ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


22/01/2013

Super League:18η αγωνιστική

21/01/2013

Οι αποφάσεις του Τάσου Κάκου και το ματς Άρης-ΑΕΚ 1-1, όπως είναι φυσικό, ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της 18ης αγωνιστικής. Δείτε όλα τα γκολ.

Ο Κάκος και οι… άλλοι

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0
Ανίκητος στην έδρα του και έτοιμος για όλα φέτος, ο Αστέρας Τρίπολης, επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ με τέρμα του Ναβάρο (24’) και μείωσε στον πόντο την διαφορά του από τον Δικέφαλο του Βορρά. Καλύτεροι οι Αρκάδες, με 15 τελικές και δοκάρι του Περόνε, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Δώνη, η οποία παρουσιάστηκε με προβλήματα, ασύνδετη και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της. Αποδοκιμασίες και πολλά υβριστικά συνθήματα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για Δώνη και παίκτες.


ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-1
Το έκανε… ντέρμπι, αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, τα κατάφερε και τις… ζευγάρωσε. Ο ΟΦΗ αν και στο τέλος έπαιξε με την «φωτιά» πήρε τη μεγάλη νίκη 2-1 απέναντι στον Πανιώνιο, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μέσα στο «Γεντί Κουλέ», μετά από αυτή με τον Άρη την περασμένη αγωνιστική. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς οι Κρητικοί σκαρφαλώνουν στην βαθμολογία και παιχνίδι με το παιχνίδι… ανασαίνουν καλύτερα.


Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1
Ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Τοτσέ, αλλά οπισθοχώρησε κι έδωσε ευκαιρία σε Παπαδόπουλο και Πανθρακικό να τον τιμωρήσουν ξανά και να τον αφήσουν μακριά από τους όποιους στόχους του μετά το τελικό 1-1.Τυχερός ο Πανθρακικός που πήρε έναν ανέλπιστο πόντο εκμεταλλευόμενος όμως τη συμπεριφορά μικρής ομάδας που έδειξαν οι "πράσινοι" οι οποίοι δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να διαχειριστούν το γκολ που μετά από πολύ κόπο σημείωσαν στο 74'.


Κυριακή, 20/1

Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0
Με ένα ακόμα γκολ από στημένη φάση και πάλι με κεφαλιά, ο Ατρόμητος πήρε τη δεύτερη νίκη του με τον Αναστόπουλο στον πάγκο, επικρατώντας 1-0 του Πλατανιά στο Περιστέρι.


SKODA Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Σε ένα μέτριο παιχνίδι στα Πηγάδια, Ξάνθη και Κέρκυρα δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις –λιγοστές, πλην τίμιες- ευκαιρίες τους και μοιραία έμειναν στο 0-0, παίρνοντας από ένα βαθμό έκαστη.


Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Και χωρίς τον Ζαρντίμ ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, αλλά ακόμα κι έτσι νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα και παραμένει αχτύπητος στο πρωτάθλημα.

Άρης-ΑΕΚ 1-1
Σε προσωπικό σόου του Τάσου Κάκου εξελίχθηκε (δυστυχώς) το Άρης-ΑΕΚ! Ο Κερκυραίος απέβαλε δύο παίκτες από κάθε ομάδα, πριν ο Πετρόπουλος ισοφαρίσει στο 96’ (1-1) το γκολ του Αγκάνθο (84’)!


Δευτέρα, 21/1

Βέροια-Λεβαδειακός 
21/01/2013
 Ακόμα ένα διπλό για τον Λεβαδειακό με «μαέστρο» τον Στέλιο Βασιλείου! Ο επιθετικός των Βοιωτών μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα και με γκολ στο 90’ χάρισε τη νίκη (2-1) για τους Βοιωτούς κόντρα στη Βέροια.

Ξανά Σ-τέλειος!
Είναι η χρονιά του και παίρνει από το χέρι τον Λεβαδειακό για το ευρωπαϊκό όνειρο!

Τι και αν δεν ήταν 100% έτοιμος; Τι και αν δεν αγωνίστηκε από την αρχή; Ο Στέλιος Βασιλείου μετά το διπλό που χάρισε στην ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό, έδωσε ακόμα τρεις βαθμούς με το γκολ του στο 90’ και το 2-1 κόντρα στη Βέροια.

Εδραιώνονται στην πέμπτη θέση οι Βοιωτοί, που βρίσκονται πλέον στο +4 από την έκτη θέση. Συνεχίζονται οι «μπελάδες» για την «βασίλισσα του βορρά» που παραμένει στην προτελευταία θέση.



Δεν ήταν και ο πιο κατάλληλος αγωνιστικός χώρος για μπάλα, καθώς υπήρχαν αρκετές… λιμνούλες. Ωστόσο, αυτές δεν εμπόδισαν τον Λεβαδειακό να μπει στον αγώνα πιο «ζωντανά». Η τριάδα Ακόστα, Πόι και Ρομέου ξεχώριζε και προσπαθούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα της Βέροιας. Το γκολ, όμως, προήλθε από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Λισγάρας νίκησε τους αντιπάλους του στον «αέρα» και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Βέροια έψαχνε τα πατήματά της και έδειχνε να μην είναι σε καλό… φεγγάρι. Οι συνεργασίες δεν της έβγαιναν, υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ και αμυντικά αντιμετώπιζε κινδύνους, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να βγαίνουν αρκετές φορές επικίνδυνα. Χαρακτηριστικό πως τόσο ο γκολκίπερ της «βασίλισσας του βορρά», Λόπεζ, όσο και ο Ορέστες έδιωξαν τη μπάλα τελευταία στιγμή, προτού γίνουν απειλητικοί οι Βοιωτοί.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες άλλαξαν… τσιπ. Η Βέροια προς το καλύτερο, ο Λεβαδειακός προς το χειρότερο. Η «βασίλισσα του βορρά» ανέλαβε πρωτοβουλίες, ξεκίνησε να επιτίθεται και απείλησε δύο φορές με κεφαλιά και σουτ του Μπαργκάν αντίστοιχα, με τον Κυριακίδη ωστόσο να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να κάνει ισάριθμες αποκρούσεις.

Ό, τι δεν έγινε σε όλο το δεύτερο μέρος, έγινε στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Η Βέροια εκτέλεση κόρνερ, ο Μαχαίρας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, ωστόσο έκανε λάθος γύρισμα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 και τη δικαίωση -προσωρινή- για τους γηπεδούχους και της πίεσης που ασκούσαν. Κι όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει! Ο πρώτος σκόρερ φέτος των Βοιωτών, ενώ είχε μπει αλλαγή, «χτύπησε» με τη συμπλήρωση 90 λεπτών με ωραία κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Πόι. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος, με τον Βασιλείου να χαρίζει ακόμα τρεις βαθμούς στην ομάδα του και το όνειρο για την Ευρώπη να συνεχίζεται!
 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας


Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Σάββατο, 26/1

Πανθρακικός-Ολυμπιακός (17:15, NovaSports 2)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (17:15, NovaSports 3)
ΑΕΚ-ΟΦΗ (19:30, NovaSports 2)

Κυριακή, 27/1

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (15:00, NovaSports 1)
ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη (17:15, NovaSports 2)
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 1)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Δευτέρα, 28/1

Κέρκυρα-Άρης (19:30, NovaSports 1)

Αξέχαστο ντεμπούτο

21/01/2013
 Τα συναισθήματα του την στιγμή της ισοφάρισης περιέγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o Γιάννης Καραλής

Αξέχαστο ντεμπούτο
Ο 24χρονος ακραίος της ΑΕΚ, έπεσε στη μάχη με τη φανέλα της «Ένωσης» σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι ασφαλώς η έκβαση του αγώνα, είναι από τις ποδοσφαιρικές στιγμές που σου μένουν αξέχαστες. Ο Καραλής έγραψε στη σελίδα του: «Αξέχαστο ντεμπούτο, απερίγραπτο συναίσθημα η στιγμής της ισοφάρισης».

Θυμωμένος με τις διαρροές ο Φάμπρι

21/01/2013
 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με το γεγονός πως ο Τύπος έγραψε χαρτί και καλαμάρι τα όσα είπε στους παίκτες, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό

Θυμωμένος με τις διαρροές ο Φάμπρι
Άλλον έναν λόγο να θυμώσει και να προβληματιστεί, βρήκε ο Φαμπρισιάνο Γκονζάλες. Ο τεχνικός των «πρασίνων» απέναντι στους ποδοσφαιριστές του, ήταν σαφώς πιο ήρεμος, απ’ όσο μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα, ωστόσο ήταν έντονα προβληματισμένος από το γεγονός, πως όσα είπε μετά το τέλος του ματς κόντρα στον Πανθρακικό, ήταν καταγεγραμμένα με ακρίβεια στον Τύπο. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον Κώστα Ελευθεράκη και τον Βασίλη Κωνσταντίνου να πάρουν μέτρα, ώστε να μην παρατηρηθεί και στο μέλλον το φαινόμενο των διαρροών κι επισήμανε πως κάποια πράγματα πρέπει να μένουν στα αποδυτήρια.

Από εκεί και πέρα, όπως γράψαμε και παραπάνω με τους ποδοσφαιριστές, ήταν σαφώς πιο ήρεμοι οι τόνοι κι έδωσε ραντεβού, ώστε να δοθούν εξηγήσεις και να υπάρξει ομιλία για την προπόνηση της Δευτέρας. «Θέλω να ηρεμήσετε και θα τα πούμε αύριο για το τι έφταιξε στο ματς με τον Πανθρακικό. Θα δούμε αναλυτικά τα λάθη μας και θα συζητήσουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι σας έπιασε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και οπισθοχωρήσατε. Θα τα πούμε όμως αναλυτικά αύριο (σ.σ σήμερα)» είπε στους παίκτες του ο Φάμπρι.

Θα δοκιμάσει Καστελέν ο ΠΑΟΚ

21/01/2013
 Τον Σουριναμέζο με ολλανδική υπηκοότητα, Ρομέο Καστελέν φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρο ο ΠΑΟΚ, αλλά ο παίκτης θα περάσει πρώτα από «μικροσκόπιο»

Θα δοκιμάσει Καστελέν ο ΠΑΟΚ
Ο παλιός παίκτης της Φέγενορντ και του Αμβούργου, ο οποίος ωστόσο έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς την τελευταία πενταετία, είναι μέσα στους στόχους του ΠΑΟΚ που κινείται για την απόκτηση του. Ωστόσο οι τραυματισμοί του, είναι ένας σοβαρός λόγος που κάνει επιφυλακτικούς τους ανθρώπους του Δικεφάλου και σύμφωνα με τα «ΣΠΟΡ του Βορρά» ο παίκτης θα είναι ο δεύτερος που θα δοκιμαστεί, για να διαπιστωθεί αν θα προχωρήσει στην απόκτηση του, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά τον Μολδαβό, Σουβόροφ.

Ο Καστελέν μετά την θητεία του σε μικρές ηλικίες με τη φανέλα της Σπάρτα Ρότερνταμ και της Ντεν Χάαγκ, είχε μεταγραφεί στη Φέγενορντ, όπου συνυπήρξε στην επίθεση μαζί με τους Κάουτ και Καλού. Μετά ήρθε η μεταγραφή στο Αμβούργο, ωστόσο στην γερμανική ομάδα, δεν μπόρεσε να φανεί εξαιτίας των πολλών τραυματισμών. Πρόσφατα δοκιμάστηκε στην Εσπανιόλ, αλλά και σε Μίντλεσμπρο και Μπέρμιγχαμ, δίχως όμως να πείσει και πλέον αναζητά την επόμενη ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Έσπασε το αρνητικό σερί με Κάκο

21/01/2013
 Η ΑΕΚ μετά από πέντε συνεχείς ήττες σε εκτός έδρας παιχνίδια που την σφύριξε ο Κερκυραίος ρέφερι, έσπασε την κακοδαιμονία

Έσπασε το αρνητικό σερί με Κάκο
Η «Ένωση» είχε χάσει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, όταν άρχοντας των αγώνων αυτών ήταν ο Κάκος και το εντυπωσιακό είναι πως σε κανένα απ’ αυτά δεν είχε καταφέρει να σκοράρει καν, πράγμα που πέτυχε ο Πετρόπουλος χθες για να μην πάει το σερί με τον Κερκυραίο διαιτητή στα έξι ματς.

25/9/2011 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0
3/3/2012 Άρης-ΑΕΚ 1-0
2/5/2012ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
20/5/2012 ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0
4/11/2012 ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0


Επιπλέον η ΑΕΚ είχε να μην χάσει σε αγώνα στη Θεσσαλονίκη από το εμφατικό 4-0 σε βάρος του Άρη με τα μαγικά του Σκόκο. Ήταν 17 Οκτωβρίου, όταν η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από την συμπρωτεύουσα γενικά και στο ίδιο γήπεδο, τουλάχιστον ανέκοψε το αρνητικό σερί των 7 συνεχόμενων ηττών (πέντε από ΠΑΟΚ, μία από Ηρακλή και μία από Άρη)

Πάει στον ΟΦΗ ο Τάτος

21/01/2013
 Τα τυπικά έχουν απομείνει για τον δανεισμό του Ανδρέα Τάτου από τον Ολυμπιακό στον ΟΦΗ.

Πάει στον ΟΦΗ ο Τάτος
Εντός της ημέρας θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού ο Ανδρέας Τάτος.

Τον 24χρονο μέσο του Ολυμπιακού έχουν ζητήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο διεθνής χαφ θα παίξει στους Κρητικούς, αφού εκεί βρίσκεται ο Γιάννης Πετράκης με τον οποίο είχε συνεργαστεί στον Αστέρα Τρίπολη.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ του κρητικού συλλόγου και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες να διευθετηθούν για την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Για αυτό τον λόγο ο παίκτης όταν ρωτήθηκε εάν έχει συμφωνήσει με τον ΟΦΗ απάντησε αρνητικά.

Ουσιαστικά έχει να κάνει με το θέμα του συμβολαίου τού Τάτου και κατά πόσο μπορεί να το πληρώσει ο ΟΦΗ.

Ελλείψει χρημάτων…

21/01/2013
 Εγκλωβισμένη είναι η διοίκηση του Παναθηναϊκού και αδυνατεί να βάλει τέλος στην αγωνιστική κρίση και το διχασμό, είτε με μεταγραφές, είτε με αποδεσμεύσεις παικτών. Σκέψεις επιστροφής Λάζαρου.

Ελλείψει χρημάτων…
Η κρίση στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται και η διοίκηση της ΠΑΕ δείχνει να μη μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή. Όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά γιατί μάλλον δεν μπορεί. Ασφαλώς κάποιες μεταγραφές θα μπορούσαν να βελτιώσουν ραγδαία την εικόνα της ομάδας, ενώ κάποιες αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονται κι έχουν διχάσει τον κόσμο θα έβαζαν τέλος στην εσωστρέφεια στο πράσινο στρατόπεδο. Ωστόσο δεν υπάρχουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο και το «τριφύλλι» δείχνει εγκλωβισμένο.

Όσο παραμένουν Βύντρα και Μπουμσόνγκ (επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για να τους δοθούν τα οφειλόμενα, να αποζημιωθούν και να φύγουν), μεταγραφή αμυντικού δεν πρόκειται να γίνει, ενώ μειώνονται οι πιθανότητες και για ενίσχυση με έναν επιθετικό ελλείψει ρευστού. Την ίδια ώρα, κανείς δεν αποκλείει την παραμονή του Χριστοδουλόπουλου και την επαναδραστηριοποίησή του, από τη στιγμή που δεν έχει βρει ομάδα για να φύγει. Ακόμη και η μοναδική προσθήκη, αυτή του Καζιγιάμα, αδυνατεί να προσφέρει καθώς ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Εφόσον διευθετηθεί το θέμα της λύσης συμβολαίου του Λέτο σήμερα (υπάρχουν κάποια ζητήματα, όπως το ύψος της προκαταβολής που θα εισπράξει), θα αδειάσει η θέση ξένου για τον Ιάπωνα μέσο. Και μέσα σε όλα αυτά, αρκετοί παίκτες στην Παιανία έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν τάσεις φυγής, είτε τώρα είτε το καλοκαίρι, καθώς δεν βλέπουν «φως».

Την ίδια ώρα, από την ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια από την Αίγυπτο για τους διεθνείς Γκέντο (επιθετικός) και Αχμέντ Φατί (δεξί μπακ-χαφ), που πέραν του ότι είναι μάλλον ακριβοί, καλύπτουν και θέση ξένου. Τέλος, στασιμότητα υπάρχει και για τον Ντανιέλ Μπέσα, το δανεισμό του οποίου από την Ίντερ επιδιώκει να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι προβληματισμένος για τη γενικότερη κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα. Τα προσεχή τρία ματς, με Πλατανιά για το Κύπελλο, αλλά και εκτός με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα, θα κρίνουν πολλά, τόσο για αρκετά πρόσωπα στην ομάδα, όσο και για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τηρεί στάση αναμονής και δεν θέλει να πάρει βιαστικές κι εν θερμώ αποφάσεις.

Ηρέμησε και το συζητά ο Φάμπρι

Το ξέσπασμα του Φάμπρι κατά των παικτών του μετά την ισοπαλία απέναντι στον Πανθρακικό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικό ήταν πιο ήρεμος χθες και μάλιστα προανήγγειλε κουβέντα στη σημερινή προπόνηση για να αναζητηθούν τα αίτια της κατάρρευσης της ομάδας του μετά το γκολ που πέτυχε ο Τοτσέ. Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο προπονητής σχεδιάζουν να έχουν διαδοχικά τετ-α-τετ με ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να ανεβάσουν την ψυχολογία τους.

Με αλλαγές στο Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει ήδη την προσοχή του στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης απέναντι στον Πλατανιά και τη ρεβάνς του «εύθραυστου» 2-1 του ΟΑΚΑ. Ο Φάμπρι αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ πιθανό είναι να παίξουν από την αρχή Φορναρόλι και Μπαρμπαρούσης. Ο Μαυρίας αναμένεται να είναι έτοιμος, ενώ σίγουρα εκτός είναι οι Χουχούμης και Πίντο.

Δώνης: «Αξίζουμε την πρόκριση»

21/01/2013
 Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ζήτησε ο Γιώργος Δώνης στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, μιλώντας για λίγα λεπτά στους παίκτες της ομάδας.

Δώνης: «Αξίζουμε την πρόκριση»
Δεν συνηθίσει ο Γιώργος Δώνης να μιλάει στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα ενός παιχνιδιού για αγωνιστικά ζητήματα.

Ωστόσο, χθες ο 44χρονος προπονητής θέλησε να επιστήσει την προσοχή των παικτών του στο προσεχή ματς με την Καλλιθέα στον επαναληπτικό του 2-0 του «Ελ Πάσο» για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους και φέρεται να τους είπε μεταξύ άλλων ότι «θέλουμε οπωσδήποτε την πρόκριση με την Καλλιθέα για να αλλάξουμε το κλίμα. Το αξίζουμε αυτό και θα το πετύχουμε. Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθειά μας καθημερινά, μια και ο αγώνας της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικός».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το τεχνικό επιτελείο του «Δικεφάλου του Βορρά» άκουσε με χαρά την ενημέρωση των γιατρών της ομάδας πως ο Κώστας Κατσουράνης θα καταφέρει να αγωνιστεί την Πέμπτη κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Παπακώστα.

Ο διεθνής χαφ αποκόμισε ένα πρήξιμο στο κουντεπιέ από τον αγώνα της Τρίπολης, όμως οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε χθες δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Σήμερα θα κάνει θεραπεία κι από αύριο θα μπει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Άλλωστε, και ο ίδιος έλεγε στους συμπαίκτες του: «Ολα θα πάνε καλά, θα παίξω».

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή προπόνηση λίγο έλειψε να σημειωθεί ένας σοβαρός τραυματισμός. Σε μία ανύποπτη φάση ο Δημήτρης Πέλκας και πίστεψε ότι έχει συμβεί κάτι χειρότερο.

Ωστόσο, ο Γιάννης Ράλλης (ο γιατρός της ομάδας) είπε στον 20χρονο χαφ ότι θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδας. Σήμερα θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και γίνει γνωστό το διάστημα που θα μείνει στα «πιτς».

«Δίκαια φωνάζουν Άρης και ΑΕΚ…»

21/01/2013
 Δικαιολογημένες είναι οι έντονες διαμαρτυρίες από Άρη και ΑΕΚ για τις αποφάσεις της τριάδας των διαιτητών στο μεταξύ τους χθεσινό ματς (1-1), όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

«Δίκαια φωνάζουν Άρης και ΑΕΚ…»
Πολλά λάθη από τον Κάκο και τους βοηθούς του εντόπισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στη διαιτησία του χθεσινού αγώνα ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας ανέλυσε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις και υποστήριξε πως και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να φωνάζουν για τις αποφάσεις του Κερκυραίου ρέφερι και των δύο «πλαγίων».

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τις διαιτησίες του Σαββατοκύριακου μέσα από την εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» των Γιώργου Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλου:

ΟΦΗ-Πανιώνιος: «Ο Θάνος από τα Γρεβενά έχει μια καλή παρουσία φέτος κι έβγαλε μαζί με τους βοηθούς του το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα. Όταν ένας διαιτητής φεύγει από το γήπεδο και ο κόσμος έχει ξεχάσει το όνομά του, έχει πετύχει. Ο διαιτητής δεν πρέπει να είναι η... Βουγιουκλάκη του γηπέδου».

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός: «Η παρουσία του Δελφάκη από την Αρκαδία ήταν καλή σε γενικές γραμμές. Μπορούσε να δώσει ένα πέναλτι υπέρ του Πανθρακικού σε ένα χέρι του Ζέκα. Οι βοηθοί του ήταν καλοί».

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: «Είχαμε μια ακόμη καλή διαιτησία από τον Μάνταλο, αλλά και τους βοηθούς του. Έχει καλά πατήματα, αλλά θα πρέπει να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να συνεχίσει όπως πηγαίνει. Έχει πάει καλά μέχρι τώρα και θέλει προσοχή για τη συνέχεια, γιατί μπορεί να κάνεις ένα κακό παιχνίδι και να τα χαλάσεις όλα».

Ατρόμητος-Πλατανιάς: «Ο Ιωαννίδης δεν είχε δύσκολες φάσεις στο ματς. Όμως ο συγκεκριμένος διαιτητής θέλει προσπάθεια μεγάλη, γιατί κάνει τα εύκολα δύσκολα. Στον πειθαρχικό έλεγχο δεν ήταν καλός. Τελείωσε το ματς με πολλές κάρτες ο Ατρόμητος και καμία ο Πλατανιάς, ενώ έπρεπε να πάρουν και οι φιλοξενούμενοι κάρτες».

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: «Ο Δασκαλόπουλος είχε να αντιμετωπίσει δύο περίεργες φάσεις στην περιοχή. Είχαμε ένα τράβηγμα του Τζεμπούρ στην περιοχή, ήταν μια δύσκολη φάση. Ήταν πέναλτι, αλλά δεν το έδωσε. Πέναλτι έπρεπε να δώσει και υπέρ των Ιωαννίνων στη φάση που ο Μέγιερι ανατρέπει τον επιθετικό του ΠΑΣ που του ‘τσιμπά’ την μπάλα. Σε αυτό το ματς είχαμε πάρα πολλά λάθη από τους βοηθούς. Θα πρέπει από εδώ και πέρα που το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά να είναι όλοι περισσότερο προσεκτικοί».

Ξάνθη-Κέρκυρα: «Ο Μαντάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είναι η πρώτη του χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, πιστεύω πως αποκτώντας εμπειρία θα πάει καλύτερα».

Άρης-ΑΕΚ: «Η ΚΕΔ έβαλε τον καλύτερο διαιτητή σε αυτό το παιχνίδι, αλλά να που υπάρχει γκρίνια και προκατάληψη. Ο Κάκος με υπόδειξη του βοηθού Τάτση στην αγκωνιά του Πουλίδο έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ίδιο και τον Τσούπρο. Ο τελευταίος δεν έκανε τίποτα και δεν έπρεπε να τιμωρηθεί, ενώ ο Πουλίδο έπρεπε να πάρει απευθείας κόκκινη. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα είναι μεσοβέζικη λύση.

Σε ό,τι αφορά στην αποβολή του Αγκάνθο, υπάρχει το γράμμα και το πνεύμα του κανονισμού. Πράγματι, από τη μια ο κανονισμός αναφέρει πως πρέπει να πάρει κάρτα, αλλά από την άλλη ήταν μια ειδική συνθήκη με το θάνατο του μικρού παιδιού από την ομάδα Νέων του Άρη. Πάντως σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κακίσεις τον Κάκο επειδή εφάρμοσε τον κανονισμό.

Στην αποβολή του Βλάχου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο παίκτης σηκώνει τα χέρια, η μπάλα χτυπά στον ώμο του και είναι λάθος η αποβολή του.

Στην ισοφάριση της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο οφσάιντ και ξέφυγε από τον βοηθό Μπαλτά.

Και για μένα ο Κάκος είναι από τους καλύτερους διαιτητές, αλλά σε αυτό το ματς τού έκατσαν όλα τα στραβά και οι βοηθοί του, που είναι κατά τα άλλα καλοί, τον κρέμασαν. Φωνάζει ο Άρης, φωνάζει και η ΑΕΚ, αλλά έχουν και οι δύο δίκιο. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι οι διαιτητές να είναι συνεχώς προσεκτικοί και να μη χαλαρώνουν στιγμή».

Με την πλάτη στον τοίχο ο «Ελέ»

21/01/2013
 Μοιρασμένες είναι οι τάσεις στο εσωτερικό του Πανιωνίου για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Με την πλάτη στον τοίχο ο «Ελέ»
Σε εξαιρετικά δύσκολα θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά τα τελευταία αποτελέσματα του Πανιωνίου.

Αυτή τη στιγμή οι τάσεις στο εσωτερικό των «κυανέρυθρων» είναι μοιρασμένοι, αφού οι μισοί λένε να φύγει ο 37χρονος προπονητής και οι υπόλοιποι να παραμείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση θα σημειωθούν μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (26/01).

Την ίδια ώρα, επανήρθαν στο προσκήνιο τα ονόματα του Σάββα Παντελίδη και του Απόστολου Χαραλαμπίδη, με τον δεύτερο να υπάρχουν επαφές το τελευταίο διάστημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Νεοσμυρνιωτών δεν είναι τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο και δεν μπορεί να πείσει τους οπαδούς του.

Όλοι μέσα στην ομάδα έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης και δεν ευθύνεται αποκλειστικά μόνο ο προπονητής.

Προχωράει κανονικά η ενίσχυση

21/01/2013
 Δεν αλλάζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον ΟΦΗ μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Πανιώνιο.

Προχωράει κανονικά η ενίσχυση
Καμία διάθεση να πατήσουν «φρένο» στα μεταγραφικά δεν έχουν στον ΟΦΗ μετά τη νίκη (2-1) επί του Πανιωνίου.

Οι 23 βαθμοί που έχουν μαζέψει οι Κρητικοί είναι ένα καλό μαξιλαράκι ασφαλείας και το γεγονός ότι μετράει και το τελευταίο ευρώ που βγαίνει από τα ταμεία τους θα αποτελούσε μία καλή δικαιολογία για τη διοίκηση του συλλόγου.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα. Θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Για αυτό τον λόγο θεωρείται κλεισμένος ο Ανδρέα Τάτος, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον Χρήστο Πατσατζόγλου.

Παράλληλα, στον ΟΦΗ δεν έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον του Απόστολου Γιάννου του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα απαντήσει εντός της εβδομάδας για το αν θα δώσει δανεικό τον επιθετικό.

«Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Δ21/01/2013
 εν έχουν ταβάνι οι φιλοδοξίες του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Πιπίνης.

«Όσο πιο ψηλά γίνεται»
Παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, κερδίζει βαθμούς κι εντυπώσεις, απέχει πλέον από τη δεύτερη θέση, αλλά οι φιλοδοξίες του Αστέρα Τρίπολης δεν σταματούν εδώ. Το δήλωσε, άλλωστε, και ο Χρήστος Πιπίνης μιλώντας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας στον απόηχο της μεγάλης νίκης επί του ΠΑΟΚ.

Ο 28χρονος αριστερός μπακ αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, τη συμβολή του Σάκη Τσιώλη, αλλά και τα προσεχή ματς των Αρκάδων με Πλατανιά και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, ο Χρήστος Πιπίνης μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-την τακτική που ακολούθησε η ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Όταν αντιμετωπίζεις μια μεγάλη ομάδα σίγουρα θα κοιτάξεις την άμυνά σου. Αν όμως μείνεις πίσω, το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι η ισοπαλία. Εμείς αποφασίσαμε να παίξουμε προσεκτικά, αλλά να κάνουμε και το παιχνίδι μας μπροστά. Προηγηθήκαμε αρκετά γρήγορα και κερδίσαμε σχετικά εύκολα».

-τις εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ, τον περιμένεις πιο επιθετικό. Μας έκανε εντύπωση η νωθρότητα που είχε. Σίγουρα, ωστόσο, η ομάδα θα βρει ρυθμό γιατί εκπέμπει υγεία ειδικά μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στην προεδρία».

-τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης: «Όσο προχωρά το πρωτάθλημα και πάμε καλά, μπορούμε να βλέπουμε και πιο ψηλά. Στόχος μας είναι να μπούμε στα play offs, είμαστε πλέον στον ένα βαθμό από τη δεύτερη θέση και θα κοιτάξουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε».

-τα ματς που ακολουθούν με Πλατανιά και Παναθηναϊκό: «Είναι πρόκληση να παίζεις με μεγάλες ομάδες και όλοι να συζητάνε για σένα. Εμείς χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα παρότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν καταφέρουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα στα δύο αυτά παιχνίδια, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη βαθμολογία, αλλά και στην ψυχολογία μας».

-τη συμβολή του Σάκη Τσιώλη στην πορεία της ομάδας: «Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, δουλεύει πολύ στην τακτική. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και μας έχει βοηθήσει πολύ από τη μέρα που έχει έρθει εδώ».

Τιμωρία εν όψει για Κάκο

21/01/2013
 Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί ο Τάσος Κάκος για τις λανθασμένες αποφάσεις του στην αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ (1-1). Τιμωρίες αναμένονται και για τους δύο βοηθούς του Κερκυραίου ρέφερι.

Τιμωρία εν όψει για Κάκο
Δεν θα μείνουν ατιμώρητα τα λάθη του Τάσου Κάκου στη χθεσινή αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο παρατηρητής Μανώλης Γιανναδάκης αναφέρει στην έκθεσή του πως από τις τέσσερις κόκκινες κάρτες που μοίρασε δικαιολογημένες ήταν μόνο οι δύο, κάτι που πιθανότατα θα επισύρει ποινή διαθεσιμότητας για τον Κερκυραίο ρέφερι.

«Καμπάνα» αναμένεται και για τον βοηθό Μπαλτά, που δεν σήκωσε οφσάιντ στη φάση του γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, ενώ ηπιότερη τιμωρία θα είναι αυτή που θα επιβληθεί στον άλλο βοηθό Τάτση, ο οποίος υπέδειξε στον Τάσο Κάκο να αποβάλει τους Πουλίδο και Τσούπρο.

Πήρε Ντιόγκο ο Πανθρακικός

21/01/2013 
Την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ζορντάο Ντιόγκο ανακοίνωσε ο Πανθρακικός.

Πήρε Ντιόγκο ο Πανθρακικός
Τη φανέλα του Πανθρακικού θα φοράει μέχρι το τέλος της σεζόν ο Ζορντάο Ντιόγκο.

Ο 27χρονος Πορτογάλος είναι ο εκλεκτός του τεχνικού της ομάδας της Κομοτηνής, Παύλου Δερμιτζάκη, για να ντουμπλάρει τον Χρήστου.

Ο Πανθρακικός είναι η τρίτη ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί ο αριστερός οπισθοφύλακας, δεδομένου τη σεζόν 2010-2012 αγωνίζονταν με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, ενώ τη φετινή σεζόν έπαιζε στην Παναχαϊκή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός:

«Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ζορντάο ντα Ενταρνακάο Τάκεϊ Ντιόγκο».

Δυσαρεστημένος ο Σπανός με τη διαιτησία

21/01/2013
 Τα όργανα της διαιτησίας θα επισκεφθεί ο Γιώργος Σπανός, που είναι δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση που έχει ο Ατρόμητος.

Δυσαρεστημένος ο Σπανός με τη διαιτησία
Την επίσκεψή του στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός με σκοπό να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του και τα παράπονά του για τις διαιτητικές αποφάσεις στις αναμετρήσεις της ομάδας του κόντρα σε ΠΑΟΚ και Πλατανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Με αφορμή τις διαιτησίες των δύο τελευταίων αγωνιστικών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός θα επισκεφθεί εντός των επόμενων ημερών τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός θα εκφράσει τεκμηριωμένα στα θεσμοθετημένα όργανα της διαιτησίας τη δυσαρέσκειά του για τις διαιτητικές αποφάσεις στους αγώνες με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ Πλατανιά».

Λειψή προπόνηση για ΑΕΚ

21/01/2013
 Χωρίς πολλούς παίκτες, αλλά με ανεβασμένη ψυχολογία η προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη. Αρκετά τα προβλήματα εν όψει ΟΦΗ.

Λειψή προπόνηση για ΑΕΚ
Με εμφανή την ικανοποίηση για το βαθμό της ισοπαλίας, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά δίχως χρόνο για… ανάσες, οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στις επάλξεις.

Ο Έβαλντ Λίνεν είχε γεμάτο απουσιολόγιο, καθώς απουσίαζαν ο αδειούχος Κωνσταντόπουλος (μετέβη στην Αγγλία για ένα προσωπικό πρόβλημα και θα επιστρέψει την Τετάρτη), ο Κοντοές (που περιμένει την εκδίκαση της προσφυγής του), ο Λαγός (που αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν), ο Μπουγαΐδης και ο Κατίδης (που θα βραβευτούν από την ΕΠΣ Μακεδονίας για τις επιτυχίες με την Εθνική Νέων).

Ήδη οι «κιτρινόμαυροι» σκέφτονται τον αγώνα του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Από αυτόν θα απουσιάσουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Βλάχος και Τσούπρος, αμφίβολος είναι ο Γιάγκο που έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ μένει να φανεί πού θα αποφασιστεί να εκτίσουν την ποινή τους οι Κατίδης και Καραλής, που χθες συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί προπόνηση (11:00) μόνο για όσους δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Άρη.

Οι ευθύνες και τα παράπονα…

21/01/2013
 Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι τελευταίοι του εξέφρασαν παράπονα για τη διοίκηση και τόνισαν ότι θα κάνουν τα πάντα για αλλαγή εικόνας.

Οι ευθύνες και τα παράπονα…
Προ των ευθυνών τους έφερε τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Παιανίας το πρωί και είχε μια ειλικρινή κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές.

«Η ομάδα είναι τραγική. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζετε. Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας όλοι και αυτό το πράγμα να αλλάξει. Εχουν γίνει λάθη, αλλά έχετε κι εσείς ευθύνες. Αλλάξτε την κατάσταση», είπε ο Κωνσταντίνου για να ακούσει στη συνέχεια παράπονα από τους «πράσινους», σε ό, τι αφορά τους χειρισμούς των διοικούντων, από το ματς με τη Βέροια και μετά.

«Ναι, κάνουμε λάθη κι εμείς, αλλά πώς να παίξουμε ποδόσφαιρο, με όλα αυτά που γίνονται. Εβγαιναν προς τα έξω πράγματα, χωρίς κανείς να μας λέει τίποτα και ο κόσμος τα διάβαζε. Δεν είναι σωστά αυτά», είπαν, μεταξύ άλλων, οι ποδοσφαιριστές, που συμφώνησαν ότι πρέπει κι αυτοί να κάνουν τα πάντα για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και να πάρουν τα αποτελέσματα που θα «αναστήσουν» το «τριφύλλι» και θα σώσουν τη χρονιά.

Φάμπρι: «Πιστεύω σε εσάς»!

21/01/2013
 Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, προσπαθώντας να τους τονώσει το ηθικό και για μισή ώρα τους έκανε μαθήματα τακτικής…

Φάμπρι: «Πιστεύω σε εσάς»!
Πριν από την προπόνηση, ο Φάμπρι συγκέντρωσε τους παίκτες του, για να τους μιλήσει, μετά και τα όσα έγιναν στο ματς με τον Πανθρακικό. Αρχικά, απευθυνόμενος στον Ζέκα και στο ξέσπασμα που είχε εναντίον του, με τη λήξη της εν λόγω αναμέτρησης, είπε: «Αυτό που έγινε δεν έχει να κάνει με εσένα. Απευθυνόμενος σε εσένα, απευθύνομαι στο σύνολο της ομάδας. Με πείραξε πολύ η παρουσία μας στο τελευταίο 15λεπτο. Είναι εικόνα που δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Ακολούθως, ο Φάμπρι, τόνισε στους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού»: «Πιστεύω σε εσάς. Σας πιστεύω πολύ και το εννοώ. Είστε παίκτες αξίας και από εδώ και στο εξής πρέπει να αλλάξετε αγωνιστικό πρόσωπο. Με δουλειά, θα τα καταφέρουμε».

Μαθήματα τακτικής
Ο Φάμπρι, εκτός από την ομιλία του, προχώρησε και στα… αγαπημένα του μαθήματα τακτικής. Για περίπου μισή ώρα, σχεδίαζε στον πίνακα των αποδυτηρίων της Παιανίας, συστήματα και κινήσεις που θέλει να γίνονται από την ομάδα του, σε ότι αφορά την ανάπτυξη, αλλά και το ανασταλτικό κομμάτι. Επίσης, έδειξε βίντεο με άλλες ομάδες από την Ευρώπη, που παίζουν το 4-2-3-1, το οποίο εφαρμόζει ο Ισπανός στον Παναθηναϊκό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία με κάθετες πάσες και στη σωστή αλληλοκάλυψη, όταν η ομάδα αμύνεται.

Αμφίβολος ο Καρνέζης

21/01/2013
 Πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τη συμμετοχή του Ορέστη Καρνέζη στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, καθώς είναι άρρωστος. Ίδια ενδεκάδα δοκίμασε ο Φάμπρι.

Αμφίβολος ο Καρνέζης
Χωρίς τον πολυτιμότερο παίκτη του τη φετινή σεζόν κινδυνεύει να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη με τον Πλατανιά στην Κρήτη στη ρεβάνς του «εύθραυστου» 2-1 του ΟΑΚΑ για τους «16» του Κυπέλλου.

Ο Ορέστης Καρνέζης είναι άρρωστος και δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα. Εφόσον δεν καταφέρει να προπονηθεί ούτε αύριο, θα αποκλειστεί από την αποστολή των «πράσινων» και τη θέση του θα πάρει ο Στέφανος Καπίνος.

Ο Φάμπρι, πάντως, δεν έδειξε διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στο προσεχές παιχνίδι. Στη δοκιμή που έκανε επέλεξε τους ίδιους δέκα με το ματς κόντρα στον Πανθρακικό: Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μαυρία, Σισοκό και Τοτσέ.

Εκτός πλάνων είναι σίγουρα οι Χουχούμης και Πίντο.

«Μπορούσαμε ακόμα και τη νίκη με τον ΠΑΟ»

21/01/2013 
 Άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα στο ματς με τον ΠAO βάσει της εμφάνισης της ομάδας του, ο Δημήτρης Κουτσόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM. Ο γκολκίπερ του Πανθρακικού τόνισε πως θα μπορούσαν ακόμα και τη νίκη.

«Μπορούσαμε ακόμα και τη νίκη με τον ΠΑΟ»
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη ο Δημήτρης Κουτσόπουλος:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Το αποτέλεσμα στο ματς με τον Παναθηναϊκό πιστεύω μας αδικεί. Στο τέλος θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη. Θα ακουστεί λίγο τρελό αλλά φύγαμε από το γήπεδο λίγο δυσαρεστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα».

Για την καλή πορεία του Πανθρακικού: «Όλα είναι θέμα δουλειάς. Ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι βοηθοί του κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και εμείς από την μεριά μας αυτή την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα προσπαθούμε να την βγάζουμε προς τα έξω και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη τακτική και αυτή δεν είναι να κλεινόμαστε πίσω. Θέλουμε να έχουμε κατοχή της μπάλας και να πιέζουμε μπροστά. Όσα γκολ έχουμε βάλει είναι αποτέλεσμα συνεργασίας».

Για τους στόχους της ομάδας αλλά και τους δικούς του: «Ο στόχος της ομάδας είναι ο ίδιος που είχαμε και στην αρχή. Να σώσουμε την ομάδα το συντομότερο και από εκεί και πέρα αν έρθει κάτι καλύτερο δεν θα πούμε όχι. Όσο πιο γρήγορα έρθει η σωτηρία τόσο καλύτερο ποδόσφαιρο θα παίζουμε. Όσο για μένα, θα δίνω όσο μπορώ το 100% των δυνατοτήτων μου. Είμαι 34 στα 35 και ήηδη έχω αποδείξει ποιος είμαι και δεν χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω».

Για τον κόσμο του Πανθρακικού: «Θα ήθελα να δω περισσότερο κόσμο στο γήπεδο να έρχεται να μας παρακολουθεί. Γνωρίζω πως δεν έχουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ αλλά και εμείς παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θα ήταν ωραίο να έρχονται να μας βλέπουν».

«Να το πω ενορχηστρωμένο σχέδιο;»

21/01/2013
 Κάθε άλλο παρά ανθρώπινα θεωρεί τα λάθη της διαιτησίας σε βάρος του Άρη η διοίκηση της ομάδας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κωνσταντίνος Τικπασάνογλου.

«Να το πω ενορχηστρωμένο σχέδιο;»
Για υποψίες περί ενορχηστρωμένου σχεδίου σε βάρος του Άρη έκανε λόγο το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ μιλώντας στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για τα παράπονα για τη διαιτησία του χθεσινού ματς με την ΑΕΚ.

Παράλληλα αναφέρθηκε πως ενδεχόμενος υποβιβασμός του Άρη θα συνεπάγεται περίπου οικονομική καταστροφή, ενώ προανήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση για την ομάδα.

Αναλυτικά, ο Κωνσταντίνος Τικπασάνογλου μίλησε στην εκπομπή του «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:

-τη διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι: «Θεωρούμε ότι οι παίκτες μας κάνουν στα τελευταία ματς ό,τι μπορούν, δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Δυστυχώς όμως βλέπουμε κάτι που δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Να το πω ενορχηστρωμένο σχέδιο; Εμείς θέλαμε εξ αρχής να είμαστε καλόπιστοι απέναντι σε όλους, απέναντι στα ποδοσφαιρικά όργανα, αλλά δυστυχώς με αυτά που βλέπουμε, όσο καλόπιστος και να θέλει να είναι κάποιος, δεν μπορεί να το κάνει. Κάπου σκάει και βγαίνει από μέσα του ένα αίσθημα αδικίας. Όταν μιλάμε για ανθρώπινα λάθη, σε βάθος χρόνου θα υπάρχει ισορροπία. Όταν βλέπεις ότι από τα δέκα λάθη τα εννέα είναι σε βάρος σου και το ένα υπέρ σου, κι αυτό χωρίς ουσία, λες ότι κάτι τρέχει».

-τις οικονομικές συνέπειες ενδεχόμενου υποβιβασμού: «Βγάλαμε μια ανακοίνωση, αλλά τα προβλήματα στην ομάδα είναι τόσα πολλά, που πρέπει να ασχοληθούμε με όλα ταυτόχρονα. Το οικονομικό πρόβλημα του Άρη συνδέεται και με το αγωνιστικό. Αν θέλουμε να μη μιλήσουμε οπαδικά ή για τους χιλιάδες Αρειανούς που μπορεί να μην κοιμήθηκαν χθες, όλο αυτό που γίνεται νοθεύει τον ανταγωνισμό και πυρπολεί την προσπάθεια που κάνουμε στο οικονομικό. Αν ο Άρης δεν καταφέρει να σώσει τη χρονιά, είναι καταδικασμένο οποιοδήποτε οικονομικό πλάνο. Παλεύουμε να μπούμε στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά για να υπαχθεί η ομάδα σε αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο κι αυτό γίνεται μόνο με τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα. Η διαφορά μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Football League είναι χαοτική».

-τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Είναι βέβαιο πως θα αποκτήσουμε και κάποιους ακόμη παίκτες. Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε με στόχο ακόμη και στο ματς με την Κέρκυρα να εμφανιστεί η ομάδα ενισχυμένη».

Τα είπε με Λάζαρο ο Φάμπρι

21/01/2013
 To… restart του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι κοντά! Όπως σας γράφαμε και από χθες, δεν αποκλείεται να υπάρξει «στροφή» στο θέμα του διεθνούς μέσου, ο οποίος ήταν εδώ και λίγο καιρό στον «πάγο».

Τα είπε με Λάζαρο ο Φάμπρι
Ο Φάμπρι είχε τετ α τετ μαζί του, τονίζοντάς του ότι θα είναι χρήσιμος για την ομάδα, στη δύσκολη αποστολή που έχει μπροστά της. Του ζήτησε να τον υπολογίσει ξανά και όλα δείχνουν ότι ο Λάζαρος επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, παρουσιάζοντας, κι αυτός, ένα βελτιωμένο «πρόσωπο»…

Λίνεν: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε»

21/01/2013
 Στο παιχνίδι με τον Άρη και το αποτέλεσμά του στάθηκε ο Έβαλντ Λίνεν σε ομιλία του προς τους παίκτες της ΑΕΚ στη σημερινή προπόνηση.

Λίνεν: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε»
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνισή στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, η ήττα δεν θα ήταν ένα αποτέλεσμα δίκαιο για την ομάδα του, όπως επεσήμανε ο Έβαλντ Λίνεν.

Αυτό τόνισε ο προπονητής της Ένωσης σε ομιλία του προς τους παίκτες της ομάδας σήμερα στα Σπάτα…

«Δεν παίξαμε όπως με την Ξάνθη, αλλά δεν αξίζαμε και να χάσουμε. Κάναμε λάθη, δεν είχαμε συγκέντρωση, πήραμε όμως το βαθμό», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος συνέχισε:

«Ο διαιτητής ήταν πολύ κακός. Αν χάναμε θα φωνάζαμε εμείς για τη διαιτησία, τώρα φωνάζουν αυτοί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ηρεμήσουμε από αυτό το παιχνίδι».

Τέλος ο Λίνεν αναφέρθηκε στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, λέγοντας: «Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια, δύο ματς στην έδρα μας που πρέπει να κερδίσουμε. Χρειαζόμαστε κι άλλους βαθμούς».

Κοντά στα παιδιά Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης

21/01/2013
 To 21ο και 109ο Δημοτικό Σχολείο στην Άνω Τούμπα επισκέφτηκαν σήμερα (21/1) ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ, υπογράφοντας αυτόγραφα και απαντώντας στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών.

Κοντά στα παιδιά Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης επισκέφτηκαν σήμερα (21/1) το πρωί το 21ο & 109ο Δημοτικό Σχολείο στην Άνω Τούμπα υλοποιώντας μια επιθυμία των δασκάλων που ήθελαν με κάποιο τρόπο να δώσουν λίγη χαρά στα παιδιά και να συμβάλουν στην αντιστροφή του κλίματος που υπάρχει στα δύο Σχολεία της Άνω Τούμπας, όπου στις 5 Δεκεμβρίου 2012 η δασκάλα των Εικαστικών, Ελευθερία Ρούσου, έχασε τη ζωή της μέσα στο κτήριο, στην προσπάθειά της να το διακοσμήσει ενόψει των Χριστουγέννων.

Έτσι σήμερα το πρωί οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου φοιτούν 480 παιδιά της περιοχής, και συμμετείχαν σε μια πολύ όμορφη και οργανωμένη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησαν για το ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση του χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, μοίρασαν αυτόγραφα, ενώ απάντησαν και σε πολλές ερωτήσεις που έκαναν μαθητές και μαθήτριες από την Ε’ και ΣΤ’ τάξη των δύο σχολείων.

-Όταν ήσασταν μικρός ασχολούσασταν και με άλλα αθλήματα; (Χρήστος Φωκάς)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό κάνοντας πάλη, αλλά πολύ γρήγορα λόγω και των ερεθισμάτων που είχα από τον πατέρα μου, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Όπως και εσείς, έτσι και εμείς, στην ηλικία σας όποτε βλέπαμε μπροστά μας μια μπάλα, την κλωτσούσαμε και θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο»

Στέφανος Αθανασιάδης: «Από μικρός ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η οικογένεια μου, που με παρακίνησε να ασχοληθώ με το άθλημα και να βρεθώ στον ΠΑΟΚ».

-Ποιες είναι οι δυσκολίες στο επάγγελμα του ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει τα παιδιά να παραμελούν τα μαθήματά τους για να παίζουν ποδόσφαιρο ή είναι κυριότερη η μόρφωση σ’ αυτή την ηλικία; (Μαρία Τερζή)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Σ’ ότι αφορά τις δυσκολίες υπάρχουν πολλές γιατί στερούμαστε πολλά πράγματα από μικρές ηλικίες. Τώρα σ’ ότι αφορά το κομμάτι της μόρφωσης θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλλιεργημένος ως άνθρωπος και πρέπει σ’ αυτή την ηλικία να βάζεις τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Μέχρι να φτάσουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο στερούμαστε αρκετά. Κυρίως δεν κάναμε πράγματα που έκαναν άλλα παιδιά στην ηλικία μας. Αυτό που θέλω να πω ως συμβουλή είναι ότι δεν πρέπει να παραμελείται τα μαθήματά σας».

-Όταν ήσασταν στην ηλικία μου σε ποια ομάδα ονειρευόσασταν να παίξετε; Η άποψη σας για τον φανατισμό και τη βία στα γήπεδα;

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Στον ΠΑΟΚ! Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που πρέπει όλοι μας να το ευχαριστιόμαστε. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των παιδιών που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες, αλλά θα πρέπει να μένουμε στην πλάκα και να μην φανατιζόμαστε»

Στέφανος Αθανασιάδης: «Στον ΠΑΟΚ γιατί όλοι στο σπίτι μας υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι κακό να υπάρχουν μέσα στην παρέα φίλοι κι άλλων ομάδων. Δεν έχει σημασία τι ομάδα υποστηρίζεις όταν βρίσκεσαι με τους φίλους σου».

-Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σας αυτή την χρονική περίοδο;

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Οι στόχοι μας πρέπει να συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Δυστυχώς φέτος μείναμε εκτός Ευρώπης πολύ νωρίς, όμως είμαστε στη 2η θέση και έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι για το Κύπελλο, όπου επίσης είναι ένας στόχος του ΠΑΟΚ.

Στέφανος Αθανασιάδης: «Ο στόχος έχει να κάνει πάντα με τον στόχο που θέτει η ομάδα όπου αγωνίζεσαι. Είμαστε τώρα στη 2η θέση, πρέπει να μείνουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

-Πως σας στηρίζει η οικογένεια σας; (Γρηγόρης Καραμπέλης)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Η οικογένεια βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε δύσκολη στιγμή γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστες, αλλά υπάρχουν και δυσάρεστες στιγμές».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί είχα και έχω την βοήθεια της οικογένειας μου, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό».

-Επηρεάζεται η απόδοσή σας όταν ακούγονται υβριστικά συνθήματα εναντίον σας και με ποιο τρόπο; (Δημήτρης Σάτκας)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν τα υβριστικά συνθήματα όταν ακούγονται από την κερκίδα, αν και επειδή είμαστε άνθρωποι υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα ακούμε και δεν περνούν απαρατήρητα».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Όταν μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στον αγώνα και δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από κανέναν άλλον παράγοντα»

-Ποιος είναι ο πιο συναρπαστικός αγώνας που παίξατε;

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Θα ξεχωρίσω τους δύο αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Ουκρανία και την Νιγηρία, όπου σκόραρα, αλλά και αυτόν με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Τότεναμ, όπου πετύχαμε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Θα πω και εγώ τον αγώνα που έπαιξα με τον ΠΑΟΚ εναντίον της Τότεναμ στο Λονδίνο, όπου πέτυχα το δεύτερο γκολ».

-Στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει οικονομική κρίση; (Λίλια Μουχίκα)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Ειλικρινά υπάρχουν πάρα πολλοί συναθλητές μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση, είναι κάτι που μας λυπεί και μακάρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την κρίση για όλους τους Ελληνες».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Μπορεί στη Super League να μην είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, αλλά στις μικρότερες κατηγορίες υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους τους ανθρώπους και εύχομαι σύντομα να τελειώσει».

Στην ΑΕΛ Καλλονής ο Καραγκιολίδης

21/01/2013
 Δανεικός μέχρι το τέλος στη σεζόν δόθηκε ο τερματοφύλακας Φώτης Καραγκιολίδης.

Στην ΑΕΛ Καλλονής ο Καραγκιολίδης
Την παραχώρησή του Φώτη Καραγκιολίδη στην ΑΕΛ Καλλονής με τη μορφή δανεισμού ανακοίνωσε ο Ατρόμητος.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας θα βρεθεί στην ΑΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής, δεδομένου ότι δεν είχε αυτή την ευκαιρία με την ομάδα του Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την παραχώρηση υπό τη μορφή δανεισμού μέχρι τέλος της περιόδου του τερματοφύλακα Φώτη Καραγκιολίδη στην ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής.

Ο Φώτης Καραγκιολίδης κατάγεται από την Πτολεμαϊδα και εντάχθηκε στην ομάδα μας την περίοδο 2005-06 σε ηλικία 18 ετών. Με εξαίρεση τον δανεισμό του στη Ρόδο την περίοδο 2007-08 παρέμεινε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΑΕ Ατρόμητος δουλεύοντας με ήθος και επαγγελματισμό κοντά σε σπουδαίους τερματοφύλακες αλλά και σε προπονητές τερματοφυλάκων διαμορφώνοντας χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Μέσω του δανεισμού του στην ΑΕΛ Καλλονής θα του δοθεί η δυνατότητα να πάρει παιχνίδια στα πόδια αλλά και στα χέρια του και να επιστρέψει στην ομάδα μας το ερχόμενο καλοκαίρι».

Στα υπόλοιπα οι παίκτες του Ατρόμητου έχουν ρεπό σήμερα, ενώ από αύριο (Τρίτη, 22/2) θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής, στην οποία θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό (27/1, 19:30).

Έμεινε ελεύθερος ο Σέτι

21/01/2013
 Παρελθόν από τον Απόλλωνα Λεμεσού αποτελεί ο Σεμπάστιαν Σέτι και έτσι ο δρόμος για την απόκτησή του από τον Αστέρα Τρίπολης, ανοίγει για τα καλά.

Έμεινε ελεύθερος ο Σέτι
Όλα είναι πλέον, έτοιμα για να κάνει τη δεύτερη μεταγραφή του κατά την χειμερινή περίοδο, ο Αστέρας Τρίπολης, αφού ο Σεμπάστιαν Σέτι έμεινε ελεύθερος από τον Απολλώνα Λεμεσού και μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του.

Ο Αργεντινός μέσος ενδιαφέρει εδώ και καιρό τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος «βολιδοσκόπησε» την κατάσταση και πλέον, είναι έτοιμος να υπογράψει με τον παίκτη. Ο Σέτι αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και αναμένεται να δώσει πολύτιμες βοήθειες στους Ουσέρο και Αλβάρεζ, ειδικότερα μετά το κενό που αφήνει ο Καρντάσιο και φυσικά ο Χουανίτο που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του, τον περασμένο Αύγουστο και την επέμβαση στους χιαστούς.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Απόλλωνα για λύση συνεργασίας με τον Σέτι:

«H Εταιρία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει ότι λύθηκε σήμερα (21/01) η συνεργασία της με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Σέττι. Ευχαριστούμε τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική του ζωή».

Μέχρι εισαγγελέα για Κατίδη

21/01/2013
 Μακριά δεν αποκλείεται να τραβήξει την «κόντρα» με τον Γιώργο Κατίδη ο Άρης.

Μέχρι εισαγγελέα για Κατίδη
Μπορεί τα πνεύματα μετά το επεισοδιακό παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ να έχουν καταλαγιάσει κάπως, αλλά οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να «βράζουν» με τον Γιώργο Κατίδη.

Ο νεαρός χαφ έγινε επίκεντρο έντονων αποδοκιμασιών, ενώ δέχθηκε και κίτρινη κάρτα από τον Κάκο ενώ ήταν στον πάγκο, επειδή διαμαρτυρήθηκε για αντικείμενα που έπεφταν προς το μέρος του.

Μετά την επίτευξη του γκολ από τον Πετρόπουλο, λοιπόν, ο Κατίδης πανηγύρισε έξαλλα μπροστά από την εξέδρα, κάνοντας μάλιστα και άσεμνες χειρονομίες.

Μια κίνηση που θεωρείται σε τέτοιο βαθμό προκλητική από τους ανθρώπους του Άρη, ώστε να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμα και σε καταγγελία στον εισαγγελέα -με το αιτιολογικό ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια.

«Πρώτη» για Σολτάνι

21/01/2013
 Την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα έκανε ο Καρίμ Σολτάνι στα Πηγάδια.

«Πρώτη» για Σολτάνι
Την Κυριακή ανακοινώθηκε και επίσημα ως παίκτης της Ξάνθης, τη Δευτέρα ο Καρίμ Σολτάνι βρέθηκε στην προπόνηση! Ο Αλγερινός επιθετικός είχε μια πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του και συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα.

Για τους ακρίτες η «λευκή» ισοπαλία με την Κέρκυρα ανήκει ήδη στο παρελθόν και άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Αυτοί που αγωνίστηκαν απέναντι στους Φαίακες έκαναν αποθεραπεία σήμερα, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής.

Ο Δημήτρης Κομεσίδης κόντρα στην Κέρκυρα συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και τις προσεχείς ημέρες το τεχνικό τιμ της Ξάνθης θα αποφασίσει σε ποιο παιχνίδι θα απουσίασει.

Προσκλητήριο για Σίλντενφελντ

21/01/2013
 Στις κλήσεις της εθνικής Κροατίας για το φιλικό με την Ν. Κορέα στις 6 Φεβρουαρίου βρίσκεται ο Γκόρντον Σίλντενφελντ του ΠΑΟΚ.

Προσκλητήριο για Σίλντενφελντ
Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ δεν έχει κάνει ακόμα το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας τον συμπεριέλαβε στις επιλογές του για το φιλικό με την Ν. Κορέα (6 Φεβρουαρίου, Λονδίνο).

Ο Ιγκόρ Στίματς κάλεσε 26 παίκτες, μεταξύ των οποίων και τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό του «Δικεφάλου». Στην αποστολή βρίσκεται και το όνομα ενός πρώην «ασπρόμαυρου», του Ντάριο Κρέσιτς, όπως επίσης και του Στίπε Πλετίκοσα τον οποίο οι Θεσσαλονικείς προσέγγισαν μετά τον τραυματισμό του Σανθ Χακόμπο.

Μυρίζει… μπαρούτι η Παιανία

21/01/2013
 Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Παιανία, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να τα έχουν με τις κινήσεις της διοίκησης και κάποιους να κλωτσάνε την μπάλα επίτηδες στο μπουθ που ήταν ο Ελευθεράκης!

Μυρίζει… μπαρούτι η Παιανία
«Μπαρούτι» μυρίζει η Παιανία. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου πήγε μαζί με τον Κώστα Ελευθεράκη στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού με σκοπό να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τα πνεύματα οξύνθηκαν…

Διότι οι παίκτες έχουν πρόβλημα με τους χειρισμούς της διοίκησης τον τελευταίο καιρό και την στιγμή που ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Κωνσταντίνου τους είπε ότι πρέπει να αλλάξουν την κατάσταση και τους έφερε προ των ευθυνών τους, κάποιοι εξ αυτών αντέδρασαν.

Μιας και όσα διάβασαν οι παίκτες στον Τύπο μετά το ματς με την Βέροια, δεν τα έχουν ξεχάσει. Και από τις συζητήσεις που κάνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ τους, αυτά που βγαίνουν είναι τα εξής. «Δεν παίζουμε καλά, φταίμε κι εμείς πάρα πολύ για την αγωνιστική εικόνα αλλά δεν είναι σωστό να μας κάνουν παρατηρήσεις αυτοί που δεν μας φέρονται σωστά ούτε ηθικά ούτε οικονομικά».

Και κατά την διάρκεια της επίσκεψης των Κωνσταντίνου και Ελευθεράκη οι τόνοι ανέβηκαν, με τον Μπουμσόνγκ να ζητάει τον λόγο από τον Κωνσταντίνου στην ομιλία του τελευταίου και έναν άλλο ποδοσφαιριστή να κλωτσάει την μπάλα 3 φορές στο μπουθ που κάθονταν ο Ελευθεράκης. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν αντέδρασε και η… διαμάχη δεν συνεχίστηκε αλλά είναι ηλίου φαεινότερον πλέον, πως το… μπαρούτι υπάρχει παντού στην Παιανία και υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να πάρει φωτιά…

Ήρθαν και δοκιμάζονται

21/01/2013
 Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι Καστελέν και Σουβόροφ. Αυτή τη στιγμή παίρνουν μέρος στην προπόνηση του «Δικεφάλου» στη Ν. Μεσήμβρια.

Ήρθαν και δοκιμάζονται
Οι δύο ποδοσφαιριστές, που έφτασαν σήμερα (21/1) στην Ελλάδα, είναι μεσοεπιθετικοί, αγωνιζόμενοι στα άκρα χωρίς πάντως να προέρχονται από χρονιές με γεμάτες συμμετοχές.

Ειδικά ο Καστελέν, ο οποίος εξάλλου στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Αμβούργο, Φέγενορντ και ήταν διεθνής με την εθνική Ολλανδίας.

Δημούτσος: «Ανεβαίνει επίπεδο ο Ατρόμητος»

21/01/2013
 Σύντομα ο Ατρόμητος θα είναι καλύτερος και επιθετικά, όπως και αμυντικά, σύμφωνα με τον Ελίνι Δημούτσο.

Δημούτσος: «Ανεβαίνει επίπεδο ο Ατρόμητος»
Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει καταφέρει να κάνει όσο καλή θα ήθελε την ομάδα του επιθετικά, κάτι που παραδέχτηκε και ο Ελίνι Δημούτσος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου». Παράλληλα χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου των «κυανόλευκων» μετά από κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

«Θεωρώ για να πάρεις μια νίκη είναι σημαντικό να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνά σου. Προσέχουμε να μην δεχτούμε γκολ, αλλά να φτιάξουμε και φάσεις στην επίθεση. Η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, παρά το ότι δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ο νέος προπονητής μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση και μας έχει διορθώσει και αμυντικά. Δουλεύουμε και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά είναι πιο δύσκολο να αλλάξεις κάτι», τόνισε αρχικά ο Έλληνας μέσος.

Για το τι προσπάθησε να αλλάξει ο Νίκος Αναστόπουλος, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε, δούλευε στο να γίνει επιθετικά καλύτερος. Έκανε τακτική επιθετική αλλά είναι δύσκολο να το περάσεις σύντομα σε ομάδες. Ο Ατρόμητος έχει δείξει πως έχει ανέβει επίπεδο. Βλέπουμε πως ακόμα και με τις αλλαγές προπονητή, κρατάει χαρακτήρα και κερδίζει τα παιχνίδια».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου, σχολίασε: «Ο κόσμος αντέδρασε γιατί έχει πίστη στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως πέντε αγώνες χωρίς νίκη για τον Ατρόμητο είναι πολλές. Είχαμε μια δύσκολη περίοδο, την αφήσαμε πίσω και όλα είναι καλά».

Τέλος, για την μάχη των πλέι οφ και την Εθνική ομάδα, τόνισε: «Οι ομάδες που είναι για τα πλέι οφ ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Είναι πολύ σημαντικό όμως απλά να βγει στην Ευρώπη η ομάδα μας. Έχω κληθεί στην Εθνική ομάδα και πιστεύω πως ο κ. Σάντος με έχει εμπιστευτεί. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να διεκδικώ μια θέση και εκεί».

Κοντοές… τέλος!

21/01/2013
 Με διαζύγιο θα ολοκληρωθεί το σίριαλ του Γιάννη Κοντοέ και της ΑΕΚ. Ο Έλληνας αμυντικός κέρδισε την ελευθερία του απ’ την «Ένωση» κι εκείνη κέρδισε… χρόνο για να του πληρώσει μόνο τα δεδουλευμένα.

Κοντοές… τέλος!
Το ραγισμένο γυαλί στη σχέση του Γιάννη Κοντοέ με την ΑΕΚ επιβεβαιώνεται πώς δεν θα ξανακολλήσει.

Η προσφυγή του Έλληνα αμυντικού εκδικάστηκε κανονικά τη Δευτέρα -έπειτα από δυο αναβολές. Με τη συναίνεση και της «Ένωσης», λοιπόν, που δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι του οφείλει τα χρήματα, έγινε δεκτό το αίτημα να λυθεί το συμβόλαιό του.

Ενώ όμως ο Κοντοές κατάφερε να κερδίσει την ελευθερία του, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει πολύτιμο χρόνο -σχετικά με το ύψος του ποσού που θα του καταβάλλει.

Κι αυτό διότι οι «κιτρινόμαυροι» πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να βρεθεί φόρμουλα αποπληρωμής του παίκτη -κίνηση που έχει συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτός δεν είναι άλλος από το μνημόνιο που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ της Σούπερ Λίγκας, της ΕΠΟ και του ΠΣΑΠ, το οποίο θα προβλέπει διαφορετικές απολαβές για παίκτη που μένει ελεύθερος κατόπιν προσφυγής.

Εφόσον λοιπόν η υπόθεση του Κοντοέ ενταχθεί σε αυτό, η ΑΕΚ δεν θα χρειαστεί να του καταβάλλει τα ως τώρα οφειλόμενα συν το διπλάσιο του υπολοίπου του συμβολαίου του (αυτό προβλέπεται τώρα κι αυτό ζήτησε η πλευρά του παίκτη), αλλά μονάχα τα δεδουλευμένα του που φτάνουν τις 280.000 ευρώ.

«Απόλυτη στήριξη σε Ελευθερόπουλο»

21/01/2013
 Την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης του Πανιωνίου στον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Ελευθερόπουλο εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος, Βασίλης Τσάβαλος.

«Απόλυτη στήριξη σε Ελευθερόπουλο»
Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια περί πιθανής απομάκρυνσης του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από τη τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, ο Βασίλης Τσάβαλος.

Ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα συνεχίσει με τον «Ελέ» στο… τιμόνι, καθώς έχει την απόλυτη στήριξη από όλους.

Δεδομένα επικρατεί προβληματισμός για τα αρνητικά αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ο κ. Τσάβαλος υποστήριξε πως ο «Ιστορικός» παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα και τη βιωσιμότητά του.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για τα αρνητικά αποτελέσματα: «Το 2013 δεν έχει ξεκινήσει καλά με βάση αποτελεσμάτων για τον Πανιώνιο. Αυτή η ομάδα ήταν που έφερνε τις επιτυχίες και τώρα περνάει... τη φάση της. Σε αυτούς θα στηριχθούμε και στη συνέχεια, όπως κάναμε τόσο καιρό. Τα πράγματα ήταν δύσκολα από την αρχή και συνεχίζουν να είναι. Θα συνεχίζουμε τη… μάχη μας για την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα».

Για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο: «Πήραμε γενναία απόφαση, όταν ορίσαμε προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο το καλοκαίρι και με αυτόν θα συνεχίσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή μας. Υπάρχει μια συζήτηση πως… παίζει το κεφάλι του συνεχώς, μετά από κάθε παιχνίδι, όμως αυτά είναι ξένα προς εμάς. Στηρίζουμε απόλυτα τον Ελευθερόπουλο».

Για το αγωνιστικό μέρος: «Όταν βάζεις πολλούς νέους παίκτες σε ομάδα, η διάρκεια είναι δύσκολο πράγμα. Εμείς είχαμε θέσει στόχο στην αρχή τη σωτηρία της ομάδας και τη βιωσιμότητα του συλλόγου. Συνεχίζουμε με αυτούς τους δύο στόχους, παρά τις απώλειες που είχαμε. Χάσαμε τους Ρόβα και Λαμπρόπουλο στη διάρκεια της σεζόν. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να έχουμε γεμάτο ρόστερ. Τόσο εμείς σαν διοίκηση, όσο και ο Ελέ είχαμε αποφασίσει να πορευτούμε με αυτές τις δυσκολίες. Δεν φοβόμαστε πως θα κινδυνέψουμε για την παραμονή. Κάνουμε μια κοιλιά, αλλά δεν θα έχουμε πρόβλημα στο τέλος».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Τις σέβομαι, αλλά δεν δικαιολογώ τις αντιδράσεις του κόσμου. Πρέπει και οι φίλοι της ομάδας να αντιληφθούν τις δυσκολίες που περνάμε σαν σύλλογος. Ο κόσμος δεν το ενστερνίστηκε απόλυτα αυτό και θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε αυτές τις μουρμούρες. Όταν έρθει η πρώτη νίκη αυτά θα σταματήσουν, αλλά καλό είναι να μην υπάρχουν ποτέ».

Για τα οικονομικά: «Από την αρχή είχαμε πει πως θα πάμε σε μικρό μπάτζετ, ούτως ώστε να έχουμε θετικό ή έστω μηδενικό ισολογισμό. Το παθητικό του Πανιωνίου είναι περίπου στα 4 εκατ. ευρώ και για να καλυφθεί αυτό το ποσό χρειάζεται χρονική διάρκεια και οφείλουμε να δείξουμε αντοχή».

«Θέλουμε τον Τάτο και δύο ακόμα έμπειρους»

21/01/2013
 Ο ΟΦΗ θέλει τον Ανδρέα Τάτο και αυτό επιβεβαιώνεται δια στόματος Γιάννη Πετράκη στο www.sport-fm.gr.

«Θέλουμε τον Τάτο και δύο ακόμα έμπειρους»
Διάθεση να κινηθεί για τον Ανδρέα Τάτο έχει ο ΟΦΗ, σύμφωνα με τον Γιάννη Πετράκη. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο www.sport-fm.gr για το αν θα κάνει η ομάδα του μεταγραφές, αποκάλυψε πως θέλει να αποκτηθούν 2-3 έμπειροι παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα στα τελευταία δύο παιχνίδια, τα οποία έφεραν τα τρίποντα.

Κ. Πετράκη θα μας πείτε δύο λόγια για τη πορεία του ΟΦΗ όπως τον ζήσατε ως παίχτης, ως φίλαθλος και τώρα ως προπονητής;

«Θα μιλήσω για τη φετινή χρονιά που έχω δει όλα τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η ομάδα τηρουμένων των αναλογιών βρίσκεται σε καλή πορεία. Βρήκα μια ομάδα που ήταν σε καλή ετοιμότητα και η εκτίμηση που είχα σαν φίλαθλος για την ομάδα, μπαίνοντας μέσα σ’ αυτήν δεν άλλαξε. Πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κρατάμε τα θετικά που έχουμε, πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και αυτό είναι το μέλημά μας και η ευθύνη μας και η δουλεία μας. Να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό θα κάνουμε».

Κάνατε δυο πολύ σημαντικές νίκες που σας έφεραν κοντά στη ζώνη των play off. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας από δω και πέρα;

«Εμάς η φιλοσοφία μας ,η κουλτούρα μας και η σκέψη μας είναι αυτό που είπα και προηγουμένως, ότι θέλουμε κάθε μέρα να δουλεύουμε σκληρά, ν’ αποκτήσουμε μια βάση σαν ομάδα για το πώς θ’ αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Στην καθημερινότητα να γινόμαστε καλύτεροι. Μέσα απ’ αυτό να προσπαθούμε να κερδίζουμε ότι καλύτερο από κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Αυτό είναι που θα μας καθορίσει τη πορεία μας μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Δε βλέπουμε τίποτα περισσότερο απ’ το επόμενο παιχνίδι, ούτε κάποια στιγμή τώρα αλλάζουμε στόχους. Αυτά είναι έξω απ’ τη φυσιογνωμία μας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι, αυτό που είπα, να αποκτήσουμε τη βάση μας για το πώς σκεφτόμαστε, για το πώς συμπεριφερόμαστε, για το πώς δουλεύουμε , για το πώς βελτιωνόμαστε και τα υπόλοιπα να είναι φυσικό επακόλουθο της διαδικασίας αυτής. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Έχουν μείνει μόνο λίγες μέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Σκοπεύετε να τις εκμεταλλευτείτε για κάποια πιθανή μεταγραφή, όπως ακούγεται με τον κ. Τάτο;

«Η ομάδα έχει μια βάση πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Για μένα, αποτελείται από αξιόλογους ποδοσφαιριστές με ποιότητα και ταλέντο. Θέλουμε τη βάση αυτή να την απλώσουμε, να τη κάνουμε μεγαλύτερη γιατί είμαστε λίγοι στον αριθμό. Χρειάζεται να έρθουν 2-3 παίχτες ακόμα, που να δώσουν περισσότερη ωριμότητα και εμπειρία στην ομάδα και αυτό να είναι η αιτία να βοηθηθούν και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι με ταλέντο αλλά προέρχονται από χαμηλότερες κατηγορίες. Σίγουρα χρειάζονται την υποστήριξη ανθρώπων και παιχτών που έχουν παραστάσεις από επίπεδο Superleague. Κινούμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο Τάτος είναι ένας παίχτης που μας απασχολεί. Είναι ένας παίχτης που έχουμε μιλήσει μαζί του. Δε ξέρω ακριβώς σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό. Εγώ έχω κάνει την εισήγησή μου, από κει και πέρα είναι θέμα διοικητικό για το πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα».

Πως είναι η συνεργασία σας με τη διοίκηση; Αυτά που είχατε στο μυαλό σας ως προπονητής είναι κοντά σ’ αυτά που βρήκατε;

«Θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το πρόεδρο και από το κ. Μαχλά και απ’ τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ σπουδαία επικοινωνία και μια πολύ σπουδαία συνεργασία. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι η βάση γιατί όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο και να κάνουμε όσο πιο σπουδαία πράγματα για το καλύτερο της ομάδας. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος».

Πιστεύετε ότι το 4-4-2, που ήταν κάτι καινούριο στον ΟΦΗ, έκανε πιο ανταγωνιστική την ομάδα;

«Τα συστήματα σε έναν αγώνα παίζουν το ρόλο τους, αλλά δε πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα ή αυτό που κρίνει ένα παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή χημεία και ισορροπία στην ομάδα ούτως ώστε, με τη διάταξη να βοηθιέται η ομάδα να αναδεικνύει όσο γίνεται περισσότερο τις ικανότητες των παιχτών που έχει. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα, που είναι η καλύτερη ομάδα στο κόσμο παίζει 4-3-3. Θα μπορούσα να πω ότι αυτό το σύστημα είναι το καλύτερο. Δεν είναι , για μένα, πάντα το σύστημα αυτό που παίζει το κυρίαρχο ρόλο. Το πιο σπουδαίο είναι να υπάρχει χημεία, ο καθένας να ξέρει το ρόλο του και να μπορεί να ανταποκριθεί με το καλύτερο τρόπο, για να μπορέσει να γίνει αξιοποίηση των ικανοτήτων όλων των ποδοσφαιριστών μέσα από το ρόλο που παίρνουν στην ομάδα. Εξάλλου το σύστημα στο παιχνίδι μέσα μεταβάλλεται και οι σχηματισμοί αλλάζουν».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ;

«Η μεγαλύτερη δύναμη του ΟΦΗ είναι ο κόσμος του. Το έχει δείξει κατ’ επανάληψη και όταν ήταν η ομάδα στη β’ εθνική και στη περιπέτεια που περάσαμε το 2000, όταν ήμουν στη 2η ομάδα, με τα μπαράζ στη Ρόδο. Γενικά σε κάθε δύσκολη στιγμή ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο μέγεθος ο ΟΦΗ εξαιτίας αυτό που εκπροσωπεί και αυτό εμείς το θέλουμε κοντά μας γιατί αισθανόμαστε πως είναι ο 12ος παίχτης μας, είτε παίζουμε μέσα είτε παίζουμε έξω, και τον θέλουμε πάντα κοντά μας να μας βοηθήσει και ειδικά στις δύσκολες στιγμές, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

Συμβάλλει στην απόδοση της ομάδας, η ομόνοια της διοίκησης και η στήριξη των φιλάθλων;

«Όταν λέμε ομάδα εννοούμε ένα σύνολο ανθρώπων που δουλεύουν όλοι για τον ίδιο σκοπό, συνεργάζονται δηλαδή προκειμένου να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος. Μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία δε θα πρέπει να υπάρχουν ανταγωνιστές, παρά μόνο συναγωνιστές. Θεωρώ όλοι μας προσπαθούμε, και εμείς που είμαστε προπονητές και οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση. Ότι έχουμε υποχρέωση ο καθένας απ’ τη μεριά του να υπηρετήσει όσο γίνεται περισσότερο και να κάνει το καλύτερο προς τη κατεύθυνση να επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Άρα η θετική ενέργεια , για μένα, γενικά στη ζωή αλλά και ειδικά όταν γίνονται ομαδικές προσπάθειες είναι η βάση και το πιο σπουδαίο πράγμα που θα πρέπει να υπάρχει σε μια ομαδική προσπάθεια για να υπάρχει και το καλό αποτέλεσμα».

Ποιες είναι οι αρχές που σας διέπουν ως προπονητή;

«Πιστεύω ότι το πιο σπουδαίο πράγμα για να γίνει μια καλή ομάδα είναι να γίνει οικογένεια. Για να γίνεις μια καλή οικογένεια θα πρέπει να υπάρχουν πολλά πράγματα που να υποστηρίζουν αυτή τη προσπάθεια. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σεβασμός, εκτίμηση και πειθαρχεία σ’ αυτά που πιστεύουμε ότι είναι σπουδαία για να μας κάνουν οικογένεια και να μας κάνουν σπουδαίους σαν ομάδα. Και σε επίπεδο δεσίματος αλλά και σε επίπεδο τακτικών σχεδιασμών και στρατηγικών πραγμάτων που θέλουμε να κάνουμε σαν ομάδα».

Έχοντας πλούσιο βιογραφικό στους αγωνιστικούς χώρους και αφού έχετε συνεργαστεί με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, υπάρχει για σας κάποιο μυστικό που βοηθάει ή τονώνει την εκάστοτε ομάδα πριν από κάθε αγώνα;

«Ο αγώνας είναι ένα αποτέλεσμα που ξεκινάει από την αρχή της εβδομάδας ή από την αρχή της χρονιάς και είναι το φυσικό επακόλουθο της προσπάθειας που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο μυστικό πριν το παιχνίδι παρά μόνο δουλειά, πίστη και εφαρμογή αυτών που είπα παραπάνω και μέσα απ’ αυτά προσδοκούμε πάντα να είμαστε σε καλή κατάσταση, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σαν ομάδα και να θέλουμε το καλύτερο, όποιον αντίπαλο και αν έχουμε μπροστά μας».

Λόγω της κρίσης, οι ομάδες έχουν στραφεί στα τμήματα υποδομής αναζητώντας παίχτες από τα σπλάχνα τους. Ποια πιστεύετε είναι τα θετικά και τα αρνητικά;

«Δε πιστεύω ότι υπάρχει κάτι το οποίο να είναι αρνητικό. Όταν κάποια στιγμή ασχολείσαι με τα τμήματα υποδομής και μπεις στη διαδικασία για να παράγεις παίχτες νομίζω ότι μόνο θετικά υπάρχουν. Αναδεικνύεις το στοιχείο του τόπου σου, που είναι για μένα σημαντικό γιατί η κάθε ομάδα έχει τη δικιά της φυσιογνωμία και ειδικά εμείς εδώ στη Κρήτη σαν ομάδα. Και επίσης δίνεις δικαίωμα σε παιδιά που είναι απ’ το τόπο σου να αναδειχθούν και ταυτόχρονα να αποφεύγονται σπατάλες που είχαμε πολλές τα τελευταία χρόνια, που είχαμε καταστάσεις δυσάρεστες για όλες τις ομάδες και για την ομάδα τη δικιά μας. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτό και θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε απ’ τους μεγάλους συλλόγους που υπάρχουν στην Ευρώπη, που επενδύουν πάρα πολύ σ’ αυτό το κομμάτι και το καλύτερο παράδειγμα είναι η Μπαρτσελόνα».

Είπε... αντίο ο Λέτο

21/01/2013
 Παρελθόν αποτελεί ο Λέτο από τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός υπέγραψε την λύση του συμβολαίου του με το «τριφύλλι» και «άνοιξε» η θέση του ξένου για τον Καζιγιάμα.

Είπε... αντίο ο Λέτο
Ο Αργεντινός που τόσο αγαπήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού, έμεινε ελεύθερος από το «τριφύλλι». Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Λέτο που την Δευτέρα το απόγευμα υπέγραψε την λύση του συμβολαίου του με τους «πράσινους».

Το ότι ο Λέτο θα αποτελέσει «παρελθόν» από τον Παναθηναϊκό ήταν γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά υπήρξε καθυστέρηση. Αρχικά στην έλευση του Αργεντινού και κατόπιν από μία οικονομική διαφορά που υπήρξε στις συζητήσεις των δύο πλευρών. Και είχε να κάνει με ένα έμβασμα.

Τελικώς, στο ραντεβού της Δευτέρας βρέθηκε η χρυσή τομή, κάτι που επιθυμούσαν και οι δύο πλευρές και εντός των επόμενων λεπτών θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Η εξέλιξη αυτή, «βάζει» στο παιχνίδι τον Καζιγιάμα, ο οποίος περίμενε υπομονετικά να «αδειάσει» θέση ξένου για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό. Και πλέον, το έχει. Και δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί ακόμη και την Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Πλατανιά για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Λέτο

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ευχόμαστε στον Σέμπα την ταχύτερη δυνατή επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους και την πλήρη αποκατάσταση του σοβαρότατου προβλήματος τραυματισμού που κόστισε τόσο πολύ στον ίδιο αλλά και στην ομάδα. Το ταλέντο του, η προσφορά του στην ομάδα, το πάθος του, το δέσιμό του με τους φιλάθλους, αλλά και η σφραγίδα του στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στα χρόνια που τίμησε τη φανέλα με το τριφύλλι του έχουν εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας αλλά και στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών.

Hasta siempre, amigo!

Η πρώτη δοκιμή

21/01/2013
 Την πρώτη τους προπόνηση με τον ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν οι Ρομέο Καστελάν και Αλεξάντρου Σουβόροφ, οι οποίοι θα δοκιμαστούν από τον «Δικέφαλο» και αν πείσουν θα αποκτηθούν.

Η πρώτη δοκιμή
Ασκήσεις τακτικής και τεχνικής περιελάμβανε το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης της ομάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, παρουσία των Ρομέο Καστελάν και Αλεξάντρου Σουβόροφ.

Στο πρώτο μέρος της προπόνησης, με ασκήσεις για την κατοχή της μπάλας και πρέσινγκ, συμμετείχαν και όσοι αγωνίστηκαν ως βασικοί στον αγώνα της Τρίπολης, καθώς στη συνέχεια αποχώρησαν και ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Το β’ μέρος της προπόνησης περιελάμβανε οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Κανονικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ομάδας και οι δύο υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές, Ρομέο Καστελάν και Αλεξάντρου Σουβόροφ, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παίρνουν μέρος στις προπονήσεις και τις επόμενες ημέρες.

Ο Κώστας Κατσουράνης ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και αύριο θα δοκιμάσει με τρέξιμο και επαφή με την μπάλα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει βελτίωση μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα του Σαββάτου.

Ο Κοστίν Λάζαρ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αύριο ή μεθαύριο θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης ακολούθησε και σήμερα πρόγραμμα θεραπείας.

Σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο Δημήτρης Πέλκας.

Πήρε Ανδρεόπουλο η Κέρκυρα

21/01/2013
 Τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο απέκτησε η Κέρκυρα η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας μια… αναδρομή για τα αθλητικά πεπραγμένα του ποδοσφαιριστή. Παράπονα για την διαιτησία από τους Φαίακες.

Πήρε Ανδρεόπουλο η Κέρκυρα
Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Κέρκυρα, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Κυριάκου Ανδρεόπουλου. Ο 18χρονος δεξιός μπακ-χαφ που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού πηγαίνει σε μία πολύ δύσκολη στιγμή στο νησί των Φαιάκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2,5 ετών.

Ο Ανδρεόπουλος γεννήθηκε στις 18/1/1994, στην Αθήνα και είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και το δεξί άκρο της άμυνας και, μέχρι πρόσφατα, φορούσε τη φανέλα της Καλαμάτας, στο Πρωτάθλημα της Football League 2. Ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, απ’ όπου, πέρσι το καλοκαίρι μεταπήδησε στους Μεσσήνιους».

Παράπονα για την διαιτησία από τους Φαίακες

Ανακοίνωση για τη διαιτησία εξέδωσε ο ΑΟ Κέρκυρα, επισημαίνοντας πως κάποια λάθη εις βάρος του ξεπερνούν το ανθρώπινο λάθος, ενώ και η ανοχή έχει ένα όριο. Η διοίκηση των Φαιάκων ζητά το αυτονόητο, δηλαδή σεβασμό και ίσες αποστάσεις, τονίζοντας πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, μοναδικοί πρωταγωνιστές ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, πρέπει να είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Γι’ αυτό και αποτελεί πάγια θέση της, να μη σύρεται σε δημόσιους σχολιασμούς διαιτητικών αποφάσεων. Στάση, που και στη φετινή περίοδο έχει τηρήσει με χαρακτηριστική συνέπεια, ακόμη και στις αρκετές των περιπτώσεων, που αυτές, κατά κοινή παραδοχή, έχουν ζημιώσει αδίκως την ομάδα μας.

Αυτή, ωστόσο, η απόλυτα συνειδητή επιλογή, φαίνεται ότι από ορισμένους εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Με αποτέλεσμα την τακτική επανάληψη φαινομένων, που γεννούν, αν μη τι άλλο, προβληματισμό. Κάπως έτσι, στο 39’ του αγώνα της ομάδας μας στην Ξάνθη, είδαμε τον διαιτητή, κ. Μαντάκη να αρνείται την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη, του ποδοσφαιριστή, Κομεσίδη, παρά το γεγονός ότι το... αθώο μαρκάρισμά του στον παίκτη μας, Ντιέγκο Λεόν, προκάλεσε το σχίσιμο του παπουτσιού του!

Προφανώς, ήταν πολύ πιο επικίνδυνη η... γυρισμένη πλάτη του Γιάντση, στον αγώνα με τη Βέροια ή του Αγρίτη, στο ματς της Λιβαδειάς! Κάπως έτσι, στο 64’, είδαμε τον Γκέσιο να κόβεται με ανύπαρκτο οφσάιντ, ενώ έβγαινε σε επίκαιρη θέση για γκολ. Προφανώς, στο εξίσου ανύπαρκτο οφσάιντ που καταλογίστηκε στον Μπάρκογλου, στο 1-0 του αγώνα με τη Βέροια, ήταν πιο... βαριά η σημαία ή επρόκειτο για πιο... δυσδιάκριτη φάση απ’ τη βουτιά - πέναλτι του Ψυχογιού, στον αγώνα του «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη!

Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα έχει αποδείξει με την έως τώρα στάση της ότι και το ανθρώπινο λάθος γνωρίζει να αντιλαμβάνεται και τους διαιτητές να σέβεται και το προϊόν να προστατεύει. Επειδή, ωστόσο, τα «κρούσματα» έχουν πια πληθύνει, οι καιροί είναι ύποπτοι και σταδιακά μπαίνουμε σε μια σειρά κρίσιμων αγώνων, ικανών να κρίνουν σημαντικά τους κόπους των πραγματικών πρωταγωνιστών, εφιστά την προσοχή των αρμοδίων. Ζητώντας το αυτονόητο: σεβασμό και ίσες αποστάσεις. Όλα τα πράγματα έχουν κι ένα όριο. Το ίδιο και η ανοχή...».

«Πόρτα» ΑΕΚ σε ΟΦΗ

21/01/2013
 Αρνητική ήταν η απάντηση της ΑΕΚ στο αίτημα του ΟΦΗ να του παραχωρηθούν εισιτήρια για το προσεχές παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

«Πόρτα» ΑΕΚ σε ΟΦΗ
Την απάντηση που είχε εισπράξει και η ίδια όταν ζήτησε ν’ ανοίξει εξέδρα για τους φίλους της στο «Γεντί Κουλέ» έδωσε η ΑΕΚ στον ΟΦΗ.

Παρόλο που οι Κρητικοί πίστευαν πως θα μπορούν να δώσουν το «παρών» στο σαββατιάτικο παιχνίδι των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ (και μάλιστα κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου στο ματς με τον Πανιώνιο) φαίνεται πως αυτό δεν θα συμβεί.

Κι αυτό διότι η «Ένωση» φέρεται να επικαλέστηκε τον αποκλεισμό των δικών της φίλων από το παιχνίδι του πρώτου γύρου και γι’ αυτό τον λόγο απάντησε αρνητικά στο αίτημα να παραχωρηθούν εισιτήρια στην ΠΑΕ ΟΦΗ.

Επικίνδυνη-αποστολή

21/01/2013
 Στον Άρη δεν μπορούν να χωνέψουν πως χάθηκε η νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ωστόσο, δεν έχουν χρόνο για να το σκέφτονται περισσότερο και συγκεντρώνονται στην επόμενη επικίνδυνη-αποστολή στην Κέρκυρα.

Επικίνδυνη-αποστολή
Κάθε αγωνιστική που φεύγει με τον Άρη να μην μπορεί να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, γεμίζει όλο και με περισσότερο άγχος τους «κίτρινους».

Το χθεσινό αποτέλεσμα αφήνει τους Θεσσαλονικείς με πικρή γεύση λόγω της ισοφάρισης της ΑΕΚ σε 1-1 στο τέλος με τον Πετρόπουλο και αγωνιστικά «πληγωμένους», καθώς οι Αγκάνθο, Πουλίδο αποβλήθηκαν.

Αυτομάτως λοιπόν βγήκαν νοκ-άουτ από το επόμενο εξίσου κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα της ουραγού Κέρκυρας (28/1).

Αντιθέτως, ο Λούκας Αλκαράθ ελπίζει να έχει στην διάθεσή του τους Καζναφέρη και Κοέλιο κσι περιμένει από την Τετάρτη να τεθούν στην διάθεσή του.

Αύριο (22/1) η ομάδα έχει ρεπό.

* Στην «Γιορτή του Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή», που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας σήμερα το βράδυ στις 19:00 στην κεντρική αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από πλευράς Άρη θα τιμηθούν οι Σωκράτης Διούδης και Γιάννης Γιαννιώτας, που αγωνίστηκαν με την Εθνική Ελλάδας Νέων στον τελικό του EURO 2012 και οι οποίοι είχαν αγωνιστεί και στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς και η ομάδα Κ-17 του Άρηγια την κατάκτηση του πρωταθλήματος U-17 της Super League την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Η τιμητική διάκριση για την τρίτη τη τάξει επαγγελματική μας ομάδα θα είναι αφιερωμένη στον Άγγελο Τσιπούρα.

Χάνουν Ολυμπιακό Μπαϊκαρά και Λουσέρο

21/01/2013
 Χωρίς τον Ντενίζ Μπαϊκαρά και τον Αντριάν Λουσέρο θα παραταχθεί κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Πανθρακικός.

Χάνουν Ολυμπιακό Μπαϊκαρά και Λουσέρο
Δύο σημαντικές απουσίες ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική, έχει να αντιμετωπίσει ο Πανθρακικός και ο Παύλος Δερμιτζάκης. Πιο συγκεκριμένα θα απουσιάσουν οι Ντενίζ Μπαϊκαρά και Αντριάν Λουσέρο, οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Η τεχνική ηγεσία επέλεξε τους δύο παίκτες να λείψουν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμοι στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας της Κομοτηνής, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο σημαντικές και εν πολλοίς θα κρίνουν την παραμονή.

Πιο συγκεκριμένα ο Πανθρακικός μετά τον Ολυμπιακό έχει να αντιμετωπίσει την Βέροια εκτός έδρας, τον Λεβαδειακό στην Κομοτηνή και τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε να απουσιάσουν οι δύο παίκτες σε αυτή την αναμέτρηση.

«Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, θα τα δώσουν όλα»

21/01/2013
 Την άποψη πως οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα συσπειρωθούν και θα τα δώσουν όλα, εξέφρασε με δηλώσεις του στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιμάχων της ομάδας ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, θα τα δώσουν όλα»
Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, ο ο Γενικός Αρχηγός και αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, Βασίλης Κωνσταντίνου.

-Η ομάδα ποδοσφαίρου περνάει μια περίοδο κρίσης, πιστεύετε ότι μπορεί να επανέλθει η ηρεμία;

«Το οικονομικό είναι αλληλένδετο με το αγωνιστικό. Η μη προσέλευση του κόσμου δεν βοηθάει τον Παναθηναϊκό. Η όχι και τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα δεν βοηθάει ώστε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα χρέη των προηγούμενων ετών γιατί η τωρινή σεζόν θα τελειώσει ομαλά. Η ηρεμία πρέπει και επιβάλλεται να έρθει. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα, αρχής γενομένης από την Τετάρτη που πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Από την άλλη έχουμε έναν πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας. Πρέπει με ηρεμία και δύναμη η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει».

-Σήμερα είχατε μια κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές, πιστεύετε ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν και να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν;

«Εγώ νομίζω ότι με την συζήτηση που κάναμε σήμερα με τους ποδοσφαιριστές αναγνώρισαν και αυτοί πως έχουν κάνει λάθη. Έχουν τα δικά τους παράπονα και τα δικά τους θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Εγώ νομίζω ότι αυτά θα επιλυθούν σίγα-σιγά. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε τρία άτομα δίπλα στην ομάδα, που έχουμε παίξει ποδόσφαιρο κι έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. Προσπαθούμε να τους δώσουμε να το καταλάβουν και το έχουν καταλάβει. Στην συζήτηση που κάναμε, είχαμε όλη την ίδια άποψη και οι ποδοσφαιριστές είπαν ότι θα δώσουν ότι δύναμη τους έχει απομείνει για να πάρει ο Παναθηναϊκός το κύπελλο και να μπει στην πεντάδα των πλέι οφ. Πιστεύουμε ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές.

Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι δημοσιεύτηκε σε ορισμένα ΜΜΕ ένα γεγονός το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Δηλαδή ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές πετάξανε 5-6 μπάλες στο μπουθ που καθόμασταν με τον κ. Ελευθεράκη. Αυτό δεν ευσταθεί, δεν είναι αλήθεια, κάπου πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να βρει τον δρόμο του και την ηρεμία του, γιατί εμείς στην Παιανία προσπαθούμε να βρούμε την ηρεμία μας».

-Ακολουθεί ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά την Τετάρτη, ενώ ακόμα η ομάδα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή...

«Έχουμε τις απώλειες μας για το παιχνίδι της Τετάρτης. Δεν θα παίξει ο Καρνέζης γιατί έχει αμυγδαλίτιδα. Τα μεταγραφικά είναι άλλο θέμα, τα χειρίζεται ο κ. Ελευθεράκης. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποια νέα αλλά είναι δύσκολο να βρούμε κάποιους ποδοσφαιριστές καλούς αυτή τη στιγμή».

-Το Σάββατο υπήρξε ένας εμφύλιος στις εξέδρες και έντονες αποδοκιμασίες προς κάποιους παίκτες... πως τα σχολιάζετε;

«Οι αποδοκιμασίες στους ποδοσφαιριστές είναι επόμενο, γιατί όταν μια ομάδα δεν πάει καλά σαφώς και θα πέσουν τα βάρη στους παλιούς ποδοσφαιριστές. Είναι οι πιο παλιοί, είναι διεθνείς. Σίγουρα δεν είναι καλό να αποδοκιμάζονται οι ποδοσφαιριστές όποιοι και αν είναι αυτοί. Όταν τελειώσει η σεζόν μπορούν να έρθουν οι οπαδοί και να εκφράσουν την άποψη τους και από εκεί και πέρα θα έρθουν και οι αποφάσεις. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Τώρα ο Παναθηναϊκός έχει στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου και να διεκδικήσει την δεύτερη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Τσαλακώθηκε η προσπάθεια των παικτών»

21/01/2013
 Απογοητευμένος με την ήττα από τον Λεβαδειακό (2-1) εμφανίστηκε ο προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

«Τσαλακώθηκε η προσπάθεια των παικτών»
Ακόμα μια ήττα για τη Βέροια τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά από τον Λεβαδειακό στο τελευταίο λεπτό και τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ... σκούρα.

Ο τεχνικός της "βασίλισσας του βορρά" ήταν απογοητευμένος από το αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας του, τονίζοντας πως... τσαλακώνεται η εν γένει παρουσία των παικτών του στα τελευταία παιχνίδια. Άμεση ενίσχυση ζήτησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Το σημερινό αποτέλεσμα τσαλακώνει τις προσπάθειες των παικτών μας στα τελευταία παιχνίδια. Η εικόνα μας ήταν κατώτερη των προσδοκιών και των δυνατοτήτων μας στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη είχαμε την καθολική υπεροχή, γι’ αυτό το λόγο και καταφέραμε να φτάσουμε στην ισοφάριση. Δυστυχώς αν και είχαμε συνοχή στην άμυνα, δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το βαθμό που θα ήταν σημαντικός για τη συνέχεια. Χρειαζόμαστε μεταγραφές επειγόντως, γιατί έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και έχει ήδη εκτιμηθεί πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν».

«Σημαντική νίκη πεντάδας»

21/01/2013
 Πολύ σημαντική πέτυχε ο Λεβαδειακός, σύμφωνα με τον Γιώργο Παράσχο, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για είσοδο στην 5άδα του πρωταθλήματος.

«Σημαντική νίκη πεντάδας»
Ο Λεβαδειακός συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και αυτή τη φορά έφυγε με το διπλό από την έδρα της Βέροιας (2-1).

Ο προπονητής των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν και μπήκε το δεύτερο τέρμα, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτό το τρίποντο βάζει σε… πλώρη 5άδας το σύλλογο.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Πήραμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, λόγω των ψυχικών αποθεμάτων που έδειξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και γιατί περιορίσαμε σημαντικά τους αντιπάλους μας. Η Βέροια μας πίεσε στο δεύτερο μέρος, όμως δεν είχαμε λόγο να γυρίσαμε πίσω. Ωστόσο, στα τελευταία 5 λεπτά τα παιδιά άλλαξαν εκ νέου το στυλ που αγωνίζονταν και ήρθε αυτή η σπουδαία νίκη. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την πρώτη 5άδα».

«Χωρίς ΑΕΚ δεν υπάρχει πρωτάθλημα»!

21/01/2013
 Την αδυναμία να φανταστεί Σούπερ Λίγκα χωρίς την ΑΕΚ ξεκαθάρισε ο Παύλος Μητρόπουλος. Ο νεαρός εμφανίστηκε σίγουρος πως -με δυο νίκες στα προσεχή ματς- η «Ένωση» θα πάρει οριστικά τα πάνω της.

«Χωρίς ΑΕΚ δεν υπάρχει πρωτάθλημα»!
Με την ίδια αυτοπεποίθηση που βγάζει στο γήπεδο (και ήδη κάνει διαφορά στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ) μίλησε και στην τηλεόραση ο Παύλος Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο «OTE Sports», ο νεαρός χαφ της «Ένωσης» τόνισε ότι δεν θεώρησε ποτέ ρίσκο τη μεταγραφή του σ’ εκείνη.

Παρόλο που παραδέχθηκε λοιπόν ότι «η κατάσταση… καίει», παρουσιάστηκε βέβαιος πως εφόσον η ομάδα εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων, θα μπορεί να νιώσει πολύ ασφαλέστερη. Άλλωστε, όπως τόνισε, «δεν υπάρχει πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ».


Αναλυτικά όσα είπε ο Μητρόπουλος

-Πως αποφάσισες να παίξεις στην ΑΕΚ σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή;

«Από την πρώτη μέρα δεν το θεώρησα ρίσκο να πάω στην ΑΕΚ. Ξέρω τι μπορώ να βγάλω στο γήπεδο και αν καταφέρουμε να σωθεί η ομάδα -που το πιστεύω αυτό- τόσο σαν ποδοσφαιριστές όσο και σαν άνθρωποι, θα έχουμε κερδίσει πολλά από τον υπέροχο κόσμο που έχει η ΑΕΚ».

-Τι περίμενες να βρεις στην ομάδα και τι βρήκες τελικά;

«Γνώριζα ακριβώς τις συνθήκες που επικρατούσαν, αφού και το καλοκαίρι υπήρχε ενδιαφέρον για εμένα. Απλά τον Δεκέμβριο ήταν πιο δύσκολη η κατάσταση απ’ ότι το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση «καίει». Ο κ. Λίνεν όμως μας είπε απ’ την αρχή κάποια πράγματα, μας έβαλε απ’ την αρχή στο κλίμα της ομάδας. Δύσκολη είναι η κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Με την ΑΕΚ άλλωστε στη Β’ κατηγορία, δεν υπάρχει πρωτάθλημα».

-Τι έγινε στην πρώτη προπόνηση; Ήρθατε και αμέσως παίζατε αγώνα «ζωής» με τον Αστέρα.

«Μας είπαν στην πρώτη προπόνηση ότι την Κυριακή παίζουμε τη… ζωή μας. Εμένα δε με πείραξε καθόλου. Ήξερα ότι έπρεπε να βγάλουμε πάθος και δύναμη. Στο δεύτερο ματς με την Ξάνθη, ξέραμε σε τι δύσκολη θέση βρισκόμασταν κι έτσι αντι να βγει πίεση και άγχος, βγήκε η πίστη ότι θα νικήσουμε».

-Τώρα, μετά και την ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη και τα δύο εντός έδρας ματς, έχετε τη δυνατότητα να είστε πιο ήρεμοι.

«Με το γκολ του Πετρόπουλου -με το που μπήκε το γκολ- αυτόματα πήγε το μυαλό μου στη βαθμολογία, γιατί αν δεν είχε μπει αυτό το γκολ, ο Άρης θα ήταν στους 19 βαθμούς. Έχω την αίσθηση ότι μετά το ματς με τον Άρη στα επόμενα δύο ματς μπορούμε, αν είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε απόσταση ασφαλείας».

-Ποιο θεωρείς το ποιο σημαντικό κομμάτι που εξέλιξε την καριέρα σου;

«Νομίζω ότι ήταν η χρονιά που ο Παναιτωλικός ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία στη Σούπερ Λίγκα».

-Είσαι από τους παίκτες που πάντα παίζουν σε ομάδες με πολύ κόσμο.

«Το γεγονός αυτό έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μου. Εννοείται η ΑΕΚ έχει τον περισσότερο κόσμο απ’ όσες έχω παίξει. Αν έπαιζα σε ομάδες με άδεια γήπεδα, ίσως τώρα να ένιωθα μεγαλύτερη πίεση».

-Πιστεύεις ότι φέτος δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες, τουλάχιστον στη Football League;

«Ναι, ισχύει αυτό. Ευτυχώς υπάρχουν οι νόμοι που δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή πολλών ξένων παικτών. Κι εμένα μου δόθηκε η ευκαιρία και πιστεύω ότι θα δοθούν πολλές ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά από τη Football League».

Ράγιος: «Γιατί όχι Τσάμπιονς Λιγκ…»

21/01/201
 Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αστέρα Τρίπολης ονειρεύεται ο Ρούμπεν Ράγιος του Αστέρα Τρίπολης.

Ράγιος: «Γιατί όχι Τσάμπιονς Λιγκ…»
Την συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης ονειρεύεται ο Ρούμπεν Ράγιος, όπως δήλωσε στην κάμερα της Nova και την «Ώρα των πρωταθλητών». Ακόμα αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα σενάρια που τον ήθελαν να απασχολεί τον Ολυμπιακό.
Η συνέντευξη του Ράγιος στο Novasports:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Δεν περίμενα τόσο εύκολο το παιχνίδι. Βγήκαμε στο γήπεδο με επιθετικότητα και ψυχισμό και αυτό έκανε το έργο μας πιο εύκολο».

Για τη διαφορά του Αστέρα εντός και εκτός έδρας: «Είναι αλήθεια ότι στα εντός έδρας τα πηγαίνουμε περίφημα. Συνεχίζουμε από πέρυσι αυτή την παράδοση στην έδρα μας. Ο κόσμος που έρχεται δεν είναι όσος κόσμος είναι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ολυμπιακού αλλά μας δίνει πάθος και δύναμη».

Για το αν μπορεί ο Αστέρας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή βλέπουμε αυτή τη χρονιά. Έχουμε βάσεις από πέρυσι. Πρέπει να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε την επόμενη χρονιά. Κατά 70% είμαστε ίδια ομάδα με πέρυσι και αυτό είναι σημαντικό».

Για το ότι παίζει σε όλους τους αγώνες: «Μακάρι να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό. Εάν με θέλει ο κόουτς και δεν τραυματιστώ, τότε ναι, μπορώ να παίξω όλα τα ματς».

Για την Μπαρτσελόνα στην οποία έπαιξε στη Β' ομάδα: «Μετά την Μπαρτσελόνα Β' δεν πήγαν καλά τα πράγματα στην καριέρα μου. Αυτό ήταν μάθημα για τη ζωή μου. Τώρα είμαι σε καλή ομάδα και ελπίζω στο μέλλον τα πράγματα να συνεχίσουν να είναι καλά για μένα. Είναι φυσικό να θέλω να επιστρέψω στην Ισπανία. Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ισπανία»;

Για τον Ολυμπιακό: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και εγώ θα ήθελα να συμμετέχω στο Τσαμπιονς Λιγκ με κάποια ομάδα. Αυτή τη στιγμή σέβομαι τη φανέλα του Αστέρα και προσπαθώ για το καλύτερο και θα ήθελα να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αστέρα!»

Για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Φυσικά και μπορεί ο Αστέρας. Είμαστε 3οι και αν συνεχίσουμε έτσι εντός και βελτιωθούμε εκτός, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το Europa League: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη χρονιά αυτή. Μετά θα βάλουμε στόχους για τη νέα χρονιά. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πρέπει να δώσεις τα πάντα για να είσαι ανταγωνιστικός στην Ελλάδα. Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Ένα παιδί 11 ετών των ρωτάει τι να κάνει για να γίνει καλός όσο ο Ράγιος. Να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο με τους φίλους σου. Να μην βάζεις ανταγωνισμό με άλλους παρά μόνο με το εαυτό σου»

Για τις ασίστ (δεύτερος πίσω από Αμπντούν) και τις τελικές προσπάθειες (δεύτερος πίσω από Τζιμπούρ): «Με ευχαριστεί να δίνω τελικές πάσες στους συμπαίκτες μου. Προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιωθώ. Κάθε μέρα σουτάρω και κάνω ατομικές προσπάθειες για να βελτιωθώ».

Για τον Τσιώλη: «Ο προπονητής μου δείχνει εμπιστοσύνη. Πιστεύει στις δυνατότητες μου και προσπαθώ να τον ανταμείψω. Δίνει σωστές συμβουλές και προσπαθώ να τις εκτελέσω,Το σημαντικό είναι η εμπιστοσύνη».

Για τον Ιμπαγάσα: «Ο Ιμπαγάσα είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Εγώ τον παρακολουθώ και δανελιζομαι κάποια πράγματα από το παιχνίδι του».

Για το επώνυμο του: «Το επώνυμο μου είναι Ράγιος, αλλά από μικρό με φωνάζουν Ράγιο».

Ανακοινώθηκε… μόνος του ο Στόλερ!

21/01/2013
 Την απόκτησή του από τον Πλατανιά… ανακοίνωσε ο ίδιος ο Φαμπιάν Στόλερ.

Ανακοινώθηκε… μόνος του ο Στόλερ!
Παίκτης του Πλατανιά αποκάλυψε πως είναι ήδη ο Φαμπιάν Στόλερ.

Μετά τη δοκιμή του τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις, ο Ελβετός αμυντικός έπεισε τον Άγγελο Αναστασιάδη και θ’ αποκτηθεί από τους Χανιώτες. Ή τουλάχιστον έτσι έσπευσε να ανακοινώσει ο ίδιος στο Facebook, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Υπέγραψα για 1,5 χρόνο στον Πλατανιά, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε ένα σπουδαίο πρωτάθλημα και σε ένα πολύ επαγγελματικό κλαμπ».

Κατόπιν όλων αυτών αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας των δυο πλευρών, τα… πειστήρια της οποίας, εξάλλου, δεν παρέλειψε να δώσει ο Στόλερ με φωτογραφία που επίσης ανέβασε στον λογαριασμό του.

Στον Πλατανιά ωστόσο δεν υπάρχουν μόνο αφίξεις, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Ο λόγος για τους Τσιγκότζι Ουντότζι και Λόρενς Ντόε με τον πρώτο να έχει επεισόδιο με τον Αναστασιάδη στο Περιστέρι και τον δεύτερο να υπερασπίζεται τον συμπαίκτη του.

Οι διάλογοι στην Παιανία και η ένταση…

22/01/2013
 Όλα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στους παίκτες και τον Βασίλη Κωνσταντίνου, στο ρεπορτάζ του sport-fm.gr. Πως ανέβηκαν οι τόνοι, ποιοι ποδοσφαιριστές είναι έξω φρενών και γιατί η Παιανία «βράζει».

Οι διάλογοι στην Παιανία και η ένταση…
Η ένταση που δημιουργήθηκε, δεν είναι, φυσικά, «προϊόν» της πρωτοβουλίας του γενικού αρχηγού της ομάδας και η ομιλία τους στους ποδοσφαιριστές, αλλά τα όσα έχουν συμβεί στο τμήμα από την ήττα με τη Βέροια και μετά.

Μια αναστάτωση που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, τα οποία «ξεφυτρώνουν» καθημερινά. Διαβάστε, λοιπόν, τι ακριβώς ειπώθηκε στο αναλυτικό ρεπορτάζ του sport-fm.gr.

Κωνσταντίνου: ««Η ομάδα είναι τραγική. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζετε. Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας όλοι και αυτό το πράγμα να αλλάξει. Έχουν γίνει λάθη, αλλά έχετε κι εσείς ευθύνες. Αλλάξτε την κατάσταση. Εσείς τι πιστεύετε;»

Μπουμσόνγκ: «Εχουμε ευθύνες όλοι μας, αλλά έχουμε και παράπονα από τον τρόπο που μας μεταχειρίζονται…».

Κωσταντίνου: «Συμφωνείτε και οι υπόλοιποι μ’ αυτό. Έχει κάτι να πει κάποιος άλλος;» (η απάντηση ήταν «ναι»).

Μπουμσόνγκ: «Δεν είναι ομάδα αυτό. Δεν λειτουργούμε σαν ομάδα. Γίνονται πράγματα που δεν τα καταλαβαίνουμε. Διαβάζουμε για το μέλλον μας, χωρίς να μας έχει ενημερώσει κάποιος. Τη μια παίζουμε, την άλλη δεν παίζουμε. Δε υπάρχει σχέδιο. Δεν υπάρχει τίποτα κι όλο ακούμε φήμες. Αυτά δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Μόνο κακό κάνουν και μας έχουν επηράσει».

Σεϊταρίδης: «Εχουμε ευθύνη και θα παλέψουμε για να την αλλάξουμε. Είμαστε, όμως, απροστάτευτοι. Δεν γίνεται τη μια μέρα να ακούγονται διάφορα και μετά να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο…».

Κωνσταντίνου: «Εγω θέλω να ξέρετε ότι είμαστε εδώ για το καλό σας. Μην ακούτε τι γράφει ο Τύπος. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθάμε και να λύνουμε τα προβλήματα. Πρέπει, όμως, κι εσείς να αλλάξετε την εικόνα σας».

Μπουμσόνγκ: «Ας μας πει κάποιος, επιτέλους, τι ακριβώς γίνεται. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία…».

Υπήρξε, μάλιστα, ένταση και έντονη μουρμούρα με κάποιους ποδοσφαιριστές να τονίζουν κατ’ επανάληψη, ότι έχουν σοβαρά παράπονα από τους χειρισμούς της διοίκησης και να μιλούν για «παράλογες καταστάσεις». Μάλιστα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος κάποια στιγμή, με αυτά που άκουγε, με τις αντιδράσεις του να το μαρτυρούν…

Οι... μπάλες και η διάψευση

Οπως θα έχει διαβάσει από το μεσημέρι, κυκλοφόρησε ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πέταξε μπάλες στο μπουθ όπου καθόταν ο Κώστας Ελευθεράκης, δείχνοντας τον εκνευρισμό του για όσα συμβαίνουν. Η ΠΑΕ το διέψευσε το απόγευμα, κάνοντας λόγο για "ανύπαρκτο περιστατικό". Η διάψευση ήρθε και δια στόματος Βασίλη Κωνσταντίνου, με δηλώσεις του στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων αθλητών της ομάδας.

Επιστρέφει και πηγαίνει Παιανία ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στις ΗΠΑ και πληροφορήθηκε τόσο για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο, όσο και για όσα έγιναν στην Παιανία το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι πληροφορίες του sport-fm.gr, αναφέρουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα πάει στην Παιανία, προκειμένου να γίνει το ορθό: Να μιλήσει ο ίδιος με τους ποδοσφαιριστές και να ειπωθούν όλα ξεκάθαρα, προκειμένου να σταματήσει όλο αυτό το θέατρο παραλόγου που παίζεται τον τελευταίο καιρό. Είναι κάτι που θέλουν και οι παίκτες του «τριφυλλιού».

«Έπρεπε να τηρήσω τον κανονισμό»

22/01/2013
 Ο Τάσος Κάκος ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης του Άρη με την ΑΕΚ, εξαιτίας περισσότερο των τεσσάρων κόκκινων καρτών που έβγαλε από το τσεπάκι του.

«Έπρεπε να τηρήσω τον κανονισμό»
Ο ίδιος ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, μίλησε τη Δευτέρα στο «Μακεδονία TV» και ξεκαθάρισε πως έπρεπε να αποβάλλει τον Αγκάνθο, παρά το ευαίσθητο μήνυμα που είχε κάτω από τη φανέλα του, αφού απλά θεωρεί πως εφάρμοσε τους κανονισμούς και δε θα άλλαζε ποτέ τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικά: «Έθιξαν το πιο ευαίσθητο σημείο μου. Έχω δύο γιους στην ηλικία του Άγγελου Τσιπούρα. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμαι γι' αυτό το πράγμα. Δεν τιμώρησα το μήνυμα στη φανέλα. Είμαι εκεί για να εφαρμόζω τους κανόνες. Ο ρόλος μου είναι άχαρος, πρέπει να τηρούμε το δίκαιο, υπήρχε παράβαση και τιμωρία για μένα. Έπρεπε να σταθώ στον κανονισμό, να είμαι δίκαιος προς όλους. Αν ήταν η πρώτη κίτρινη αυτή, θα γινόταν κουβέντα αυτή τη στιγμή; Κατηγορούμαι για τη μνήμη του παιδιού ή επειδή ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο»; αναρωτήθηκε αρχικά ο Κερκυραίος ρέφερι, συμπληρώνοντας πως: «Η διοίκηση των Παιδικών Χωριών "SOS" εξέδωσε ανακοίνωση γι' αυτό το πράγμα, αν και δεν θα 'θελα να δημοσιοποιηθεί. Αυτά είναι πράγματα που θα μείνουν. Νομίζω ότι μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να βοηθήσουμε σε πολλές κατευθύνσεις».

Για το αν έχει τηρήσει πάντα τον κανονισμό, είπε πως: «Έχετε δίκιο σ' αυτό, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν συμφωνώ με τον κανονισμό. Στον τελικό του 2009, όταν οι ομάδες έφτασαν στα πέναλτι, έκανα κλήρωση για την εστία στην οποία θα εκτελεστούν, αφού στη μία ήταν οι οπαδοί της μίας ομάδας και στην άλλη της δεύτερης, κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Ήθελα να είμαι δίκαιος. Τρία χρόνια μετά είδαμε στα γήπεδα Ουκρανίας και Πολωνίας να κάνει το ίδιο πράγμα η UEFA».

Σχετικά με το τι ορίζει ο κανονισμός στην κίτρινη προς τον Αγκάνθο: «Είναι κίτρινη, ο κανονισμός λέει για σήκωμα της φανέλας μέχρι τον λαιμό, ώστε να μην τιμωρηθεί ο παίκτης. Δεν ήξερε μάλλον τον κανονισμό ο Αγκάνθο. Ο κανονισμός, όμως, είναι παλιός και οι παίκτες έπρεπε να τον γνωρίζουν. Όταν οι ποδοσφαιριστές θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν τον διαιτητή».

Για το αν θα άλλαζε την απόφασή του αν είχε την ευκαιρία: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Θα είχα μεροληπτήσει υπέρ της μίας ομάδας και, στη συνέχεια, θα είχα τιμωρηθεί».

Αναφορικά με το αν θα τιμωρούνταν από τον παρατηρητή σε περίπτωση που δεν έδειχνε την κίτρινη: «Εσείς κρατήσατε το ένα σκέλος, αν ήταν αυτό από μόνο του, δεν θα το συζητάγαμε. Όμως, δεν θα είχαμε αποδώσει δικαιοσύνη».

Όσο για το γεγονός πως ψηφίστηκε καλύτερος Έλληνας διαιτητής από τους ποδοσφαιριστές: «Ακόμα και σήμερα, οι ποδοσφαιριστές πάλι έμενα θα ήθελαν»!

Δεύτερη επίσκεψη στον Σαρρή

22/01/2013
 Τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία εξακολουθούν να υφίστανται, ειδικά μετά τα γεγονότα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή.

Δεύτερη επίσκεψη στον Σαρρή
Έτσι, ο Ανδρέας Δημητρέλος σκέφτεται να επισκεφτεί για δεύτερη φορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και να του εκφράσει τα παράπονά του για τα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του Τάσου Κάκου την Κυριακή.

Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με το νέο «ισχυρό» άνδρα της ελληνικής ομοσπονδίας μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είχε εισπράξει τη δέσμευση για ίση αντιμετώπιση της «Ένωσης» από τη διαιτησία.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στα επόμενα ματς, με αποκορύφωμα αυτό στη Θεσσαλονίκη.

«Να μην προσπαθούμε να φτιάξουμε το προφίλ του Κάκου»

22/01/2013
 Οι δηλώσεις του Τάσου Κάκου στο «TV Μακεδονία» δε θα μπορούσαν να μη σχολιαστούν από την πλευρά του Άρη.

«Να μην προσπαθούμε να φτιάξουμε το προφίλ του Κάκου»
Έτσι, το μέλος της «Κοινωνίας Μελών Άρη», Άρης Ναούμ, με παρέμβασή του στην εκπομπή του καναλιού, «Derby», τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να βγάζουν «άγιο» τον Κερκυραίο ρέφερι, πως ο Άρης έχει συνεχόμενα παράπονα από τη διαιτησία και πως δεν ενδιαφέρει κανέναν το προφίλ του κ. Κάκου.

Αναλυτικά: «Δε γίνεται μια ημέρα μετά από ακόμη μια "σφαγή" του Άρη να επιχειρείται από ένα κανάλι της Βόρειας Ελλάδας η "αγιοποίηση" του Κάκου. Αυτό που πρέπει να προβληθεί είναι οι συνεχόμενες αδικίες εις βάρος του Άρη και όχι να προσπαθούμε να φτιάξουμε το προφίλ του Κάκου. Προέρχομαι από οικογένεια διαιτητών και ξέρω καλά τι συμβαίνει, δεν είμαι χθεσινός. Τους ξέρω όλους αυτούς και δεν μπορεί κανείς να μου πει αν υπάρχει δόλος ή όχι.

Ο κόσμος του Άρη έχει τρελαθεί. Χάνει την υπομονή του. Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη ο κόσμος μας θα είναι ήρεμος».

«Από ένα σημείο και μετά, μας αδικούν συστηματικά»

22/01/2013
 Ο Άρης εξακολουθεί να προβληματίζεται για τα σφυρίγματα του Τάσου Κάκου στην αναμέτρηση της Κυριακής με την ΑΕΚ.

«Από ένα σημείο και μετά, μας αδικούν συστηματικά»
Έτσι, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της «Κοινωνίας Μελών Άρη», Αγγελος Γρόλλιος, εξαπέλυσε «μύδρους» κατά της διαιτησίας, αναφερόμενος σε συστηματική αδικία των «κιτρινόμαυρων» από τον αγώνα κόντρα στη Βέροια και μετά. Επίσης, ζήτησε από την ΕΠΟ να προφυλάξει την ομάδα, πως ο επόπτης Μπαλτάς ζήτησε συγγνώμη για τις υποδείξεις του, μίλησε για την αποβολή του Αγκάνθο, για τη σχέση του Άρη με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως θα βγουν στην επιφάνεια τα dvd που δείχνουν πως αδικείται ο σύλλογος.

Αναλυτικά:

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη διαιτησία:

«Υπάρχουν ανθρώπινα και επαναλαμβανόμενα λάθη. Τώρα, τα λάθη που γίνονται όταν παίζει ο Άρης είναι περίεργα. Στο ματς με τη Βέροια, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, κ. Καραμελίδης, εξέδωσε ανακοίνωση για την κακή διαιτησία. Από εκείνον τον αγώνα και μετά, έχουμε παράπονα από τη διαιτησία, αρχής γενομένης από τη Λιβαδειά με την άδικη αποβολή του Γκέσιου. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για να ισοφαρίσει, έγιναν πολλά διαιτητικά λάθη.

Πήγαμε μετά στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όπου ήμασταν με 10 παίκτες από ένα φάουλ, που ούτε κίτρινη δεν ήταν. Μετά με την Ξάνθη, με τον Πανιώνιο που δε μας δόθηκε πέναλτι, μετά έρχεται το ματς με τον ΟΦΗ, που το πρώτο τους γκολ ήταν από θέση οφσάιντ. Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν το γκολ της ΑΕΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό εις βάρος του Άρη».

Για τη στάση της ΕΠΟ απέναντι στον Άρη:

«Ίσως δεν έχουν καταλάβει στην ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει άλλη μέρα για τον Άρη. Αν τον υποβιβάσουν, θα χάσουν τα χρήματα που είναι να πάρουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο. Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που έχει δώσει 9,5 εκατομμύρια στο Δημόσιο. Υπάρχει ένα πλάνο εξυγίανσης, εμείς προτιμούμε να πληρώνουμε τους πιστωτές, αλλά και το Δημόσιο.

Χθες μας λέγανε για ανθρώπινο λάθος. Ο βοηθός είναι στην ίδια ευθεία και βλέπει με άνεση τον παίκτη, καθώς έχει οπτική γωνία. Δηλαδή, γιατί το γκολ του Αγκάνθο ήταν οφσάιντ και του Πετρόπουλου όχι»;

Για τον Μπαλτά:

«Το παραδέχτηκε και ζήτησε συγγνώμη, αλλά τη να το κάνουμε; Δεν με ενδιαφέρει αν τιμωρηθεί ή όχι, γίνεται συνέχεια και μας βάζει σε υποψίες. Ας μας πούνε ότι δε μας θέλουν. Είμαστε ομάδα που δεν πήγε καλά οικονομικά, αλλά κάνουμε έλεγχο στην ομάδα με ορκωτούς λογιστές για να δούμε τι έγινε. Αν πτωχεύσουμε, δε θα πάρει κάνεις χρήματα.

Με τον Πανιώνιο δε μας δόθηκε πέναλτι καθαρό. Ο Καραμελίδης προστάτευσε τον Πανιώνιο. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Θα βγάλουμε όλες τις φάσεις που έχουμε αδικηθεί. Φτάνει πια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που κρατάει επίπεδο, παρά τις προκλητικές διαιτησίες».

Για την απόφαση του Κάκου να τιμωρήσει τον Αγκάνθο:

«Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό. Δηλαδή άνθρωπος πέθανε, ο Κάκος ήταν αυτός που κράτησε ενός λεπτού σιγή, είδε 15.000 κεράκια αναμμένα, αλλά και τα στεφάνια που κατατέθηκαν. Ο Κάκος μας είπε ότι το έκανε, γιατί αλλιώς θα διώκονταν πειθαρχικά. Θα έπρεπε να καταλάβει τη συναισθηματική φόρτιση εκείνη τη στιγμή. Εδώ και το παιδάκι του ΠΑΟΚ σήκωσε τη φανέλα και θα έπρεπε να τιμηθεί».

Για το ότι ακούγεται πως ο Άρης με την απόκτηση δανεικών από τον Ολυμπιακό, ανεβαίνει στο "άρμα" της ομάδας του Πειραιά και ευνοείται από τη διαιτησία:

«Φάνηκε χθες αν ευνοούμαστε. Απλά, δεν υπάρχουν παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που δεν αγωνίζονται και για αυτό απευθυνθήκαμε εκεί. Εμάς μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε την ομάδα μας και τίποτα άλλο».

Για το αν υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε να σταματήσουν οι κακές διαιτησίες εις βάρος του Άρη:

«Εμείς θα βγάλουμε σε dvd όλες τις φάσεις που έχουμε αδικηθεί, ώστε να δούνε όλοι πως αντιμετωπίζεται ο Άρης. Τι ανθρώπινο λάθος είναι αυτό, όταν είναι στην ίδια ευθεία με τον παίκτη που φοράει άσπρη φανέλα και φαίνεται ξεκάθαρα. Μας ζητούσε συγγνώμη, αλλά τι να το κάνω; Ο Άρης χθες έχασε πέντε βαθμούς και όχι δύο».

Επιστρέφει σπίτι του ο ΠΑΟ

22/01/2013
 Όλα οδηγούν στη Λεωφόρο! Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο παλιό του γήπεδο και πιθανότατα τέλος Μαρτίου να υποδεχθεί τον Πλατανιά εκεί.

Επιστρέφει σπίτι του ο ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να γυρίσει στο σπίτι του και εκτός απροόπτου θα φιλοξενήσει τους Πλατανιά (30 Μαρτίου), Πανιώνιο (7 Απριλίου) και Βέροια (21 Απριλίου) στη Λεωφόρο. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την τροπολογία, το «τριφύλλι» θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη Λεωφόρο τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

Τα στελέχη της ΠΑΕ είπαν πως θα γίνει και μία προσπάθεια μήπως οι «πράσινοι» επιστρέψουν στις 9 Μαρτίου, όταν έχει προγραμματιστεί το παιχνίδι με την Κέρκυρα, αλλά αυτό είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο.

Οι εργασίες τρέχουν και ήδη έχει τοποθετηθεί ο νέος χλοοτάπητας, που αναμένεται να δέσει σε 15 ημέρες, ενώ μόλις ψηφιστεί η τροπολογία θα αρχίσουν τα έργα στεγανοποίησης και οι υποστυλώσεις στις θύρες 6 και 7. Κάποια άλλα έργα -που δεν είναι απαραίτητα για την αδειοδότηση του γηπέδου- θα πάρουν μετάθεση για το καλοκαίρι.

Τέλος, σε ό.τι έχει να κάνει με τη χωρητικότητα, θα παραμείνει όπως ήταν πριν φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο, δηλαδή περίπου 15.000, με τις 11.000 να καλύπτονται από τα διαρκείας που ήδη έχουν πουληθεί και θα μείνουν ελάχιστα εισιτήρια προς πώληση σε κάθε ματς.

Να… αραιώνουμε σιγά-σιγά

22/01/2013
 Επιχείρηση ξεσκαρτάρισμα έχει ξεκινήσει ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός έχει να αποφασίσει ποιοι παίκτες δεν του κάνουν. Περιμένουν αύριο τον Βιντιάδη στην ΑΕΚ.

Να… αραιώνουμε σιγά-σιγά
Μετά τις προσθήκες των Μητρόπουλου, Πετρόπουλου, Τσουμάγκα και Καραλή έφτασε η ώρα να… αποφορτιστεί λίγο το ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Έβαλντ Λίνεν έχει στο μυαλό του μερικούς «φευγάτους» αλλά ακόμα συγκεκριμένη εισήγηση δεν έχει να κάνει.

Μεταξύ τους είναι οι Κατσικοκέρης, Κοτσαρίδης και Κουρέλλας από τους οποίους δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος ο Γερμανός τεχνικός. Στη διοίκηση περιμένουν τις αποφάσεις του και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Στα… επενδυτικά νέα για την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην Ελλάδα. Στην Ένωση περιμένουν τον Έλληνα επιχειρηματία αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να υπάρξει μια επικοινωνία μεταξύ τους αλλά χωρίς να γίνει κάτι ουσιαστικό αφού όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί τέλος Ιανουαρίου ή αρχές του Φεβρουαρίου.

Έξαλλος ο Σαββίδης

22/01/2013
 Οι τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις και τα άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ έχουν κάνει έξαλλο τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος περιμένει να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλιώς…

Έξαλλος ο Σαββίδης
Την οργή του Ιβάν Σαββίδη έχουν προκαλέσει τόσο η κακή απόδοση της ομάδας στα τελευταία ματς όσο και τα κακά αποτελέσματα. Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται τι μπορεί να κάνει ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» όταν ξεσπάσει για αυτό και θέλουν να αντιστρέψουν το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην ομάδα το συντομότερο δυνατό. Αρχής γενομένης από το ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα.

Εξάλλου, μόνο από τα αποτελέσματα θα κριθούν όλοι και οι παίκτες και ο προπονητής. Όπως και να έχει, το τι συμβαίνει με τον Ιβάν Σαββίδη το έχουν κατανοήσει στην ομάδα και στα αποδυτήρια αυτό που διαρρέει είναι πως «τελείωσαν οι δικαιολογίες» και πλέον είναι ώρα για πράξεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης δεν γνωρίζει ακόμα ποιους θα έχει διαθέσιμους για το ματς του Κυπέλλου με την Καλλιθέα. Ο Κατσουράνης ακολούθησε θεραπεία και σήμερα θα δοκιμάσει να τρέξει ενώ Πάμπλο Γκαρσία και Λαζαρ θέλουν να παίξουν και πιθανότατα να προλάβουν.

Φεύγει μια και καλή ο Λάζαρος

22/01/2013
 Στο εξωτερικό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μπολόνια ή Χέρτα Βερολίνου ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Φεύγει μια και καλή ο Λάζαρος
Έτοιμος να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκός και να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Φάμπρι σκεφτόταν να ξαναβάλει στο «παιχνίδι» τον Χριστοδουλόπουλο αλλά τελικά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει ζητήσει να φύγει εδώ και καιρό, κάτι που τελικά θα γίνει.

Η Μπολόνια ήδη έχει κάνει την πρόταση της στον Παναθηναϊκό αλλά είχε απορριφθεί. Η Χέρτα Βερολίνου ναι μεν ενδιαφέρεται για να εντάξει στο δυναμικό της τον Λάζαρο αλλά δεν έχει επισημοποιήσει το «φλερτ». Η ιταλική ομάδα δείχνει να τον θέλει περισσότερο αφού πρόκειται να επανέλθει με νέα πρόταση ενώ οι «πράσινοι» περιμένουν να γίνει κίνηση και από τους Γερμανούς.

Ο Χριστοδουλόπουλος επιθυμεί να πάρει ελεύθερη μεταγραφή και όχι να πάει δανεικός με οψιόν. Το πιθανότερο είναι πως όπου κι αν καταλήξει, να πάρει ένα μικρό ποσό ο Παναθηναϊκός ή να χαρίσει ένα μικρό μέρος των δεδουλευμένων ο ποδοσφαιριστής.

Εκκρεμεί ο τερματοφύλακας

22/01/2013
 Η απόκτηση ενός τερματοφύλακα –εκτός από αυτή του μεσοεπιθετικού- απομένει για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ στην περίοδο του Ιανουαρίου.

Εκκρεμεί ο τερματοφύλακας
Η αναζήτηση ενός μεσοεπιθετικού συνεχίζεται και μαζί της και η προσπάθεια για την ανεύρεση ενός τερματοφύλακα ο οποίος θα καλύψει το κενό που έχει προκύψει μετά τον τραυματισμό του Χακόμπο.

Στον ΠΑΟΚ έχουν έτοιμες κάποιες λύσεις για τερματοφύλακες που μπορούν να βοηθήσουν για τέσσερις-πέντε μήνες, αλλά εξακολουθούν να ψάχνουν τον έναν υψηλού επιπέδου που ίσως θα αποκτηθεί για 1,5 ή 2,5 χρόνια.

Μέσα σε όλα οι υπεύθυνοι των μεταγραφών περιμένουν και την τελική προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη για τον Πλετίκοσα.

Οι Ρώσοι της Ροστόφ αρνήθηκαν αρχικά την παραχώρησή του αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εάν από τον Δικέφαλο του Βορρά κατατεθεί μια πιο υψηλή πρόταση.

Βάζει και τον Τάτο μέσα!

22/01/2013
 Ακόμα δεν έχει «κλείσει» πουθενά αλλά ο Ανδρέας Τάτος υπολογίζεται από τον Γιάννη Πετράκη ως βασικός για το ματς του ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ!

Βάζει και τον Τάτο μέσα!
Το τελευταίο διάστημα, οι «μνηστήρες» για τον Ανδρέα Τάτο αυξάνονται και πληθύνονται αλλά στον ΟΦΗ εμφανίζονται πιο σίγουροι πως τελικά θα τον αποκτήσουν. Οι Κρητικοί ελπίζουν να γίνει σήμερα η μεταγραφή του νεαρού μέσου από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού έτσι ώστε να ικανοποιηθεί και ο Γιάννης Πετράκης που «καίγεται» να τον ξεκινήσει βασικό, από το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ.

Όλα όμως θα τελειώσουν σήμερα και στον ΟΦΗ θα μάθουν αν τελικά κάνει καλά ο Έλληνας τεχνικός που τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα.

Βρέθηκε λύση

22/01/2013
 Θετικές εξελίξεις στο θέμα της μπλε κάρτας του Βαγγέλη Μάντζιου καθώς η δικαστική διαμάχη του παίκτη με την Μπακού οδεύει προς συμβιβασμό.

Βρέθηκε λύση
Τελικά ο Ατρόμητος δεν θα χρειαστεί να φτάσει μέχρι και την FIFA για να μπορέσει να βρει… άκρη στο πρόβλημα που υπάρχει με την έλευση της μπλε κάρτας του Βαγγέλη Μάντζιου.

Χθες ο δικηγόρος του Μάντζιου επικοινώνησε με τους ανθρώπους της ομάδας του Περιστερίου και τους ενημέρωσε πως η δικαστική διαμάχη με την Μπακού πηγαίνει προς συμβιβασμό, με αποτέλεσμα στο Περιστέρι να «παγώσουν» τις όποιες ενέργειες και να περιμένουν τις εξελίξεις.

Η διαμάχη που υπάρχει μεταξύ του Έλληνα επιθετικού και της πρώην ομάδας του δεν έχει να κάνει με την ελευθέρας του, αλλά με οικονομικά θέματα.

Ο Μάντζιος είχε κάνει καταγγελία σύμβασης και διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού κάποια χρήματα, αλλά αν προκύψει τελικά συμβιβασμός, το θέμα θα λήξει χωρίς να φτάσουν στα άκρα οι δύο πλευρές.

Η Μπακού ήταν αναγκασμένη να στείλει την μπλε κάρτα του παίκτη μέχρι και το τέλος του μήνα αλλά, στον Ατρόμητο βιάζονται καθώς επιθυμούν να έχουν τον παίκτη στη διάθεσή τους για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

«Κάψα» με Κυβελίδη

22/01/2013
 Στο πρόσωπο του Λεωνίδα Κυβελίδη δείχνει να έχει καταλήξει για να καλύψει την θέση του σέντερ φορ, που εδώ και καιρό ψάχνει για να ενισχύσει την ομάδα του, ο Άκης Μάντζιος.

«Κάψα» με Κυβελίδη
Ο Λεωνίδας Κυβελίδης έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Άκης Μάντζιος για τον επιθετικό που αναζητεί. Η Κέρκυρα θα κάνει μια προσπάθεια για να τον αποκτήσουν αφού ο 26χρονος έχει συμβόλαιο με τον Πανθρακικό, ομάδα που εκπλήσσει ευχάριστα στο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για παίκτη, ο οποίος άμεσα θα δώσει λύσεις και γκολ στους Φαίακες στην προσπάθεια που κάνουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Πάει Κρήτη ο Καζιγιάμα

22/01/2013
 Την ευκαιρία να ενσωματωθεί ακόμα περισσότερο στην ομάδα θα έχει ο Καζιγιάμα, ο οποίος πιθανότατα να ταξιδέψει στην Κρήτη και ίσως να αγωνιστεί.

Πάει Κρήτη ο Καζιγιάμα
Μετά την αποδέσμευση του Σεμπάστιαν Λέτο, ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον Καζιγιάμα. Ο Ιάπωνας κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πλατανιά και εκτός απροόπτου θα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Ίσως και να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής. Αν αυτό δεν γίνει στα Περιβόλια σίγουρα θα γίνει στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Τα λέει με Κόρμπο ο ΠΑΟ

22/01/2013
 Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Παναγιώτη Κόρμπου θα έχει ο Κώστας Ελευθεράκης προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό.

Τα λέει με Κόρμπο ο ΠΑΟ
Ο Παναγιώτης Κόρμπος έχει κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Λεβαδειακό αλλά το συμβόλαιο του με τους Βοιωτούς λήγει το καλοκαίρι. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του.

Πάντως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να συνεργαστεί με το «τριφύλλι» και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία και από το καλοκαίρι ο Κόρμπος να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Προτάθηκε σε ΠΑΟ ο Κοντοές

22/01/2013
 Σημερινό δημοσίευμα του Τύπου θέλει τον Κοντοέ να έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ.

Προτάθηκε σε ΠΑΟ ο Κοντοές
Ο Κοντοές από χθες είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα θέλει. Βάσει των σημερινών δημοσιευμάτων μια από τις ομάδες αυτές είναι ο Παναθηναϊκός.

Το Goal υποστηρίζει ότι ο πρώην –πλέον- άσος της ΑΕΚ προτάθηκε στους πράσινους πριν από λίγες ημέρες.

Μάλιστα, δεν πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωσή του καθώς ο Βύντρα θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, κάτι που δημιουργεί ανάγκη για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνίζεται στο άκρο της άμυνας.

Όλα για όλα για Τάτο, Τζανακάκη

22/01/2013
 Το ματς με την ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν και στον Άρη πλέον τα δίνει όλα για να αποκτήσει τον Τάτο από τον Ολυμπιακό και τον Τζανακάκη από τον Εργοτέλη.

Όλα για όλα για Τάτο, Τζανακάκη
Στον Άρη επιθυμούν διακαώς την ενίσχυση του ρόστερ. Μετά τους Ζαραδούκα και Διαμαντάκο, οι «κίτρινοι» έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ανδρέα Τάτο και τον Νίκο Τζανακάκη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον πρώτο τα πράγματα είναι δύσκολα αφού είναι πολλές οι ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Άρης έχει κάνει την πρόταση του και περιμένει την τελική απάντηση και του Ολυμπιακού και του παίκτη.

Με τον δεύτερο τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο Άρης έχει καταθέσει πρόταση για να αποκτήσει τον Τζανακάκη αλλά ο Εργοτέλης την είχε απορρίψει. Το ποσό που ζητούν οι Κρητικοί αγγίζουν τα 70.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης και αναμένεται νέα, βελτιωμένη πρόταση από τους Θεσσαλονικείς για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Αφίξεις και αναχωρήσεις στον Πλατανιά

22/01/2013
 Μετά τους Κάστελς και Στόλερ ο Πλατανιάς «κοιτάζει» άλλους δύο παίκτες.

Αφίξεις και αναχωρήσεις στον Πλατανιά
Το μεταγραφικό παζάρι συνεχίζεται στον Πλατανιά, με τους Κάστελς και Στόλερ να έχουν δώσει τα χέρια με τους Κρητικούς και πλέον αυτό που απομένει είναι να υπογράψουν τα συμβόλαια τους.

Ωστόσο, για τους νεοφώτιστους δεν σταματά εδώ η ενίσχυση, αφού θετικές εντυπώσεις έχουν αφήσει στον τεχνικό της ομάδας, Άγγελο Αναστασιάδη, οι δύο Βραζιλιάνοι που βρίσκονται υπό δοκιμή.

Πρόκειται για τους 29χρονο Τζόνατας Καρντόσο και τον 28χρονο Μαρσέλο Λαμπάρθε, οι οποίοι είναι μεσοεπιθετικοί.

Από την άλλη, πέρα από την ενίσχυση στον Πλατανιά προετοιμάζονται και αναχωρήσεις.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο αριθμός των παικτών που θα φύγουν από την Κρήτη να υπερβεί τους πέντε, ωστόσο αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη των υποθέσεων των Ντόε και Ουντότζι.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου