ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


20/05/2013


ΑΕΚ, μέσα-έξω στο Ελληνικό;

19/05/2013
 Ορατό-όσο κι αν μοιάζει απίθανο-είναι το ενδεχόμενο να αγωνίζεται… μόνιμα η ΑΕΚ στο Ελληνικό στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας.

ΑΕΚ, μέσα-έξω στο Ελληνικό;
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να παίζει σχεδόν μονίμως… γηπεδούχος την ερχόμενη σεζόν στην τρίτη κατηγορία. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» πολλές ομάδες της κατηγορίας σκέφτονται σοβαρά την επόμενη περίοδο να αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στο Ελληνικό ακόμη κι όταν στο πρόγραμμα δεν θα είναι γηπεδούχος η «Ένωση».

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να έχουν από μία τέτοια παραχώρηση, καθώς δεδομένα η ΑΕΚ θα έχει πολύ κόσμο στους αγώνες της στο πρωτάθλημα και τα έσοδα που μπορούν να αποκομίσουν οι αντίπαλοί της από τα εισιτήρια είναι ένα πολύ καλό κίνητρο. Μάλιστα ήδη ακούγεται πως αρκετές ομάδες θέλουν να δηλώσουν ως δεύτερη έδρα τους το γήπεδο του Ελληνικού!

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο γήπεδο του Ελληνικού, ώστε να παραπέμπει σε πραγματική έδρα της ΑΕΚ μέχρι να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο και να μπει στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι κιτρινόμαυροι τόνοι και η αύξηση της χωρητικότητας σε 20-22 χιλιάδες θέσεις είναι βασικά μελήματα του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ θα συνεχίσει να προπονείται στα Σπάτα, ωστόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διαπίστωσε πως ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση και εισηγήθηκε την αντικατάστασή τους. Το πιθανότερο είναι τα γραφεία της ΠΑΕ να μεταφερθούν από τα Σπάτα στο Ελληνικό.

Βασικό θέμα συζήτησης ο ΟΦΗ

19/05/2013
 Ραντεβού θα υπάρξει ανάμεσα στον Δερμιτζάκη και τον Πετράκη, ο οποίος θα ενημερώσει για όλα τα ζητήματα τον νέο προπονητή του ΟΦΗ.

Βασικό θέμα συζήτησης ο ΟΦΗ
Συνάντηση με τον Γιάννη Πετράκη θα έχει εντός της ημέρας ο Παύλος Δερμιτζάκης για να ενημερωθεί για όλα τα αγωνιστικά ζητήματα του ΟΦΗ.

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού έχει παραδεχθεί πως με μοναδική εξαίρεση τους βασικούς ποδοσφαιριστές, δεν γνωρίζει πολλά περισσότερα για τους άλλους που βρίσκονται στο ρόστερ της κρητικής ομάδας.

Επίσης, δεν ξέρει καθόλου τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων. Για αυτό τον λόγο θα μιλήσει με τον προκάτοχό του, ώστε να τον ενημερώσει για όλα τα θέματα.

Σημαντικό, όμως, ρόλο στον προγραμματισμό των Ηρακλειωτών θα παίξει η απόφαση για την αδειοδότηση για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, αφού αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουν, τότε ο Δερμιτζάκης θα βασιστεί στο περσινό ρόστερ.

«Δεν έχουμε μιλήσει με τον ΠΑΟ για τον Λουτσιάνο»

19/05/2013Στη διάψευση των πληροφοριών που θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει έρθει σε επαφή με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα για την ανανέωση της συνεργασίας του προχώρησε ο πατέρας του Αργεντινού φορ.

«Δεν έχουμε μιλήσει με τον ΠΑΟ για τον Λουτσιάνο»
Καμία επαφή δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα για την ανανέωση της συνεργασίας του.

Ο Αργεντινός επιθετικός αποκτήθηκε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει υπάρχει οψιόν, η οποία στο χέρι του «τριφυλλιού» να επεκταθεί για ακόμη έναν χρόνο.

«Δεν ήμουν στην Αθήνα την Παρασκευή και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει καμία επαφή με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τον Λούτσο. Είμαστε ενήμεροι για την πρόθεση της ομάδας να μειώσει τα συμβόλαιά της εν όψει της νέας περιόδου. Θα δούμε», τόνισε ο πατέρας του 32χρονου επιθετικού, Χόρχε Φιγκερόα, στην εφημερίδα «Goal»:

«Ο Λούτσο είναι στην Αργεντινή από σήμερα (σ.σ. χθες) με την οικογένειά του για διακοπές. Μόλις έχουμε επίσημη πρόταση στα χέρια μας απ' τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού θα την εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε».

Ηρακλής: «Θέλω να βοηθήσω τη νέα χρονιά»

19/05/2013
 Έτοιμος να βοηθήσει τον Άρη παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Ηρακλής, μιλώντας στη Nova.

Ηρακλής: «Θέλω να βοηθήσω τη νέα χρονιά»
Αποφασισμένος να κερδίσει το χαμένο χρόνο της φετινής σεζόν δήλωσε ο Ανδρέας Ηρακλής, μιλώντας στη Nova.

Ο 23χρονος αμυντικός τραυματίστηκε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και τώρα επανήλθε, έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει το πλούσιο ταλέντο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Ηρακλής στο Novasports

-Ανδρέα, τώρα που η σεζόν τελείωσε για τον Αρη, πως θα την χαρακτήριζες;

« Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Εφιαλτική θα την χαρακτήριζα, στο ξεκίνημά της, όμως έπρεπε από τα μέσα της περιόδου και μετά, να αντιδράσουμε. Στα τελευταία παιχνίδια αποδείξαμε ότι αξίζαμε να μείνουμε στη κατηγορία και τώρα θα πρέπει να σχεδιάσουμε για του χρόνου , με στόχο να μην περάσουμε τα ίδια».

-Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει ο Αρης του χρόνου για να μην περάσει τα ίδια;

« Νομίζω ότι πρέπει να γίνει καλύτερος σχεδιασμός, αλλά και μια διοικητική σταθερότητα στην ομάδα, η οποία θα δώσει στους παίκτες δύναμη και εμπιστοσύνη. Επίσης, θα χρειαστούμε ξανά στήριξη από τον κόσμο και αν όλα αυτά συμβούν θα κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα».

-Το μοναδικό κέρδος του φετινού Αρη, ήταν τα νέα παιδιά που προωθήθηκαν στην ομάδα;

«Φυσικά! Πήραν πολλά παιδιά εμπειρίες, χωρίς, βέβαια, να μπορέσουν να αποδώσουν όπως εάν έμπαιναν στην ομάδα σταδιακά και χωρίς πίεση. Όμως το σημαντικό είναι ότι πήραν σημαντικά παιχνίδια στα πόδια τους και του χρόνου που η ομάδα θα παίζει πιο ελεύθερα και ελπίζουμε χωρίς άγχος, τα πράγματα θα είναι καλύτερα και οι φετινές εμπειρίες θα φανούν στο γήπεδο».

-Για σένα όλα ήταν υπέροχα στο ξεκίνημα, στην Ιταλία ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός σου και το τέλος ήταν αισιόδοξο. Τι κρατάς;

« Εντάξει, για μένα η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Αλλιώς τα περίμενα και αλλιώς μου ήρθανε. Με άλλο στόχο ήρθα στον Αρη, να παίξω μπάλα. Δυστυχώς τραυματίστηκα, όμως τώρα στόχος μου είναι να δουλέψω το καλοκαίρι, ώστε να βοηθήσω την ομάδα τη νέα χρονιά».

-Τέτοια χρονιά, δηλαδή, να μη ξανάρθει..

« Ακριβώς, κοιτάω την επόμενη χρονιά, κοιτάω μπροστά και αφήνω πίσω ότι με πλήγωσε».

Η ώρα του Αναστασιάδη

19/05/2013
 Την προσεχή Πέμπτη (23/05) θα γνωστοποιήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης την απόφασή του σχετικά με την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά Χανίων.

Η ώρα του Αναστασιάδη
Προς το τέλος του βρίσκεται το σήριαλ σχετικά με την παραμονή του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά Χανίων. Όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της κρητικής ομάδας, ο Έλληνας τεχνικός θα τους ενημερώσει για την απόφασή του την προσεχή Πέμπτη (23/05).

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Άγγελος Αναστασιάδης στο χθεσινό (18/05) δείπνο με τους δημοσιογράφους, που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας. Παράλληλα, αναφερόμενος στους ανθρώπους της διοίκησης, μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια και εξήρε το έργο τους, την ανιδιοτέλεια τους, αλλά και τη συνέπεια τους σε όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«Με θερμά λόγια για τη Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο που παρέθεσε η Π.Α.Ε. στους αθλητικούς συντάκτες των Χανίων σε εστιατόριο, στον Πλατανιά, παρουσία και των δύο στενών συνεργατών του Έλληνα τεχνικού, Λεωνίδα Δημητρακόπουλου (βοηθός προπονητή, γυμναστής) και Απόστολου Τερζή (προπονητής τερματοφυλάκων).

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει αν θα παραμείνει στην ομάδα. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, με τους οποίους συζήτησε για αρκετή ώρα μια σειρά από θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο εντός και εκτός Ελλάδας, απαντώντας, μάλιστα, σε αρκετές ερωτήσεις, ο καταξιωμένος Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε, αναφερόμενος στη Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, ότι πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα του συναντά ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται σε τέτοιο βαθμό, ως ομάδα, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, συνέπεια στις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις τους και χωρίς καμία διάθεση προσωπικής προβολής, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του Συλλόγου.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν, επίσης, ο α” αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, Μανώλης Μαθιουλάκης, ο β” αντιπρόεδρος, Αντώνης Κοκολοδημητράκης, ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Τρούλης, ο τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Λάμπρος Μαλτέζος και ο υπεύθυνος Τύπου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Γιώργος Γεωργακάκης.

Σημειώνεται ότι οι προπονήσεις της ομάδας του Πλατανιά σταματούν σήμερα, Κυριακή. Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει στη Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων αν θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τέλος, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ευχαριστούν θερμά τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Μεταξία» για την άψογη φιλοξενία».

ΠΑΣ… να μας τρελάνεις!

19/05/2013
 Στα ψυχιατρεία απειλεί να τους στείλει όλους ο ΠΑΣ! Με… μισή ομάδα, αλλά μεγάλη ψυχή (και τύχη) η ομάδα του Χριστόπουλου έκανε «κηδεία» στην Τούμπα (1-0 τον ΠΑΟΚ) και ονειρεύεται Champions League!

ΠΑΣ… να μας τρελάνεις!
Κάθε μέρα δεν είναι του Άη-Γιαννιού.

Κάθε αγωνιστική στα πλέι-οφ όμως είναι του… Άη-Γιάννινα!

Ο εκπληκτικός ΠΑΣ άφησε στον τόπο τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (1-0) και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, η ομάδα του Χριστόπουλου εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο άγχος του «δικεφάλου» και με το γκολ του Λίλα στο 88’ μπορεί βάσιμα να ονειρεύεται πλέον το Champions League!

Άξιος της τύχης του ο «δικέφαλος του Βορρά», έχασε διπλή ευκαιρία που… δεν χάνεται λίγο πριν το γκολ και άκουσε την Τούμπα να τον αποδοκιμάζει έντονα μετά τη λήξη.

Τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(88' Λίλα)

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 2-1
(41' πεν. Ράγιος, 63' Καλαντζής - 22' Ναπολεόνι)

Η βαθμολογία (2 αγ.)

ΠΑΣ Γιάννινα 6 (3-1)
Αστέρας Τρίπολης 5 (3-3)
ΠΑΟΚ 4 (1-3)
Ατρόμητος 3 (3-3)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ


Το ματς

Η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό κράτησε τους φίλους του μακριά από την Τούμπα. Και λες και το ‘κανε επίτηδες, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να δείξει και σ’ αυτούς πού πήγαν ότι… έκαναν λάθος. Για 45 λεπτά λοιπόν, οι παίκτες του Γεωργιάδη τα έβρισκαν μπαστούνια από τον ελλιπέστατο ΠΑΣ. Και παρόλο που είχαν την απόλυτη υπεροχή, δεν είχαν τρόπους να διασπάσουν τη σφιχτή άμυνά του.

Και πώς να τους βρουν, όταν έπαιζαν… μονόπαντα από την πλευρά του Λίνο. Απειλούσαν μονάχα με μακρινά, όσο και άστοχα, σουτ του Καμαρά. Και όταν έφταναν σε κάπως πλεονεκτική θέση -είτε τελείωναν επιπόλαια τη φάση (όπως έκανε σε κάποιες περιπτώσεις ο Σαλπιγγίδης), είτε κόβονταν την τελευταία στιγμή (όπως έκανε ο Μπέριος στον Καμαρά, στη μοναδική πραγματικά καλή φάση μέχρι την ανάπαυλα).

Η λήξη του ημιχρόνου έφερε αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Κι αυτές με τη σειρά τους (αποδείχθηκε ότι) έφεραν έναν αισθητά βελτιωμένο ΠΑΟΚ από τ’ αποδυτήρια. Με τους Βούκιτς και Ολίσε λοιπόν να αποδεικνύονται πολύ πιο ζωηροί από τους Λόρενς και Σαλπιγγίδη (που αντικατέστησαν αντίστοιχα), ο «δικέφαλος» στρίμωξε τον ΠΑΣ. Και τον ανάγκασε να ζήσει ένα δεκάλεπτο πίεσης -με αποκορύφωμα την καλή ευκαιρία του Κάτσε (απέκρουσε ο Φεγκρούς).

Το γκολ όμως δεν ερχόταν. Οπότε ήρθε στο μυαλό του Γεωργιάδη ν’ ανεβάσει τον Κατσουράνη στα χαφ. Μάταια όμως. Διότι ούτε η δική του σέντρα-μισό γκολ αποδείχθηκε αρκετή για τη λύτρωση (ο Αθανασιάδης κατάφερε να σημαδέψει το δοκάρι και ο Λίνο έπειτα τον Μπέριο). Κι όταν μπήκε μετά ο Ντε Βινσέντι όλα ήταν έτοιμα για να μιλήσει ο «νόμος του ποδοσφαίρου»: Με γλυκό κόρνερ του Αργεντινού. Γλυκύτερο -για τον ΠΑΣ- πλασέ του Λίλα. Και καμία διάθεση για… γλύκες στο τέλος από την εξέδρα στους παίκτες του ΠΑΟΚ.




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Έτο, Κάτσε, Λάζαρ (68’ Αποστολόπουλος), Λόρενς (46’ Βούκιτς), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56’ Ολίσε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ιτάνζ, Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Φωτάκης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ρουμπουλάκου, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ντάσιος, Μπέριος, Λίλα, Τσουκαλάς (62’ Κοροβέσης), Βίλα, Νικλητσιώτης (86’ Ντε Βινσέντι), Γιάκος (74’ Νάκος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαμπανιώτης, Μιχαήλ, Ιωάννου, Παππάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

«Κανένα θέμα με Δέλλα»

19/05/2013
 Είναι… ηλίου φαεινότερο πως ο Τραϊανός Δέλλας θα ‘ναι και του χρόνου προπονητής της ΑΕΚ. Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης όμως, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης διέψευσε κατηγορηματικά ότι συζητά μαζί του.

«Κανένα θέμα με Δέλλα»
Στη… ρίζα της έκοψε την παραφιλολογία που πήγε να αναπτυχθεί σχετικά με τον Τραϊανό Δέλλα ο Σάββας Κάκος.

Με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, χαρακτήρισε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τις πληροφορίες που τον θέλουν να εξετάζει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον «Κολοσσό».

Ξεκαθάρισε λοιπόν πως ουδέποτε υπήρξε, ούτε και πρόκειται να υπάρξει θέμα με τον -κατά τα φαινόμενα και όλες τις ενδείξεις- προπονητή της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.


Αναλυτικά η δήλωση του Κάκου

«Αναφορικά με κάποια δημοσιεύματα αλλά και μια έντονη ψιθυρολογία που αναπτύσσετε γύρω από διάφορα θέματα που αφορούν στο Σωματείο μας, θα ήθελα να πω ότι:

α) Ουδέποτε υπήρξε ούτε και πρόκειται να υπάρξει θέμα Τραϊανού Δέλλα για την Ανόρθωση. Ο Τραϊανός Δέλλας είναι προσωπικός μου φίλος και κουμπάρος μου και με λυπεί το γεγονός ότι όποτε θεαθούμε μαζί, κάποιοι αναπτύσσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας που σκοπό έχουν να βλάψουν την Ανόρθωση.

β) Με τον προπονητή μας Πάμπο Χριστοδούλου θα έχουμε και νέα συνάντηση και εντός της εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί το θέμα.

γ) Θέλω να αναφερθώ και στο θέμα δημοσιευμάτων που έχουν να κάνουν με μια παρέλαση ονομάτων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το αν παραιτήθηκαν, αν μένουν ή αν φεύγουν. Είναι γεγονός ότι μερικά μέλη έχουν παραιτηθεί και δεν θα συνεχίσουν. Τα πλείστα όμως μέλη του νυν Δ.Σ. έχουν θέσει τον εαυτό τους στη διάθεση της Ανόρθωσης και εμένα προσωπικά, για να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση, για να συνεχίσουν την προσφορά τους προς το Σωματείο μας.

δ) Θέλω να τονίσω σε όλο τον κόσμο της Ανόρθωσης ότι σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και λειτουργώ βάση αυτών. Ήδη ετοιμάζω ένα πλάνο ευέλικτου τρόπου λειτουργίας του Σωματείου και επεξεργάζομαι τρόπους ραγδαίας μείωσης του προϋπολογισμού για να μπορεί να είναι βιώσιμο το Σωματείο μας.

ε) Καλώ τον κόσμο της Ανόρθωσης να μην παρασύρεται από δημοσιεύματα και ψιθυρολογίες καθώς κάποια μπορεί να είναι και εκ του πονηρού και θα τύχει πλήρης ενημέρωσης επίσημα στη Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου. Μέχρι τότε όμως, μέσω επίσημων ανακοινώσεων θα κοινοποιήσουμε στον κόσμο και ενέργειες που θα γίνουν για να έρθουν κοντά στο Σωματείο και όλοι μαζί να δουλέψουμε με κοινό στόχο τη σωτηρία του και την εμπέδωση στέρεων βάσεων για να μεγαλουργήσει η Ανόρθωση το συντομότερο δυνατόν».

Χριστόπουλος: «Αν μας δοθεί η ευκαιρία…»

19/05/2013
 Πανευτυχής για την εμφάνιση των παικτών του, που συνοδεύτηκε από νίκη επί του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

Χριστόπουλος: «Αν μας δοθεί η ευκαιρία…»
Όνειρα εξόδου στο Champions League κάνουν πλέον στον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το διπλό επί του ΠΑΟΚ και το απόλυτο νικών σε δύο αγωνιστικές των play-offs της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Ηπείρου μετράει πλέον έξι βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα και μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα.

Αυτό παραδέχθηκε και ο Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Τούμπας. «Αν μπορέσουμε, θα το κυνηγήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων, που έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι έπαιξαν για πρώτη φορά τρεις παίκτες, που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα.

«Είχαμε πολλές απουσίες και έπρεπε να κάνουμε ροτέισον. Ντεμπούταραν τρεις παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα. Είναι μια σπουδαία νίκη για εμάς που μας φέρνει στη πρώτη θέση αλλά πλέον έχουμε μόλις δύο μέρες για να παίξουμε με τον Ατρόμητο. Δεν μπορώ να πω πως τα συναισθήματα είναι έντονα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την ενέργεια των παικτών μας. Πολλά συγχαρητήρια... Είναι σημαντικό όταν ντεμπουτάρει ένα παιδί, όπως ο Νάκος να ξεκινά την καριέρα του με νίκη μέσα στην Τούμπα» ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Ερωτώμενος για το αν ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να βγει στο Champions League, απάντησε: «Αν μπορέσουμε, θα το κυνηγήσουμε. Κοιτάμε να κερδίσουμε το κάθε ματς, ξέρουμε τις δυνατότητές και τι ενέργεια έχουμε. Αν έχουμε την ικανότητα να το καταφέρουμε είναι άλλο θέμα. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη κάτι σπουδαίο και πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το ροτέισον που επέλεξε να κάνει, σχολίασε: «Όταν είναι ματς στη σειρά, η κούραση βγαίνει στο τρίτο παιχνίδι όχι στο δεύτερο. Έχουμε βάλει σαν στόχο τα παιχνίδια στην έδρα μας και από και πέρα θα κάνουμε το ροτέισον που χρειάζεται. Είναι διαφορετικό να παίζει η ομάδα Τετάρτη-Κυριακή και διαφορετικό Κυριακή-Τετάρτη. Οπότε, έπρεπε να κάνουμε το ροτέισον».

Σε ερώτηση για τον ΠΑΟΚ, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες: «Δεν θέλω να μπω σε θέματα άλλων ομάδων. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα είναι κάποιοι αγώνες στη σειρά που χρειάζονται στρατηγική και τακτική. Κερδισμένους και χαμένους θα έχουμε στο τέλος, όχι τώρα».

Τέλος, τοποθετήθηκε και για το θέμα της αδειοδότησης: «Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα με υγεία και παίζει ανεξαρτήτου αντιπάλου πάντα για την νίκη. Έχω διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο πως η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα και νομίζω θα το καταφέρουμε» ήταν τα λόγια του.

Αποδοκιμασίες και ένταση στην Τούμπα

19/05/2013
 Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα εξόργισε ορισμένους οπαδούς των γηπεδούχων που συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια φωνάζοντας συνθήματα κατά των παικτών.

Αποδοκιμασίες και ένταση στην Τούμπα
«Μπαρούτι» μύρισε η Τούμπα μετά τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ. Αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων ζήτησαν τα… ρέστα για τη μέτρια εμφάνιση και την ήττα της ομάδας που εξανέμισε το πλεονέκτημα με το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία των πλέι οφ.

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει όταν βγήκαν από τα αποδυτήρια οι Ρομπέρ, Καμαρά, Ιτάνζ και Ολίσε κατά των οποίων εκτοξεύθηκαν και αντικείμενα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ώστε να καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές να φτάσουν μέχρι τα αυτοκίνητά τους και να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Γεωργιάδης: «Κάποιοι δεν ξέρουν πού παίζουν»

Υ19/05/2013
 πάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει άγχος. Κατά τον Γιώργο Γεωργιάδη όμως, υπάρχει και άγνοια κάποιων εκ των παικτών του για το τι αντιπροσωπεύει η ομάδα που αγωνίζονται.

Γεωργιάδης: «Κάποιοι δεν ξέρουν πού παίζουν»
Στην έλλειψη καθαρού μυαλού -αλλά και συναίσθησης της ομάδας που παίζουν- απέδωσε την εικόνα των παικτών του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε η ομάδα αντιμετωπίζει τρομερή πίεση, ενώ και κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν ακριβώς τι αντιπροσωπεύει.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) πρέπει να γίνει μάθημα για όλους, ξεκαθάρισε πως είναι υποχρεωμένοι να μην παραιτηθούν, αλλά να παλέψουν για να βρουν λύσεις ενόψει της συνέχειας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γεωργιάδης

Για τη νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα παίζει απέναντι στον εαυτό της, υπάρχει τρομερή πίεση που δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε αν και οι περισσότεροι σήμερα προσπάθησαν αρκετά. Είναι άσχημο αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει και συνέχεια».

Για το σημερινό παιχνίδι: «Είδαμε σε αρκετές φάσεις ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό ακόμη και από έμπειρους παίκτες. Αυτό μου κάνει εντύπωση. Τι ποδόσφαιρο έχει παίξει η ομάδα έως τώρα το ξέρουμε. Το θέμα, όμως, είναι να κοιτάξουμε το τώρα και να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες».

Για τους παίκτες και αν μπορεί ο τωρινός ΠΑΟΚ να προχωρήσει: «Νομίζω ότι το σημερινό είναι μάθημα για όλους μας. Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει τι αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα. Θέλει καθαρό μυαλό απ' όλους μας τώρα, δεν πρέπει να κατεβάσουμε τα κεφάλια, πρέπει να το παλέψουμε και να βρούμε λύσεις».

Για τις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών: «Αυτή είναι η κατάσταση, δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Αυτή είναι η διαδικασία. Έχουμε πάρει κάποιες μετρήσεις. Όλες οι ομάδες, πάντως, ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, παίζουν Κυριακή, Τετάρτη δεν είναι δικαιολογία αυτό».

Για το αν υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε στους παίκτες: «Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που τους μιλάνε. Τους μίλησε για ώρες και ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που συζητούν για ώρες με τους παίκτες».

Για τον ρόλο του ως προπονητής: «Μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα αυτές τις ημέρες. Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Εγώ είμαι αυτός που βάζω τους παίκτες να παίζουν, ζω τον ρόλο μου έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή».

Επεκτείνονται οι «πράσινες» Ακαδημίες

19/05/2013
 Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στα τμήματα υποδομών με τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Επεκτείνονται οι «πράσινες» Ακαδημίες
Σε αυτό το πλαίσιο, πολλή δουλειά αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Καπουράνης, ο οποίος θα βρεθεί σε Κύπρο και Νότιο Αφρική προκειμένου να διαπιστώσει πώς λειτουργούν οι υπάρχουσες «πράσινες» Ακαδημίες και παράλληλα να δει τις προοπτικές ανάπτυξης νέων στις συγκεκριμένες χώρες.

Ενδεχομένως ο κ. Καπουράνης να ταξιδέψει και στην Πολωνία αφού είναι ειλημμένη η απόφαση του «τριφυλλιού» να δημιουργήσει φυτώριο σε μια χώρα της οποίας οι ποδοσφαιριστές που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα (και ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό) έχουν τιμήσει τη φανέλα!

Τον κάνει ό,τι θέλει!

 19/05/2013
 Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε για τρίτη φορά τον Ατρόμητο, 2-1 και έκανε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τον κάνει ό,τι θέλει!

Στο πρώτο παιχνίδι τον… «έπνιξε» (3-0), στο δεύτερο επικράτησε εύκολα στο Περιστέρι (2-0) και τώρα ήρθε η σειρά της ανατροπής, 2-1!

Ο Ναπολεόνι στο 22’ με ένα υπέροχο γκολ άνοιξε το σκορ, όμως ο Ράγιος στο 41’ με πέναλτι και ο Καλαντζής στο 63’, ύστερα από υπέροχη ασίστ του πρώτου ολοκλήρωσε την ανατροπή των Αρκάδων. Πρώτη νίκη στα πλέι οφ για τους φιναλίστ του Κυπέλλου, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΠΑΣ που έχει το δύο στα δύο.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά από δύο αγωνιστικές:

1. ΠΑΣ Γιάννινα 6 βαθμούς
2. Αστέρας Τρίπολης 5 βαθμούς
3. ΠΑΟΚ 4 βαθμούς
4. Ατρόμητος 3 βαθμούς

Το ματς:

Με την ίδια ενδεκάδα που γνώρισε την ήττα στα Γιάννενα και για ένα ακόμα παιχνίδι με κακό ξεκίνημα, άρχισε η αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ατρόμητο. Από την άλλη πλευρά, οι Περιστεριώτες και ειδικά οι Ναπολεόνι και Σουμπίνιο βρίσκονταν με «κλειστά» τα μάτια και έφτασαν στο γκολ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ένα λάθος από τον κακό στα πρώτα 45 λεπτά Αλβάρες και φυσικά η εκτελεστική δεινότητα του Ναπολεόνι, ο οποίος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 25 μέτρα.

Για λίγα λεπτά ακόμα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και έφτασαν σε δύο καλές στιγμές, όμως δεν διπλασίασαν τα τέρματά τους. Και το πλήρωσαν. Ο Τσιώλης έφερε τον Ουσέρο στο πλάι του Ντε Μπλάσις, ο Ράγιος πήγε αριστερά, ο Ναβάρο δεξιά και η πίεση ξεκίνησε από ψηλά. Ο Σανκαρέ κέρδισε πέναλτι, ο Ράγιος το μετέτρεψε σε γκολ και οι Αρκάδες έφτασαν στην ισοφάριση πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, σώζοντας έτσι την κακή τους εικόνα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παράσχος άφησε την ίδια ομάδα, ενώ ο Τσιώλης άφησε στα αποδυτήρια τον Αλβάρες και πέρασε τον Φραγκουλάκη, για να δώσει και φρεσκάδα αλλά κυρίως… σιγουριά στο κέντρο. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, οι Αρκάδες πήραν την κατοχή της μπάλας και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Καλαντζή, μετά από υπέροχη ενέργεια του Ράγιος.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Παράσχος ρίσκαρε, έβαλε ότι πιο επιθετικό είχε στον πάγκο, προσπάθησε να φτάσει στα καρέ του Φούλοπ, είχε κάποιες ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη, έφερε το πρώτο τρίποντο στον Αστέρα Τρίπολης, τον ανέβασε στην δεύτερη θέση των πλέι οφ, αφήνοντας τελευταίο τον Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο, Αλβάρες (46’ Φραγκουλάκης), Ναβάρο (79’ Σέτι), Ντε Μπλάσις, Ράγιος (70’ Μπακασέτας), Καλαντζής.

Στον πάγκο: Μπαντής, Λέντσε, Γιαλούσης, Ουρτάδο.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο (61’ Ουντότζι), Δημούτσος (77’ Κούτσι), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία (68’ Καραγκούνης), Ναπολεόνι, Σουμπίνιο.

Στον πάγκο: Ρέινα, Νάστος, Ταυλαρίδης, Μπάλλας.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

ΑΕΚ… ολοταχώς

19/05/2013
 Τις διαδικασίες «αναγέννησης» της ΑΕΚ δρομολογούν ΠΑΕ και Ερασιτεχνική. Το προσωρινό Δ.Σ. της εταιρείας κι εκείνο του σωματείου προχωρούν ολοταχώς από Δευτέρα τις διεργασίες για την επόμενη μέρα.

ΑΕΚ… ολοταχώς
Σε ρυθμούς επανεκκίνησης κινείται και πάλι από αύριο η ΑΕΚ. Τόσο σε επίπεδο ΠΑΕ, όσο και σ’ εκείνο της Ερασιτεχνικής, οι αρμόδιοι θα συνεχίσουν τη δουλειά, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Καταρχάς το πρωί λοιπόν, οι Ανδρέας Δημητρέλος και Αλέξης Αλεξίου θα συναντηθούν στα Σπάτα και μαζί με τους Παναγιώτη Βαλασόπουλο και Χάρη Γρηγορίου θα δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις για την εκκαθάριση της εταιρείας.

Άλλωστε είναι δεδομένη η πρόθεση να μη χαθεί καθόλου χρόνος μετά τη Γενική Συνέλευση (που θα την αποφασίσει οριστικά στις 7 Ιουνίου) και να ολοκληρωθεί πριν το τρίμηνο που προβλέπεται από το νόμο.

Εκτός της ΠΑΕ όμως -το προσωρινό Δ.Σ. της οποίας βρίσκεται φυσικά σε πλήρη συνεννόηση για τις κινήσεις του με την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη- ζυμώσεις θα υπάρξουν τη Δευτέρα και στην Ερασιτεχνική.

Κι αυτό διότι για το απόγευμα έχει οριστεί έκτακτο Δ.Σ. του σωματείου, με θέματα την έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού της χρονιάς -αλλά κυρίως τον ορισμό ώρας και τοποθεσίας των εκλογών της 9ης Ιουνίου και την προκήρυξη της επόμενης Γενική Συνέλευσης.

Μετά το τέλος του, δε, θα οριστεί κι επισήμως η δυνατότητα κατάθεσης ψηφοδελτίων, με εκείνο που θα ηγείται ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος (και θα έχει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη) να βρίσκεται στην τελική φάση της στελέχωσής του και να αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι την Τρίτη.

«Στα λόγια τα πήγαμε καλά»

19/05/2013
 Από λόγια καλά πάνε στον ΠΑΟΚ, αλλά από πράξεις τίποτε μέχρι τώρα! Αυτό υποστήριξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. «Πετάξαμε το αβαντάζ στα σκουπίδια» τόνισε.

«Στα λόγια τα πήγαμε καλά»
Τα πράγματα με το όνομα τους είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μετά την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 2η αγωνιστική των play-offs της Σούπερ Λίγκας. Ο επιθετικός του «δικεφάλου του Βορρά» υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση και «κατάφεραν» να χάσουν το βαθμολογικό προβάδισμα που είχαν πριν την έναρξη της διαδικασίας. «Μέχρι σήμερα στα λόγια τα πήγαμε καλά αλλά στο γήπεδο κάναμε ακριβώς το αντίθετο» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

«Είμαστε απογοητευμένοι για το σημερινό παιχνίδι. Παρότι είχαμε ένα τεράστιο αβαντάζ, το πετάξαμε στα σκουπίδια. Αν μπούμε στη διαδικασία να εξηγούμε τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε, θεωρώ ότι δεν έχει νόημα. Γιατί μέχρι σήμερα στα λόγια τα πήγαμε καλά αλλά στο γήπεδο κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Είχαμε πολύ άσχημη παρουσία και δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε ένα πόντο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με σοβαρότητα, είμαστε άντρες και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση που περνάμε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι πολύ εύκολο στα λόγια να πούμε ότι είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, αλλά δεν έχει κανένα νόημα αν δεν το κάνουμε πράξη. Βαθμολογικά ναι είναι ανατρέψιμο. Πρέπει όμως να κάνουμε πράξη αυτά που λέμε τόσο καιρό και δεν τα κάναμε μέχρι σήμερα».

Κλείνοντας, την τοποθέτηση του, τόνισε: «Δεν έχει νόημα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για το αποψινό παιχνίδι. Ήμασταν πολύ κακοί. Μπήκαμε και δεν δείξαμε ότι θέλουμε το ματς. Το κάναμε μόλις δεχτήκαμε το γκολ. Τα τελευταία τρία λεπτά δείξαμε ότι θέλουμε το ματς. Αυτό για εμένα είναι απογοητευτικό».

Λίλα: «Το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου»

19/05/2013
 Ως το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του χαρακτήρισε αυτό που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Άντι Λίλα, όπως έγραψε στην σελίδα του στο facebook.

Λίλα: «Το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου»
Το γκολ που πέτυχε ο Άντι Λίλα στο 88’ κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν χάρισε μόνο τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1-0, αλλά ήταν και το πιο σημαντικό στην καριέρα του Αλβανού μέσου, όπως τόνισε με μήνυμά του στην σελίδα του στο facebook.

Μάλιστα, ο παίκτης του «Άγιαξ της Ηπείρου» υπογράμμισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πως στο μέλλον μπορούν να τα πάνε ακόμη καλύτερα.

Το μήνυμα του Άντι Λίλα στην σελίδα του στο Facebook:

«Αυτό ήταν το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το πέτυχα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ευχαριστώ το Θεό και τους συμπαίκτες μου γι’ αυτό το γκολ. Γράφει ιστορία αυτή η ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που μπορούμε να φτάσουμε. ΠΑΣ ολέ, ΠΑΣ ολέ!»

Παράσχος: «Καταφέραμε να χάσουμε»

19/05/2013
 Απογοητευμένος από τον τρόπο που η ομάδα του έχασε το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, εμφανίστηκε ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Καταφέραμε να χάσουμε»
Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, πίκραναν τον Γιώργο Παράσχο του Ατρόμητου. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του… κατάφερε να χάσει από τους Αρκάδες, όμως έστρεψε το βλέμμα στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες είναι ταλαιπωρημένες από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Κρίμα για εμάς, καταφέραμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι, δεν αξίζαμε την ήττα και για αυτό υπάρχει πικρία αλλά και ικανοποίηση για την προσπάθεια μέχρι το 94`.

Για εμάς η χρυσή ευκαιρία χάθηκε μετά το 0-1, να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ. Μετά ήρθε το πέναλτι του Ράγιος και το δεύτερο γκολ του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τα αποτελέσματα που έχουν έρθει, όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν την πρώτη θέση. Εμείς κοιτάμε το επόμενο ματς με τον ΠΑΣ που θέλουμε να πάρουμε κάτι καλύτερο».

Τσιώλης: «Τώρα ξεχνάμε τελείως τον τελικό»

19/05/2013
 Νίκη η οποία βοηθάει στην ψυχολογία τους παίκτες του Αστέρα ήταν η σημερινή, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη.

Τσιώλης: «Τώρα ξεχνάμε τελείως τον τελικό»
Μπορεί να αγχώθηκαν αλλά τελικά οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν του Ατρόμητου 2-1. Ο Σάκης Τσιώλης έκανε λόγο ψυχολογική τόνωση, ενώ έστρεψε το ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη.

«Βαθμολογικά ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Μετά το τελικό ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε ψυχολογικά τον ρυθμό μας. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό και βοήθησε το απίστευτο γκολ του Ναπολεόνι. Μας βοήθησε πολύ η ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος ο Αστέρας ανέβηκε, έπαιξε γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ήρθε το 2ο γκολ. Πιστεύω ότι με αυτή τη νίκη, θα ξεχάσουμε οριστικά τον τελικό. Αφήνουμε το ματς γιατί έχουμε ένα σπουδαίο μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες κουβαλούν κούραση, είπε: «Ήταν δύσκολο να αλλάξουμε την ομάδα γιατί όταν έχεις άσχημη ψυχολογία, προσπαθείς να κρατηθείς από την συνοχή και τον χαρακτήρα. Μόνο οι ίδιοι οι παίκτες θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Τώρα πλέον μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το υπόλοιπο ρόστερ. Μέσα στην καταιγίδα του τελικού βγήκε κάτι θετικό, ότι ο κόσμος έβγαλε αγάπη και πάθος για την ομάδα. Περιμένουμε ένα παιχνίδι γκραν κινιόλ την Τετάρτη και χρειαζόμαστε τον κόσμο».

Για την βαθμολογία, τόνισε: «Τα play off είναι μια διαφορετική ιστορία, ο ΠΑΟΚ είχε κακή ψυχολογία, έχασε χρόνο με τα εσωτερικά του προβλήματα. Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ είχαν χρόνο να προετοιμαστούν. Πάντως για εμάς ο πιο δυνατός αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ παρά το κακό ξεκίνημα».

«Φευγάτος» ο Σαρ

20/05/2013
 Τάσεις φυγής από τον ΟΦΗ παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο Μοχάμεντ Σαρ, παρά τα όσα… αντίθετα γράφονται σε μερίδα του Τύπου.

«Φευγάτος» ο Σαρ
Μπορεί τα ρεπορτάζ του ΟΦΗ να τονίζουν πως ο Μοχάμεντ Σαρ θα είναι από τους πρώτους παίκτες που θα ανανεώσουν την συνεργασία τους με την ομάδα, όμως ο ίδιος φαίνεται πως έχει άλλη άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr ο Σενεγαλέζος αμυντικός είναι με το ένα πόδι εκτός Ηρακλείου, αφού παρουσιάζεται απογοητευμένος για αρκετούς λόγους.

Όπως τονίζεται από το στενό περιβάλλον του παίκτη, η οικονομική κατάσταση του συλλόγου, σε συνδυασμό με την χαμηλότερη, σε αποδοχές, πρόταση για ανανέωση που του έγινε τον κάνουν να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησης. Σε αυτό συνυπολογίζεται και ένα ποσό που του χρωστάνε οι Κρητικοί, από την περασμένη σεζόν.

Παράλληλα, πληροφορίες από το Ηράκλειο κάνουν λόγο για σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, το οποίο ναι μεν δεν τον αναγκάζει να φύγει, είναι όμως αρκετά σημαντικό για να τον… σπρώξει μακριά από την Κρήτη.

Από την άλλη πλευρά, τόσο η διοίκηση όσο και ο Παύλος Δερμιτζάκης θα ήθελαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον παίκτη και την επόμενη σεζόν, παρά τα… «σύννεφα» που φαίνεται να υπάρχουν.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι σημαντικές για την έκβαση της υπόθεσης, με τον παίκτη να έχει εκ νέου συναντήσεις, τόσο με την διοίκηση όσο και με τον «Δέρμι», προκειμένου να πειστεί να παραμείνει κάτοικος Ηρακλείου.

Aποθέωση για την αποστολή του ΠΑΣ

20/05/2013
 Παρά το προχωρημένο της ώρας, περίπου 200 φίλοι του ΠΑΣ, περίμεναν την αποστολή της ομάδας, για να την αποθεώσουν στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την άφιξη της από την Θεσσαλονίκη

Aποθέωση για την αποστολή του ΠΑΣ
Οι φίλοι του ΠΑΣ, σε ελάχιστη ώρα, οργάνωση την υποδοχή για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έτσι περίπου 200 φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο πάρκινγκ κοντά στο Πανηπειρωτικό, όπου αφήνουν οι ποδοσφαιριστές τα αυτοκίνητα τους, για να τους αποθεώσουν. Σίγουρα η έκπληξη ήταν ευχάριστη και μεγάλη, όταν οι ποδοσφαιριστές είδαν στο τέρμα του οδικού τους ταξιδιού από την Θεσσαλονίκη, να τους περιμένει κόσμος της ομάδας.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Χριστόπουλος, ήταν το κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων λατρείας των οπαδών που αναμένεται να έχουν πιο δυναμική παρουσία στη συνέχεια των πλέι-οφ.

Καλαντζής: «Δύναμη ψυχής»

20/05/2013
 Τα εύσημα στον προπονητή του για την διαχείριση του υλικού, αλλά και στην ομάδα, απέδωσε ο Χρήστος Καλαντζής μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο

Καλαντζής: «Δύναμη ψυχής»
Μπορεί οι περισσότεροι, ήδη να έχουν προσδώσει την μορφή τελικού στην αναμέτρηση του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική, ωστόσο την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Χρήστος Καλαντζής. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος για την ομάδα της Τρίπολης, αναφέρθηκε στο πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και την κόπωση για να έρθει η ανατροπή με τον Ατρόμητο.

Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει τον χαρακτήρα ενός αγώνα ζωής ή θανάτου στην αναμέτρηση με τον Δικέφαλο του Βορρά, στις δηλώσεις μετά το ματς με την ομάδα του Περιστερίου. «Καταρχήν όλα τα παιχνίδια στα πλεϊ οφ είναι απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ για ακόμη μία φορά, όμως καταφέραμε με δύναμη ψυχής να κάνουμε την ανατροπή και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Η διαχείριση της κούρασης ανήκει καθαρά στον προπονητή. Σίγουρα αρκετά παιδιά είναι πολύ κουρασμένα λόγω των πολλών αγώνων μέσα στη χρονιά, όμως ο προπονητής ξέρει πώς μπορεί να μας κρατήσει σε καλή κατάσταση. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θα πάμε για τη νίκη όπως σε κάθε ματς. Δεν νομίζω ότι το ματς για τον ΠΑΟΚ είναι ζωής ή θανάτου».

Γλύκος: «Να μείνουμε ενωμένοι»

20/05/2013
 Μόνο με ενότητα ανάμεσα στην ομάδα, μπορεί να βγει ο ΠΑΟΚ από την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Γλύκος

Γλύκος: «Να μείνουμε ενωμένοι»
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, κλήθηκε ν’ αντικαταστήσει τον Ιτάνζ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ωστόσο η ήττα δεν αποφεύχθηκε και πάλι. Ο νεαρός πορτιέρο παραδέχτηκε πως η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δεν είναι καθόλου καλή, ενώ χαρακτήρισε αστείο το γκολ, με το οποίο ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ.

"Κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο μετά από αρνητικά αποτελέσματα ψάχνεις να βρεις τι φταίει και αυτό είναι δύσκολο. Το θέμα είναι να προσπαθείς να αντιστρέψεις όλη αυτή την κατάσταση. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά γιατί σίγουρα μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα δεν είμαστε και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Θέλουμε να κάνουμε μία νίκη, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αστέρα. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε σαν οικογένεια όλοι μαζί και να καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση».

Αναφερόμενος στη φάση του γκολ, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Σήμερα ήταν καθαρά θέμα ατυχίας γιατί από μία φάση καταφέραμε και δεχτήκαμε ένα γκολ που προσωπικά για εμένα ήταν πολύ αστείο. Θα μπορούσαμε να διώξουμε τη μπάλα πολύ εύκολα και εγώ όταν είδα τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα δεν το πίστευα. Από εδώ και πέρα το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να μην ξαναγίνει. Το να δέχεται η ομάδα γκολ από στημένες φάσεις δεν είναι ότι καλύτερο».

Το «μηχανάκι» του κέντρου που εξετάζει ο Παναθηναϊκός

20/05/2013
 Ο Γάλλος, Ζονατάν Ντελαπλάς, έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε λεπτομέρειες για τον κεντρικό χαφ που αγωνίστηκε για τρία χρόνια στο Βέλγιο με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Το «μηχανάκι» του κέντρου που εξετάζει ο Παναθηναϊκός
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βέλγιο ο Ζονατάν Ντελαπλάς έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και η περίπτωση του εξετάζεται.

Ο 27χρονoς Γάλλος είχε μια καλή και γεμάτη χρονιά με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ (έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα από την Άντερλεχτ) και μετά από τρία χρόνια στην ομάδα του Βελγίου είναι έτοιμος να αλλάξει παραστάσεις, αφού δεν θα ανανεώσει τον συμβόλαιο του απορρίπτοντας την πρόταση που του έγινε.

Ο Ντελαπλάς αγωνίστηκε φέτος σε 39 παιχνίδια, πέτυχε δύο γκολ (5 ασίστ), και στο 4-3-3 που θα παίζει τη νέα περίοδο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως δεξιός εσωτερικός χαφ.

Ο Αναστασίου ξέρει καλά την αγορά του Βελγίου και έχει άποψη για τον Γάλλο, η υπόθεση του όμως μόνο εύκολη δεν είναι. Τον έχει προσεγγίσει ήδη η Σταντάρ Λιέγης που αυτή την εποχή έχει μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια από τον Παναθηναϊκό.

Στο παιχνίδι βρίσκεται και η Βαλενσιέν και αν ο Παναθηναϊκός τον θέλει, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Το κασέ του είναι προσιτό, αφού οι αποδοχές του δεν ξεπερνάνε τις 280.000 ευρώ τον χρόνο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη Sportday της Δευτέρας.

Η καριέρα του με αριθμούς

2010/11-Ζούλτε Βάρεγκεμ: 29 συμμ. – 11 γκολ
2011/12-Ζούλτε Βάρεγκεμ: 29 συμμ. – 2 γκολ
2012/13-Ζούλτε Βάρεγκεμ: 39 συμμ. – 2 γκολ

Φυτανίδης: «Νίκες στα δύο επόμενα ματς»

20/05/2013
 Στενοχωρημένος για το αποτέλεσμα, αλλά βέβαιος πως η ομάδα του μπορεί να χτυπήσει ακόμα και την πρωτιά με νίκες στα δύο επόμενα ματς εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Σωκράτης Φυτανίδης

Φυτανίδης: «Νίκες στα δύο επόμενα ματς»
Ο στόπερ του Ατρόμητου, τόνισε πως στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα πλέι-οφ, δεν αρκεί να είσαι καλός και πως αυτό που μετράει ειδικά στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι οι νίκες και οι βαθμοί. «Είναι άσχημο αποτέλεσμα για μας σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι που κάναμε εμείς την ανατροπή, σήμερα ενώ ήμασταν μπροστά στον σκορ βρεθήκαμε πίσω από δικά μας λάθη. Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί, αλλά το καλό ποδόσφαιρο δεν φτάνει.Τα παιχνίδια είναι λίγα στα πλέι οφ οπότε αυτό που μετράει είναι οι νίκες και οι βαθμοί. Είναι άσχημο αποτέλεσμα, σίγουρα μπορούμε να το αλλάξουμε κάνοντας δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια. Το γκολ της ισοφάρισης μπήκε σε καίριο σημείο και αυτό είναι πρόβλημα για την ομάδα».

Ο στόπερ της ομάδας του Περιστερίου στάθηκε και στις ευκαιρίες όταν η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ: «Δεν δεχθήκαμε μεγάλη ευκαιρία, εν αντιθέσει μετά το γκολ που βάλαμε είχαμε μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε κι άλλο τέρμα και να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Η ομάδα δείχνει πως μετά τη διακοπή παρουσιάζεται βελτιωμένη.Ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ακόμα και την πρώτη θέση, μπορούμε να το κάνουμε και να το διεκδικήσουμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες, στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Για όλες τις ομάδες είναι δύσκολο να αγωνίζονται κάθε τρεις μέρες, οπότε αυτό δεν είναι δικαιολογία για κανέναν»

Τα εμπόδια που οδηγούν σε άρνηση

20/05/2013
 Όσο περνούν οι μέρες, μάλλον δυσκολεύει η περίπτωση της παρουσίας του Στέλιου Μανωλά, στη διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ

Τα εμπόδια που οδηγούν σε άρνηση
Μπορεί να μην έχει δώσει ακόμα την απάντηση του, στην σχετική πρόταση που του έχει γίνει, ώστε να πάρει μέρος στη διοικούσα επιτροπή στη νέα προσπάθεια της «Ένωσης», ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι αρνητική. Κι είναι παραπάνω από ένας οι λόγοι που κάνουν τον πρώην μεγάλο άσο της «Ένωσης» να αρνηθεί την πρόταση. Κατά μια εκδοχή ο ίδιος θα ήθελε έναν πιο ενεργό ρόλο, σχετικά με την ομάδα. Από την άλλη υπάρχει πάντοτε και το βαρύ κλίμα από τη στιγμή που ο ανιψιός του Κώστας, μετακόμισε στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο αυτός που δεν αποκλείεται να είναι ο πιο σημαντικός λόγος, είναι πως ο Μανωλάς δεν αποκλείεται να περιμένει κάτι από ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Κι αυτό το …κάτι είναι η ανάληψη πάγκου ομάδας, με φήμες να τον θέλουν να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για τον πάγκο του Λεβαδειακού.

Συμπερασματικά ο Στέλιος Μανωλάς, δύσκολα θα πάρει μέρος, τουλάχιστον για τώρα, στο νέο εγχείρημα της ΑΕΚ.

Το παλεύει για Μπόρεκ ο Παναθηναϊκός

20/05/2013
 Να ρίξει την τιμή του Τομάς Μπόρεκ προσπαθεί ο Παναθηναϊκός. Ποιες οι απαιτήσεις της Ντούκλα Πράγας για τον 27χρονο χαφ. Δυσκολίες για Μόρα. Διάψευση για Βιτόλο και Τοτσέ.

Το παλεύει για Μπόρεκ ο Παναθηναϊκός
Η περίπτωση Ντελαπλάς δεν είναι η μοναδική με την οποία ασχολείται μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του έχουν ξεχωρίσει τον Τομάς Μπόρεκ, που ανήκει στην Ντούκλα Πράγας και δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Η τσεχική ομάδα για τον 27χρονο άσο, που αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ κι εσωτερικός μέσος, αξιώνει περίπου 200.000 ευρώ και οι «πράσινοι» προσπαθούν να ρίξουν την τιμή του.

Τον ποδοσφαιριστή, που φέτος έχει 26 συμμετοχές και 7 γκολ έχοντας προσελκύσει ενδιαφέρον από ομάδες εντός κι εκτός Τσεχίας, θα παρακολουθήσουν προσεχώς άνθρωποι του Παναθηναϊκού από κοντά και οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το θέμα της απόκτησής του.

Δυσκολίες για Μόρα, ραντεβού με «Κάρα»

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Βαγγέλη Μόρα είναι δεδομένο, όμως υπάρχουν δυσκολίες. Με την άνοδο της Ελλάς Βερόνα στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας το συμβόλαιο του Λαρισαίου στόπερ ανανεώθηκε αυτομάτως για ένα χρόνο. Έτσι εφόσον θέλει να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει είτε να κάνει πρόταση στους Ιταλούς είτε να εξασφαλίσει την ελευθερία του από την ομάδα ο παίκτης.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα, με την άφιξη του Γιώργου Καραγκούνη στην Ελλάδα, θα υπάρχει ραντεβού μαζί του για το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Καμία συμφωνία με τους Ισπανούς

Πολιτική εφημερίδα ανέφερε χθες πως υπάρχει συμφωνία με τους Βιτόλο και Τοτσέ για τη μείωση του συμβολαίου τους μετά από πρόταση του Παναθηναϊκού. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την πλευρά του «τριφυλλιού», ενώ είναι δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο που προβλέπει 620.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν και ο δεύτερος 550.000 ευρώ, χρήματα που είναι δύσκολο να βρουν στην αγορά, ειδικά ο Βιτόλο (ο Τοτσέ έχει κάποιες κρούσεις από Λεβάντε και Τουρκία).

«Ζεστό» ενδιαφέρον για Πίντο και Μαλεζά

20/05/2013  
«Αντίο» στο Ανόβερο μετά από 6 χρόνια είπε ο Σέρχιο Πίντο και στον ΠΑΟΚ καραδοκούν για την απόκτηση του Πορτογάλου χαφ. Ποια τα δεδομένα για την επιστροφή του Μαλεζά στην Τούμπα.

«Ζεστό» ενδιαφέρον για Πίντο και Μαλεζά
Την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάζεται αντάξιος των προσδοκιών στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν θέσει σε εφαρμογή τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκεται ο Σέρχιο Πίντο, ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρήσει από το Ανόβερο και την Bundesliga. Χωρίς, όμως, να αποκαλύψει τον προορισμό του.

Το Σάββατο ήταν η τελευταία εμφάνιση του Πορτογάλου χαφ με την γερμανική ομάδα και γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της για όσα προσέφερε τα τελευταία έξι χρόνια.

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay, οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζουν «ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33χρονου παίκτη και θα ήθελαν να τον κλείσουν άμεσα εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει ότι άνθρωπος του ΠΑΟΚ βρέθηκε πρόσφατα στη Γερμανία για να μιλήσει με τον Πίντο και τον Στέλιο Μαλεζά.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και για να αποχωρήσει ο διεθνής στόπερ θα πρέπει να φέρει μία πρόταση της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Ωστόσο, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο θεωρούν ότι η… δουλειά μπορεί να γίνει και με λιγότερα χρήματα. Η υπόθεση, όμως, εξαρτάται από τον Μαλεζά. Δηλαδή, αν επιθυμεί να επαναπατριστεί ή να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο του εξωτερικού.

Όσον αφορά τον Πίτι, πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Βαγεκάνο επί της Λεβάντε και κρατάει την ομάδα του σε τροχιά Europa League με τα 17 τέρματα που έχει σημειώσει συνολικά τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του «τίγρη»

20/05/2013
 Με οικονομικά επιφανείς ανθρώπους ενισχύεται το τιμ του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη διοίκηση της ΑΕΚ, αλλά και την κατασκευή του γηπέδου. Διαβάστε ποιες είναι οι «μεταγραφές» αυτές.

Η ομάδα του «τίγρη»
Μία ισχυρή ομάδα δεν χρειάζεται απλώς καλούς ποδοσφαιριστές και προπονητή, αλλά και ισχυρή διοίκηση. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα είναι μόνος του στην προσπάθεια να ξανακάνει την ΑΕΚ μεγάλη, αφού με συντονισμένες κινήσεις έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με ανθρώπους που θα αποτελέσουν στηρίγματά του τόσο στη διοίκηση της ομάδας, όσο και στην υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο «τίγρης» έχει δώσει τα χέρια με δύο οικονομικά (και όχι μόνο) ισχυρούς ανθρώπους για το νέο διοικητικό σχήμα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Πέτρο Χριστοδούλου, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και από το Φεβρουάριο του 2010 επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με πλούσια δράση και μεγάλη καριέρα στις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και τον Απόστολο Πουλοβασίλη. Ο τελευταίος είναι επικεφαλής Ανατολικής Μεσογείου και Αδριατικής του παγκόσμιου ομίλου «Lloyd’s Register».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα στελεχώσει και με άλλους ισχυρούς ανθρώπους το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΚ, με γνώμονα όχι ασφαλώς την τρίτη κατηγορία, αλλά ένα σχήμα που θα αρμόζει σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σύντομα και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι άλλοι «συμπαίκτες» για το γήπεδο

Τρεις ακόμη επιφανείς φίλοι της ΑΕΚ θα στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια κατασκευής του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο τιμ των Μελισσανίδη, Χατζηϊωάννου, Παππά και Γκούμα ήρθαν να προστεθούν οι εφοπλιστές Βασίλης και Γιάννης Σαραντίτης, αλλά και ο Γιώργος Δαλακούρας. Εκφράζεται η βεβαιότητα πως με ένα τόσο ισχυρό τιμ δεν θα υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο για την ταχύτερη δυνατή κατασκευή του γηπέδου. Οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής και τα έργα θα αρχίσουν μέσα στο 2013, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σεζόν 2015/16.

Στο μεταξύ, 18 ή 19 άτομα θα έχει το ψηφοδέλτιο που θα έχει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Επικεφαλής θα είναι ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος και Αλέξης Αλεξίου, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη θα είναι της εμπιστοσύνης του «τίγρη».

Τέλος, σήμερα θα προχωρήσουν μετά από συνάντηση στα Σπάτα τις διαδικασίες εκκαθάρισης στην ΠΑΕ οι Δημητρέλος, Αλεξίου, Βαλασόπουλος και Γρηγορίου, ώστε μετά την επικύρωση από τη γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου οι διαδικασίες να είναι ταχύτατες.

«Σφάζονται» στα πόδια του Φούντα

20/05/2013
 Μάχη για την απόκτηση του Ταξιάρχη Φούντα δίνουν Στουτγκάρδη και Σάλτσμπουργκ. Απίθανο να μείνει στην ΑΕΚ ο 17χρονος μεσοεπιθετικός, που έχει προτεραιότητα το εξωτερικό.

«Σφάζονται» στα πόδια του Φούντα
Οι πιθανότητες παραμονής του Ταξιάρχη Φούντα στην ΑΕΚ μειώνονται στο ελάχιστο. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός έχει προτεραιότητα να αγωνιστεί στο εξωτερικό και το ενδιαφέρον δεν λείπει.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», πέραν της Βέρντερ Βρέμης, ο νεαρός άσος έχει στα χέρια του πολύ καλές προτάσεις από τη Στουτγκάρδη και τη Σάλτσμπουργκ. Η γερμανική ομάδα, που συν τοις άλλοις συμμετέχει στο επόμενο Europa League (ως φιναλίστ του Κυπέλλου όπου αντιμετωπίζει την Μπάγερν), φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο έναντι των Αυστριακών.

Ο Ταξιάρχης Φούντας θα πάρει σύντομα την απόφασή του και όλα δείχνουν πως οι δρόμοι του με την ΑΕΚ χωρίζουν.

Προχωράει ο «κυανέρυθρος» σχεδιασμός

20/05/2013
 Τις υποθέσεις των ποδοσφαιριστών που είναι… φευγάτοι θέλουν να ξεκαθαρίσουν στον Πανιώνιο πριν ασχοληθούν με τις ανανεώσεις των συμβολαίων και τις μεταγραφές.

Προχωράει ο «κυανέρυθρος» σχεδιασμός
Από αύριο θα αρχίζουν οι επαφές με τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται εν όψει της νέας σεζόν στον Πανιώνιο.

Χθες το βράδυ ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος συναντήθηκε με τον Λάζαρο Κουτλίδη (διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος) και στο σημερινό Δ.Σ. της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ θα παραδοθεί η έκθεση του προπονητή.

Προτεραιότητα δεν αποτελούν οι συζητήσεις με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν άμεσα (Γουνδουλάκης, Μενδρινός και Οκόγε), αλλά εκείνων που δεν συμπεριλαμβάνονται στα βασικά πλάνα για τη επόμενη σεζόν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί ποιοι ποδοσφαιριστές είναι στη… μαύρη λίστα, αλλά φαίνεται πως πρόκειται για νεαρούς που δεν έπεισαν ότι μπορούν να βοηθήσουν.

Με τα σημερινά δεδομένα μόνο ο Πάρης Ανδράλας ενδέχεται να μην συνεχίσει και του χρόνου στους Νεοσμυρνιώτες.

Πρόθεση της διοίκησης του Πανιωνίου είναι να τακτοποιηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι εκκρεμότητες των παικτών που επρόκειτο να αποδεσμευτούν. Έτσι, περνούν σε δεύτερη μοίρα οι ανανεώσεις των συμβολαίων και οι μεταγραφές.

«Μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα της ΑΕΚ»

20/05/2013
 Έτοιμος να ακολουθήσει την ΑΕΚ και στην Γ’ Εθνική δήλωσε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, εφόσον βέβαια υπάρξουν τα δεδομένα για να ανέβει ξανά στην κορυφή η Ένωση.

«Μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα της ΑΕΚ»
Αποφασισμένος να ακολουθήσει την ΑΕΚ και στη Football League 2 παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος.

«Δεν χρειάζεται πολλά πράγματα ένας παίκτης για να δεχθεί να ακολουθήσει την ΑΕΚ. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα», τόνισε ο 23χρονος χαφ και πρόσθεσε:

«Όποτε δεχθώ τηλεφώνημα και υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική, την επόμενη μέρα θα είμαι στην Αθήνα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος στην «Ώρα των σπορ»

Για τις εξελίξεις στην ΑΕΚ

«Αυτό που ευχόμαστε και περιμένουμε όλοι μας πέρα από το ποιος θα μείνει ή όχι είναι να δούμε μια ΑΕΚ ικανή να σταθεί στα πόδια της και να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, όπου και της αρμόζει λόγω ιστορίας και ονόματος. Προσωπικά το βασικότερο κριτήριο είναι η ομάδα να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα λειτουργώντας επαγγελματικά. Δεν χρειάζεται από εκεί και πέρα πολλά πράγματα ένας παίκτης για να δεχθεί να ακολουθήσει την ΑΕΚ. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα».

Για το αν δεχθεί τηλεφώνημα τι θα κάνει

«Αυτή τη στιγμή είμαι εκτός Ελλάδας και περνάω χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους, καθώς δεν μπορώ να τους βλέπω πολύ μέσα στη σεζόν. Το εισιτήριο της επιστροφής είναι ανοιχτό λόγω… ΑΕΚ! Όποτε δεχθώ τηλεφώνημα και υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική, την επόμενη μέρα θα είμαι στην Αθήνα για την ΑΕΚ».

Για τα όσα γράφονται για τις κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη

«Αν όντως ισχύουν ότι γράφουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, τότε θα γίνουν σημαντικά και μεγάλα βήματα για το καλό της ΑΕΚ. Πιστεύω τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν καλά και σημαντικά νέα. Ο κ. Μελισσανίδης είναι ένας ισχυρός επιχειρηματία, μα πάνω από όλα ΑΕΚτζής που πονά την ομάδα. Το μέγεθός του μαρτυρά το τι μπορεί να κάνει για το καλό της ΑΕΚ. Και πάνω και πρώτα από όλα το γήπεδο».

Για το ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί στη Football 2

«Όσο δύσκολο και επώδυνο είναι να βλέπεις την ΑΕΚ εκτός της Α’ Εθνικής, πιστεύω ότι τελικά μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας. Η ΑΕΚ θα γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Ήταν όπως όλα δείχνουν ο μόνος τρόπος να καθαρίσει το ιστορικό των χρεών και η ομάδα να βρει την υγεία της σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να υπάρχει ένα σοβαρό πλάνο και να ακολουθηθεί πιστά».

«Έχει τα προσόντα ο Αναστασίου»

20/05/2013
 Με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αναστασίου μίλησε ο Γιάννης Βονόρτας.

«Έχει τα προσόντα ο Αναστασίου»
Σίγουρος για την επιτυχία του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε ο Γιάννης Βονόρτας.

«Έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει. Επίσης, όλο το τεχνικό επιτελείο είναι πολύ ισχυρό», τόνισε ο βοηθός του νέου προπονητή του «τριφυλλιού», ο οποίος κλήθηκε να αντικαστατήσει τον Φάμπρι στα μέσα της σεζόν.

«Ήταν σοκαριστική ήττα από τη Βέροια, αλλά η ομάδα είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να υπάρξει ψυχραιμία», το σχόλιό του για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Βονόρτας στην «Ελευθεροτυπία»

Σε ποια κατάσταση βρήκατε την ομάδα όταν την αναλάβατε από τον Φάμπρι; Κάκιστη ή τραγική;

«Η ομάδα σε όλα τα επίπεδα είχε πολύ χαμηλές τιμές. Οι παίκτες ήταν με κομμένα τα φτερά τους, υποτονικοί, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς διάθεση. Επιδίωξή μας ήταν πώς θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές της ομάδας και πέρα από την παράμετρο της διάθεσης και της ψυχολογίας, έδειξα σεβασμό και εκτίμηση στην προσωπικότητά τους, κάτι που φάνηκε να επιστρέφει σε μένα από τους ίδιους. Έπρεπε να πιστέψουν και πάλι στον εαυτό τους».

Είναι δυνατόν σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός ο προπονητής να μιλάει για κάστρα και Ινδιάνους στους παίκτες του;

«Ο κάθε προπονητής θέλει να δώσει κίνητρο στους παίκτες του με το δικό του τρόπο. Κάποιοι προπονητές χρησιμοποιούν αλληγορικές εκφράσεις. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και με παραδείγματα κοντινά και σύγχρονα, γατί αυτά επιδρούν περισσότερο».

Πιστεύετε ότι ο Ρόστα αδικήθηκε με τον τρόπο που έφυγε από την πρώτη ομάδα;

«Μπορούσε να συνεχίσει αυτό το σχήμα. Ήταν σοκαριστική ήττα από τη Βέροια, αλλά η ομάδα είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να υπάρξει ψυχραιμία. Η ομάδα μέσα σε έναν μήνα είχε δώσει 9 ματς και φυσιολογικά παρουσίασε κόπωση. Δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση και σε συνδυασμό με το κλίμα που επικρατούσε με κάποιους παίκτες σε σχέση με το παρελθόν, ήρθε το διαζύγιο με τον Ρότσα».

Πού θα ήταν ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε μπει μπροστάρης ο Γιάννης Αλαφούζος;

«Είμαι γραμματέας στο σύνδεσμο παλαιμάχων του Παναθηναϊκού και πέρυσι κάναμε διερευνητικές επαφές με μετόχους για να βοηθήσουμε. Η προσπάθεια αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση και εμείς μόνοι μας δεν μπορούσαμε, δεν είχαμε τη δύναμη σε κανένα επίπεδο να τρέξουμε την ομάδα. Τα γεγονότα θα είχαν εξελιχθεί πολύ άσχημα και με απρόβλεπτες συνέπειες, αν ό κ. Αλαφούζος δεν αναλάμβανε αυτό το μεγάλο εγχείρημα με όραμα να ενώσει τον Παναθηναϊκό κόσμο.

Πριν αναλάβει ο πρόεδρος τις πρωτοβουλίες που πήρε, υπήρξε η ανησυχία μήπως βιώσουμε και στον Παναθηναϊκό φαινόμενα διάλυσης, κάτι που δυστυχώς είδαμε στην ΑΕΚ. Και τώρα η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά τουλάχιστον είμαστε ζωντανοί. Τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, γίνονται σταθερά βήματα και πλέον έχει χαραχτεί συγκεκριμένη πολιτική και πλάνο για την αναγέννηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα».

Είναι ρίσκο για τον Παναθηναϊκό η πρόσληψη του Αναστασίου;

«Ο Αναστασίου είναι μορφωμένος, έχει σπουδές και γνώσεις. Έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει. Επιπροσθέτως, όλο το τεχνικό επιτελείο είναι πολύ ισχυρό».

Η τροπολογία που εξυπηρετεί τον Ψωμιάδη

20/05/2013
 Η τροπολογία για τον περιορισμό του χρόνου εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μάκη Ψωμιάδη.

Η τροπολογία που εξυπηρετεί τον Ψωμιάδη
Ευνοημένος από την τροπολογία για τη σύντμηση της περιόδου εκκαθάρισης των ΠΑΕ από 30 σε 3 μήνες βγαίνει ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως αναλύεται στο σημερινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας».

Το πρωί της Τετάρτης δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, τα ξαδέρφια και η λογίστριά του για τις υπεξαιρέσεις με τα εικονικά τιμολόγια για έργα που δεν έγιναν ποτέ στους Θρακομακεδόνες, τους… πανάκριβους καφέδες και άλλα τεχνάσματα, που είχαν ως αποτέλεσμα να υπεξαιρεθούν 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ και να γίνει νομιμοποίησή τους ως το 2003.

Τα κακουργήματα αυτά επισύρουν ποινές πολυετούς κάθειρξης, ωστόσο η πλευρά Ψωμιάδη ελπίζει βάσιμα σε μη παρουσία της ΠΑΕ ΑΕΚ ως πολιτικά ενάγουσας λόγω διάλυσης επιδιώκοντας αναβολή της δίκης για το Σεπτέμβριο είτε με έφεση αν και έτσι θα ρισκάρει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκασή της. Κι αυτό γιατί αν η δίκη μετατεθεί για το Σεπτέμβριο ή αργότερα, δεν θα υφίσταται πλέον ΠΑΕ ΑΕΚ (μετά την εκκαθάρισή της) για να κυνηγήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, προκειμένου να επιστραφούν τα υπεξαιρεθέντα χρήματα και να αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος τους στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και προκειμένου να παρίσταται ως πολιτικά ενάγουσα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους

20/05/2013
 Τις προθέσεις τους όσον αφορά την ΠΑΕ Άρης θα αναπτύξουν σήμερα οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του συλλόγου, κ.κ. Σκόρδας, Ηλιάδης και Αβάνογλου.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη γενική συνέλευση της «Κοινωνίας Μελών Άρη», αφού σήμερα στις 16:00 στο «Nick Gallis Hall» θα ακουστούν τα πλάνα των τριών υποψηφίων για την προεδρία της ΠΑΕ.

Σκόρδας, Ηλιάδης και Αβάνογλου θα κάνουν τις προγραμματικές τους δηλώσεις, παρουσιάζοντας το πλάνο τους για τη διοικητική δομή, την οικονομική εξυγίανση (πλάνο διετίας-προϋπολογισμός εσόδων, εξόδων- συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- πρόβλεψη για τη διαχείριση υπάρχοντος χρέους), πώς θα κινηθούν στο αγωνιστικό και τι προβλέπουν στο εμπορικό κομμάτι με δεδομένο ότι του χρόνου ο Άρης γιορτάζει και τα 100 του χρόνια.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις κινήσεις του κ. Αβάνογλου, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι εφόσον ευοδωθεί η επένδυση θα μπουν χρήματα μέσω της αύξησης Μ.Κ., ικανά να αλλάξουν την μοίρα της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας, η οποία προτίθεται να επενδύσει στην ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιάδης έχει εξασφαλίσει συνεργασίες που θα τον βοηθήσουν να χρηματοδοτήσει την επένδυσή του.

Τέλος, ο κ. Σκόρδας έχει έρθει σε συμφωνία με δύο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες, οι οποίοι ενισχύουν το ψηφοδέλτιό του. Πρόκειται για τον Χρήστο Τσομπανίδη (ιδιοκτήτης εταιρείας που ασχολείται με χωματουργικές εργασίες) και τον Θανάση Κώνστα (ιδιοκτήτη εταιρειών που ασχολούνται με τη εγκατάσταση αερίου και τον έλεγχο συσκευών αερίου).

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η προσέλευση του κόσμου μετά την μικρή συμμετοχή που είχε παρατηρηθεί στην προηγούμενη Γ.Σ.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου