ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 80-53

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας 80-53

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλων Πάτρας με 80-53 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, τερμάτισε πρώτος και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως τους τελικούς των playoffs. Γιορτάστηκε το Πρωτάθλημα Ευρώπης, με το λάβαρο να ξεδιπλώνεται με περηφάνια στον ουρανό του ΣΕΦ. "Οργίασε" ο Πρίντεζης με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ.
Με νίκη έκλεισε την κανονική διάρκεια της Basket League ΟΠΑΠ ο Ολυμπιακός, που υποδέχτηκε για την τελευταία αγωνιστική τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ, τον οποίο και κέρδισε με σκορ 80-53, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της regular season (25 νίκες και 1 ήττα ρεκόρ). Οι Πειραιώτες, πλέον, ετοιμάζονται για τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, στα οποία θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως τους τελικούς. Το "παρών" στις κερκίδες του ΣΕΦ έδωσαν περίπου 7.000 φίλαθλοι, χειροκροτώντας θερμά μέσα σε αποθέωση τους θριαμβευτές του Λονδίνου, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να φέρνουν στο παρκέ το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στην οροφή του σταδίου ξεδιπλώθηκε με περηφάνια το ιστορικό λάβαρο που θα συμβολίζει την κατάκτηση του τρίτου Πρωταθλήματος Ευρώπης που κατέκτησαν οι ερυθρόλευκοι στο Final-Four της αγγλικής πρωτεύουσας.
Ο Μπαρτζώκας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στο ΣΕΦ, έκανε ροτέισον και μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, με τον δραστήριο και γεμάτο ενέργεια Πρίντεζη να είναι ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό double-double, καθώς έβαλε 18 πόντους (7/9δ) όντας ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ μάζεψε και 14 (!) ριμπάουντ. Μαέστρος στην δημιουργία ο Σπανούλης με 6 ασίστ (9π), δραστήριος σε επίθεση και άμυνα ο Παπανικολάου (8π, 2ασ 3κ), ενώ ο Πέρκινς αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά στο ματς (9π, 5ρ, 3ασ). Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (49-31), μέτρησαν περισσότερες κατοχές (25/46δ), ενώ ήταν άστοχοι στις βολές (6/14). Οι Πρωταθλητές όποτε βρήκαν την ευκαιρία έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας 10 αιφνιδιασμούς, "καθαρίζοντας" το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Είχε κέφια ο Σπανούλης και το ξέσπασμα που έφερε την διαφορά

O Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ, με τον «Πριντ» ύστερα από coast-to-coast να «γράφει» το 4-3 στο σκορ.  Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, αλλά έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν από το low-post, με την Πάτρα να «γράφει» το 7-8 στο σκορ ύστερα από τρίποντο του Γκραντ. Η μπάλα στη συνέχεια πήγε στα χέρια του αρχηγού, ο οποίος με μία κατά μέτωπο εντυπωσιακή διείσδυση έδωσε το προβάδισμα (9-8) στους ερυθρόλευκους, ενώ ακολούθως με ασίστ στον Πρίντεζη οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +3 (11-8) στο 5’.

Ο Λο από τη γωνία σημείωσε το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στο ματς, ο Σπανούλης στη συνέχεια έδωσε εκπληκτική άλει-ουπ ασίστ στον Παπανικολάου που τέλειωσε την φάση με ωραία κίνηση στον αέρα, ενώ ακολούθως ο αρχηγός, ο οποίος είχε μεγάλα κέφια στο ματς, ευστόχησε σε σουτ από τα 6.75 μέτρα, φέρνοντας τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +11 (19-8). Οι Κατσίβελης και Γεωργάκης πέρασαν στο παρκέ στο 8’, ενώ ο Πρίντεζης «έγραψε» το 21-8, με το ερυθρόλευκο σερί να φτάνει το 14-0, αλλά σε αυτό έβαλε τέλος ο Αργυρόπουλος με τρίποντο (21-11). Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +14 (25-11) με τον δραστήριο Πρίντεζη που πήρε πάνω του αρκετές κατοχές, ενώ ο άπειρος Γεωργάκης έδειχνε νευρικός, κάνοντας λάθη, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με 25-15.

Μείωσαν την διαφορά οι Πατρινοί

Στην δεύτερη περίοδο ο κόουτς Μπαρτζώκας άλλαξε την πεντάδα του, χρησιμοποιώντας τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς, με τον Κάιλ να αποθεώνεται απ’ όλο το γήπεδο και τον Πέρο να «πυροβολεί» από την περιφέρεια (28-17). Ο Έισι στη συνέχεια σκόραρε με μία εντυπωσιακή διείσδυση, ο Στράτος βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι, με τον Ολυμπιακό να επιδιώκει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας αιφνιδιασμούς. Στο σετ παιχνίδι οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη, αλλά ο Χάινς ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Στη συνέχεια πήρε χρόνο συμμετοχής ο Πέρκινς, με τον κόουτς να δίνει ευκαιρία στον Ντορόν ώστε να δείξει τις δυνατότητες του στο παιχνίδι, ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης αντικατέστησε τον Άντιτς που αποθεώθηκε από τον κόσμο. Οι ερυθρόλευκοι στην επίθεση είχαν... μπλοκάρει και ήταν άστοχοι, σε αντίθεση με τον Απόλλων που έβρισε λύσεις, παίρνοντας και τα ριμπάουντ, καταφέρνοντας να ροκανίσει την διαφορά με τους Αργυρόπουλο και Πελεκούδα, μειώνοντας σε 36-31. Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου οι Λο και Πρίντεζης αστόχησαν, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στο +6 (37-31).


 
Εξαιρετικοί Πρίντεζης-Παπανικολάου και η διαφορά στο +22

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Πάουελ, με τον ΜακΚόλουμ να μειώνει στο τρίποντο την διαφορά (37-34). Με τον ίδιο τρόπο όμως απάντησε ο Παπανικολάου, ενώ με δικό του καλάθι στον αιφνιδιασμό ανέβασε την διαφορά στο +8 (42-34). Ο γεμάτος ενέργεια «Παπ» σταμάτησε με τάπα τους φιλοξενούμενους και αμέσως έτρεξε στον αιφνιδιασμό σαν… βέλος ο Κατσίβελης, ο οποίος τελείωσε την φάση με μπάσιμο, αλλάζοντας χέρι στον αέρα, «γράφοντας» το 44-36. Ο Πέρκινς επέστρεψε στο παρκέ, ενώ ο ενθουσιώδης Παπανικολάου με βολές ανέβασε την διαφορά στο +10 (47-37) στο 25’.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες «πυροβόλησαν» με δύο σερί τρίποντα από τους Πρίντεζη και Πέρκινς, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να φτάνουν στο +12 (53-41). Ο Ολυμπιακός όποτε του δινόταν η ευκαιρία έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο, ο «Πριντ» συνέχιζε να βρίσκει προς το καλάθι, ο Πάουελ κάρφωσε, ενώ ακολούθως ο Παπανικολάου έριξε μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα στα ίσα στον Τέρνερ, προσφέροντας το highlight της αναμέτρησης. Αμέσως οι γηπεδούχοι έτρεξαν στο fast-break, με τον εξαιρετικό Πρίντεζη να τελειώνει την φάση ύστερα από ασίστ του Πέρκινς, ενώ στη συνέχεια ο Σπανούλης με λέι-απ εκτόξευσε την διαφορά στο +20 (61-41). Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν περισσότερο στην άμυνα και είχαν μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους, με τον πεισματάρη Ντορόν να σκοράρει από το χαμηλό ποστ, «γράφοντας» το 63-41 (+22), το οποίο και ήταν το σκορ του αγώνα στο 30’.

Τυπική διαδικασία, άστοχος ο Πέρκινς

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Πέρκινς, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς, με την κερκίδα να τα βάζει με τον… Παναθηναϊκό, τραγουδώντας διάφορα συνθήματα. Κάιλ και Στράτος ήταν άστοχοι στις επιθέσεις του, κάνοντας και λάθη, με τους ερυθρόλευκους να χάνουν ευκαιρίες ώστε να σκοράρουν. Σε επόμενη του προσπάθεια όμως, ο «Πέρπε» με τρίποντο από τη γωνία «έγραψε» το 66-46 στο 34’, με τον Απόλλων να μάχεται και να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια. Ο Άντιτς ευστόχησε σε τρίποντο «γράφοντας» το 69-46, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εδώ και ώρα διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Μπαρτζώκας έριξε στη μάχη ξανά τον Γεωργάκη, συνεχίζοντας στα γκαρντ με το δίδυμο Σλούκα-Πέρκινς, με τον Αμερικανό γκαρντ να σουτάρει… ερμπολ σε προσπάθεια του για τρίποντο. Ο Απόλλωνας μείωσε σε 70-53, με τον Ντορόν να συνεχίζει να αστοχεί από τα 6.75 μέτρα, ενώ ο Γεωργάκης καταχειροκροτήθηκε για το καλάθι που έβαλε, «γράφοντας» το 72-53. Ο Περπέρογλου παίζοντας καλή άμυνα έκλεψε την μπάλα και στον αιφνιδιασμό έδωσε έξυπνη ασίστ στον Άντιτς, ο οποίος γρήγορα κάρφωσε την μπάλα, «γράφοντας» το 76-53, ανεβάζοντας την διαφορά στο +23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.  Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όμως, ο άστοχος στο ματς Πέρκινς «αποζημίωσε» το κοινό με γκολ-φάουλ που κέρδισε, διαμορφώνοντας το 80-53, το οποίο και ήταν το τελικό σκορ του ματς. Με αυτόν τον τρόπο η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώθηκε και οι Πειραιώτες, πλέον, στρέφουν την προσοχή στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 37-31, 63-41, 80-53.

Ανά δεκάλεπτο: 25-15, 12-16, 26-10, 17-12.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς (6ρ.), Λο 7, Άντιτς 8 (2/3τρ.), Σπανούλης 9 (6ασ.), Περπέρογλου 5, Σλούκας 4, Πάουελ 5 (5ρ.), Πέρκινς 9 (5ρ., 3ασ.), Πρίντεζης 18 (14ρ.), Παπανικολάου 8 (2ρ.), Γεωργάκης 5 (4ρ.), Κατσίβελης 2.

Απόλλων Πατρών (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6, Αργυρόπουλος 10 (4ασ.), Καπερώνης, Γκραντ 8 (3ρ.), Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 12 (5ρ.), Πελεκούδας 4 (3ρ.), Λυμπέρης, Κλάιμπερ 5, Μολφέτας 4, Τέρνερ 2 (4ρ.).

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:


Τα στατιστικά των παικτών του Απόλλωνα:

 

Σε βίντεο η εντυπωσιακή τάπα του Παπανικολάου:

 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου