ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ελληνική πρεμιέρα και άλλα τρία παιχνίδια στο σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ

Ελληνική πρεμιέρα και άλλα τρία παιχνίδια στο σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ 

14/06/2014



  Την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στη Κολομβία και άλλες τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Αναλυτικά οι αγώνες της τρίτης ημέρας του Μουντιάλ στις ώρες Ελλάδας:

Ελλάδα-Κολομβία 19:00

Χωρίς προβλήματα η Εθνική μας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η χθεσινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας στο Μπέλο Οριζόντε, όπου σήμερα, Σάββατο, στις 7  μ.μ. ώρα Ελλάδας,  θα αντιμετωπίσει την Κολομβία στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου.
Ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκάλυψε πάντως τα πλάνα του ούτε την τελευταία στιγμή, αφού παράταξε δύο ομάδες με «μοιρασμένους» ποδοσφαιριστές.



Συγκεκριμένα, από τη μία πλευρά υπήρχαν οι Καρνέζης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Ταχτσίδης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ, Σάμαρης, Σαμαράς και Γκέκας και απέναντί τους οι Γλύκος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Βύντρα, Χολέμπας, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Τζιόλης, Φετφατζίδης, Σαπιγγίδης και Μήτρογλου.
Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πάντως, ότι ο Σάντος θα ξεκινήσει με Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη, Χολέμπας στα άκρα της άμυνας, Παπασταθόπουλο και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, Μανιάτη, Κατσουράνη και Κονέ στα χαφ και Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Γκέκα (ή Μήτρογλου) στην επίθεση.
Οι έντεκα της Κολομβίας αναμένεται να είναι οι Οσπίνα, Ζουνίγκα, Γέπες, Βαλντές, Αρμέρο, Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Μπάκα, Γκουτιέρες.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Estadio Mineiraro» του Μπέλο Οριζόντε. Διαιτητής έχει οριστεί ο 39χρονος  αμερικανός Μαρκ Γκέικερ. 

Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 22:00

Η Ουρουγουάη θέλει να μπει «σφήνα» στα φαβορί του τέταρτου ομίλου Αγγλία, Ιταλία και για να το διεκδικήσει αυτό πρέπει πρώτα να νικήσει (22:00, ΝΕΡΙΤ) το απόλυτο αουτσάιντερ της τετράδας, Κόστα Ρίκα.
Ξεκινάει με τα... εύκολα

Με το Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου (16:00, ώρα Βραζιλίας) η δράση στο τέταρτο γκρουπ του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες έχει λιγότερες πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, που έχουν εμπειρία από Ευρώπη ξέρουν καλά τους παίκτες της Αγγλίας και της Ιταλίας. Όμως, προτού φτάσουν σε αυτές, θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της αδύναμης θεωρητικά Κόστα Ρίκας, του γνώριμου μας, Τζόελ Κάμπελ. Ο Λουίς Σουάρες δεν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στους αρχικούς έντεκα.

Στις προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων οι «γαλάζιοι» σημείωσαν έξι νίκες, ενώ τα άλλα δύο ματς κόλλησαν στην ισοπαλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Ουρουγουαή (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Στουάνι, Ρίος, Γκαργκάνο, Σεμπολά, Φορλάν, Καβάνι.

Κόστα Ρίκα (Πίντο) : Νάβας, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Ντίας, Μπόργκες, Τεγιάντα, Καμπόα, Ρουίς, Μπολάνος, Κάμπελ.

Αγγλία-Ιταλία 01:00

Μπορεί κανείς να φανταστεί το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς αυτές; Σίγουρα όχι! Αγγλία και Ιταλία (01:00 τα μεσάνυχτα-ΝΕΡΙΤ) ρίχνονται απόψε στην μάχη, δίνοντας το δικό τους χρώμα στην κορυφαία διοργάνωση!
Καλώς τες!
Αν η παρουσία τους στην προηγούμενη διοργάνωση είναι η βάση, τότε ο μίνιμουμ στόχος που έχουν να εκπληρώσουν Αγγλοι και Ιταλοί είναι να ξεπεράσουν (τον μέτριο έως κακό) εαυτό που έδειξαν στο προηγούμενο τουρνουά.

Η Αγγλία αποκλείστηκε από μια ασυγκράτητη Γερμανία με το βαρύ 4-1 στους "16", ενώ η Ιταλία ήταν η δυσάρεστη έκπληξη αφού τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της.

Από το 2010 έχουν αλλάξει πολλά και για τις δύο ομάδες που εμφανίζονται αρκετά ανανεωμένες και κληρώθηκαν στον 4ο όμιλο μαζί με την Ουρουγουάη και την Κόστα Ρίκα.

Απόψε αναμετρώνται για 25η φορά στην ιστορία τους. Σε επίπεδο προϊστορίας λοιπόν η Ιταλία μετράει εννιά νίκες, η Αγγλία οκτώ, ενώ επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν στον μικρό τελικό του 1990, με την Ιταλία να επικρατεί με σκορ 2-1.

Η πιο πρόσφατη κόντρα τους σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Euro 2012 (0-0 η κανονική διάρκεια, 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι για τους Ιταλούς), με highlight την αξέχαστη εμφάνιση του Αντρέα Πίρλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι για σήμερα, ο Ρόι Χότζον δεν υπολογίζει στον Άλεξ Οξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος έχασε αρκετές προπονήσεις. Στην Ιταλία ο Τσέζαρε Πραντέλι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ματία Ντε Σίλιο.

Πιθανές συνθέσεις:

Αγγλία (4-2-1-3): Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Λαλάνα, Στάριτζ, Ρούνεϊ.

Ιταλία (4-4-2): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Πίρλο, Μαρκίσιο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

Διαιτητής: Μπγιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Γήπεδο: Αρένα Αμαζόνια (Μανάους)

Info:

*Οι 22 από τους 23 παίκτης της εθνικής Αγγλίας αγωνίζονται στην Premier League. 20/23 το αντίστοιχο νούμερο για την Ιταλία στη Serie A.

* Με την πιο νεανική αποστολή από το 1958 (!) κατάρτισε την τελική 23άδα των «τριών λιονταριών» ο Ρόι Χότζον.

* Μέσα σε αυτούς ο Λουκ Σο, ο οποίος θα γίνει ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει σε τελική φάση Παγκοσμίου
Κυπέλλου.

* Η Ιταλία γεύτηκε για τελευταία φορά τη χαρά της νίκης …τον Σεπτέμβριο του 2013!

* Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συμπληρώνει 141 συμμετοχές, στην 4η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω από τα γκολπόστ της «σκουάντρα ατζούρα».

Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού 04:00



Την τελευταία 10ετία, η Ακτή Ελεφαντοστού αποτελεί την αφρικανική ομάδα με τους περισσότερους ταλαντούχους παίκτες. Ωστόσο, έχει διαψεύσει τους ποδοσφαιρόφιλους που περίμεναν ότι θα σαρώσει τα Copa Africa και θα ενσαρκώσει τις ελπίδες της αφρικανικής ηπείρου για μια παρουσία σε ημιτελική φάση ενός Μουντιάλ. Η πρόκληση της Βραζιλίας αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να αποδείξουν ότι δεν είναι μονάδες αλλά….ομάδα. Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουν μία…ομάδα που δεν έχει πολλές μονάδες. Η συνάντηση δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών κόσμων είναι, αναμφισβήτητα, πόλος έλξης και ενδέχεται να φέρει απρόσμενες εξελίξεις.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Το μεγαλύτερο ελάττωμα των ταλαντούχων, μα και συνάμα ατίθασων παικτών της, είναι η έλλειψη ομαδικότητας και η ανικανότητα προσαρμογής σε ένα ποδοσφαιρικό σύστημα με καθορισμένες δομές. Οι αφρικάνοι παρουσιάζονται, συχνά, απείθαρχοι και αδυνατούν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις τακτικές οδηγίες του προπονητή. Πολλές φορές, βεβαίως, η προσωπικότητα των αστεριών σε συνδυασμό με τις ατομικές τους αρετές είναι στοιχεία ικανά για μεμονωμένες μεγάλες νίκες. Όχι όμως για ένα μακρύ διάστημα και ένα σύνολο αγώνων που περιλαμβάνεται στις απαιτήσεις μιας διοργάνωσης επιπέδου παγκοσμίου κυπέλλου.

Παρά τα προαναφερθέντα αρνητικά χαρακτηριστικά που διέπουν διαχρονικά τη νοοτροπία της Ακτής Αλεφαντοστού, η αγωνιστική υπεροχή στην αναμέτρηση απέναντι στην Ιαπωνία είναι ξεκάθαρη. Και μόνο το άκουσμα των ονομάτων αρκεί για να διαπιστωθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Στην άμυνα των ‘’ελεφάντων’’ συναντά κανείς τους έμπειρους και με πολλές διεθνείς συμμετοχές Κόλο Τουρέ και Ζοκορά στo κέντρο αλλά και το νέο αίμα που ακούει στο όνομα Οριέ (αποτελεί τον νέο μεγάλο έρωτα του Αρσέν Βενγκέρ που τον θέλει στην νέα Άρσεναλ).

Στο χώρο του κέντρου οι Τιοτέ και Σερέ Ντιέ υπόσχονται ατέλειωτα τρεξίματα και πίεση σε όλους τους χώρους, με το αρνητικό τους σημείο να έγκειται στη δυσκολία ορθής πρώτης πάσα στο ξεκίνημα των επιθέσεων. Βέβαια, η παρουσία του Γιάγια Τουρέ μετριάζει την επιθετική ανεπάρκεια των υπόλοιπων δύο και επισκιάζει τη δημιουργία ενδεχόμενων προβλημάτων στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Τουρέ αποτελεί τον καταλύτη για την ανάπτυξη της ομάδας, έχει τη δυνατότητα να παίξει ρόλο box-to-box, υπερτερει σωματικά έναντι των αντιπάλων και αποτελεί το ΄σημείο αναφοράς’ σε ολόκληρο τον άξονα..


Η επιθετική τριπλέτα των Ιβοριανών, κυριολεκτικά, ‘πετάει φωτιές’. Πέρα από το τοτέμ Ντρογκμπά που δεσπόζει ως κεντρικός φορ οι Ζερβινιό και Καλού στα άκρα προέρχονται από ιδιαίτερα παραγωγικές σεζόν στα πρωταθλήματα Ιταλίας και Γαλλίας. Η ικανότητά με τη μπάλα στα πόδια ,η δημιουργία ρηγμάτων στις επελάσεις 1 vs 1 και η ικανότητα σκοραρίσματος υπό πίεση είναι άξια προσοχής.
Μη λησμονήσουμε και το σέντερ φορ Μπονί που προέρχεται από φανταστική σεζόν στην premership και είναι ένας εν δυνάμει αντικαταστάτης του Ντρογκμπά στο φετινό Μουντιάλ από τον πάγκο και στα επερχόμενα ως ο βασικός φορ. Οι επιθετικές λύσεις είναι, αναμφισβήτητα, πολλές…

Απουσίες: -


ΙΑΠΩΝΙΑ: Πέρασαν 12 χρόνια από το 2002 και η τότε συνδιοργανώτρια Ιαπωνία αποδεικνύει πως έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και προοδεύει συνεχώς. Με μπροστάρηδες τους μεσοεπιθετικούς Χόντα , Καγκάβα και Κιγιοτάκε βγάζει προς τα έξω μια σιγουριά (μέσα από δηλώσεις των star της) πως η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης είναι μέσα στους ρεαλιστικούς στόχους. Δε φοβούνται, μάλιστα, να δηλώσουν δημόσια πως απώτερος σκοπός τους είναι να αποτελέσουν την έκπληξη του Μουντιάλ!

Οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, το συνεχές τρέξιμο αλλά και οι αλληλοκαλύψεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ομάδας του Τζακερόνι. Ωστόσο, το φετινό μεγαλύτερο προτέρημα είναι ο επιθετικός πλουραλισμός. Πράγματι, η τριάδα πίσω από το σεντερ φορ είναι η δυνατότερή τους γραμμή. Την αποτελούν κατά βάση οι Καγκάβα που ξεκινά από τα αριστερά , Χόντα πίσω από το φορ και ο φορμαρισμένος Κιγιοτάκε δεξιά. Ο εκτελεστής με τη φανέλα της Μάιντζ στα γερμανικά γήπεδα Οκαζάκι συνήθισε να εκτελεί με την αέναη κίνησή του εντός και εκτός περιοχής μια ολόκληρη σεζόν και αποτελεί φανερό όπλο της ομάδας του.


Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι ο Οκαζάκι μπορεί άνετα να καλύψει μια από τις θέσεις στα πλάγια της επίθεσης -περιφερειακός φορ είναι εξάλλου- όταν ο Τζακερόνι θελήσει με την παρουσία του Κακιτάνι να χρησιμοποιήσει ένα πιο βαρύ φορ.

Το πολύ ποιοτικά πλάγια μπακ Ουτσίντα (δεξιά) και Ναγκατόμο (αριστερά) συνεισφέρουν στη δημιουργία των επιθέσεων από τις πίσω γραμμές. Η τεχνική τους και η ευρωπαϊκή εκπαίδευση τους προσφέρει την ικανότητα να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το πότε πρέπει να προωθηθούν και το πότε είναι φρονιμότερο να αμυνθούν ώστε να μη διαταράξουν τις ισορροπίες.

Απουσίες: -

Συμπέρασμα

Η επιθετική τριπλέτα των Ιβοριανών σταματιέται μόνο από τον κακό τους εαυτό, και όχι από την ιαπωνική άμυνα. Αντίστοιχα, το δυνατό σημείο των ‘σαμουράι’ είναι η ικανότητα δημιουργίας ευκαιριών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αναπάντεχο, αλλά η επίτευξη πολλών τερμάτων θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.


Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι ο Οκαζάκι μπορεί άνετα να καλύψει μια από τις θέσεις στα πλάγια της επίθεσης -περιφερειακός φορ είναι εξάλλου- όταν ο Τζακερόνι θελήσει με την παρουσία του Κακιτάνι να χρησιμοποιήσει ένα πιο βαρύ φορ.

Το πολύ ποιοτικά πλάγια μπακ Ουτσίντα (δεξιά) και Ναγκατόμο (αριστερά) συνεισφέρουν στη δημιουργία των επιθέσεων από τις πίσω γραμμές. Η τεχνική τους και η ευρωπαϊκή εκπαίδευση τους προσφέρει την ικανότητα να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το πότε πρέπει να προωθηθούν και το πότε είναι φρονιμότερο να αμυνθούν ώστε να μη διαταράξουν τις ισορροπίες.

Απουσίες: -

ΙΑΠΩΝΙΑ: Πέρασαν 12 χρόνια από το 2002 και η τότε συνδιοργανώτρια Ιαπωνία αποδεικνύει πως έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και προοδεύει συνεχώς. Με μπροστάρηδες τους μεσοεπιθετικούς Χόντα , Καγκάβα και Κιγιοτάκε βγάζει προς τα έξω μια σιγουριά (μέσα από δηλώσεις των star της) πως η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης είναι μέσα στους ρεαλιστικούς στόχους. Δε φοβούνται, μάλιστα, να δηλώσουν δημόσια πως απώτερος σκοπός τους είναι να αποτελέσουν την έκπληξη του Μουντιάλ!

Οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, το συνεχές τρέξιμο αλλά και οι αλληλοκαλύψεις αποτελούν το σήμα κατατεθέν της ομάδας του Τζακερόνι. Ωστόσο, το φετινό μεγαλύτερο προτέρημα είναι ο επιθετικός πλουραλισμός. Πράγματι, η τριάδα πίσω από το σεντερ φορ είναι η δυνατότερή τους γραμμή. Την αποτελούν κατά βάση οι Καγκάβα που ξεκινά από τα αριστερά , Χόντα πίσω από το φορ και ο φορμαρισμένος Κιγιοτάκε δεξιά. Ο εκτελεστής με τη φανέλα της Μάιντζ στα γερμανικά γήπεδα Οκαζάκι συνήθισε να εκτελεί με την αέναη κίνησή του εντός και εκτός περιοχής μια ολόκληρη σεζόν και αποτελεί φανερό όπλο της ομάδας του.

Αξίζει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι ο Οκαζάκι μπορεί άνετα να καλύψει μια από τις θέσεις στα πλάγια της επίθεσης -περιφερειακός φορ είναι εξάλλου- όταν ο Τζακερόνι θελήσει με την παρουσία του Κακιτάνι να χρησιμοποιήσει ένα πιο βαρύ φορ.

Το πολύ ποιοτικά πλάγια μπακ Ουτσίντα (δεξιά) και Ναγκατόμο (αριστερά) συνεισφέρουν στη δημιουργία των επιθέσεων από τις πίσω γραμμές. Η τεχνική τους και η ευρωπαϊκή εκπαίδευση τους προσφέρει την ικανότητα να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις για το πότε πρέπει να προωθηθούν και το πότε είναι φρονιμότερο να αμυνθούν ώστε να μη διαταράξουν τις ισορροπίες.

Απουσίες: -
 
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου