ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Είμαι απόλυτα έτοιμος»

«Είμαι απόλυτα έτοιμος»

11/06/2014
 
 Ο Κώστας Μήτρογλου απάντησε στο καυτό ερώτημα των ημερών, τονίζοντας μέσω της «SportDay», πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού. «Η Εθνική θα είναι έτοιμη, σοβαρή, πειθαρχημένη», ανέφερε.
«Είμαι απόλυτα έτοιμος»

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα της Εθνικής ενόψει Μουντιάλ, ίσως το πιο σημαντικό, είναι το επίπεδο ετοιμότητας του Κώστα Μήτρογλου. Πολλοί αμφιβάλουν αν θα ξαναδούμε άμεσα, δηλαδή στη Βραζιλία, τον «πιστολέρο» όπως τον ξέραμε πριν τον τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

Η Φούλαμ δεν τον είδε ποτέ στην επιθυμητή κατάσταση, αλλά «το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί προ πολλού», όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay» ο 26χρονος επιθετικός και παρουσιάστηκε σίγουρος ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας τόνισε ότι οι παίκτες θα είναι: «σοβαροί, πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι». Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τις Κολομβία, Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Μήτρογλου σχολίασε πως είναι όμιλος με ισοδύναμες ομάδες και χωρίς φαβορί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε


Είναι το πρώτο σου Μουντιάλ. Ποιο είναι το όνειρό σου σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο;

«Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει σ? ένα Μουντιάλ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα το ζήσω, που θα συμμετάσχω σε αυτό, ελπίζω και θέλω ν? ακολουθήσουν κι άλλα».

Πώς βλέπεις τον όμιλο, δηλαδή καθεμία εκ των Κολομβίας, Ακτής Ελεφαντοστού και Ιαπωνίας;

«Είναι ένα γκρουπ με ισοδύναμες ομάδες χωρίς φαβορί. Αντιμετωπίζουμε ομάδες με τελείως διαφορετικό αγωνιστικό στυλ απ? όσα έχουμε συνηθίσει έως τώρα κι αυτό κάνει τον όμιλο ακόμη πιο περίπλοκο και δύσκολο. Η Κολομβία είναι αρκετά ποιοτική ομάδα, η Ακτή είναι η καλύτερη αφρικανική ομάδα κι η Ιαπωνία η καλύτερη ασιατική».

Πάμε μόνο για νίκη στο εναρκτήριο ματς με την Κολομβία ή μας κάνει και η ισοπαλία;


«Δεν γίνεται να μπαίνεις σ? ένα παιχνίδι και να μην προσπαθείς να το κερδίσεις. Από την άλλη, σ? ένα τέτοιο τουρνουά, δεν γίνεται να μην σκέφτεσαι και την σκοπιμότητα. Το σίγουρο είναι πως η αρχή είναι πολύ σημαντική, γι? αυτό και για εμάς το καλύτερο θα είναι να ξεκινήσουμε παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς. Ειδικά στον συγκεκριμένο όμιλο που νομίζω πως θα χαθούν αρκετοί».

Να περιμένουμε να δούμε στο Μουντιάλ την Εθνική των μπαράζ με τη Ρουμανία; Δηλαδή μία ομάδα... λυσσασμένη για πρόκριση;


«Θα δείτε την ομάδα που ξέρουν όλοι οι Έλληνες στα μεγάλα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Σοβαρή, πειθαρχημένη, συγκεντρωμένη στους στόχους της, διάθεση και 101% προσπάθεια για να τους πετύχει».

Ποιο είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ και γιατί θεωρείς ότι είναι φαβορί;

«Νομίζω πως Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία και Ισπανία είναι τα μεγαλύτερα φαβορί, Ολλανδία κι Ιταλία ακολουθούν».

Πέρασες ένα δύσκολο εξάμηνο με το πρόβλημα του τραυματισμού. Πώς είσαι τώρα;


«Τώρα είμαι πολύ καλά, το πρόβλημα αυτό έχει ξεπεραστεί προ πολλού».

Πέρα από το ιατρικό κομμάτι, αισθάνεσαι έτοιμος και αγωνιστικά;


«Ναι, είμαι απόλυτα έτοιμος».

Ο Σάντος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ελλάδα πάει σε Μουντιάλ (είχαν προηγηθεί 1994 και 2010) και ότι πιστεύει ότι αυτή θα είναι και η... φαρμακερή, δηλαδή ότι θα περάσουμε για πρώτη φορά στον επόμενο γύρο. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

«Για να το λέει ο κόουτς, κάτι παραπάνω θα ξέρει! Σίγουρα, είμαστε πιο έμπειροι, έχουμε εικόνα από τέτοιες διοργανώσεις, γνωρίζουμε πλέον τις καταστάσεις που προκύπτουν σε τέτοια τουρνουά. Το μόνο δεδομένο είναι πως όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μείνουμε στη Βραζιλία όσο περισσότερο γίνεται...».

Κλείνει φέτος η χρυσή δεκαετία της Εθνικής (2004-2014) και η εικοσαετία από το παράδειγμα προς αποφυγήν του 1994.

Τι χρειάζεται για να μείνει η ομάδα στον δρόμο του 2004 και να μην κινδυνεύσει ξανά να μπει σε μονοπάτια... 1994;
«Δεν νομίζω πως υπάρχει πλέον τέτοιος φόβος. Οι βάσεις έχουν μπει από το 2004 και πάνω σε αυτές έχουμε χτίσει ως Εθνική εξασφαλίζοντας σταθερότητα και επιτυχίες στη συνέχεια».

Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των παλαιότερων ώστε να ενταχθείτε εσείς οι νεότεροι ομαλά στην Εθνική;

«Οι παλαιότεροι πέρασαν σ? εμάς τη νοοτροπία που ξέρετε στην Εθνική. Τη νοοτροπία της ομάδας, του "δεν τα παρατάμε ποτέ", της οικογένειας. Και σίγουρα, το πέτυχαν αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μπορείτε να το διαπιστώσετε αυτό και στην πράξη, μόνο και μόνο από την πορεία που έχει διαγράψει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια...».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου