ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 2-0 (pics+video)

Ολυμπιακός - Παναχαϊκή 2-0 (pics+video)



Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Φάληρο με 2-0 την Παναχαϊκή, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους οι ερυθρόλευκοι που βρήκαν λύσεις ξανά από τις στημένες φάσεις. Σκόρερ οι Τζεμπούρ (47') και Μήτρογλου (71'), καλές εντυπώσεις άφησαν οι Βλαχοδήμος, Ζαραδούκας και Ντιακιτέ.
Την Παναχαϊκή υποδέχθηκε την Τετάρτη (28/11) ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη φάση των "32" με φόντο την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες δίχως να πιάσουν σπουδαία απόδοση στην διάρκεια του 90λεπτου κόντρα στους Αχαιούς, επικράτησαν έστω και δύσκολα με 2-0, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στην Πάτρα.
Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τις απαντήσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων μέσα από δύο στημένες φάσεις. Από το φάουλ του Φουστέρ στο 47' ο Τζεμπούρ έκανε το 1-0 με γυριστή κεφαλιά, ενώ ο Μήτρογλου στο 71' με τον ίδιο τρόπο εκμεταλλεύθηκε το καλοχτυπημένο κόρνερ του Βλαχοδήμου διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Καλές εντυπώσεις για τον Ολυμπιακό άφησαν οι Ζαραδούκας, Βλαχοδήμος και Ντιακιτέ που αγωνίστηκε και πάλι σε ρόλο δεξιού μπακ. Ο Τζεμπούρ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος σε όλο το παιχνίδι, ενώ η είσοδος του Μήτρογλου αντί του Πάντελιτς στο ματς (62'), έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους.

Ο Μασάντο, που αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Λίγο νωρίτερα έπρεπε να αποβληθεί ο Σαλαμαστράκης για εκτός φάσης χτύπημα στον Μήτρογλου, γεγονός που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή ή του πρώτου επόπτη.

Ο αγώνας

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, από την αρχή ενός αγώνα. Τερματοφύλακας ήταν ο Μέγκιερι, ο οποίος έπαιξε για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν έπειτα από τις δύο ευρωπαϊκές συμμετοχές του κόντρα σε Σάλκε (Φάληρο) και Άρσεναλ (Λονδίνο). Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Κοντρέρας και Ζαραδούκας. Ο "Ζάρα" έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός στη μέχρι τώρα ερυθρόλευκη καριέρα του. Οι Φέισα και Γκρέκο αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. O Φουστέρ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Βλαχοδήμος την αριστερή. Στην επίθεση αγωνίστηκε ο Πάντελιτς, ο οποίος για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έπαιξε στη βασική εντεκάδα, έχοντας στο πλευρό του τον Τζεμπούρ. Ο Σέρβος επιθετικός μετρούσε όλες κι όλες τέσσερις ολιγόλεπτες συμμετοχές, όλες ως αλλαγή (τρεις στο Πρωτάθλημα κόντρα σε Λεβαδειακό, Άρη, ΟΦΗ και μία στο Champions League εναντίον της Άρσεναλ στο "Emirates"), χωρίς γκολ στο ενεργητικό του. Να σημειωθεί πως εκτός αποστολής έμειναν για λόγους ξεκούρασης και τακτικής οι εξής οκτώ παίκτες: Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Ιμπαγάσα και Αμπντούν.

Μπροστά σε πολύ λίγο κόσμο (σ.σ. περίπου εννέα χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το "παρών" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"), οι ερυθρόλευκοι ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τα δύο πρώτα αξιοσημείωτα σουτ στην αναμέτρηση. Στο 4', ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε με το δεξί έξω από τη μεγάλη περιοχή, σε αντεπίθεση της ομάδας του, και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 11', πάλι σε αντεπίθεση, ο Βουνκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μέγκιερι μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, καθώς η Παναχαϊκή έπαιζε "σφιχτά" με διάταξη 5-4-1. Στο 12', ο Γκρέκο δοκίμασε αριστερό μακρινό σουτ δίχως αποτέλεσμα. Στο 16', χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Φουστέρ σέντραρε από τα δεξιά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και ο Τζεμπούρ έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε σιγά-σιγά στροφές. Στο 18', ο Τζεμπούρ έβγαλε με ωραία πάσα σε θέση τετ α τετ τον Πάντελιτς, ο οποίος "τσίμπησε" την μπάλα με το δεξί προ του Πίτκα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 19', ο Ντιακιτέ σέντραρε από τα δεξιά, η άμυνα της Παναχαϊκής απομάκρυνε προσωρινά και η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο, ο οποίος έπιασε το δεξί σουτ στην κίνηση από το ύψοες του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι Πρωταθλητές δεν είχαν ιδιαίτερη διάθεση, αλλά "μπλοκαρίστηκαν" και από το αμυντικογενές παιχνίδι των Πατρινών. Μάλιστα, από το 20ό μόλις λεπτό, είχαν αρχίσει και οι καθυστερήσεις από τους φιλοξενούμενους. Από το 20' μέχρι το 30', τρεις παίκτες της Παναχαϊκής έπεσαν στο χορτάρι, ζητώντας τις πρώτες βοήθειες. Στο 27', ο Λίτσης σούταρε με το αριστερό από μακρινή απόσταση, σε αντεπίθεση, με τον Μέγκιερι να μπλοκάρει. Στο 28', ο Γκρέκο σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η ερυθρόλευκη εδαφική υπεροχή αποδείχθηκε ανούσια στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έλειπε το νεύρο, το πάθος και η ένταση στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τέσσερις ακόμα καλές στιγμές για τους Νταμπλούχους. Στο 37', ο Βλαχοδήμος σέντραρε από τα αριστερά, ο Πάντελιτς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 38', ο Γκρέκο με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Τζεμπούρ, ο οποίος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Πίτκας. Στο 39', ο κινητικός Βλαχοδήμος έπιασε δεξί σουτ στην κίνηση εντός περιοχής, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Φουστέρ στο ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο πολύ καλός Ζαραδούκας σέντραρε από τα αριστερά, η άμυνα της Παναχαϊκής απομάκρυνε και η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο, ο οποίος σούταρε με το δεξί από θέση μέσα αριστερά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με έντεκα τελικές προσπάθειες έναντι τριών της Παναχαϊκής. Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά ιδανικά για την πειραϊκή ομάδα! Ο Φουστέρ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Τζεμπούρ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Πίτκα. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν νωρίς το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε το άγχος που είχε αρχίσει να υφίσταται όσο το αποτέλεσμα παρέμενε στο 0-0.

Στο 54', ο Γκρέκο εκτέλεσε φάουλ από θέση μέσα δεξιά, ο Τζεμπούρ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να αναπηδάει στο έδαφος και να περνάει πάνω από την εστία. Ο Αλγερινός επιθετικός υπό ασφυκτική πίεση αντιπάλου (σ.σ. ζήτησε, μάλιστα, πέναλτι) έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και αναζήτησαν κι άλλα γκολ προκειμένου να αποκτήσουν ένα σίγουρο πλεονέκτημα πρόκρισης στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
 
Στο 57', πάντως, η Παναχαϊκή έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Βασιλαντωνόπουλος με βαθιά μπαλιά τροφοδότησε τον Γκούρτσα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του Παπάζογλου και προ του Μέγκιερι επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ με το δεξί, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Football League.
 
Στο 62', ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Πάντελιτς, ο οποίος αποχώρησε εμφανώς απογοητευμένος από την απόφαση του προπονητή του, και ο Φετφατζίδης αντικατέστησε τον Φουστέρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να δοκιμάσει δίδυμο Μήτρογλου-Τζεμπούρ στην επίθεση. Ο Πάντελιτς παρέδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Φετφατζίδη.
 
Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Στο 67', ο Φετφατζίδης βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κοιλιάρα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φέισα σούταρε με το δεξί έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο 71', ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων εκμεταλλευόμενος δεύτερη στημένη φάση. Ο Βλαχοδήμος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μήτρογλου με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής "έγραψε" το 2-0. Η πειραϊκή ομάδα "κλείδωσε" τη νίκη.
           
Ο νικητής είχε κριθεί και περιμέναμε απλά το εύρος της ερυθρόλευκης νίκης. Στο 78', ο Τζεμπούρ σούταρε εξ επαφής εντός περιοχής έπειτα από φάση διαρκείας και ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής έδιωξε στο κόρνερ. Στο 79', ο Μασάντο πήρε τη θέση του Βλαχοδήμου.


Στο 86', ο Φετφατζίδης "έκλεψε" την μπάλα, έδωσε με τη μία στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε με το δεξί έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (94'), ο Μασάντο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά.
            
Λίγο νωρίτερα, στο 92', ούτε ο διαιτητής, ούτε ο επόπτης είδαν το χτύπημα του Σαλαμαστράκη στον Μήτρογλου, που έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα. Το τελικό 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, αν και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 5 των Πατρινών, έχοντας συντριπτική κατοχή μπάλας με 81% έναντι 19%. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν μόνο άμυνα σε όλο το ματς και επιδόθηκαν σε σωρεία σκληρών μαρκαρισμάτων, με αποκορύφωμα την εκτός φάσης αγκωνιά του Σαλαμαστράκη στον Μήτρογλου στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Παπάζογλου, Φέισα, Πάντελιτς (62' Μήτρογλου), Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (79' Μασάντο), Φουστέρ (62' Φετφατζίδης), Ντιακιτέ, Γκρεκο, Ζαραδούκας.

Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Μασάντο, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Τάτος, Μανωλάς, Καραγκούνης.

*Εκτός 18άδας έμεινε ο Μ. Σιώπης.

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ (92' Κοκκίνης), Γ. Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (86' Ουρτάδο), Λίτσης (72' Ντίνας), Βοσκόπουλος, Φατιόν, Γκούρτσας.

Αναπληρωματικοί: Ανδρούτσος, Κοκκίνης, Κωνσταντινίδης, Ουρτάδο, Σεϊτάι, Ντίνας, Χύζα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)

Βοηθοί διαιτητές: Γιώργος Καλφόγλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Γιώργος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: 92' Φέισα (Ολυμπιακός), 32' Βοσκόπουλος, 53' Φατιόν, 79' Γ. Κοιλιάρας (Παναχαϊκή)

Κόκκινες κάρτες: -


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου