Ίβκοβιτς: "Έχουμε μείνει πίσω"
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται κανονικά για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ερυθρόλευκη ΚΑΕ, η ομάδα θα δώσει κανονικά το "παρών" στο Αλεξάνδρειο", για την αυλαία της Α1. Βάση προγράμματος, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (23/10) στην Θεσσαλονίκη τον Άρη (17:00, Novasports 3), αλλά παραμένει άγνωστo αν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι οι παίκτες των "κιτρινόμαυρων", καθώς δείχνουν μέχρι στιγμής την διάθεση να σταθούν στο πλευρό του ΠΣΑΚ και να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος στην απεργία. Η ομάδα του Ολυμπιακού, πάντως, θα παραταχθεί κανονικά στην ώρα της στο "Αλεξάνδρειο", θα κάνει προθέρμανση λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και θα περιμένει την ομάδα του Άρη αν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις για τους κιτρινόμαυρους.

Ίβκοβιτς: "Πρόβλημα με Μίλος, χρειαζόμαστε το παιχνίδι αυτό"

Το γεγονός αυτό, όμως, προβληματίζει τον κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θέλει σε αγωνιστική δράση τους παίκτες του και όχι σε αδράνεια. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός, στάθηκε στην απώλεια με τον Τεόντοσιτς: "Εκτιμάμε τον Άρη που είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση. Πάμε ουσιαστικά για το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μας γιατί αυτό στη Λαμία δεν ήταν του επιπέδου που θέλαμε. Είναι δύσκολο να προετοιμαστείς για ένα τέτοιο παιχνίδι όταν τη μια μαθαίνεις πως δεν παίζεις και την άλλη πως παίζεις. Χρειαζόμαστε αυτό το παιχνίδι γιατί έχουμε μείνει πίσω από τις άλλες ομάδες της Ευρωλιγκα. Το πρόβλημα με τον Μιλος είναι σοβαρό για μας άλλα με την ομαδικότητα θα καλύψουμε το κενό. Ο Άρης έχει ιδιαίτερο στυλ, παίζει με πολλούς αιφνιδιασμούς και αυτό που θέλουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό", δήλωσε ο "Ντούντα".

Νίλσεν: "Πρόβλημα η έλλειψη παιχνιδιών"

Από την πλευρά του ο Αυστραλός φόργουορντ των ερυθρολεύκων, Ματ Νίλσεν, σχολίασε: "Μια πρεμιέρα είναι από μόνη της δύσκολη, πόσο μάλλον όταν παίζεις απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε ένα δύσκολο γήπεδο. Το πρόβλημα για μας είναι η έλλειψη παιχνιδιών και για αυτό χρειαζόμαστε τέτοια δυνατά παιχνίδια".