Νεστέροβιτς: "Περιμένω τον ΠΑΟ"
Ο Σλοβένος μίλησε στον "Ελεύθερο Τύπο" για την θητεία του στο ΝΒΑ, αλλά και τον δάσκαλο, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος ήταν και ο σημαντικότερος λόγος για να αφήσει την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Πώς αποφάσισες να φύγεις από το ΝΒΑ μετά από δώδεκα χρόνια καριέρας και να αγωνιστείς στον Ολυμπιακό;

"Μου άρεσαν πάρα πολύ τα όσα έζησα στο ΝΒΑ, αλλά μετρούσε πια για μένα περισσότερο να κυνηγάω τίτλους και να παίζω για να κερδίζω σε κάθε αγώνα. Έψαχνα κάτι διαφορετικό στην καριέρα και τη ζωή μου".

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρυσι το Κύπελλο, αλλά έχασε την Ευρωλίγκα και την Α1. Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

"Αν έχουμε φτάσει στο στόχο μας, να κατακτήσουμε δηλαδή την κορυφή σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. Ήρθα στην Ευρώπη για να κερδίσω τίτλος και πιστεύω ότι με τον Ολυμπιακό μπορώ να τα καταφέρω".

Γνωρίζοντας αρκετά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και εκτός παρκέ, πιστεύεις ότι μπορεί να μεταδώσει στους παίκτες του Ολυμπιακού το πνεύμα του νικητή;

"Ο Ίβκοβιτς είναι δάσκαλος του μπάσκετ και ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του είναι ότι ξέρει να φτιάχνει την ψυχολογία των παικτών του και να τους οδηγεί στο στόχο. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε ακόμα αρκετή δουλειά για να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε φτιάξει δικό μας χαρακτήρα ως σύνολο, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος".

Έχεις αρχίσει να προετοιμάζεσαι για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

"Έχω ακούσει πολλά για την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και ξέρω ότι εδώ και χρόνια είναι μία από τις κορυφαίες κόντρες στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να γίνω και εγώ μέρος αυτού του παιχνιδιού".