ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

"Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε το νταμπλ"

"Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε το νταμπλ"

Μίτσελ και Μανιάτης στάθηκαν στην σπουδαιότητα της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου και έδωσαν το σύνθημα της νίκης. Τσιώλης και Τσαμπούρης τόνισαν πως θέλουν να το απολαύσουν και παράλληλα δήλωσαν κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις.
Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (10/5) το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, με τους Μίτσελ και Μανιάτη από πλευράς Ολυμπιακού να δίνουν το σύνθημα της νίκης και του νταμπλ. Τόσο ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, όσο και ο αρχηγός (εν τη απουσία του Αβραάμ) της ομάδας στάθηκαν στις δυσκολίες του παιχνιδιού και τόνισαν πως θα πρέπει ο Ολυμπιακός να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης και να κατακτήσει το τρόπαιο. Από την πλευρά των Αρκάδων, ο Σάκης Τσιώλης υποστήριξε πως στην ομάδα ζουν το όνειρο τους, κάλεσε τους παίκτες του να απολαύσουν τον τελικό και τόνισε πως ο Αστέρας είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να κοντράρει τους Πειραιώτες για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Σάββας Τσαμπούρης δήλωσε πως το άγχος είναι με το μέρος του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου:

"Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για το ενδιαφέρον που έδειξαν προς εμένα αυτές τις τελευταίες ημέρες, για την περιπέτεια που είχα με την υγεία μου. Θέλω να πω σε όλους ότι είμαι καλά, θα είμαι εδώ αύριο στον τελικό και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την προσοχή.

Στο ποδόσφαιρο οι πρωταγωνιστές και οι πιο σημαντικοί δεν είναι οι προπονητές, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι είναι που αύριο θα παίξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μου ποδοσφαιριστές, όπως έκανα και χθες στη προπόνηση, γιατί κατά την απουσία μου συνέχισαν να δουλεύουν το ίδιο, αν όχι και πιο δυνατά, με όλη τη συγκέντρωση που χρειάζεται και με την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους συνεργάτες μου. Έχουν κάνει πολύ καλή προσπάθεια, όπως κάνουν πάντα.

Όσον αφορά στο αυριανό παιχνίδι, σεβόμαστε στο μέγιστο τον αντίπαλο, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όμως είμαστε ο Ολυμπιακός και ξέρουμε πως θα έρθουμε σε αυτό τον αγώνα για να παίξουμε και να τον κερδίσουμε.

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα για εμάς. Έχουμε μία προπόνηση ακόμη, όμως είμαστε σίγουροι πως θα παίξουμε, ποιους παίκτες θα κατεβάσουμε και ποιες εναλλακτικές λύσεις θα έχουμε στον πάγκο.

Πάντα νιώθω την υποχρέωση να κερδίζω τα παιχνίδια στα οποία παίρνω μέρος, πάντα αυτό έκανα σε όλη μου την καριέρα, σε όλη μου τη ζωή. Νιώθω πολύ καλύτερα να πηγαίνω σαν φαβορί γιατί αυτό δείχνει ότι είμαι έτοιμος για ένα τέτοιο ματς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πηγαίνουμε με υπερβολική σιγουριά γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως απέναντί μας έχουμε μία καταπληκτική ομάδα, η οποία έρχεται στο γήπεδο για τον ίδιο λόγο για τον οποίο ερχόμαστε και εμείς. Όποιος νομίζει ότι μόνο με την ταμπέλα του φαβορί, με την ιστορία και την πορεία που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στον θεσμό έως τώρα, θα κερδίσουμε τον τίτλο, κάνει λάθος. Δεν είναι μόνο το ότι είμαστε φαβορί που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ομάδα συμπαγής, μία ομάδα σκληρή και δεμένη, μία ομάδα η οποία δεν χαρίζει τίποτα. Βρίσκεται στον τελικό γιατί είναι, μαζί με εμάς, στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν την έξοδο στο Champions League. Εμείς αύριο στο παιχνίδι πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε, να το παλέψουμε και να αγωνιστούμε από το πρώτο λεπτό. Και όποιος θεωρεί ότι αύριο ο Αστέρας θα μας προσφέρει το τρόπαιο σε έναν δίσκο, μάλλον δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι.

Θέλω πάρα πολύ να κερδίσω το αυριανό παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα, γιατί όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής ή προπονητής, αλλά ως άνθρωπος του αθλητισμού γενικότερα, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα νταμπλ. Στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής έχω κερδίσει μόνο ένα νταμπλ και αυτό δείχνει το πόσο δύσκολο είναι. Να έχεις κερδίσει ένα πρωτάθλημα και να παλεύεις για έναν δεύτερο τίτλο μέσα στην χρονιά. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε την κλάση του συλλόγου στον οποίο ανήκουμε και να δείξουμε ποιο θέλουμε να είναι το μέλλον μας από εδώ και πέρα. Να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι".

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη:

"Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι. Είναι ο δεύτερος μεγάλος στόχος μας. Θέλουμε το νταμπλ και για εμάς και για τον κόσμο μας. Φέτος δεν παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε με την κατάκτηση του νταμπλ. Όλη αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και με τις οδηγίες των συνεργατών του κ. Μίτσελ, αλλά και με τον ίδιο τον κ. Μίτσελ που είναι μαζί μας από χθες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να κατακτήσουμε το Κύπελλο.

Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι κίνητρο το να κατακτάει τρόπαια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα, θέλουν πολύ να κάνουν το νταμπλ. Και για εμένα προσωπικά όμως, είναι στόχος. Είμαι και εγώ σχεδόν νέος στην ομάδα και θέλω να παίρνω διάφορα τρόπαια συνεχόμενα στη συλλογή μου. Ως Ολυμπιακός θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε τέτοια μεγάλα ραντεβού, σε τελικούς και να κατακτάμε όσα περισσότερα πρωταθλήματα και Κύπελλα μπορούμε.

Νομίζω πως στους τελικούς όλα γίνονται. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αστέρας έχει τη δεύτερη καλύτερη ομάδα μετά από εμάς και δεν νομίζω ότι είναι ώρα αύριο να κοιτάξουμε το θέαμα. Πρέπει να κοιτάξουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Όπως είπα και πιο πριν, φέτος δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας το θέαμα αύριο. Αυτό, το καλό ποδόσφαιρο, μπορούμε να τα δούμε με τον προπονητή μας, τη νέα χρονιά, μέσω της προετοιμασίας και να το δουλέψουμε, ώστε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Αύριο ο μόνος στόχος μας είναι το να πάρουμε το Κύπελλο. Τίποτα άλλο".


 
Τσιώλης: "Ζούμε το όνειρο μας"

"Είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να απολαύσουν το ταξίδι, να μην έχουν άγχος και να χαρούν το παιχνίδι. Να μην παρασυρθούμε από την αναμέτρηση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε μέσα στο στόχο μέχρι το φινάλε.

Έχουμε δώσει καλή εικόνα και πρέπει να τη διατηρήσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Στο τέλος του παιχνιδιού μακάρι να είμαστε νικητές και ευχαριστημένοι. Θέλαμε να φτάσουμε στα 9 ματς στο Κύπελλο. Το καταφέραμε και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.

Ζούμε το όνειρο μας. Είναι μεγάλη υπόθεση μια ομάδα σαν τον Αστέρα να ακούει τέτοια λόγια από αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός. Να λένε για εμάς ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Σαν προπονητής έκανα τρεις ημιτελικούς για να φτάσω εδώ. Μακάρι να μη φτάσω σε τρεις τελικούς για να το κατακτήσω. Παίζει ρόλο η τακτική και όχι ο σχηματισμός σε αυτά τα ματς. Έχουμε μαζί μας τον Φούλοπ, το βασικό μας γκολκίπερ και είναι αυτός που θα ξεκινήσει.

Να παίξουμε χωρίς φόβο. Υπάρχει αγωνία. Και αυτό είναι δικαιολογημένο. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό μετράει. Δεν πρέπει να μείνουν τα παιδιά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν. Να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Κορυφώθηκε με τον ΠΑΟΚ μια αντίδραση του κόσμου υπέρ μας. Ήταν μια ικανοποίηση. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η πόλη που ζούσε μαζί μας και ήταν ευτυχισμένη. Αν το πάρουμε θα γυρίσουμε Τρίπολη. Μακάρι να έρθει αυτή η στιγμή. Μετά θα αρχίσουν οι χοροί και οι γιορτές για τις επιτυχίες μας. Ο τελικός έχει σχέση με το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ γιατί αν το κατακτήσουμε θα έχουμε περάσει δύο γύρους στην Ευρώπη.

Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό. Σε αυτό το ματς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Ο Μπόμπι Ρόμπσον είχε πει ότι πάντα ο προπονητής πρέπει να έχει σκέψη και για τον εφιάλτη.

Προετοιμαστήκαμε για όλα. Ο στόχος είναι να δείξει ο Αστέρας στην Ελλάδα ότι δικαιούται να είναι εδώ. Κάθε προπονητής αποκτά οντότητα αν κατακτήσει το Κύπελλο. Εφέτος ήταν η ευκαιρία του Έλληνα προπονητή και του Έλληνα ποδοσφαιριστή".


 
Οι δηλώσεις του Σάββα Τσαμπούρη:

"Σημαντική και ιστορική στιγμή. Είμαστε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που το καταφέρνει. Είναι ανταμοιβή για τους ιδιοκτήτες και για εμάς. Υπάρχει ένα αλλά... Ήρθαμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας.

Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η χρονιά τελειώνει στις 2 Ιουνίου. Ο προπονητής μας μας έχει καθοδηγήσει. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή, εκτός από Καλαντζή που έχει ξαναπαίξει. Πρέπει να το απολαύσουμε. Το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός. Εμείς θα το απολαύσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Τον παίξαμε εφέτος δύο φορές".



*Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου και πριν από εκείνη του Αστέρα Τρίπολης, οι δύο προπονητές, κ.κ. Μίτσελ και Τσιώλης, μαζί με τους δύο αρχηγούς, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Σάββα Τσαμπούρη, φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του Κυπέλλου.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου