ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η κριτική των παικτών

Εικόνες Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης
Θοδωρής Παπαλουκάς: Ο αρχηγός ζει και αναπνέει για τα μεγάλα παιχνίδια. Μπορεί να πέτυχε μόλις 4 πόντους (2/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα), ωστόσο έδωσε ρυθμό στην ομάδα και ήταν από τους καθοριστικούς παράγοντες για το εκπληκτικό σερί 15-0 προς το τέλος της τρίτης περιόδου και την αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου (από 57-56 το σκορ έγινε 72-56). Ολοκλήρωσε το ματς με τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα. Έπαιξε 18:22.
Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς: Ο Σλοβένος είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά μέσα στη ρακέτα. Ουσιαστικός σέντερ, δεν παίρνει περιττές προσπάθειες και δίνει ουσία στη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού. Σημείωσε 11 πόντους, με 5/7 δίποντα και 1/1 βολή. Έπαιξε 17:13.

Βασίλης Σπανούλης: Στην πρώτη του παρουσία μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού έδειξε να απολαμβάνει κάθε στιγμή. Χαρακτηριστική η φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν ύστερα από ένα τρίποντο που σημείωσε, σήκωσε τα χέρια και "κάλεσε" τους εκπληκτικούς οπαδούς να ανεβάσουν (ακόμα περισσότερο) στροφές στην εξέδρα και να πανηγυρίσουν. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι κομβικός παίκτης για τη νέα ομάδα που δημιουργείται υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/10 βολές), σε 31:11. Παράλληλα, όμως, έδωσε επτά ασίστ, έκανε δύο κλεψίματα και κέρδισε οκτώ φάουλ από τους Μαδριλένους, που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν.



Εικόνες Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης Γιάννης Μπουρούσης: Βάσει του χρόνου που αγωνίστηκε, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Έπαιξε 22:23 και πέτυχε 16 πόντους (5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές). Έκανε δύο κοψίματα, δύο κλεψίματα, μάζεψε επτά ριμπάουντ και έδωσε τρεις ασίστ. Ο Μπουρούσης και ο Σπανούλης πήραν στην πλάτη τους την ομάδα, όταν η Ρεάλ ξέφυγε με εννέα πόντους στο πρώτο μέρος (21-30) και ανέτρεψαν το σκηνικό (το ερυθρόλευκο σερί ήταν της τάξης του 11-0 και το σκορ από 21-30 έγινε 32-30). Ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος λόγω του τραυματισμού που είχε στο χέρι. Φανταστείτε να φτάσει στο ζενίθ της απόδοσής του... Θα κάνει θραύση ο "Μπουρούσαρος".

Μάρκο Κέσελ: Αστόχησε στις πρώτες δύο προσπάθειες που πήρε στο πρώτο ημίχρονο (σε ένα τρίποντο και ένα δίποντο). Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές, πίεσε πολύ στην άμυνα και πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο ΣΕΦ, σε αιφνιδιασμό. Τελείωσε το ματς με 3 πόντους (0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντο), σε 17:07. Ο Ολυμπιακός περιμένει σαφώς περισσότερα πράγματα από τον Σέρβο "εκτελεστή".

Εικόνες Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης
 Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός σε άμυνα και επίθεση, έχοντας 0/4 δίποντα. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης της προετοιμασίας και πέτυχε αθόρυβα εννέα πόντους (3/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο), με αποκορύφωμα το τρίποντο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου. Έπαιξε 18:45.

Ματ Νίλσεν: Φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ (3 στο 16', 4 στο 25' και αποβλήθηκε με 5 προς το φινάλε) και δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης. Αγωνίστηκε μόλις 12:09 και σημείωσε 4 πόντους (2/4 δίποντα).

Εικόνες Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης Κώστας Παπανικολάου: Άρχισε στη βασική πεντάδα και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος στο ξεκίνημα, πετυχαίνοντας ένα δίποντο σε δύο προσπάθειες. Συνάντησε προβλήματα στην άμυνα, αγωνίστηκε στα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα, αλλά στη συνέχεια δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς ο Ίβκοβιτς προτίμησε "κοντά" σχήματα, με τρεις περιφερειακούς.

Ζόραν Έρτσεγκ: Λόγω των γρήγορων φάουλ του Νίλσεν, βρήκε χρόνο συμμετοχής, αν και δεν βρίσκεται στα βασικά αγωνιστικά πλάνα του προπονητή. Επιθετικά δεν βοήθησε, δεν πήρε και προσπάθειες (0/1 τρίποντο), αλλά στην άμυνα ήταν μαχητικός. Έπαιξε 09:30.

Μίλος Τεόντοσιτς: Έπαιξε με ένεση λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά απέδειξε για μία ακόμα φορά πως δεν κωλώνει και το λέει η καρδιά του. Δεν ήταν εύστοχος, αλλά πιστεύει στον εαυτό του και τα σουτ, που έπρεπε να μπουν από το τρίποντο, είχαν ευτυχή κατάληξη (καλάθι), ενώ στις ασίστ ήταν ο γνωστός καλός Μίλος (επτά!). Πέτυχε 15 πόντους, αγωνιζόμενος 33:25 (2/5 δίποντα, 3/9 τρίποντα).

Γιοτάμ Χαλπερίν: Ο Ισραηλινός γκαρντ δηλώθηκε μόνο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά δεν έπαιξε δευτερόλεπτο κόντρα στη Ρεάλ. Είναι φανερό πως δεν υπολογίζεται από τον "Ντούντα". Ήταν ο μόνος που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τζαμόν Γκόρντον: Αγωνίστηκε για 11:50, δεν πήρε προσπάθειες και ανταποκρίθηκε στο ρόλο που έχει στην ομάδα. Ο Αμερικανός έδωσε πολύτιμες ανάσες στους βασικούς γκαρντ και έπαιξε την παθιασμένη άμυνα που ξέρει, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με δύο πόντους (1/1 δίποντο), μία ασίστ και ένα κλέψιμο
Εικόνες Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου