίζει ο καθένας 30 και 35 λεπτά. Και φυσικά υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν ξέρετε. Ο γιατρός μου ζήτησε στην Πάτρα, πριν το ματς με τον Απόλλωνα, να μην παίξει ο Πρίντεζης καθόλου γιατί είχε σφίξιμο στη μέση. Στην αρχή έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά μετά ένιωσε σφίξιμο και έτσι δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια".

Για το γεγονός πως ο Παπανικολάου παρουσιάζεται ντεφορμέ στα τελευταία ματς της ομάδας, απάντησε: "Για εμένα όταν λέμε πως ένας παίκτης είναι ντεφορμέ, η αθλητικότητα και η διάθεση του είναι μειωμένη. Του Παπανικολάου, η αθλητικότητα ή η διάθεση του δεν είναι μειωμένη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η αθλητικότητα του και η διάθεση του είναι σούπερ, για εμένα αυτό δεν είναι εκτός φόρμας. Έχει μια διστακτικότητα στις αποφάσεις του ο Παπανικολάου, αυτό δεν είναι ντεφορμάρισμα. Ο Παπανικολάου δεν είναι ντεφορμέ και θα το δείξει".

Για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την κριτική που ακολούθησε προς το πρόσωπο του, τόνισε: "Η κριτική που ακολουθεί μια ήττα στον Ολυμπιακό, αφορά τον προπονητή. Δεν αγγίζει και δεν πρέπει να αγγίζει τους παίκτες. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, αν έχανε ο Ολυμπιακός όπως είπα και στη Θεσσαλονίκη, κάπως έτσι θα έχανε. Πολλά ταξίδια και τραυματισμοί κόστισαν συν κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν είχαν να κάνουν με εμάς. Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και το έδειξε στο Τελ Αβίβ. Το έχει αποδείξει η ομάδα και το έδειξε και στη Μακάμπι, όταν το ματς στράβωσε δύο φορές. Καταφέραμε να το γυρίσουμε. Όλοι έχουν έξτρα κίνητρο απέναντι μας και άλλοθι αν χάσουν. Παίζουμε με πίεση και νομίζω έχουμε δείξει πως μπορούμε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές.Αν είναι να πάρουμε κάτι, να το πάρουμε δια πυρός και σιδήρου. Αν το πάρεις επειδή υπάρχει ανυπαρξία άλλων, δεν είναι ωραίο. Και ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλός. Και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έδειξαν πως είναι ανταγωνιστικοί. Οπότε βλέπετε τι γίνεται".


Για τη συνέχεια της ομάδας: "Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και το έδειξε στο Τελ Αβίβ. Το έχει αποδείξει η ομάδα και το έδειξε και στη Μακάμπι, όταν το ματς στράβωσε δύο φορές. Καταφέραμε να το γυρίσουμε. Όλοι έχουν έξτρα κίνητρο απέναντι μας και άλλοθι αν χάσουν. Παίζουμε με πίεση και νομίζω έχουμε δείξει πως μπορούμε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές. Αν είναι να πάρουμε κάτι, να το πάρουμε δια πυρός και σιδήρου. Αν το πάρεις επειδή υπάρχει ανυπαρξία άλλων, δεν είναι ωραίο. Και ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλός. Και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έδειξαν πως είναι ανταγωνιστικοί. Οπότε βλέπετε τι γίνεται.

Για τους παίκτες-αντικαταστάτες του Μάντζαρη που γράφονται, είπε το εξής: "Το 80% ονομάτων που γράφονται δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ψάχνουμε. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Όχι, στο Κύπελλο δεν θα είναι ο παίκτης ακόμη και αν αποκτηθεί άμεσα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Θέλουμε παίκτη όμως. Για παράδειγμα, στην προπόνηση χθες είχαμε 6 γκαρντ καθώς ήταν έξω ο Κατσίβελης, κάτι που προσθέτει κόπωση στην ομάδα".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου