Γιατί ο Βαλβέρδε έχει σκεφτεί Ούρκο βασικό
Έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία ο Βαλβέρδε και έχει προσανατολιστεί εδώ και κάμποσο καιρό προς την κατεύθυνση να δώσει ευκαιρία σε μία σειρά αγώνων στον Ούρκο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Υπάρχει φυσικά το οφθαλμοφανές σκεπτικό ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας πρέπει να "βάλει" παιχνίδια στα πόδια του, ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει μία σωστή απόφαση αν θα τον αγοράσει από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου κι αν πρέπει να τον υπολογίζει για πρώτο η, για δεύτερο ενόψει της νέας σεζόν.

Είναι κι άλλο, όμως, θέμα που έχει υπόψιν του ο Βάσκος τεχνικός. Θεωρεί ο Βαλβέρδε ότι είναι καλό το μομέντουμ για να δοθεί η ευκαιρία σε ένα τερματοφύλακα με τόσα λίγα παιχνίδια. Κι είναι καλό το μομέντουμ γιατί τώρα η ομάδα είναι καλά. Είναι στα πάνω της.

Δεν είναι όπως πέρσι, που έμπαινε ο Πάρντο σε μία σχεδόν διαλυμένη ομάδα και που περίμενε αυτή να την βοηθήσει. Τώρα, όμως, θα βοηθήσει και η ομάδα τον Πάρντο. Κι αυτό έχει σημασία για την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή, που στον Ολυμπιακό έχει παίξει σε μία τόσο ευαίσθητη θέση τόσα λίγα παιχνίδια.