Κέσελ: "Αντιπαθώ τον Παναθηναϊκό"
Ο Μάρκο Κέσελ παραχώρησε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα "REAL Νews", μίλησε για το νέο σταθμό της καριέρας του, δήλωσε ενθουσιασμένος για τις συνθήκες που βρήκε στον Ολυμπιακό και επιπλέον τόνισε ότι αντιπαθεί τον Παναθηναϊκό. Επιπροσθέτως, θέλει να γνωρίσει την ατμόσφαιρα που κάνουν οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού, που είναι "αδέλφια" με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα. Φυσικά, δεν μπορεί να κρύψει τη λατρεία του για το κόκκινο και το άσπρο χρώμα. Η συνέντευξη του Μάρκο Κέσελ:

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό; Πώς αισθάνεσαι στη νέα σου ομάδα;

"Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ήρθα σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η οποία προσφέρει άριστες συνθήκες σε έναν αθλητή για να δουλέψει και να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων του. Εδώ όλα λειτουργούν άψογα".

-Νιώθεις να έχεις προσαρμοστεί δηλαδή;

"Ναι, απόλυτα. Όλοι με βοηθούν από την πρώτη στιγμή. Εκτός από τον κόουτς είναι οι άνθρωποι του τεχνικού και του ιατρικού τιμ, που βρίσκονται συνεχώς δίπλα μου. Όπως φυσικά και οι συμπαίκτες μου. Νιώθω υπέροχα".

-Ο Τεόντοσιτς σε βοηθάει περισσότερο;

"Ο Μίλος είναι δίπλα μου και μου εξηγεί τα πάντα. Από τις μέρες που ήμασταν στην εθνική μου μιλούσε για τον Ολυμπιακό και προσπαθούσε να με κατατοπίσει. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται εδώ. Όπως φυσικά και ο κόουτς".

-Μιας και ανέφερες τον Ίβκοβιτς... Είναι διαφορετικός εδώ στον Ολυμπιακό απ’ ό,τι στην εθνική; Στη συμπεριφορά και στον τρόπο που δουλεύει εννοώ.

"Καταρχήν να πω ότι ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ένας φοβερός άνθρωπος και προπονητής. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι υπό τις οδηγίες του. Ιδιαίτερες διαφορές δεν έχω παρατηρήσει. Έχει κάποιους κανόνες τους οποίους αν τους σέβεσαι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα μαζί του. Αγαπάει τους παίκτες που δουλεύουν σκληρά και παίζουν δυνατά".

-Θα είναι η πρώτη σου χρονιά στην ευρωλίγκα. Τι να περιμένουμε από σένα;

"Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Είμαι 22 χρονών και νομίζω ότι βρίσκομαι πλέον σε μια ηλικία που μπορώ να αγωνιστώ με τους καλύτερους παίκτες και τις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Θέλω να δουλέψω σκληρά και μέσα στη σεζόν να καταφέρω να αποδείξω το παιχνίδι μου".

-Κι από την ομάδα τι να περιμένουμε; Έφτασε μέχρι τον τελικό πέρυσι...

"Θέλουμε να έχουμε υποστήριξη από τους φιλάθλους μας, να δείξουν υπομονή και νομίζω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Μου αρέσει πολύ αυτό που φτιάχνεται".

-Είσαι από τους παίκτες που αρέσκονται να σουτάρουν από μακριά. Να υποθέσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με τη γραμμή του τρίποντου στα 6,75;

"Θα χρειαστώ λίγα έξτρα σουτ για να συνηθίσω. Μην ξεχνάς ότι το σουτ γίνεται και 20-30 εκατοστά πίσω από τη γραμμή οπότε μιλάμε για 7 μέτρα. Είναι και λίγο ψυχολογικό το θέμα. Γενικά, όμως, δεν πιστεύω ότι θα έχω ιδιαίτερες δυσκολίες στο να συνηθίσω".

-Εσύ, πάντως, σούταρες έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές από τα 7 μέτρα. Πιστεύεις ότι θα βοηθήσεις τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση;

"Πρώτα πρέπει να κάνω άλλα πράγματα. Να παίξω όσο πιο καλή άμυνα μπορώ, να κάνω άλλες δουλειές κι αν πάρω κάποιες πάσες από τον Σπανούλη ή τον Παπαλουκά θα σουτάρω. Θα πρέπει πρώτα, όμως, να τα κερδίσω αυτά τα σουτ, να τα αξίζω".

-Κάποιοι ειδικοί λένε ότι είσαι από τους λίγους αυθεντικούς σουτέρ. Όσοι σε είδαν στην Τουρκία μάλλον θα συμφωνούν με αυτή την άποψη. Εσύ τι λες;

"Eλπίζω και θέλω να δείξω ότι έχω αυτό το? φονικό ένστικτο. Εσύ, πάντως, προσπαθείς να βάλεις πίεση στην πλάτη μου" (γέλια).

-Μα πρέπει να ζεις με την πίεση. Δεν ξέρεις ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις πιο δύσκολες ομάδες από θέμα πίεσης;

"Φυσικά και το γνωρίζω, και δεν με ενοχλεί. Υπήρχε και στον Ερυθρό Αστέρα μεγάλη πίεση αφού η ομάδα είχε πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Όταν θες να είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας πρέπει να αντέχεις την πίεση".

-Ο Ολυμπιακός έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1997 που είχε και πάλι προπονητή τον Ίβκοβιτς. Η επιστροφή του Ντούντα θα φέρει και την επιστροφή του τίτλου; Θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον Παναθηναϊκό;

"Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα όλοι μου λένε για τον Παναθηναϊκό. Δημοσιογράφοι, οπαδοί, όλοι! Να σου πω κάτι; Φυσικά και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τον Παναθηναϊκό και θα πάρουμε το πρωτάθλημα! Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να είμαστε εδώ. Πριν από τα ματς αυτά, όμως, έχουμε πάρα πολλά άλλα. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο μίσος για την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά όλα θα έρθουν στην ώρα τους".

Εσύ, ως οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού και με μπλουζάκι της ΘΥΡΑΣ 7 μάλιστα, έχεις μάθει να μισείς τον Παναθηναϊκό;

"Στη ζωή μου έχω μάθει κάτι άλλο. Να λατρεύω το κόκκινο και το άσπρο! Για αυτά τα χρώματα θέλω να παλεύω. Εντάξει, παραδέχομαι ότι αντιπαθώ τον Παναθηναϊκό, όμως δεν μισώ κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι έχω τρέλα με το κόκκινο και το άσπρο".

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους οπαδούς της νέας σου ομάδας;

"Θέλω να τους πω να έρχονται στο γήπεδο και να μας υποστηρίζουν με πάθος. Περιμένω να γνωρίσω από κοντά την περίφημη ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ΘΥΡΑ 7 και γενικότερα την καυτή έδρα του Ολυμπιακού. Τους περιμένουμε δίπλα μας".