ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους διαιτητές της 7ης αγωνιστικής

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους διαιτητές της 7ης αγωνιστικής 

22/10/2010

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους διαιτητές της 7ης αγωνιστικής Ο Μήτσιος πάει Καραϊσκάκη
Το www.sport-fm.gr ανοίγει ξανά το αρχείο του και σας παρουσιάζει και αυτή την αγωνιστική τα… πάντα όλα για τους διαιτητές του Σαββατοκύριακου.

Το ρίσκο της ΚΕΔ με Σιδηρόπουλο, Μήτσιο στα δύο ντέρμπι, την πλούσια προϊστορία του Καλόπουλου με Ατρόμητο και Ξάνθη, τα «φάλτσα» του Κωνσταντινέα στα ματς της Λάρισας, την επιστροφή του Χαραλαμπίδη από τιμωρία και πολλά άλλα πικάντικα…


ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη)

Με τον Δημήτρη Καλόπουλο συμβαίνει το εξής εντυπωσιακό: Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που θα σφυρίξει αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Οι τρεις προηγούμενες όμως, ήταν όλες με την Ξάνθη γηπεδούχο. Θυμίζουμε: Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1 (2009-2010), Ξάνθη-Ατρόμητος 0-1 (2007-2008) και Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0 (2005-2006). Τη φετινή σεζόν έχει ήδη διευθύνει τρία παιχνίδια και σε κανένα δεν έχει κερδίσει ο γηπεδούχος: Ολυμπιακός Β.-Εργοτέλης 0-1, Λάρισα-Κέρκυρα 1-1 και Εργοτέλης-ΠΑΟ 1-4. Ας θυμηθούμε το πλούσιο παρελθόν του Θεσσαλονικιού ρέφερι με τον Ατρόμητο και την Ξάνθη:



Ο Καλόπουλος με τον Ατρόμητο:

2009-2010: Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-1, Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1.
2008-2009:-
2007-2008: Ξάνθη-Ατρόμητος 0-1, Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-0, Λάρισα-Ατρόμητος 2-0.
2006-2007: Λάρισα-Ατρόμητος 2-1.
2005-2006: Ατρόμητος-Αιγάλεω 0-0, Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 4-3.
Σύνολο σε 9 ματς: 1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες.

Ο Καλόπουλος με την Ξάνθη:

2009-2010: Λάρισα-Ξάνθη 2-0, Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1.
2008-2009: Λεβαδειακός-Ξάνθη 0-0, Πανσερραϊκός-Ξάνθη 1-0.
2007-2008: Ξάνθη-Ατρόμητος 0-1.
2006-2007: Ξάνθη-Κέρκυρα 1-1, Κέρκυρα-Ξάνθη 0-0.
2005-2006: Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0.
2004-2005: Ξάνθη-Πανιώνιος 3-0.
2003-2004: Ξάνθη-Ακράτητος 2-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0.
Σύνολο σε 11 ματς: 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες.


ΒΟΣΚΑΚΗΣ (Αστέρας Τρ. – Ηρακλής)

Την προηγούμενη αγωνιστική (6η) η ΚΕΔ έδωσε το πρώτο ματς για φέτος στον Μιχάλη Βοσκάκη. Ήταν το Κέρκυρα-Καβάλα 1-1, στο οποίο πήγε καλά και γι’ αυτό τον όρισε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είναι η δεύτερη σεζόν στη καριέρα του Ρεθυμνιώτη ρέφερι στη Σούπερ Λίγκα και πέρσι είχε διευθύνει από ένα ματς για την κάθε ομάδα: Αστέρας Τρ.-Εργοτέλης 2-4 (όπου δεν είχε δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Μπαστία) και Ηρακλής-Πανθρακικός 3-1. Γενικά την περσινή σεζόν, σφύριξε σε 7 ματς και κανένα δεν έληξε ισόπαλο. Η πρώτη του ισοπαλία ήταν την προηγούμενη αγωνιστική.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ (Ολυμπιακός Β. – Λάρισα)

Στη Λάρισα πρέπει να χαμογέλασαν με νόημα μόλις έμαθαν ότι στο ματς του Βόλου ορίστηκε ο Πέτρος Κωνσταντινέας. Ας θυμηθούμε: Πέρσι, στο Καβάλα-Λάρισα 3-3, ο Μεσσήνιος ρέφερι δεν έδωσε καθαρό επιθετικό φάουλ πριν το πέναλτι του Γκβοζντένοβιτς στον Μπλάζεκ, ενώ τη δεύτερη κίτρινη που έδειξε στον Γκβοζντένοβιτς έπρεπε να τη δείξει στον Σιόντη. Πρόπερσι, στο Λάρισα-ΟΦΗ 4-3, δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους, αλλά και δεν απέβαλλε παίκτη τους (οι βοηθοί σε αυτό το ματς έκαναν ακόμη περισσότερα λάθη και παραπέμφθηκαν). Την ίδια σεζόν, στο Λάρισα-ΠΑΟΚ 0-2, δεν έδωσε πέναλτι στους «βυσσινί» μόλις στο 2ο λεπτό. Φέτος έχει διευθύνει ένα παιχνίδι, το Ατρόμητος-Πανσερραϊκός 2-1, όπου τα πήγε καλά.


ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Καβάλα – Εργοτέλης)

Την ίδια ακριβώς αναμέτρηση, ο Μάριος Λαμπρόπουλος είχε σφυρίξει και την περσινή σεζόν, όπου οι Κρητικοί πήραν το «διπλό» με 3-1. Τον Εργοτέλη τον είχε σφυρίξει και τη σεζόν 2008-2009, όταν ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει στο Παγκρήτιο με 5-2! Έχει διευθύνει εξάλλου και ένα παιχνίδι της Καβάλας: το περσινό στο Καραϊσκάκη όπου οι «αργοναύτες» απέσπασαν από τον Ολυμπιακό «λευκή» ισοπαλία. Τη φετινή σεζόν έχει οριστεί μέχρι τώρα σε δύο ματς: Ξάνθη-Πανιώνιος 1-1 (έπρεπε να αποβάλει απ’ ευθείας τον Ριέρα) και Λάρισα-Αστέρας Τρ. 0-2 την προηγούμενη αγωνιστική.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Πανσερραϊκός – Κέρκυρα)

Ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης έχει σφυρίξει ένα παιχνίδι μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, και βέβαια πρόλαβε να τα θαλασσώσει και να τιμωρηθεί: την 3η αγωνιστική στο Ηρακλής-Λάρισα 1-0, δεν έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους (Χοσέμι στον Μπλάζεκ), δεν απέβαλε τον Κανόμπιο, ενώ έπρεπε να αποβάλει και τον Μπλάζεκ και όχι μόνο τον Πίτου Γκαρσία. Επιστρέφει από τιμωρία και σφυρίζει στις Σέρρες, όπου τη σεζόν 2008-2009, ήταν διαιτητής στην αναμέτρηση Πανσερραϊκός-Ηρακλής 0-0. Την ίδια χρονιά, είχε διευθύνει και το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 4-1. Πέρσι ο Καβαλιώτης ρέφερι σφύριξε σε 9 παιχνίδια και δεν έφερε ούτε μία ισοπαλία.


ΓΙΑΧΟΣ (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος)

Ο Θανάσης Γιάχος ήταν το καλοκαίρι από τα φαβορί για καρατόμηση, αλλά με έναν… μαγικό τρόπο κατάφερε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα για δεύτερη χρονιά. Σε ματς του ΠΑΟΚ ορίζεται για πρώτη φορά. Τον Πανιώνιο τον είχε σφυρίξει πέρσι στη Λειβαδιά, όπου ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0, με τον ρέφερι από τη Χίο (που στην πραγματικότητα είναι από την Αθήνα) να δίνει ανύπαρκτο πέναλτι στους Νεοσμυρνιώτες (το οποίο χάθηκε) και να μην τους δίνει άλλο πεντακάθαρο. Τη φετινή σεζόν έχει ήδη διευθύνει δύο παιχνίδια: Το Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0 και το Άρης-Εργοτέλης 1-0, όπου απέβαλλε εντελώς άδικα τον Ολίσε.


ΜΗΤΣΙΟΣ (Ολυμπιακός – Άρης)

Θεωρητικά είναι ντέρμπι, κι όμως η ΚΕΔ επέλεξε έναν διαιτητή που ανέβηκε φέτος το καλοκαίρι στη Σούπερ Λίγκα και όχι κάποιον διεθνή. Παρ’ όλα αυτά δείχνει να τον εμπιστεύεται για τα ματς των «μεγάλων», μιας και ήδη φέτος έχει σφυρίξει ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ (1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου) και ένα του Παναθηναϊκού (2-1 τον Πανιώνιο), όπου έκανε λάθη. Είχε οριστεί εξάλλου και στην πρεμιέρα, στο Εργοτέλης-Αστέρας Τρ. 0-1. Και μια σύμπτωση που έχει να κάνει με τον Άρη: Ο Χρήστος Μήτσιος, πέρσι ως διαιτητής Β’ Εθνικής, είχε διευθύνει δοκιμαστικά ένα ματς της Σούπερ Λίγκας. Ήταν το Άρης-Πανθρακικός 2-0, στο οποίο γενικά είχε προβληματίσει με την απόδοση του.



Ο Μήτσιος ορίστηκε στο Φάληρο

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΕΚ – Παναθηναϊκός)

Κάκος, Σπάθας, Παμπορίδης, Καλόπουλος, Τριτσώνης, Σταθόπουλος, αν και είναι οι πιο έμπειροι του πίνακα, έκαναν στην άκρη, για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ένας διαιτητής που έχει μόλις ένα χρόνο θητεία στη Σούπερ Λίγκα. Για την ακρίβεια, η ΚΕΔ τους έκανε στην άκρη, για να ρισκάρει με τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα δηλώθηκε πρόσφατα από την ΕΠΟ ως ο αντικαταστάτης του Δαλούκα στον πίνακα των διεθνών, παρά το γεγονός ότι η επιλογή του αντιβαίνει τους Κανονισμούς, που θέλουν έναν διαιτητή να έχει σφυρίξει για δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία για να «διεθνοποιηθεί».

Ο Σιδηρόπουλος στο Φάληρο
 Ο Σιδηρόπουλος πέφτει την Κυριακή στα βαθιά, μιας και δεν έχει διευθύνει άλλο σπουδαίο ματς στην καριέρα του. Την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό τους έχει «συναντήσει» άλλη μια φορά τον καθένα: Φέτος σφύριξε στην πρεμιέρα το Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1 και πέρσι στην 26η αγωνιστική το ΑΕΚ-Καβάλα 3-0. Και στα δύο παιχνίδι ήταν αλάνθαστος. Τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει άλλα δύο ματς: Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1 και Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0. Τα αποτελέσματα που «φέρνει» είναι ισορροπημένα: Φέτος έχει μία νίκη γηπεδούχου, μία ισοπαλία και μία νίκη φιλοξενούμενου, ενώ πέρσι σε 12 παιχνίδια είχε 6 νίκες γηπεδούχων, 2 ισοπαλίες και 4 νίκες φιλοξενούμενων. Και ο Θεός βοηθός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου