Αν δεν παίξει o Άρης, θα χάσει το ματς στα χαρτιά
Το Πρωτάθλημα της Α1 αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στην Θεσσαλονίκη τον Άρη (17:00, Novasports 3). Oι Έλληνες παίκτες των κιτρινόμαυρων, μέχρι στιγμής, κρατάνε στάση υπέρ του ΠΣΑΚ και θέλουν να συνεχιστεί η απεργία, ενώ οι ξένοι δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν κανονικά το "παρών" στην αναμέτρηση. Στο ενδεχόμενο που οι Θεσσαλονικείς αποφασίσουν να μην αγωνιστούν στο παιχνίδι, τότε θα χάσουν το ματς στα χαρτιά και σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, όσες ομάδες δεν παίξουν στην πρεμιέρα, θα δεχτούν αφαίρεση έως και έξι βαθμών. Όσον αφορά τον ΕΣΑΚΕ, δεν δείχνει καμία διάθεση να αναβάλει την πρεμιέρα, ενώ οι διαιτητές έχουν πάρει οδηγίες να "ανοίξουν" κανονικά τα φύλλα αγώνα. Τι σημαίνει αυτό; Αν μια ομάδα δεν δηλώσει σύνθεση, τότε μηδενίζεται, ενώ το ίδιο ισχύει αν δεν καταφέρει να συμπληρώσει πεντάδα.

Δεν θα παίξει ο Σλούκας

O Κώστας Σλούκας είναι δεδομένο πως δεν θα αγωνιστεί στο ματς, καθώς στην συμφωνία που έγινε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη, για τον δανεισμό του παίκτη, υπάρχει συγκεκριμένος όρος κατά τον οποίο δεν πρέπει να παίξει ο 21άχρονος γκαρντ κόντρα στους ερυθρόλευκους, στην ομάδα, δηλαδή, όπου ανήκει και κατέχει τα δικαιώματα του.

Ντρούκερ: "Να πιέσουμε στην άμυνα"

Ο προπονητής του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, δήλωσε για το παιχνίδι: "Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε, ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να πιέσουμε στην άμυνα και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω από το 100% των δυνάμεών μας μέσα στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Σλούκα, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του με άλλους τρόπους. Είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε μπροστά στον κόσμο μας και περιμένουμε να μας στηρίξει με τον τρόπο που αυτός ξέρει".

Tάκερ: "Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι"

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη, Άντονι Τάκερ, τόνισε για τον Ολυμπιακό: "Αύριο θα αγωνιστούμε με τον Ολυμπιακό, μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης .Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που το πρώτο παιχνίδι είναι στην έδρα μας. Περιμένουμε τον κόσμο μας να μας στηρίξει και να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε ώστε να καταφέρουμε κάτι καλό".