ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Υπόκλιση στη «βασίλισσα» (photos+video)

Υπόκλιση στη «βασίλισσα» 

19/10/2010

 

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το μεγάλο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν. Αποδίδοντας εξαιρετικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο η «βασίλισσα» επικράτησε 2-0 και έδειξε πως μπορεί φέτος να ξαναπάρει τα σκήπτρα. «3 στα 3» για τις ομάδες του Λονδίνου (5-1 η Άρσεναλ τη Σαχτάρ,1-0 η Τσέλσι στη Μόσχα τη Σπαρτάκ) αλλά και για την Μπάγερν, που νίκησε 3-2 την Κλουζ.
Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει το η νίκη της Βασιλείας με σκορ 3-1 επί της Ρόμα μέσα στην Ιταλία, αλλά και το παρθενικό «τρίποντο» της Μπράγκα, που ήρθε μετά την επικράτηση των Πορτογάλων με 2-0 κόντρα στην Παρτιζάν.

«Κάζο» για Ρόμα, αγχώθηκε η Μπάγερν

Η Βασιλεία επικράτησε 3-1 της Ρόμα στην Ιταλία και πήρε στους πρώτους της βαθμούς στην διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με Φράι (13’) και Ινκούμ (43’), ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Μποριέλο (21’). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καμπράλ στις καθυστερήσεις.
Η Μπάγερν επικράτησε εύκολα 3-2 της Κλουζ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καντού στο 28' και ο ίδιος παίκτης έβαλε αυτογκόλ στο 32'. Αυτογκόλ απο τον Πανίν (37'), Γκόμεζ (77') και Κούλιο στο 86' τα άλλα γκολ.

Μπάγερν Μονάχου - Κλουζ 3-2



Σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Καντού στο 28, όμως με δύο αυτογκόλ των παικτών των φιλοξενούμενων πέρασε μπροστά στο σκορ. Αρχικά ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Καντού στο 32’ ισοφάρισε και ο Πανίν, μετά από κόρνερ του Σβαϊνστάιγκερ, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.



Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν είχε την υπεροχή και προσπαθούσε να διευρύνει το σκορ. Αυτό το κατάφερε στο 77’ όταν ο Κρος κινήθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε, ο Σταντσιόιου απόκρουσε και ο Γκόμεζ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο 86’ όταν ο Κούλιο με κοντινή προβολή έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.



Μπάγερν (Λουίς Φαν Γκααλ): Μπουτ, Αλτιντόπ, Λαμ, Μπάντστουμπερ, Κρος, Τίμοστσουκ, Σβάινσταϊγκερ (80' Μπράαφχαϊντ), Πράνιτς, Οτλ, Μίλερ, Γκόμες


Κλουζ (Σορίν Καρτού): Στανκιόιου, Πίκολο, Ράντα, Καντού, Πάνιν, Μπάστος (56' Χόρα), Τραορέ, Κούλιο, Κιβούβου, Ντε Ζέρμπι, Ντίκα

Διαιτητής: Άτκινσον
Βοηθοί: Μουλάρκει, Κίρκουπ

Ρόμα-Βασιλεία 1-3



Η Βασιλεία κατάφερε από νωρίς να προηγηθεί και να «παγώσει» το ''Ολίμπικο'' χάρη σε πολύ όμορφο σουτ του Φρέι έξω από την περιοχή στο 12’. Στο 21’ ο Μποριέλο δέχτηκε ωραία μπαλιά από τον Μπρίγκι, έκανε κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ, ισοφάρισε. Η χαρά για τους γηπεδούχους δεν κράτησε πολύ και ο Ινκούμ με δυνατό σουτ από την γωνία της περιοχής έβαλε και πάλι την Βασιλεία μπροστά στο σκορ στο 44’.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν σε καμία περίπτωση όπως το πρώτο. Η Ρόμα μην έχοντας πολλά περιθώρια προσπάθησε να φτάσει στο γκολ και να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, όσο όμως περνούσε ο χρόνος τόσο και το άγχος κυρίευε τα πόδια των παικτών του Ρανιέρι. Αντίθετα οι Ελβετοί έφτασαν και στο τρίτο τέρμα με τον Καμπράλ στις καθυστερήσεις και «σφράγισαν» μια σπουδαία νίκη.







Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λόμποντ, Μεξές, Ρίισε (60' Καστελίνι), Μπουρντίσο, Κασέτι, Μπρίγκι, Περότα (74' Μπαπτίστα), Πιζάρο, Ταντέι, Τότι, Μποριέλο

Στον πάγκο: Ντόνι, Σισίνιο, Ζουάν, Σιμπλίκιο, Οκάκα.

Βασιλεία (Τόρστεν Φινκ): Κοστάντσο, Σαφάρι, Άμπραχαμ, Φεράτι, Ινκούμ, Καμπράλ, Στόκερ (70' Τσίπερφιλντ), Χούγκελ, Γιαπί, Σακιρί, Στρέλερ (90' Αλμεράρες), Φράι

Στον πάγκο: Σόμερ, Ατάν, Κουσούνγκα, Καμπράλ, Τέμπο

Διαιτητής: Νικολάεφ
Βοηθοί: Γκολούμπεφ, Ανεριάνοφ

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 9 (7-3)
2. Ρόμα 3 (3-5)
3. Κλουζ 3 (5-6)
4. Βασιλεία 3 (4-5)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Βασιλεία-Ρόμα 21:45
Κλουζ-Μπάγερν Μονάχου 21:45

«Σκότωσε» το… θηριο

«Σκότωσε» το… θηρίο


Ωστόσο, για μία ακόμη φορά οι Μασσαλοί προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους και… παραλίγο να το πληρώσουν.
Το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πέτυχε ο Ντιαβαρά στο 48'. Μάλιστα, το γκολ του Σενεγαλέζου ήταν το πρώτο(!) για τους Γάλλους στους ομίλους του Champions League.



«Μονόλογος» ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Μαρσέιγ επέβαλλε το ρυθμό της από την αρχή και πίεζε την εστία της Ζίλινα για να πετύχει ένα γκολ. Ωστόσο, οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ενώ και η… θεά τύχη ήταν με το μέρος της Ζίλινα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν στο πρώτο ημίχρονο 12 κόρνερ!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ότι δεν κατάφεραν οι πρωταθλητές στο πρώτο 45λεπτο το κατάφεραν, μόλις, στο 48'! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ντιαβαρά πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην «καρδιά» της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Ντουμπράφκα προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε… και η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ (1-0)!

Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη και τους πρώτους τους βαθμούς στη διοργάνωση, μπαίνοντας στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Χάιντζε, Ταϊβό, Μπία, Αγιού, Λούτσο (75' Αμπριέλ), Βαλμπουενά, Ζινιάκ (83' Σισέ), Μπραντάο (66' Ρεμί).

Ζίλινα: Ντουμπράφκα, Ανγκέλοβιτς, Σούρεκ, Πιάτσεκ, Λέιτνερ, Γκούλνταν, Ζόσακ (79' Βλάνταβιτς), Γκέργκελ (63' Ρίλκε), Γεζ, Μάιταν (63' Όραβετς), Σισάι.

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Βαθμολογία (σε τρεις αγώνες)

1. Τσέλσι 9 (8-1)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (4-2)
3. Μαρσέιγ 3 (1-3)
4. Ζίλινα 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Τσέλσι-Σπαρτάκ Μόσχας 21:45
Ζίλινα-Μαρσέιγ 21:45

Και… λίγα ήταν!!!

Και… λίγα ήταν!
Ήταν πραγματική «βασίλισσα»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς, καθώς επικράτησε εύκολα της Μίλαν με 2-0 για τον 7ο όμιλο.

Ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του ματς οι παίκτες του Μουρίνιο, μπορούσαν και μεγαλύτερο σκορ, απέναντι στην ιταλική ομάδα.

Ρονάλντο και Εζίλ σκόραραν για τους «μερένχες» που έκαναν το ''3/3''.




Πολύ δυνατά μπήκε η Ρεάλ στο παιχνίδι, θέλοντας από νωρίς να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» στο παιχνίδι. Οι Ισπανοί με κινητήριους «μοχλούς» τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Εζίλ, δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα στην ιταλική άμυνα την ώρα που ο Ροναλντίνιο ήταν καλά κλεισμένος και η μπάλα έφτανε δύσκολα σε Ιμπραϊμοβιτς και Πάτο.

Μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο, οι Ισπανοί βρέθηκαν με δύο γκολ μπροστά.

Το απευθείας φάουλ του Ρονάλντο-ευθύνεται το τείχος που άνοιξε- και το πλασέ του Εζίλ-με την… συμβολή του Μπονέρα- έβαλαν φωτιά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ και είχαν ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο που θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κάποιο γκολ.

Η εξαιρετική επέμβαση του Κασίγιας όμως στο φάουλ του Πίρλο και η αστοχία του Ζέεντορφ στην ασίστ του Ροναλντίνιο διατήρησε το σκορ στο ημίχρονο στα επίπεδα του 2-0, αφού ο Εζίλ σπαταλήσε το εκπληκτικό ''1-2'' που έπαιξε με τον Ρονάλντο.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ρεάλ περίμενε τη Μίλαν και έφευγε γρήγορα στις αντεπιθέσεις με Ρονάλντο, Εζίλ και Ντι Μαρία, ενώ η Μίλαν δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση της προκοπής.

Ο Πάτο ήταν σε πολύ κακή μέρα, ο Ιμπραϊμοβιτς… χαμένος και ο Ροναλντίνιο που ήταν ο πιο ορεξάτος δεν έβρισκε χώρους.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, απείλησε η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τον Ιμπραίμοβιτς και τον Ρομπίνιο που σε γενικές γραμμές απογοήτευσε.



Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Καρβάλιο, Πέπε, Ρονάλντο, Μαρτσέλο, Αλόνσο, Αρμπελόα, Ιγκουαϊν(88' Μπενζεμά), Ντι Μαρία, Εζίλ(82' Ντιαρά Λ.), Κεντίρα

Mίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμέλια, Πάτο(78' Ιντζάγκι), Γκατούζο (60' Μπόατενγκ), Ζέεντορφ, Ιμπραϊμοβιτς, Νέστα, Ζαμπρότα, Πίρλο, Μπονέρα, Αντονίνι, Ροναλντίνιο(72' Ρομπίνιο)

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 9 (5-0)
2. Μίλαν 4 (3-3)
3. Άγιαξ 4 (3-4)
4. Οσέρ 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Οσέρ-Άγιαξ 21:45

«Αποβολές εσείς, γκολ εμεις...

«Αποβολές εσείς, γκολ εμείς!»


Κατηφόρα… Πεντάρα… Πρωτιά!

Επιβλητική ήταν η παρουσία της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον όγδοο όμιλο του Champions League και έπιασε κορυφή.
Για τους Ουκρανούς σκόραρε ένας πρώην «κανονιέρης» o Εντουάρντο και καταχειροκροτήθηκε.
Στο άλλο ματς του ομίλου, για την τρίτη αγωνιστική, η Μπράγκα νίκησε 2-0 την Παρτιζάν.

Μπράγκα- Παρτιζάν 2-0



Οι ομάδες που κοντράρονται για να καταλάβουν την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, αναμετρήθηκαν σήμερα στην Πορτογαλία, με την Μπράγκα να επικρατεί 2-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 35’ με έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Λίμα από απευθείας φάουλ. Τα τέρματα για τους Πορτογάλους διπλασίασε ο Ματέτους στο 89’.









Μπράγκα: Φελίπε, Πάουλο Σέζαρ, Παουλάο, Εχιτζίλε, Σίλβιο, Μαντρίδ, Βαντίνιο, Μοϊσές, Άλαν, Λίμα, Νασιμέντο

Παρτιζάν: Στοΐκοβιτς, Κρστεΐτς, Λαζέφσκι, Μίλκοβιτς, Σάβιτς, Ίλιτς, Σμίλιανιτς, Μορέιρο (46' Μέντο), Τόμιτς, Κλέο, Σκέποβιτς,

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

Γήπεδο: «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα»

Η Βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Άρσεναλ 9
2. Σαχτάρ 6
3. Μπράγκα 3
4. Παρτίζαν 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου