ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Έχει πάρεις τις αποφάσεις του ο Μίτσελ

Έχει πάρεις τις αποφάσεις του ο Μίτσελ

19/05/2013
 Τις αποφάσεις του όσον αφορά τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν έχει λάβει ο Μίτσελ. Πέντε παίκτες η προτεραιότητα. Μένει ο Ολαϊτάν, τι θα γίνει με τον Ντε Βινσέντι. «Κόβονται» οι δανεικοί και ο Τάτος.

Έχει πάρεις τις αποφάσεις του ο Μίτσελ
Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί ο Μίτσελ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν για όλα τα αγωνιστικά θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό.

Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξει μία πρώτη κουβέντα και στον τελικό του Champions League, αφού και οι δύο θα βρεθούν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν τον γερμανικό «εμφύλιο» ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ.

Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο της σεζόν 2013/14 είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο. Το μόνο θέμα που ενδεχομένως να αλλάξει τον προγραμματισμό των Πειραιωτών είναι οι πωλήσεις παικτών που βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας (όπως του Μανωλά, του Μήτρογλου ή του Τζεμπούρ).

Με τα σημερινά δεδομένα οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα κινηθούν για την απόκτηση πέντε ποδοσφαιριστών τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει δύο χαφ (ο ένας αμυντικός χαφ), έναν ακραίο μεσοεπιθετικό, έναν παίκτη στο στιλ του Ιβάν Μαρκάνο (να παίζει ως αριστερό μπακ και στο κέντρο της άμυνας) και έναν καθαρόαιμο φορ.

Μένει να φανεί, βέβαια, τι θα συμβεί στο θέμα του τερματοφύλακα, αν και με την παραμονή του Μπάλας Μέγιερι, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα πώλησης του Μέγιερι (που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού).

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη μία προσθήκη στη μεσαία γραμμή, εφόσον πουληθεί κάποιος εκ των Φέισα ή Μασάντο. Στα χαφ θα γίνουν οι περισσότερες αλλαγές, αφού ο Μίτσελ έχει εισηγηθεί την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που θα προορίζονται για το αρχικό σχήμα, ασχέτως τι θα συμβεί με τον Σέρβο και τον Πορτογάλο.

Παρελθόν θα αποτελέσει ο Λεάντρο Γκρέκο, εφόσον βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό σκέλος. Για τη θέση του αμυντικού μέσου έχει προταθεί ξανά ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν την περσινή περίοδο με τον Βαλβέρδε στον πάγκο και θέλει να αποχωρήσει από τη Ρούμπιν Καζάν.

Αν και η γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού θεωρείται «ΟΚ», ο Μίτσελ βρίσκεται στην αναζήτηση ενός έτοιμου επιθετικού. Αυτό φανερώνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παραχώρησης ενός εκ των Τζεμπούρ ή Μήτρογλου μέσα στο καλοκαίρι. Αν τελικά δεν συμβεί κάτι τέτοιο, η τριάδα της επίθεσης «κλείνει» με τους δύο προαναφερθέντες και τον Ιωαννίδη από την ομάδα Νέων του συλλόγου.

Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο σίγουρα, αφού την επόμενη σεζόν αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και υπάρχουν οι Κοντρέρας, Παπάζογλου, Μανωλάς και αν αποκτηθεί ένας «Μαρκάνο», τότε θα υπάρχουν πέντε παίκτες για τη θέση του στόπερ.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τις επόμενες μέρες να επανέλθει η Σταντάρ Λιέγης με νέα βελτιωμένη πρόταση για την απόκτηση του Σιόβα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ ο Ίλια Ίβιτς.

Ο 24χρονος παίκτης, όμως, δεν είναι ο μοναδικός που έχει «γυαλίσει» σε συλλόγους του εξωτερικού, αφού και ο Μανωλάς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Μονακό.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τους «ερυθρολεύκους» ο Μίτσελ ζήτησε έναν ακραίο φορ που να μοιάζει στον… Μιραλάς, κάτι που φανερώνει πως δεν εμπιστεύεται τον Πίνο (λόγω της εξωαγωνιστικής του συμπεριφοράς). Πρόθεση του 50χρονου προπονητή είναι να δημιουργήσει πολύ δυνατά άκρα με την παρουσία και του Αμπντούν.

Βέβαια, φέτος θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο Ολαϊτάν, ενώ θα παραμείνουν ο Βλαχοδήμος και ο Φετφατζίδης. Από τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, σίγουρος θεωρείται και ο Ντε Βινσέντι. Για τον Αργεντινό σχηματίσει καλή άποψη ο Μίτσελ, αλλά επειδή δεν έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο θέλει να τον τεστάρει στην προετοιμασία και ανάλογα να αποφασίσει.

Όσον αφορά τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τη μορφή δανεισμού σε διάφορες ομάδες, κανείς δεν θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό με μοναδική εξαίρεση ενδεχομένως τον Τάτο. Ωστόσο, η διαφαινόμενη παραμονή του Ιμπαγάσα και η παρουσία του Ντε Βινσέντι, αλλάζουν τις σκέψεις του Ισπανού παρά τις καλές εμφανίσεις του διεθνούς χαφ κυρίως στο τέλος της σεζόν.

Διάψευση για Ίβιτς, στου Ρέντη ο «Τζόλε»

Στη διάψευση της πληροφορίες που ήθελε τον Ιλια Ιβιτς προχώρησε η διοίκηση του Ολυμπιακού. «Ηρθε ως μάνατζερ, εκπροσωπώντας ποδοσφαιριστή του», ειπώθηκε από την ΠΑΕ και όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση αφορούσε το μέλλον του νεαρού Βασιλόγιαννη.

Ωστόσο, η θέση που έμεινε… ορφανή μετά την απομάκρυνση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς ενδέχεται να καλυφθεί με κάποιον άλλον που θα έχει πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ήδη έχει ακουστεί το όνομα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, όπως και του Μάρκο Πάντελιτς. Δύσκολα, πάντως, θα γίνει κάτι με τον Καρεμπέ, αφού ο Γάλλος έχει δείξει πως δεν τον ενδιαφέρει μία τέτοια συνεργασία.


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου