ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Oλυμπιακος στα ευκολα Θρύλος...στα δυσκολα (pics+videos)

Oλυμπιακος στα ευκολα Θρύλος...στα δυσκολα (pics+videos)

22/03/2014

Η Λαμποράλ Κούτσα έφτασε 300 αγώνες στην Ευρωλίγκα, αλλά οι λίγοι-ελλείψει Πρίντεζη και Περπέρογλου-στρατιώτες του Ολυμπιακού περίσσευαν για να τον οδηγήσουν στη νίκη με 89-59. Κέρδος ο Παπαπέτρου.

Οι… 300 του Θρύλου

Η ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, η επάνοδος του Σπανούλη και οι βοήθειες από όλους τους παίκτες μηδενός εξαιρουμένου έκαναν τη διαφορά για τους πρωταθλητές Ευρώπης που έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά και παίζουν τα ρέστα τους την επόμενη εβδομάδα απέναντι στην Ουνικάχα στη Μάλαγα.

Αποκάλυψη της βραδιάς ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 13 πόντους και κανένα χαμένο σουτ σε 16:30.

Με… ξεσπάσματα

Ο Ολυμπιακός είχε μία… σπάνια πρώτη πεντάδα, αφού πέραν των απουσιών των τραυματιών Περπέρογλου και Πρίντεζη εκτός έμεινε ο Ντάνστον. Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Σερμαντίνι ξεκίνησαν τον αγώνα. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης μπήκε φουριόζος στο ματς με πέντε πόντους και μια ασίστ (7-5), όμως η ομάδα του αντιμετώπιζε πρόβλημα στην άμυνα κι έκανε αρκετά λάθη στην επίθεση. Ο Μαϊνόλντι πέτυχε τρία τρίποντα και οι Βάσκοι με ένα σερί 10-0 πήραν τα ηνία του αγώνα (7-15), αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί. Τέσσερις γρήγοροι πόντοι του Σερμαντίνι έδωσαν το έναυσμα της αντεπίθεσης που ξεκίνησε από την άμυνα και μέσα σε τριάμισι λεπτά ήρθε ένα 14-0 (21-15) για να κλείσει τελικά το δεκάλεπτο με 23-20.

Σαρωτικός

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Βγάζοντας φοβερή ενέργεια και διάθεση στην άμυνα, αλλά και με σοβαρότητα και υψηλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση άρχισαν να ξεμακραίνουν. Ο Λοτζέσκι ήταν «καυτός», όσοι κλήθηκαν από τον πάγκο-με εξαίρεση τον Σίμονς αλλά και τον Παπαπέτρου να ξεχωρίζει-βοήθησαν πολύ και οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στη δεύτερη περίοδο αποκλειστικά με βολές. Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε ο Ολυμπιακός να κλείσει το ημίχρονο με +18, 45-27, έχοντας διπλάσια ριμπάουντ (22-11) και διπλάσιο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (56%-28%).

Άνετος κι ωραίος

Η Λαμποράλ σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα μετά από δώδεκα λεπτά με τρίποντο του Σαν Εμετέριο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα και με τον Σίμονς να επιστρέφει μεταμορφωμένος στο παρκέ έφτασε γρήγορα στο 53-30. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να κάνει rotation για να διατηρεί φρέσκια την ομάδα του, τη στιγμή που οι μόλις δέκα διαθέσιμοι παίκτες του Σκαριόλο έμοιαζαν απλώς να περιμένουν καρτερικά το τέλος του αγώνα και την επιστροφή στη Βιτόρια.

Τυπική διαδικασία

Τα δέκα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει-πάντως-με αρκετή όρεξη μέχρι το φινάλε, για να ικανοποιήσει τους 5.000 πιστούς στο ΣΕΦ. Η διαφορά έφτασε στο +30, 81-51, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν πάτησαν φρένο. Με κέρδος τον Παπαπέτρου που έγινε σύνθημα στις κερκίδες μετά από εντυπωσιακό κάρφωμα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και στο 88-53, πριν το τελικό 89-59.

Δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 11 (6 ριμπ.), Ντάνστον 7, Σπανούλης 14, Σλούκας 7, Σίμονς 10, Παπαπέτρου 13, Μάντζαρης 5 (8 ριμπ., 9 ασίστ), Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12, Νοτσιόνι 10, Ποέτα 2, Χάνγκα 4, Ντιοπ 4, Σαν Εμετέριο 5, Πλάις 10, Ερτέλ 3, Κοσέρ 2, Γέλινεκ 7.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπισάνγκ (Γαλλία).

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά της Λαμποράλ Κούτσα στο ματς:

Tα highlights της αναμέτρησης:




Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση:

Μπαρτζώκας: "Άξια συγχαρητηρίων η άμυνα μας"

Ο κόουτς Μπαρτζώκας σχολίασε πως η καλή άμυνα του Ολυμπιακού ήταν άξια συγχαρητηρίων, εκθείασε την απόδοση των Σπανούλη και Μάντζαρη.
Η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Μπαρτζώκα ύστερα από τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα, στην οποία οι Πειραιώτες κέρδισαν με σκορ 89-59 τους Βάσκους στο ΣΕΦ.
Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε τα εξής: "Προφανώς κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι σήμερα δεδομένης της κρισιμότητας του ματς. Η προσήλωση μας στο αμυντικό κομμάτι ήταν άξια συγχαρητηρίων για τους παίκτες μας. Θέλαμε να βγάλουμε τον Ερτέλ από το παιχνίδι και να περιορίσουμε τον Πλάις. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του ματς, αυτό μας έδωσε και ώθηση στην επίθεση, αλλά και η κυριαρχία των ριμπάουντ. Είχαμε καλές ευκαιρίες να κάνουμε καλό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε δύο άτομα. Στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Σπανούλης αν και πονάει ακόμη, έπαιξε πολύ καλά και ο Βαγγέλης έπαιξε όπως ακριβώς θέλαμε να παίξουμε, πήρε ριμπάουντ, έδωσε πολλές ασίστ  και έπαιξε σπουδαία άμυνα. Έχουμε ακόμη τρεις τελικούς, ασχολούμαστε πρώτα με αυτόν της Μάλαγα την επόμενη εβδομάδα.

Για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη: "Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις στο μπάσκετ για να καταλάβει τι επιρροή έχει ο Σπανούλης στην ομάδα μας. Δεν είναι μόνο ο Μάντζαρης, αλλά και ο Λοτζέσκι που παίζει καλύτερα με δυάρι σκόρερ δίπλα του. Ο Μπρεντ ένιωσε μεγάλη πίεση και για άλλους παίκτες, πλην του Μπρεντ, είναι μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο. Εμείς θέλαμε να μπει ξανά στο ροτέϊσιον και να μας βοηθήσει και το κάνει. Δεν ξέρω εάν εγώ είμαι ικανός να αφιερώσω τη νίκη, αλλά θα το κάνω, θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Ανδρέα Γκατζούλη που έχασε τον πατέρα του χθες το βράδυ. Ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης θέλω να του αφιερώσω τη νίκη".


Παπαπέτρου: "Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε την καλύτερη εμφάνιση, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για να ενημερώσει πως όλοι προσπάθησαν περισσότερο, για να παίξουν και για τους απόντες Περπέρογλου και Πρίντεζη.
Τα όσα έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου εναντίον της Λαμποράλ Κούτσα, είχαν ως συνέπεια να γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Ολυμπιακού.


Αυτό που είχε να πει ο 20χρονος φόργουορντ, ήταν ότι "δεν με ενδιέφερε η προσωπική μου εμφάνιση. Στόχος μου ήταν να μπω μέσα να βοηθήσω και να κάνω αυτά που μου ζητούσαν οι προπονητές μου. Η νίκη ήταν σημαντική και είναι αυτή που μετράει. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ, προσπαθώ να μαθαίνω από τους πολλούς σπουδαίους παίκτες που έχουμε στην ομάδα".

Σε ερώτηση για τους απόντες (Περπέρογλου και Πρίντεζη), είπε ότι "ο Στράτος κι ο Γιώργος είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Αν δεν τους έχουμε μαζί μας, θα παίζουμε και γι αυτούς", ενώ για τη συνέχεια ξεκαθάρισε πως "'έχουμε ακόμα τρεις τελικούς, αλλά εμείς βλέπουμε πλέον μόνο την Μάλαγα για να πάρουμε τη νίκη με μια καλή εμφάνιση. Οι παίκτες που παίζουν κάθε φορά πρέπει να καλύπτουν πιθανές απουσίες. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες".

Λοτζέσκι: "Παίξαμε καλή άμυνα"

Ο Λοτζέσκι στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα απέναντι στην Λαμποράλ, ενώ επεσήμανε πως αυτή την φορά μπήκαν και τα σουτ στην επίθεση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα με 16 πόντους.
Ο Αμερικανός φόργουορντ είπε τα εξής: "Μετά το δεύτερο δεκάλεπτο ξεφύγαμε. Παίξαμε καλή άμυνα και πετύχαμε εύκολα καλάθια στην επίθεση. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Ο Σπανούλης μας βοήθησε πολύ και πλέον κοιτάμε το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τώρα είχαμε πρόβλημα με τα σουτ όμως σήμερα είχαμε καλό σουτ, ηρεμήσαμε και παίξαμε πιο ελεύθερα".

Σκαριόλο: "Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός"

Ο Σκαριόλο σχολίασε πως ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ενώ τόνισε πως στο παιχνίδι φάνηκαν οι αδυναμίες της Λαμποράλ Κούτσα. "Δεν έχουμε κίνητρο βαθμολογικά", είπε.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα, Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος εκθείασε την απόδοση του Ολυμπιακού.
Ο Ιταλός τεχνικός είπε τα εξής: "Δεν θα πω πολλά, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Κάναμε καλή αρχή, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας, φάνηκαν οι αδυναμίες μας, δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε και η διαφορά ξέφυγε. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά εμείς δεν μπορέσαμε καν να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο βαθμολογικό για εμάς, αλλά εμείς θα έπρεπε και θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίξουμε για την τιμή μας και την τιμή της διοργάνωσης καθώς μένουν ακόμη ορισμένα παιχνίδια ως το τέλος της διοργάνωσης. Ο Όντομ έκανε πολύ καλή δουλειά, προσπάθησε να μπει στην ομάδα, αλλά τραυματίστηκε.

Ο προπονητής δεν κρίνει, αλλά προπονεί. Τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει, θα μας βοηθούσε πολύ, αλλά ήταν άτυχος. Είμαστε λίγοι στο ρόστερ, θα ήταν καλή προσθήκη για εμάς ο Λαμάρ, αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε".


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου