ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Europa League Τα βλέμματα σε Νάπολι και Πόλη

Τα βλέμματα σε Νάπολι και Πόλη


Τα βλέμματα σε Νάπολι και Πόλη

Η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League διεξάγεται την Πέμπτη, με τις αναμετρήσεις της Νάπολι με τη Λίβερπουλ και της Μπεσίκτας με την Πόρτο να κλέβουν την παράσταση.
1ος Όμιλος

Η έκπληξη μέχρι στιγμής του ομίλου, η Λεχ Πόζναν, έχει ακόμη μία δύσκολη έξοδο μετά το Τορίνο, όπου σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι απέσπασε ισοπαλία με 3-3 από τη Γιουβέντους, αυτή τη φορά στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Το ροτέισιον του Μαντσίνι αποδίδει καρπούς και οι «Πολίτες» παραμένουν πολύ ψηλά στη βαθμολογία, αντίθετα με τους Πολωνούς, οι οποίοι φαίνεται να βρίσκουν λύση μόνο στο Europa League και όχι στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκονται στη 14η θέση.

Στην Αυστρία η ουραγός του ομίλου Σάλτσμπουργκ υποδέχεται τη φορμαρισμένη Γιουβέντους, της οποίας οι επιθετικές επιδόσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πολύ ανεβασμένες και είναι σε θέση να πάρει την πρώτη νίκη στον όμιλο. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων από την άλλη δεν πηγαίνει τίποτα καλά, ούτε στις ευρωπαϊκές ούτε στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα:

Μάντσεστερ Σίτι-Λεχ Πόζναν
Σάλτσμπουργκ-Γιουβέντους

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Λεχ Πόζναν 4
2. Μάντσεστερ Σίτι 4
3. Γιουβέντους 2
4. Σάλτσμπουργκ 0

2ος Όμιλος

Η Ατλέτικο υποδέχεται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τους Νορβηγούς της Ρόζενμποργκ και θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη της νίκη στους ομίλους της διοργάνωσης. Η κάτοχος του τροπαίου βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τους νέους πρωταθλητές, κατά τα φαινόμενα, Νορβηγίας.

Ο Άρης στο καυτό για ακόμη μία φορά «Κλεάνθης Βικελίδης» θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο της έδρας στην Ευρώπη και απέναντι στην πολύ επιθετική Λεβερκούζεν. Οι «κίτρινοι» μπορεί να προέρχονται από άσχημη εμφάνιση και βαριά ήττα από την ΑΕΚ, όμως πάντα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος. Οι Γερμανοί συνεχώς βελτιώνονται έπειτα από το «μουδιασμένο» ξεκίνημα στη σεζόν, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Γιουπ Χάινκες, όμως πρόκειται για μία πολύ ποιοτική ομάδα με άκρως επιθετικές βλέψεις στο παιχνίδι της.

Το πρόγραμμα:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρόζενμποργκ
Άρης-Λεβερκούζεν

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Λεβερκούζεν 4
2. Ρόζενμποργκ 3
3. Άρης 3
4. Ατλέτικο Μαδρίτης 1

3ος Όμιλος

Η πρωτοπόρος του ομίλου Σπόρτινγκ υποδέχεται τη Γάνδη, η οποία δεν έχει ακόμη γευτεί τη χαρά της νίκης. Το «Ζοσέ Αλβαλάδε» θα είναι για ακόμη ένα παιχνίδι κατάμεστο, όμως όσο κι αν οι Βέλγοι δεν τα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής στον όμιλο, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη χώρα τους.

Η Λιλ δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει στο Europa League ακόμη, όμως αυτό είναι κυρίως απόρροια του ροτέισιον που εφαρμόζει ανελλιπώς ο Ρούντι Γκαρσία. Αυτή τη φορά, στο «Μετροπόλ» δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για τους «Λιλουά» απέναντι στη Λέφσκι, η οποία ταξιδεύει στη Γαλλία με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα:

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας-Γάνδη
Λιλ-Λέφσκι

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 6
2. Λέφσκι 3
3. Λιλ 1
4. Γάνδη 1

4ος Όμιλος

Η Βιγιαρεάλ έχει δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ο τεχνικός της ομάδας, Γαρίδο, συνήθως χρησιμοποιεί τις «ρεζέρβες» για τους αγώνες του Europa League. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το επίπεδο της ομάδας πέφτει, και ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση και με νέο υπηρεσιακό τεχνικό πηγαίνει στο «Μαδριγάλ» χωρίς -είναι η αλήθεια- ξεκάθαρο στόχο...

Στην Κροατία, η Ντιναμό υποδέχεται την Μπριζ, η οποία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ενώ θα εμφανιστεί ακόμη πιο αποδυναμωμένη, καθώς ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της, ο Ρόναλντ Βάργκας, είναι τιμωρημένος.

Το πρόγραμμα:

Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπριζ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. ΠΑΟΚ 4
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
3. Βιγιαρεάλ 3
4. Μπριζ 1

5ος Όμιλος

Σέριφ και ΜΠΑΤΕ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Τίρασπολ και πρόκειται για τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του ομίλου. Το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, καθώς καμιά τους δεν κλείνεται πίσω και έχουν έκαστη επιθετικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους.

Στον αντίποδα τα δύο φαβορί του ομίλου, Άλκμααρ και Διναμό Κιέβου, δίνουν αγώνα επιβίωσης στην Ολλανδία, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα δυσκολέψει πολύ τα πράγματα για οποιαδήποτε ομάδα στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πάντως ότι με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις τους, οι θέσεις που έχουν στη βαθμολογία είναι απολύτως δίκαιες.

Το πρόγραμμα:

Σέριφ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Άλκμααρ-Διναμό Κιέβου

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4
2. Άλκμααρ 3
3. Σέριφ 3
4. Διναμό Κιέβου 1

6ος Όμιλος

Μεγάλο παιχνίδι στο Παλέρμο, όπου η ομώνυμη ομάδα με πρώτο βιολί τον Χαβιέρ Παστόρε έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της στο Καμπιονάτο και θέλει να πράξει το ίδιο και στο Europa League. Οι Μοσχοβίτες όμως βρίσκονται σε εξίσου καλή κατάσταση, με τον Βάγκνερ Λοβ να μοιάζει αναγεννημένος, και θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος για τους Ιταλούς.

Η Σπάρτα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Παλέρμο την προηγούμενη αγωνιστική θέλει να εκμεταλλευτεί και πάλι την έδρα της και να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη απέναντι στη Λωζάνη, η οποία είναι ακόμη χωρίς βαθμό και δεν έχει δείξει κάτι το αξιόλογο.

Το πρόγραμμα:

Παλέρμο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Σπάρτα Πράγας-Λωζάνη

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6
2. Σπάρτα Πράγας 3
3. Παλέρμο 3
4. Λωζάνη 0

7ος Όμιλος

Αναμφίβολα, η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου Ζενίτ υποδέχεται στο «Πετρόφσκι» τη Χάιντουκ και οι παίκτες της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης θέλουν όσο τίποτα άλλο να κάνουν το «3 στα 3» και να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση. Οι άπειροι Κροάτες έχουν πολύ δύσκολη έξοδο στην αφιλόξενη Ρωσία.

Η ΑΕΚ με την ψυχολογία στα ύψη και με νέο τεχνικό τον Μανόλο Χιμένεθ ευελπιστεί στη νίκη απέναντι στην πιο ντεφορμαρισμένη ομάδα του ομίλου, την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι παραμένουν χωρίς βαθμό, ενώ φαίνεται ότι διέρχονται περίοδο βαθιάς κρίσης και είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ελληνική ομάδα να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα:

Ζενίτ-Χάιντουκ
Άντερλεχτ-ΑΕΚ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Ζενίτ 6
2. ΑΕΚ 3
3. Χάιντουκ 3
4. Άντερλεχτ 0

8ος Όμιλος

Οι Γιούνγκ Μπόις φιλοξενούν την Οντένσε στην Ελβετία και με νίκη θα αυξήσουν κατά πολύ τις ελπίδες πρόκρισής τους. Οι Δανοί από την άλλη δείχνουν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να έχουν ιδιαίτερες βλέψεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Στουτγκάρδη βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με το απόλυτο των νικών και η αλλαγή τεχνικού δεν αναμένεται να έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τον αντίστοιχο στην Μπουντεσλίγκα, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο όπως η Χετάφε. Οι Ισπανοί εμφανίζονται αρκετά καλοί εκτός έδρας και είναι βέβαιο ότι στο ντέρμπι του ομίλου θα δούμε πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Το πρόγραμμα:

Γιουνγκ Μπόις-Οντένσε
Στουτγκάρδη-Χετάφε

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Στουτγκάρδη 6
2. Γιουνγκ Μπόις 3
3. Χετάφε 3
4. Οντένσε 0

9ος Όμιλος

Οι παίκτες της Μέταλιστ δείχνουν να απολαμβάνουν κάθε ευρωπαϊκό τους ραντεβού και πάντα προσπαθούν να παίξουν το ποδόσφαιρό τους. Η αφιλόξενη Ουκρανία σίγουρα είναι ένα δύσκολο εμπόδιο για την εκ των φαβορί του ομίλου Σαμπντόρια, η οποία θα προτάξει την εμπειρία της προκειμένου να πάρει τη νίκη και να βάλει στέρεα θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η Ντέμπρετσεν δείχνει μετά τις πρώτες αγωνιστικές ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς ούτε έναν βαθμό. Οι Πολωνοί βρίσκονται στα μέτρα της Αϊντχόβεν, η οποία με νίκη θα βρεθεί με το ένα πόδι στη φάση των νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα:

Μέταλιστ-Σαμπντόρια
Ντέμπρετσεν-Αϊντχόβεν

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Σαμπντόρια 4
2. Αϊντχόβεν 4
3. Μέταλιστ 3
4. Ντέμπρετσεν 0

10ος Όμιλος

Δύο ιστορικές ομάδες που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε περίοδο παρακμής αναμετρώνται στο Ντόρτμουντ, όπου η Μπορούσια υποδέχεται την Παρί. Τις δύο ομάδες συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις τη φετινή σεζόν, με τους Γερμανούς να απολαμβάνουν την κορυφή στην Μπουντεσλίγκα και την Παρί να κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις της στο Σαμπιονά εδώ και αρκετά χρόνια. Παιχνίδι που σίγουρα θα επιφυλάσσει αρκετές συγκινήσεις και πολύ θέαμα.

Η Καρπάτι μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμη να πάρει ούτε ένα βαθμό, αλλά μόνο και μόνο η συμμετοχή της στους ομίλους της Europa League είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα και ως τέτοια αντιμετωπίζεται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πίεση. Η Σεβίλλη μετά την εντός έδρας ήττα από την Παρί θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και καθώς οι Ανδαλουσιάνοι πάντα δίνουν βάρος και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αναμένεται να δώσουν τα πάντα για τη νίκη.

Το πρόγραμμα:

Ντόρτμουντ-Παρί
Καρπάτι-Σεβίλλη

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Παρί 6
2. Σεβίλλη 3
3. Ντόρτμουντ 3
4. Κάρπατι 0

11ος Όμιλος

Ουτρέχτη και Στεάουα θα αναμετρηθούν στην Ολλανδία με στόχο την πρώτη νίκη στον όμιλο και το γεγονός ότι και οι δύο, από τη μία αποτελούν αουτσάιντερς στον όμιλο και από την άλλη τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, θα θέσει τον νικητή ως ένα από τα φαβορί για την πρόκριση.

Ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής στο Europa League να διεξάγεται στη Νάπολι, όπου η ομάδα της πόλης υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Το «Σαν Πάολο» θα είναι για ακόμη μία φορά κατάμεστο και οι Ναπολιτάνοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την κακή κατάσταση των Άγγλων και να τεθούν επικεφαλής του ομίλου. Η Λίβερπουλ, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στην Πρέμιερ Λιγκ, αναμένεται να αγωνιστεί αρκετά προσεκτικά προκειμένου να αποφύγει την ήττα, να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου και να ανεβάσει λίγο την ψυχολογία της.

Το πρόγραμμα:

Ουτρέχτη-Στεάουα
Νάπολι-Λίβερπουλ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Λίβερπουλ 4
2. Νάπολι 2
3. Ουτρέχτη 2
4. Στεάουα 1

12ος Όμιλος

Οι δύο ουραγοί του ομίλου, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Ραπίντ, θα επιδιώξουν να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς και για λόγους πρεστίζ και για να μπορέσει κάποια από αυτές να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στη συνέχεια.

Ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Μπεσίκτας υποδέχεται την Πόρτο στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου. Αμφότερες οι ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη, με το πρόσωπο της αναμέτρησης να μην είναι άλλος από τον πρώην παίκτη των «Δράκων» και νυν της τουρκικής ομάδας, Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Το πρόγραμμα:

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Ραπίντ Βιέννης
Μπεσίκτας-Πόρτο

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Πόρτο 6
2. Μπεσίκτας 6
3. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0
4. Ραπίντ Βιέννης 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου