ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η ωρα της Θρυλικης προκρισης

Η ωρα της Θρυλικης προκρισης

18/03/2014


Hρθε η ωρα να γραψει ακομη μια χρυση σελιδα στην ενδοξη ιστορια του ο Θρυλος
Μια ημέρα έμεινε για το μεγάλο παιχνίδι. Ο Θρύλος ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Να πάρει μια επική πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός και ο λαός του θα δώσουν μάχη στο "Ολντ Τράφορντ" απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 

Το κλίμα είναι εξαιρετικό και οι παίκτες πανέτοιμοι να καταθέσουν και την ψυχή τους. Η αποστολή αναχωρεί το πρωί για το Μάντσεστερ, έχοντας στις αποσκευές της το 2-0 του πρώτου αγώνα, που δίνει προβάδισμα πρόκρισης.
 
Στο αεροδρόμιο έβλεπε κανείς την αποφασιστικότητα αποτυπωμένη στα πρόσωπα των παικτών του Ολυμπιακού, για το μεγάλο ματς. Φυσικά και αποθεώθηκαν απο όσους είχαν την τύχη να τους δουν απο κοντά, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που τους μεταφέρει στο Μάντσεστερ.

 
Η "ερυθρόλευκη" αποστολή αναμένεται να φτάσει στην Αγγλία το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:30 τοπική ώρα (20:30 Ελλάδος), ο Μίτσελ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ μισή ώρα αργότερα οι Πειραιώτες θα προπονηθούν στο "Ολντ Τράφορντ".
Την τακτική της Λίβερπουλ, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Μίτσελ για τον σπουδαίο επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League.

Όπως η Λίβερπουλ…

Την Κυριακή η Λίβερπουλ κατάφερε να διασύρει (3-0) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», χωρίς η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες να καταφέρει να απειλήσει τους «ρεντς».


Το… μυστικό του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ότι ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με τους Χέντερσον, Άλεν και Τζέραρντ, και είχε δώσει εντολή στον Στέρλινγκ να συγκλίνει προς τα μέσα και να βοηθάει τα χαφ με την ταχύτητά του.

Έτσι «έπνιξε» τη Γιουνάιτεντ και δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να κάνει το παιχνίδι της, στερώντας της τη δυνατότητα να αντιδράσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Ο Μίτσελ παρακολούθησε το συγκεκριμένο ματς και ο Ολυμπιακός αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια τακτική με την Λίβερπουλ στην έδρα των «κόκκινων διαβόλων», ώστε να καταφέρει να επιστρέψει με την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δηλαδή, σε σχέση με το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη» θα υπάρξουν δύο διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο Εντινγκά θα παίξει μπροστά από τα δύο στόπερ (Μανωλά και Μαρκάνο ή Αβραάμ Παπαδόπουλο. Χολέμπας, Σαλίνο και Ρομπέρτο θα είναι οι υπόλοιποι της άμυνας), με τους Μανιάτη και Σάμαρη να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι.

Πρόθεση του Ισπανού τεχνικού είναι οι Πειραιώτες να πιέσουν ασφυχτικά τους Άγγλους. Εφόσον επιλέξει να παρατάξει με το συγκεκριμένο πλάνο τους «ερυθρόλευκους», θα υπάρξουν αλλαγές και στην επίθεση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Βαλντές θα μείνει στον πάγκο και θα ξεκινήσουν οι Κάμπελ, Τσόρι και Πέρες. Μάλιστα, ο τελευταίος θα αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Στέρλινγκ, βοηθώντας στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Μίτσελ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική και τις στημένες φάσεις, ενώ για παν ενδεχόμενο έγινε προπόνηση και στα πέναλτι.

Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή για το Μάντσεστερ αποτελούν: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πέρες, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές και Βέργος.

Δηλωσεις για την αναμετρηση

Μίτσελ: "Τουλάχιστον ένα γκολ"

Για τον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ σε ΜΜΕ της Ισπανίας τονίζοντας πως οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να σκοράρουν τουλάχιστον μια φορά για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.
Ο Μίτσελ μιλώντας στην ισπανική ιστοσελίδα Sportyou, αποκάλυψε ότι η ομάδα του προπονείται όλη την σεζόν για τέτοιου είδους παιχνίδια,  ενώ  η  εμφάνιση της προσεχής αντιπάλου του με την Λίβερπουλ δεν άλλαξε τα σχέδια του.
Πως αντιμετωπίζετε έναν τόσο μεγάλο αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ;
"Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς με τους παίκτες μου να γνωρίζουν πολύ καλά το τι οφείλουν να κάνουν. Ξέρουν το πως θα πρέπει να καλύψουν τους χώρους και πως να λειτουργήσουν στο παιχνίδι. Εμείς θα είμαστε επιθετικοί στο παιχνίδι μας είτε έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας είτε όχι. Έχουμε προετοιμαστεί και προπονηθεί όλο τον... χρόνο για ένα τέτοιο ματς"
Είδατε τον τρόπο που κέρδισε η Λίβερπουλ την Γιουνάιτεντ. Κάνει αυτό πιο επικίνδυνη την προσεχή αντίπαλό σας;
"Είδα αλλά δεν μου έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Σκέφτομαι αυτά που σκεφτόμουνα και πριν το παιχνίδι. Δυο πράγματα: Δεν έχουμε πλεονέκτημα και είναι ανάγκη να σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ για να έχουμε πιθανότητες. Οι μεγάλες ομάδες που περνάνε κρίσεις μελαγχολίας βρίσκουν άμυνες για να τα ξεπεράσουν."
Tι σημαίνει αυτός ο δεύτερος τίτλος πρωταθλήματος;
"Είναι πιο δικός μας. Όταν ήρθαμε τον περασμένο χρόνο, το πρωτάθλημα ήταν ήδη κερδισμένο. Ξεκινώντας να κάνεις την δουλεία σου από την αρχή, έχει την δική του ειδική ανταμοιβή"
Σε κάποια σημείο, υπήρχε κίνδυνος να χάσετε το πρωτάθλημα; Με τόσους πόντους διαφορά...
"Μπορεί να φαντάζει εύκολο αλλά όλες οι ομάδες από τον πρώτο μέχρι τον έκτο της συνολικής κατάταξης έχουν βελτιωθεί πολύ και γι αυτό δεν θα μιλούσα άσχημα για κανένα αντίπαλο. Κερδίσαμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και είναι δύσκολα να ανταπεξέλθεις."
Ούτε ήταν τόσο δύσκολο για τον Ολυμπιακό να κερδίσει όλους τους τίτλους...
"Είναι αλήθεια, αν και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους συναδέλφους μου, τους προκαλώ να κάνουν το ίδιο. Είναι σαν να λέμε ότι ο Γουαρδιόλα δεν είναι τόσο σημαντικός για την διαφορά από τους αντιπάλους τους στην Μπουντεσλίγκα. Δεν αξίζει τίποτα ο Πέπ; Όχι;"
Είστε η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας;
"Ναι, με μια γλυκόπικρη γεύση. Είναι αλήθεια πως όπως είμαστε στην Ελλάδα είμαστε και στην Ευρώπη το ίδιο. Αυτό το χρόνο με την τύχη και με την δουλειά αλλάξαμε την ιστορία."
Ο Ολυμπιακός σε πήρε για να κερδίσεις πρωτάθλημα ή για να κάνει όνομα στην Ευρώπη;
"Ο πρόεδρος έχει τέσσερα χρόνια στην ομάδα και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το ήξερα πως το να κερδίσεις τον τίτλο είναι εφικτό αλλά να  είσαι έτσι όπως είμαστε εμείς στην Ευρώπη, δηλαδή εκτός από την θέση να παίζεις και καλό ποδόσφαιρο έχει μαγέψει τους φιλάθλους"
Μέχρι πότε θα είσαι στην Ελλάδα;
"Αυτό που δεν θα κάνω είναι να παραμείνω σε μια ομάδα που δεν αναπνέει για να κερδίσει το πρωτάθλημα και να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα αλλάξει γιατί...Ναι τις προάλλες μίλησα με τον πρόεδρο και μου είπε ότι του αρέσει πολύ η δουλειά μου και είναι ασφαλής 'ότι θα με φωνάξει κάποιος μεγάλος"
Ερωτηθείς για το αν περιμένει αργά η γρήγορα κάποια πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίτσελ απάντησε "ότι δεν θα πεθάνει εαν δεν προπονήσει την "Βασίλισσα", ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση του Ισπανού δημοσιογράφου αν θα πήγαινε στην Μπαρτσελόνα, είπε ότι "δεν θα ήμουν ένας καλός προπονητής στην Μπαρτσελόνα. Τα συναισθήματα δεν μπορούν να αλλάξουν"

Βαλντές :«Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε»

Την ελπίδα ο Ολυμπιακός να επαναλάβει μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη στο Καραϊσκάκη στο αυριανό ματς στην έδρα της Γιουνάιτεντ εξέφρασε ο Νέλσον Βαλντές κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής

«Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε»
Μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη που πραγματοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοδοξεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ματς στο «Ολντ Τράφορντ» για να περάσει στις οχτώ καλύτερες ομάδες του Champions League, όπως δήλωσε ο Νέλσον Βαλντές κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών με προορισμό την Αγγλία.

Ο Παραγουανός επιθετικός, απαντώντας σε ερώτηση για τις μέτριες εμφανίσεις που ακολούθησαν από εκείνο το παιχνίδι, τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ανάλογο στο Νησί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος

Για το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


«Η ομάδα έχει κίνητρο και πηγαίνουμε εκεί για να εκπληρώσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε στόχο. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς και οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι για να φτάσουμε στην πρόκριση».

Για τις μέτριες εμφανίσεις μετά τη νίκη επί του αγγλικού συλλόγου

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το παιχνίδι στην έδρα μας. Ο αγώνας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πριν από τρεις εβδομάδες, εκεί δείξαμε τι ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε και ελπίζουμε να το επαναλάβουμε αύριο και να πάρουμε την πρόκριση».

Για τον εαυτό του:

«Νιώθω πανέτοιμος, πιο έτοιμος από ποτέ. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί από τον προπονητή είτε ξεκινήσω από την αρχή είτε από τον πάγκο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την αποστολή «πετούν» οι σύντροφοι των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, όπως και αρκετοί παράγοντες της ΠΑΕ και ο Σιόβας που είναι ο μεγάλος άτυχος σε αυτά τα δύο ματς, ύστερα από τον τραυματισμό που έχει υποστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίτσελ έχει συμπεριλάβει στην αποστολή για το Μάντσεστερ τους: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Χουτεσιώτης, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πέρες, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Βαλντές και Βέργος.

Ντομίνγκες: "Με πάθος για την πρόκριση"

Ο Τσόρι Ντομίνγκες δίνει το σύνθημα για πρόκριση του Ολυμπιακού στο Ολντ Τράφορντ. Διαβάστε δηλώσεις του.
Ώρα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Στο "θέατρο των ονείρων", οι "ερυθρόλευκοι" φιλοδοξούν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμμαχός τους η νίκη με 2-0 στο πρώτο ραντεβού του Φαλήρου. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ μίλησε στην κάμερα της "NOVA" και έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Αλήθεια, τι σκέφτηκες όταν πέτυχες το πρώτο γκολ με την Μάντσεστερ;

"Ήταν τεράστια η χαρά που ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Είχα πάρα πολλά μέσα στο μυαλό μου. Ήταν πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι που έπρεπε να σκεφτώ. Ήταν μία τεράστια χαρά το γεγονός πως καταφέραμε να πετύχουμε γκολ εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, είχε γεννηθεί ο γιος μου εκείνες τις ημέρες και ένιωθα πάρα πολύ ευτυχισμένος. Ελπίζω αυτή η χαρά και αυτή η ευτυχία να μας εξυπηρετήσει να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Πόσο διαφορετικό είναι να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής σε έναν από τους "ναούς" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το 'Ολντ Τράφορντ";

"Πιστεύω πως είναι ένα παιχνίδι σε ένα γήπεδο που πρέπει να το απολαύσουμε. Γιατί δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να παίξουν κόντρα σε αυτήν την ομάδα και μέσα σε αυτό το γήπεδο και ειδικά με τις πιθανότητες που έχουμε εμείς. Το γεγονός πως εμείς έχουμε τις πιθανότητες για να προκριθούμε μέσα σε αυτό το γήπεδο, πρέπει να κάνει να παίξουμε με το μέγιστο πάθος. Να πάμε να απολαύσουμε τον αγώνα, παίζοντας ωραία. Να το χαρούμε με όλη μας την ψυχή".

Στα εκτός έδρας ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός στους ομίλους, δεν κλείστηκε, επιχειρώντας στο βαθμό που του επέτρεπαν οι συνθήκες της αναμέτρησης, να κάνει το παιχνίδι του για να φθάσει στο γκολ. Η φιλοσοφία αυτή θα διατηρηθεί και στην Αγγλία;

"Στο παιχνίδι μας εμείς έχουμε πάντα την ίδια φιλοσοφία. Όμως, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Το έξυπνο παιχνίδι περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Όμως, το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Πιστεύω πως αυτό πρέπει να προσέξουμε. Απ' την πλευρά μας, σίγουρα θα κάνουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Σίγουρα θα έχουμε την ίδια ιδέα στο παιχνίδι μας. Όμως, το κλειδί του αγώνα είναι να κρατήσουμε τη μπάλα στην κατοχή μας".

Συμφωνείς πως αν κατορθώσετε και περάσετε στον προημιτελικό γύρο, αφήνοντας εκτός συνέχειας μία ομάδα με το όνομα της Γιουνάιτεντ, θα έχετε καταφέρει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας;

"Πρώτα πρέπει να σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι. Να πάμε εκεί και να καταφέρουμε να προκριθούμε. Να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας. Από ΄κει και πέρα ο Ολυμπιακός θα βάζει πάντα στόχους. Πάντα θα συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία. Όπως κάναμε έως τώρα. Προχωρήσαμε βήμα - βήμα. Παίξαμε ένα - ένα τα παιχνίδια και φθάσαμε εδώ που είμαστε τώρα. Ας σκεφτούμε πρώτα το παιχνίδι που έρχεται, να καταφέρουμε να προκριθούμε και μετά θα δούμε τους επόμενους στόχους μας".

Τι σημαίνει για εσάς η παρουσία 3.500 οπαδών σας στο "Ολντ Τράφορντ";

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας, όπως τους έχουμε πάντα. Και επειδή γνωρίζουμε ότι στα τελευταία παιχνίδια είμαστε λίγο υπό αμφισβήτηση στα μάτια τους, θέλουμε να γυρίσουμε υπέρ μας αυτήν την κατάσταση. Θέλουμε να τους κάνουμε να πιστεύουν πάλι σε εμάς. Θέλουμε να τους ανταποδώσουμε την αγάπη που μας δείχνουν. Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς ήταν πάντα στο πλευρό μας. Είναι πολύ σημαντικό που και σε αυτό το παιχνίδι θα τους έχουμε στο πλευρό μας".

Θα θέλατε την πρόκριση και για τον Ολαϊτάν;

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό που έχει συμβεί για τον Μάικλ. Θα ήταν πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να του αφιερώσουμε αυτή την πρόκριση. Όλο αυτό που έχει συμβεί ήταν πάρα πολύ άσχημο και για τον Μάικλ και για όλη την ομάδα. Ο Μάικλ είναι μέρος της ομάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να είμαστε ξανά μαζί του, που τον έχουμε ξανά δίπλα μας. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να μπορέσει και εκείνος να μοιραστεί τη χαρά. Αν καταφέρουμε και προκριθούμε, θα ήταν πολύ ωραίο να μοιραστούμε με τον Μάικλ το επίτευγμά μας και να του αφιερώσουμε την πρόκριση".

Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα προς τους τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα του "Ολντ Τράφορντ" από τα κανάλια novasports;

"Γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουμε πάρα πολύ κόσμο στο πλευρό μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να δουν από κοντά το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ο καθένας απ' την πλευρά του στηρίζει την ομάδα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Γνωρίζουμε πως έχουμε όλη τη στήριξη των φιλάθλων μας, ακόμη και αν είναι μακριά. Μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να τους κάνουμε ευτυχισμένους".  

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ..ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ !!!

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου