ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

1/12/2012

 

Υπάρχουν λόγοι για «ψαλίδι» 

30/11/2012

Υπάρχουν λόγοι για «ψαλίδι» 
Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την ΑΕΚ το… ψαλίδι στα χρέη.

Η επένδυση του Δημήτρη Βιντιάδη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αγωνιστικό, όμως όλα πλέον βασίζονται στο «κούρεμα» των οφειλών της ΠΑΕ και από την Εφορία.

Ο λόγος είναι ότι το καλοκαίρι είχε δοθεί στους υποψήφιους επενδυτές ένας πίνακας αναμενόμενων κερδών για τη νέα σεζόν.

Σε αυτόν περιλαμβάνονταν περίπου 3 εκατ. ευρώ από συμμετοχή στο Europa League.

Αυτά τα χρήματα, λόγω της βαθμολογικής θέσης της ομάδας αυτή τη στιγμή, πρέπει να αφαιρεθούν και μαζί τους τα 350.000 ευρώ από τα προσδοκώμενα τηλεοπτικά λόγω μειωμένης βαθμολογικής συγκομιδής, αλλά και κάποια μπόνους του ΟΠΑΠ.

Ολα αυτά μαζί αποτελούν ένα μεγάλο «πακέτο» και ένα μεγάλο «μείον» που θα αυξηθεί δραματικά, αν η Ένωση υποβιβαστεί στη Football League. Κάπως έτσι το αγωνιστικό πρόβλημα επηρεάζει τα οικονομικά του «Δικεφάλου» κι ενδεχομένως την επένδυση που προτίθεται να κάνουν στην ομάδα ο Βιντιάδης μαζί με τους συνεργάτες του.

Η μείωση των υποχρεώσεων σε ποσοστό μέχρι και 50% μαζί με τους φόρους είναι ο μόνος τρόπος για να… ρεφάρουν οι ενδιαφερόμενοι την πιθανή χασούρα. Επίσης, η μείωση των υποχρεώσεων είναι ο μόνος τεχνοκρατικά αποδεκτός τρόπος για να αποκαταστήσει ο Δημήτρης Βιντιάδης την πληγωμένη εικόνα της ΑΕΚ στους ξένους ενδιαφερόμενους για να μπουν στην ΠΑΕ, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα που τους παρουσιάστηκε ως μία εκ των τριών κορυφαίων να είναι ουραγός.

Οι επενδυτές, όπως είναι κατανοητό, κοιτούν τα νούμερα και δεν έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με την ΑΕΚ, οικονομική είναι και η τρίτη παράμετρος που επηρεάζει το φινάλε των διαπραγματεύσεων: η Εφορία.

Οι υποψήφιοι επενδυτές υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να βάλουν 10 εκατ. ευρώ για να πάρουν το 51%, αλλά περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ, διότι τόσα υπολογίζεται πως χρειάζονται προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης από το οικονομικό επιτελείο της ΑΕΚ, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της σεζόν (αρχικά υπολογίζονταν στα 13 εκατ. ευρώ) ανέρχονται στα 15,5 εκατ.

Βάσει αυτών των στοιχείων οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν υπολογίσει πως τους... παίρνει να δίνουν μέχρι 380.000 ευρώ τον μήνα στην Εφορία. Αν το φορονομοσχέδιο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προπαρασκευαστική επιτροπή νόμων της Βουλής, προβλέπει λίγες δόσεις και η ΑΕΚ κληθεί να πληρώνει περισσότερα, τότε θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι όποιες εξελίξεις θα έχουν δρομολογηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε θα έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας, θα έχει φανεί αν πέτυχε το «κούρεμα» και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ψηφιστεί το φορονομοσχέδιο.

Σκέφτεται την προσφυγή ο Κατσαβάκης 

30/11/2012

Σκέφτεται την προσφυγή ο Κατσαβάκης 
Στα δικαστήρια αναμένεται να λυθεί η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό ανάμεσα στον Άρη και τον Μάκη Κατσαβάκη. Ενάμιση μήνα από την αποχώρηση του Σερραίου προπονητή από την τεχνική ηγεσία των Θεσσαλονικέων δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο πλευρές για τα χρήματα που του οφείλονται, ώστε να υπογραφεί και η λύση της συνεργασίας που ακόμη εκκρεμεί.

Στην τελευταία επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ της διοικούσας επιτροπής και του δικηγόρου του 58χρονου τεχνικού παρουσιάστηκε διαφωνία στον υπολογισμό της αποζημίωσης, αφού οι «κίτρινοι» ισχυρίζονται ότι του οφείλονται 8.500 ευρώ και ο Έλληνας κόουτς 19.130 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο ποσό των 5.000 ευρώ της προκαταβολής (δόθηκαν οι 15.000 από τις 20.000), περίπου 9.500 ευρώ που αφορούν τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, συν 2.700 που είναι οι μισθοί που δεν έχουν καταβληθεί.

Αν μέσα το επόμενο διάστημα δεν βρεθεί σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές, τότε από εβδομάδα ο Κατσαβάκης θα ακολουθήσει τον δρόμο της προσφυγής.

Δικαίωμα στην ελπίδα 

30/11/2012

Δικαίωμα στην ελπίδα
Πολλούς και καλούς λόγους για να χαμογελά έχει ο Χουάν Ρότσα. Το 4-0 επί της Προοδευτικής μπορεί να μην είναι μια νίκη από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά έγινε υπό συνθήκες που σκορπούν τουλάχιστον ελπίδα στους φίλους του «τριφυλλιού» για ένα καλύτερο αύριο.

Άμεσο κέρδος των «πρασίνων» είναι η δεδομένη -ουσιαστικά- μετά το πρώτο ματς πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού το σκορ μάλλον δεν προσφέρεται για ανατροπές. Με τη διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος να είναι μεγάλη, ο Παναθηναϊκός πέρα από την είσοδό του στα πλέι οφ, δεν έχει άλλο τρόπο να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου, πέρα από το Κύπελλο, οπότε το να παραμένει στο θεσμό και να τον διεκδικεί, αποτελεί τονωτική ένεση στην ψυχολογία της ομάδας.

Παράλληλα κόντρα στην Προοδευτική έγιναν και δύο… θαύματα. Ο Φορναρόλι είδε δίχτυα μετά από 19 μήνες και 19 μέρες βάζοντας σε ένα μεγάλο σερί αφλογιστίας, ενώ ο πιο ταλαιπωρημένος από τους παίκτες του τωρινού ρόστερ της ομάδας, ο Πάπε Σο, συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα γκολ. Ξεχωριστή στιγμή σίγουρα και για τους δύο αλλά και τον Χουάν Ρότσα που θα ήθελε να έχει το δικαίωμα να υπολογίζει περισσότερο στους δύο ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια.

Τα κέρδη όμως, δεν είναι πάντα βραχυπρόθεσμα. Συνήθως μάλιστα τα μακροπρόθεσμα είναι και αυτά με τη μεγαλύτερη απόδοση. Φυσικά αναφερόμαστε στους 6 παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες της ομάδας και απέναντι στην Προοδευτική είτε ξεκίνησαν ως βασικοί, είτε μπήκαν ως αλλαγή και πήραν εμπειρίες.

Η δεδομένη κατάσταση όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τέτοιο που «προστάζει» τους συλλόγους να στραφούν προς τους νέους. Για το φυτώριο της Παιανίας δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μιλάνε από μόνα τους τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έχουν βγει από εκεί τα τελευταία χρόνια. Έτσι, στόχος είναι δίπλα σε εκείνα των Καραγκούνη, Μπασινά ή Γκούμα να μπουν και αυτά παικτών όπως του Τριανταφυλλόπουλου, του Χουχούμη, του Λαγού, του Φουρλάνου, του Δώνη, του Αποστολόπουλο αλλά κι ενδεχομένως κι άλλων που έρχονται από πίσω και ο Ρότσα τους ξέρει καλά.

Κι αυτό είναι, ίσως, το μεγαλύτερο στοίχημα του «τριφυλλιού» και απαραίτητο συστατικό κάθε μελλοντικής επιτυχίας.

«Βλέπει» Βαλεριάνο ο Λίνεν 

30/11/2012

«Βλέπει» Βαλεριάνο ο Λίνεν
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να κινηθεί για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνάς της τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα (30/11) η SportDay.

Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός αριστερός οπισθοφύλακας που διαθέτει η Ένωση είναι ο προερχόμενος από τραυματισμό Μιχάλης Τσαμουρλίδης. Έτσι ο Έβαλντ Λίνεν κάνει τη δουλειά του με τους Κοντοέ, Λαγό και εν όψει ΠΑΣ Γιάννινα δοκίμασε τον Κουρέλλα.

Ο «Δικέφαλος», λοιπόν, αν μπορέσει (λόγω οικονομικών) να κάνει μεταγραφές, θα χρειαστεί αριστερό μπακ. Μία από τις εφικτές περιπτώσεις είναι αυτή του Γιώργου Βαλεριάνου.

Ο Γερμανός τεχνικός τον γνωρίζει από τον Ολυμπιακό και χαίρει της εκτίμησής του. Ο παίκτης είναι κάτω των 24 ετών (μόλις 20) και «ψάχνεται» να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ.

«Κρίνεται» του Αγάνθο 

30/11/2012

«Κρίνεται» του Αγάνθο 
Στην σημερινή προπόνηση θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Νταβίντ Αγάνθο στον αυριανό αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Ισπανός επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο στη χθεσινή προπόνηση και κατά συνέπεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Πλέον στο «κίτρινο» στρατόπεδο περιμένουν ο 31χρονος φορ να δοκιμάσει στο σημερινό πρόγραμμα το πόδι, αν και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας υποστηρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, παραμένει αμφίβολος και είναι δύσκολο να αγωνιστεί σε ένα ματς μετά από μόλις μία μέρα προπόνηση.

Αντίθετα, ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας που έχει ένα αιμάτωμα στη γάμπα ήταν χθες πολύ καλύτερα, δεν αισθάνθηκε την παραμικρή ενόχληση ούτε στο δεύτερο μέρος του διπλού στο οποίο πήρε μέρος και, αν και σήμερα βγάλει την προπόνηση δίχως προβλήματα, θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους Περιστεριώτες.

Αυτούς «τσεκάρει» ο Δώνης 

30/11/2012

Αυτούς «τσεκάρει» ο Δώνης
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ενίσχυση του ΠΑΟΚ στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Από το… κόσκινο του Γιώργου Δώνη περνούν μια σειρά από ποδοσφαιριστές που έχουν λιγότερες ή περισσότερες πιθανότητες να φορέσουν τη φανέλα με το δικέφαλο και ανάμεσά τους υπάρχουν ονόματα που εξάπτουν τη φαντασία των οπαδών της ομάδας.

Λόγω παρελθόντος ξεχωρίζει κανείς εύκολα εκείνο του Αντελίνιο Βιεϊρίνια για τη επιστροφή του οποίου υπάρχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο. Ο Πορτογάλος ξέρει πως με την αλλαγή προπονητή στη Βόλφσμπουργκ παίζει το τελευταίο του χαρτί για καθιέρωση. Αν δεν τα καταφέρει και μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί σίγουρα για την απόκτησή του.

Για την αμυντική γραμμή, ο Μπεν Χαϊμ είναι εκείνος που συγκεντρώνει τα στοιχεία που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Έμπειρος, με δυνατή προσωπικότητα και ποδοσφαιρική ποιότητα αλλά και κασέ προσεγγίσιμο, αφού οι απαιτήσεις του δεν ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Άλλες δύο περιπτώσεις εξετάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον 24χρονο Λούκας της Καρπάτι που είναι μεσοεπιθετικός και καλύπτει με επιτυχία όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης και τον Μπέκοε, ο οποίος είναι ακραίος, όμως στο «Δικέφαλο του Βορρά» αφήνουν να εννοηθεί πως στοχεύουν σε κάτι καλύτερο.

Φυσικά υπό… παρακολούθηση είναι και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και δείχνουν καλές περιπτώσεις. Ξεχωρίζει ο Σωκράτης Φυτανίδης, για την απόκτηση του οποίου -είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ, ενώ το τμήμα σκάουτινγκ εξετάζει εξονυχιστικά και άλλος δύο παίκτες, τον Ολαϊτάν της Βέροιας και τον Βασιλακάκη της Ξάνθης.

«Φρεσκάρει» τον Ατρόμητο 

30/11/2012

«Φρεσκάρει» τον Ατρόμητο 
Με αρκετές αλλαγές προτίθεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να παρατάξει τον Ατρόμητο στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα παρουσιάσει μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει στον αγώνα με την Ξάνθη.

Στο κέντρο της «κυανόλευκης» άμυνας αναμένεται να επιστρέψει ο Σωκράτης Φυτανίδης, ενώ ο Ιγκλέσιας – που ήταν στον πάγκο με τους Ακρίτες – θα ξεκινήσει ως αμυντικός χαφ. Μπροστά του θα επανέλθουν στο αρχικό σχήμα ο Σουμπίνιο με τον Μπρίτο και στα πλάγια οι Δημούτσος και Επστάιν.

Για τους Περιστεριώτες η νίκη αποτελεί μονόδρομο και ο «Ντούσκο» ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει εύκολη τη ζωή των «κυανόλευκων» (είπε χαρακτηριστικά ότι όταν ο Αρης δέχεται γκολ καταρρέει).

Στη 19άδα είναι και ο Πίτου Γκαρσία, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αφού πιθανότατα θα είναι αυτός που θα «κοπεί». Ιτάντζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Αθανασίου, Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Καραγκούνης, Μπρίτο, Επστάιν, Καραμάνος, Κούτσι θα ταξιδέψουν στη συμπρωτεύουσα.

Σήμερα το μεσημέρι θα αναχωρήσει η αποστολή του Ατρομήτου για τη Θεσσαλονίκη.

Εισηγήθηκε «Κατσούρ» ο Βρύζας 

30/11/2012

Εισηγήθηκε «Κατσούρ» ο Βρύζας 
Την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη φέρεται να εισηγήθηκε ο Ζήσης Βρύζας στην πρόσφατη μεταγραφική σύσκεψη του ΠΑΟΚ που έλαβε χώρα στα γραφεία της Τούμπας.

Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ υπολογίζει στην πείρα και στην πολυσύνθετη παρουσία του διεθνούς χαφ μέσα στο γήπεδο. Ο 33χρονος παίκτης μπορεί να δώσεις λύσεις στον άξονα τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά ή να παίξει ως στόπερ στην άμυνα.

Ωστόσο, όπως γράφει η εφημερίδα «Goal News», ο Γιώργος Δώνης δεν είδε με καλό μάτι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αφού θεωρεί ότι στη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν πολλές λύσεις: Λάζαρ, Φωτάκης, Γκαρσία και οι ανερχόμενοι Κάτσε και Πέλκας.

Αντ’ αυτού ο 43χρονος προπονητής προτιμάει να γίνουν δύο μεταγραφές μεσοεπιθετικών και να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Φωτάκη. Επίσης, ο Έλληνας προπονητής θέλει να γίνει κίνηση για κλασικό σέντερ μπακ και όχι κάποιον που μπορεί να αγωνιστεί και σε αυτή τη θέση.

Ξανά βασικός ο Μαρσελίνιο 

30/11/2012

Ξανά βασικός ο Μαρσελίνιο
Φανέλα βασικού αναμένεται να δώσει ο Νίκος Κωστένογλου στον Μαρσελίνιο για τον αυριανό αγώνα της Skoda Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο 42χρονος προπονητής αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και να τον περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, οι Ακρίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να στερούνται μία τόσο ποιοτικής λύσης και αυτό το γνωρίζει καλά ο Κωστένογλου. Για αυτό τον λόγο σκέφτεται να επαναφέρει τον Μαρσελίνιο στην αρχική ενδεκάδα, με την ελπίδα ότι έστω και καθυστερημένα θα βοηθήσει την ομάδα του να ανακάμψει βαθμολογικά.

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος εμφανίζεται έτοιμος και, ταυτόχρονα, αποφασισμένος να οδηγήσει και πάλι την ομάδα του στις επιτυχίες.

Άλλωστε, και ο εκείνος γνωρίζει καλά τη σημασία του αυριανού ματς τόσο για την Ξάνθη όσο και για τον ίδιο, αφού είναι ξεκάθαρο ότι από τα αποτελέσματα των ακριτών στα τρία ματς μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου θα κριθούν πολλά.

Εκτός από τον Μαρσελίνιο, στην ενδεκάδα της ακριτικής ομάδας θα επιστρέψει ο Φλίσκας. Ο 32χρονος μέσος εξέτισε την τιμωρία του και πιθανότατα θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή αντί του Μπαξεβανίδη. Τέλος, δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Μαρκόφσκι, αν και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Πρόβλημα με Ζε Βιτόρ 

30/11/2012

Πρόβλημα με Ζε Βιτόρ 
Στο παρά πέντε της 13ης αγωνιστικής ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης είδε τον Ζε Βιτόρ να αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι και να αποχωρεί από την προπόνηση.

Ο Πορτογάλος μέσος σήμερα, Παρασκευή (30/11) αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού του.

Ωστόσο, στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού θα βρίσκεται ο Παντελής Καφές, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα της «Βασίλισσας του Βορρά» στην κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (2/12).

Σκέψεις για αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης έχει ο Καλαϊτζίδης, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Κόστλι στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Ηλία Ιωάννου.

«Αλκαράθ, ο νέος προπονητής του Άρη» 

30/11/2012

«Αλκαράθ, ο νέος προπονητής του Άρη»
Την συμφωνία με τον Λουκάς Αλκαράθ επιβεβαίωσε το μέλος του Δ.Σ. της «Κοινωνίας Μελών Άρη», Παναγιώτης Αλεξανδρίδης σύμφωνα με όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Ισπανός προπονητής θα αναλάβει, εκτός απροόπτου, την τεχνική ηγεσία των «κιτρίνων» από Δευτέρα ενώ επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα χρήματα που οφείλονται στον Μάκη Κατσαβάκη.

Διαβάστε όσα είπε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Νικόλα Ακτύπη και Γιάννη Θειακό ο Παναγιώτης Αλεξανδρίδης:

«Ό,τι και να κάνει κάποιος που ενδιαφέρεται είναι βαρύ το φορτίο για να κάνεις ορισμένα σωστά πράγματα. Οι προσπάθειες που έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα είναι πολλές και μεγάλες. Από το λάβει μέρος η ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι να πάρει την αδειοδότηση. Φτάσαμε σε σημείο να μην έχουμε παίκτες και να κάνουμε μικρές προσθήκες και φτιάξαμε ένα σύνολο που βλέπουμε πως χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Δεν είχαμε όμως τα χρήματα για αυτό. Έπρεπε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και να τις κάναμε γρήγορα. Αρχικά να φέρουμε έναν προπονητή που μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα και δεύτερον να δούμε τι θα γίνει με την διοίκηση».

Για τον νέο προπονητή του Άρη: «Ο επόμενος προπονητής του Άρη είναι ο Λούκας Αλκαράθ κατά 99%. Εφόσον δεν υπάρχουν υπογραφές δεν μπορώ να πω πως σίγουρα αυτός θα είναι ο νέος μας προπονητής αλλά έχουμε μιλήσει μαζί του και έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα. Είδαμε το βιογραφικό του, γνωρίζουμε πως στα δύσκολα τα πηγαίνει καλά και επειδή ο Άρης βρίσκεται σε δύσκολη εποχή τότε τον επιλέξαμε. Είχαμε μιλήσει με τον Αγάνθο, ο οποίος τον είχε προπονητή και μας είχε πει τα καλύτερα λόγια».

Για τις εξελίξεις στα διοικητικά του Άρη: «Από Δευτέρα θα καταθέσουμε τα ονόματα για το Πρωτοδικείο και να κάνουμε μια συνέλευση για να πάρουν όλα σιγά σιγά τον δρόμο τους. Όλα θα πάνε καλά και περιμένουμε να τα πάει καλά και η ομάδα».

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Μάκη Κατσαβάκη: «Με τον Μάκη Κατσαβάκη δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Για 5-6 χιλιάδες ευρώ δεν νομίζω να αξίζει ο κόπος να κουβεντιάζουμε».

Έμειναν Λάρισα οι Φαίακες 

30/11/2012

Έμειναν Λάρισα οι Φαίακες
Οι πολλές μετακινήσεις της αποστολής της Κέρκυρας, η οποία χθες αγωνίστηκε με τον Τύρναβο (επικράτησε με 2-0) για το Κύπελλο Ελλάδας και την Κυριακή (2/12) θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανάγκασαν την ομάδα να μείνει στη Λάρισα.

Ο τεχνικός των Φαιάκων, Άκης Μάντζιος, αποφάσισε η αποστολή να μην επιστρέψει στην Κέρκυρα και να μείνει στη Λάρισα ώστε να μην χαθούν προπονήσεις.

Μάλιστα, οι παίκτες της Κέρκυρας θα προπονούνται στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ στα Δένδρα.

Δημητρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ζαχαριάδης στην Πλατεία 

30/11/2012

Δημητρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ζαχαριάδης στην Πλατεία 
Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος του συνδέσμου Φθιώτιδας ορίστηκε από την Κεντρική επιτροπή διαιτησίας να σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Πλατανιά στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τον αγώνα της Πλατείας μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού θα διευθύνει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Στυλιάρας θα σφυρίξει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα ρίξει και την αυλαία της αγωνιστικής.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

Σάββατο 1/12

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης: Κομίνης (Θεσπρωτίας), Ευθυμιάδης (Πιερίας), Σίπκας (Πέλλας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Άρης-Ατρόμητος: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης), Μαντάκης (Ημαθίας)

Ολυμπιακός-Πλατανιάς: Δημητρόπουλος, Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Ντίτσος (Πρέβεζας)

Κυριακή 2/12
ΟΦΗ-Πανθρακικός: Ιωαννίδης (Αργολίδας), Γεωργαράκος, Ταρανάς (Αθηνών), Γιάχος (Χίου)

Βέροια-ΠΑΟΚ: Σπάθας, Φαντόπουλος (Πειραιά), Ελευθερίου (Αθηνών), Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Λεβαδειακός-Κέρκυρα: Αμπάρκιολης, Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών), Κουτσιαύτης (Άρτας)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός: Ζαχαριάδης, Κούλα (Μακεδονίας), Σταθόπουλος (Ηλείας), Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Δευτέρα 3/12
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Τουμπακάρης (Αθηνών), Κοντιζάς (Πειραιά), Κάκος (Κέρκυρας)

«Δεν έχουμε δεχθεί κρούση για τον Φυτανίδη» 

30/11/2012

«Δεν έχουμε δεχθεί κρούση για τον Φυτανίδη» 
Δεν έχει δεχθεί πρόταση ο Ατρόμητος από τον για την παραχώρηση του Σωκράτη Φυτανίδη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός. «Δεν έχω δεχτεί κάποια επίσημη κρούση. Στις εφημερίδες γράφονται πολλά, άλλα αληθεύουν και άλλα όχι», τόνισε ο ιδιοκτήτης της «κυανόλευκης» ΠΑΕ. Επίσης, μίλησε για το φαβορί για να καταλάβει την πρωτιά στη διαδικασία των πλέι οφ: «Θεωρώ ότι αγωνιστικά έχουμε πολύ μικρές διαφορές. Από 25% πιθανότητες έχουν όλοι για την πρωτιά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Μετρόπολις»

Για το θέμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες με δηλώσεις τού Φυτανίδη

«Μόνος του ο Σωκράτης έκανε νέες δηλώσεις και το θέμα έχει λήξει. Ο παίκτης προσέφερε στην ομάδα, όπως κι εμείς τού προσφέραμε. Όλοι μαζί πλέον προσπαθούμε για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας μας».

Για το αν είναι ενήμερος για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον στόπερ του Ατρομήτου

«Όχι, δεν είμαι ενήμερος. Δεν έχω δεχτεί κάποια επίσημη κρούση. Στις εφημερίδες γράφονται πολλά, άλλα αληθεύουν και άλλα όχι. Πάντως είναι ευχάριστο να είναι παίκτες τού Ατρομήτου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μια κι αποδεικνύεται ότι γίνεται καλή δουλειά σε μας και εξελίσσονται διαρκώς οι ποδοσφαιριστές».

Για το αν υπάρχει ομάδα που είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς στα πλέι οφ

«Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, οι ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ και πιστεύω ότι θα είναι ο ΠΑΟΚ, εμείς, ο Αστέρας Τρίπολης και πιθανότατα ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ ότι αγωνιστικά έχουμε πολύ μικρές διαφορές. Από 25% πιθανότητες έχουν όλοι για την πρωτιά στα πλέι οφ».

Μέσα και ο Μασάντο 

30/11/2012

Μέσα και ο Μασάντο 
Κανονικά συμπεριελήφθη στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αυριανό (19:30, Novasports 2) αγώνα με τον Πλατανιά στο «Καραϊσκάκη» ο Πάουλο Μασάντο, αν και απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση της ομάδας λόγω ίωσης.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός παρουσίασε κάποια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του αποφασίστηκε να μην προπονηθεί με τους συμπαίκτες του.

Ο 26χρονος παίκτης εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών, το οποίο έκρινε ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, εκτός από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που συνέχισε και σήμερα το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Εκτός από τον Μασάντο, ο 38χρονος προπονητής πήρε τους εξής δεκαοχτώ παίκτες: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ και Κοντρέρας.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν επιλέχθηκαν στην αποστολή θα γυμναστούν αύριο το πρωί στο Ρέντη στις 10:30.

«Δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απώλειες» 

30/11/2012

«Δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απώλειες» 
Με αποφασιστικότητα και πάθος ο Άρης θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ομάδα που ο Νίκος Πασιαλής χαρακτήρισε ως μία από τις πιο ανταγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Άρη τόνισε ακόμη πως δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης απώλειας βαθμών, δεδομένης της θέσης της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για την ομάδα μας πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες απώλειες βαθμών στην έδρα μας. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι σημαντικό από βαθμολογικής άποψης, όπως, βέβαια, ήταν και τα προηγούμενα. Μια νίκη πέρα από το κέρδος των τριών βαθμών θα βοηθήσει την ομάδα μας και στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Θα αντιμετωπίσουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αυριανός αγώνας θέλει καθαρό μυαλό, αγωνιστική πειθαρχία, υπομονή, πάθος και αποφασιστικότητα. Στοιχεία, τα οποία αν έχουμε, θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο στόχο μας.

Χρειαζόμαστε την στήριξη και την θετική ενέργεια από τον κόσμο του ΑΡΗ, ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι πικραμένος από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι του χρωστάμε κάτι…

Στο διάστημα της παραμονής μας στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΑΡΗ μας προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ομάδα.

Ο Άρης θα ξεπεράσει αυτό το “κακό φεγγάρι”, είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρει».

Γράφουν για Βύντρα οι Ισπανοί 

30/11/2012

Γράφουν για Βύντρα οι Ισπανοί
Για ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγιεκάνο κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ισπανία.

Σύμφωνα με αυτά μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας της ιβηρικής χερσονήσου δεν αποκλείεται σύντομα να δείξει έμπρακτα πως θέλει τον αμυντικό του Παναθηναϊκού καταθέτοντας επίσημη πρόταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «AS», οι άνθρωποι της Ράγιο Βαγιεκάνο παρακολουθούν αρκετό καιρό τον Λουκά Βύντρα και πιστεύουν πως είναι σε θέση να τους βοηθήσει.

Από την άλλη μεριά, στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως δεν βάζουν πωλητήριο σε κανένα ποδοσφαιριστή αλλά φυσικά θα συζητήσουν κάποια επίσημη πρόταση εφόσον τους ικανοποιεί οικονομικά.

Αγωνία για Κουλουχέρη 

30/11/2012

Αγωνία για Κουλουχέρη
Με πρόβλημα στο γόνατο αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση του Πανιώνιου ο Ευθύμης Κουλουχέρης.

Ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο Κουλουχέρης πάντως –όπως είναι λογικό- θα δοκιμάσει να προπονηθεί και το Σάββατο και σε περίπτωση που νοιώθει ενοχλήσεις θα αναγκάσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να σχεδιάσει τα πλάνα χωρίς αυτόν για την αμυντική γραμμή της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Πολλά τα προβλήματα για Τσιώλη 

30/11/2012

Πολλά τα προβλήματα για Τσιώλη
Με πολλά προβλήματα θα ταξιδέψει στην Ξάνθη για το παιχνίδι με τη SKODA ο Αστέρας Τρίπολης. Ειδικά στην άμυνα οι απουσίες είναι πάρα πολλές και ο Σάκης Τσιώλης καλείται να βρει τους αντικαταστάτες των ποδοσφαιριστών που δεν θα έχει στη διάθεσή του.

Συγκεκριμένα στην αποστολή για Ξάνθη δεν συμπεριλήφθηκαν οι τραυματίες Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης και Πιπίνης, ενώ εκτός έμειναν φυσικά και οι τιμωρημένοι Περόνε και Σανκαρέ.

Ο κ. Τσιόλης επέλεξε τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Φορμίκα, Κωστούλας, Καστέλς, Ρούσσης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Αλβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Μπακασέτας, Καλαντζής, Γκάμπριελ.

«Το βραβείο ανήκει σε όλους» 

30/11/2012

«Το βραβείο ανήκει σε όλους»
Συμφώνησαν κατά τη βράβευσή τους για το καλύτερο γκολ και τον πολυτιμότερο παίκτη της 12ης αγωνιστικής οι Τόμας Ντε Βινσέντι και Καρίμ Φεγκρούς ότι τα βραβεία αυτά ανήκει σε ολόκληρη την ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές παρέλαβαν τα βραβεία τους την Παρασκευή από τους Ηλία Μάιπα και Σωτήρη Παππά.
Αναλυτικά όσα είπαν κατά τη βράβευσή τους:

«Το βραβείο ανήκει σε όλους, για όλη την ομάδα, τους οπαδούς. Ήταν σημαντική αυτή η νίκη για την ομάδα και τον κόσμο. Ήταν δώρο για τον κόσμο μας. Την θέλαμε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει μυστικό για την καλή απόδοση και τα γκολ. Έχει να κάνει με όλη την ομάδα. Δεν κάνω κάτι μόνο εγώ. Βοηθάει όλη η ομάδα. Αν η απόδοση της ομάδας είναι καλή και η απόδοση του κάθε παίκτη είναι καλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε», είπε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ενώ από την πλευρά του ο Καρίμ Φεγκρούς, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής τόνισε:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Αυτό το βραβείο δεν το θεωρώ μόνο δικό μου. Ανήκει σε όλους τους παίκτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό , τον κ. Χριστοβασίλη καθώς όλοι μαζί συνέβαλαν με τον τρόπο τους ώστε να πάρουμε αυτό το βραβείο. Θέλουμε οι φίλαθλοι μας και οι κάτοικοι αυτής της πόλης να είμαι περήφανοι για εμάς. Για αυτό και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Νιώθω βελτιωμένος συγκριτικά με πέρυσι καθώς δεν έχω τους τραυματισμούς. Φέτος έχω ρυθμό και πιστεύω πως βελτιώνομαι συνεχώς».

Με καθυστέρηση η άφιξη του Αλκαράθ 

30/11/2012

Με καθυστέρηση η άφιξη του Αλκαράθ
Με μία μέρα καθυστέρηση θα φτάσει στην Ελλάδα ο Λούκας Αλκαράθ.

Ο Ισπανός τεχνικός αναμένονταν να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του Άρη σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή, 30/11) ωστόσο, εξαιτίας ενός προσωπικού προβλήματος αναγκάστηκε να μείνει στη Μαδρίτη.

Οι άνθρωποι του Άρη αναφέρουν πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί πτήση το συντομότερο δυνατό, ώστε ο Αλκαράθ να προσγειωθεί στην Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου και να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση των «κίτρινων» με τον Ατρόμητο (1/12, 17:15).

Ομόφωνα πρόεδρος ο Αλαφούζος 

30/11/2012

Ομόφωνα πρόεδρος ο Αλαφούζος
Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μετά από την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, της πρώτης στην ιστορία της.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εκλέχθηκε ομόφωνα πρόεδρος της, με τους Τάκη Οικονομόπουλο και Αντώνη Αντωνιάδη να αναλαμβάνουν αντιπρόεδροι.

Ταμίας ο Βασίλη Κωνσταντίνου και γραμματέας της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Γόντικας.

Το ΔΣ θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα.

Μέγιερι: «Να διατηρήσουμε το αήττητο» 

30/11/2012

Μέγιερι: «Να διατηρήσουμε το αήττητο» 
Δυνατή ομάδα χαρακτήρισε τον Πλατανιά ο Μπάλας Μέγιερι ενόψει της 13ης αναμέτρησης της Σούπερ Λίγκας, στην οποία ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τους «νεοφώτιστους».

Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» ανέφερε πως στόχος τους είναι να διατηρήσουν το αήττητο στο πρωτάθλημα, ενώ για το Europa League ανέφερε πως φέτος μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την επιστροφή του στην ενδεκάδα:
«Αισθάνθηκα πολύ καλά που ήμουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για 90 λεπτά. Νομίζω πως ήμουν έτοιμος να παίξω. Ήταν πολύ καλή ευκαιρία να γυρίσω ξανά για κάποια λεπτά».

Για την πολύ καλή σχέση που έχει με τον Ρόι Κάρολ:
«Νομίζω πως αυτή θέση είναι λίγο διαφορετική απ' τις άλλες. Ποτέ δεν είχα προβλήματα με τους άλλους γκολκίπερ. Είτε έπαιζα εγώ, είτε άλλοι. Δουλεύουμε κάθε ημέρα μαζί σαν ένα μικρό γκρουπ μέσα στην ομάδα. Έτσι, είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν διατηρείς πολύ καλή σχέση, όχι μόνο με τον Ρόι, αλλά και με τον Ανδρέα και τον Αλέκο.

Γιατί είναι καλό για όλους τους τερματοφύλακες. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Φυσικά, στον αγώνα μόνο ένας μπορεί ν' αγωνιστεί. Αλλά και οι τρεις τερματοφύλακες πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Επίσης, είναι καλό για τον προπονητή να ξέρεις πως όλοι οι τερματοφύλακες είναι προετοιμασμένοι για ένα ματς. Όλοι οι τερματοφύλακες βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά:
«Είναι αρκετά δυνατοί αφού νίκησαν τον Παναθηναϊκό. Αλλά έρχονται στην έδρα μας και νομίζω πως θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε δυνατοί όπως πάντα στα εντός έδρας ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε για να παραμείνουμε αήττητοι».

Για του στόχους του Ολυμπιακού στο Europa League:
«Νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό θέλουμε. Να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο Europa League. Φυσικά χρειάζεσαι και λίγη τύχη επίσης. Νομίζω έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πιο μακριά σε σχέση με πέρυσι».

Για το πώς αντιμετωπίζονται τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, όταν ακολουθούν Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις:
«Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να το πεις αυτό. Γιατί συνήθως πρέπει να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο κάθε παιχνίδι, είτε είναι πριν είτε μετά από ένα μεγάλο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Europa League.

Μερικές φορές έχουμε αλλαγές στην ομάδα. Ορισμένοι παίκτες ξεκουράζονται για να είναι έτοιμοι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως αυτό να δημιουργεί δυσκολίες. Τελικά πρέπει να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τα ματς και να προσπαθείς να παίζεις όσο πιο δυνατά μπορείς. Για εμένα δεν υπάρχουν διαφορές, για παράδειγμα στο ματς που προηγείται του αγώνα με την Άρσεναλ».

Για την επιστροφή του Αλέκου Ράντου στην ομάδα:
«Για εμένα είναι μία θαυμάσια εξέλιξη που δουλεύω ξανά με τον Αλέκο. Ξόδεψα μαζί τους τα τελευταία τρία χρόνια μαζί του εδώ στον Ολυμπιακό. Νομίζω πως έμαθα πολλά από εκείνον. Μου αρέσει να δουλεύω σκληρά και είναι ο άνθρωπος που θέλει να δουλεύει σκληρά. Αυτός είναι ένας σωστός τρόπος για να γίνεσαι όλο και καλύτερος».

Δημητρέλος: «Δεν ξαναμιλάω»! 

30/11/2012

Δημητρέλος: «Δεν ξαναμιλάω»! 
Η σιωπή είναι χρυσός.

Και -έστω και αργά- οι Ανδρέας Δημητρέλος δεσμεύτηκε να το ενστερνιστεί.

Μετά τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες η είσοδος του Δημήτρη Βιντιάδη θα τεθεί σε κίνδυνο αν η ΑΕΚ δεν αρχίσει να νικά, ο πρόεδρος της «Ένωσης» αποπειράθηκε να σβήσει τη φωτιά που άναψε.

Με επίσημη δήλωσή του λοιπόν μιλά για παρερμηνεία των λεγομένων του και τονίζει πως δεν θα ξαναμιλήσει μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα των επενδυτών.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημητρέλου για τις δηλώσεις στην εφημερίδα «Live Sport» (με εκφράσεις όπως «χωρίς νίκες, Βιντιάδης τέλος» και «η διαπραγμάτευση ξεκίνησε το καλοκαίρι για την ΑΕΚ της Ευρώπης και όχι της Β’ Εθνικής») αναφέρει:

«Με αφορμή σημερινές δηλώσεις μου σε αθλητική εφημερίδα, όπου αναφέρομαι στην υπόθεση επένδυσης του κ. Δ. Βιντιάδη και των συνεργατών του στην AEK, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Λόγω του ότι παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μου και αποδίδονται με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που εννοώ, δεν προτίθεμαι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να ξανακάνω καμία δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό από τον κ. Δ. Βιντιάδη, οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση θα γίνεται από τον ίδιο με επίσημη γραπτή ανακοίνωση»
.

«Ο ΠΑΟΚ θέλει Μπεκόε» 

30/11/2012

«Ο ΠΑΟΚ θέλει Μπεκόε»
Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μπεκόε από τη Λιρς επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του Τζιανφράνκο Κιτσέτι με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «voetbalnieuws».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι σύλλογοι που αναφέρθηκαν (ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ντιέπρ, Μέταλιστ και μια ιταλική ομάδα) ενδιαφέρονται για τον παίκτη», ανέφερε –αρχικά- ο μάνατζερ του Γκανέζου ο οποίος συνέχισε:

«Προς το παρόν υπάρχει μόνο ενδιαφέρον, επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς για διαπραγματεύσεις. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν», πρόσθεσε.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το συμβόλαιο του Μπεκόε με τη Λιρς ολοκληρώνεται στις 30/06/2013. Ο Γκανέζος έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά.

Συγκέντρωση ζήτησε ο Ζαρντίμ 

30/11/2012

Συγκέντρωση ζήτησε ο Ζαρντίμ
Η ήττα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Πλατανιά αποτελεί ένα περίτρανο παράδειγμα πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός το Σάββατο στη δική του αναμέτρηση με την κρητική ομάδα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, σήμερα, σε ολιγόλεπτη ομιλία του προς τους παίκτες των ερυθρολεύκων, τους επεσήμανε ότι είναι ένα ματς που κρύβει κινδύνους και πως θέλει από αυτούς την απόλυτη συγκέντρωσή τους σε όλο το 90λεπτο.

«Είδαμε τον Πλατανιά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε: «Είναι καλή ομάδα και εμείς θα πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια για να πάρουμε τη νίκη», πρόσθεσε ο Ζαρντίμ στους παίκτες του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει η ομάδα να εμφανίσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παιχνίδι του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη σε σχέση με αυτό του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Ησυχία, Ταξι(άρχης) και… ασφάλεια 

30/11/2012

Ησυχία, Ταξι(άρχης) και… ασφάλεια
Ήσυχος για τη συμμετοχή του Ταξιάρχη Φούντα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να κοιμάται ο Έβαλντ Λίνεν.

Ο νεαρός άφησε οριστικά πίσω το πρόβλημα τραυματισμού, έβγαλε όλο το πρόγραμμα της Παρασκευής και επιβεβαίωσε πως θα είναι διαθέσιμος για το κρίσιμο ματς της Δευτέρας.

Ασφάλεια υπάρχει, δε, και για τους Κοντοέ και Φουρτάδο, παρόλο που δεν προπονήθηκαν σήμερα.

Ο Φούντας είχε δημιουργήσει από την Πέμπτη ελπίδες ότι θα προλάβει, συμμετέχοντας σε μέρος του προγράμματος. Βγάζοντας το ολόκληρο σήμερα λοιπόν, χωρίς να αισθανθεί καμία ενόχληση, συμπεριλήφθηκε κανονικά στα πλάνα του Λίνεν.

Εκεί όπου επέστρεψε και ο Τσίτας (έστω κι αν δεν πρόκειται αυτή τη φορά να ξεκινήσει) και όπου υπάρχει σιγουριά ότι θα επιστρέψουν από αύριο και οι Κοντοές και Φουρτάδο. Διότι ο Έλληνας αμυντικός προτιμήθηκε προληπτικά σήμερα να κάνει ασκήσεις στο γυμναστήριο (μετά το χτύπημα στον αστράγαλο που αποκόμισε σε μια διεκδίκηση χθες με τον Κατσικοκέρη), ενώ ο Αφρικανός έμεινε έξω για λόγους αποφόρτισης.

Όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί του Σαββάτου (11:00), όταν και η προετοιμασία για το κρίσιμο δευτεριάτικο ματς θα μπει στην τελική ευθεία.

«Θέλαμε να κερδίσουμε τον ΟΣΦΠ» 

30/11/2012

«Θέλαμε να κερδίσουμε τον ΟΣΦΠ»
Στην ανάγκη να βγάλει ο ΠΑΟΚ περισσότερο πάθος στα παιχνίδια του και να παίρνει από την αρχή το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο, στάθηκε ο Εργκούς Κάτσε. Σε δηλώσεις του ο νεαρός μέσος του «δικεφάλου» τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ήθελαν να πάρουν την νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική ενώ αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπήρχε στο γήπεδο της Τούμπας.

«Θέλαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο δε δημιούργησε κάτι ο Ολυμπιακός. 'Φάγαμε' ένα γκολ χωρίς να κάνουν φάση, ισοφαρίσαμε στο τέλος αλλά εγώ περίμενα κάτι παραπάνω, να κερδίσουμε αλλά εντάξει τι να κάνεις, αφού δε χάσαμε πάλι καλά», είπε αρχικά ο Κάτσε στην συνέντευξή του στην NOVA και πρόσθεσε:

- Τι θεωρείς ότι δεν πήγε καλά;
«Πιστεύω πως αυτά τα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Αρη είναι ντέρμπι. Πιστεύω πως δεν μπήκαμε τόσο παθιασμένα. Μάλλον στην αρχή, στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε παθιασμένα αλλά δεχτήκαμε και το γκολ πολύ γρήγορα και μετά 'πέσαμε'. Αλλά αυτά τα ματς είναι ντέρμπι και θα πρέπει . δηλαδή θυμάμαι μια κίτρινη, φαντάσου σε ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός δυο κίτρινες, που παλιά έπαιρναν πέντε κι έξι και .. Πιστεύω πως το πάθος έλλειπε».

- Κόντρα στον Παναθηναϊκό, κόντρα στον Ολυμπιακό, σε δυο διαδοχικές αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ πήρε μόλις ένα βαθμό, αυτό τι λέει για σένα;
«Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο τώρα γιατί περιμέναμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και πήραμε μόνον έναν. Τώρα συνεχίζουμε . Μας προβληματίζουν τα προηγούμενα αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, να τα δίνουμε όλα στην προπόνηση για να κοιτάξουμε το επόμενο ματς που παίζουμε».

- Μετά από αυτόν τον απολογισμό σ' αυτές τις δυο αναμετρήσεις η ομάδα παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Είναι κάτι που σας βοηθάει εν όψει της συνέχειας;
«Φυσικά είναι θετικό, αφού παραμείναμε στη δεύτερη θέση, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά από τον πρώτο. Αυτό μας ικανοποιεί περισσότερο και γι' αυτό πρέπει να κοιτάμε τα ματς που έρχονται και να παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε να πάρουμε, να μη χάνουμε ούτε έναν».

- Για να το κάνετε πράξη αυτό που λες, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή στη Βέροια, τι πρέπει να κάνει εκεί ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει;
«Πρέπει να βγάλει, να βγάλουμε πάθος, να πάμε εκεί κι όταν ξεκινήσει ο αγώνας να έχουμε εμείς το πάνω χέρι, να πούμε ότι ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το κάνουν και οι έντεκα παίκτες που θα παίζουν, θα πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον και πιστεύω ότι αν το κάνουμε αυτό δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

- Ήταν τα πρώτα μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα σου με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πως τα βίωσες;
«Περισσότερο το ματς με τον Ολυμπιακό μου έμεινε . Ο κόσμος είναι άλλη αίσθηση. Για μας τους μικρούς ειδικά που δεν έχουμε παίξει τέτοια ματς είναι πολύ καλό, δηλαδή σαν όνειρο. Μάλλον και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο περισσότερο επειδή ήταν στην έδρα μας κι είχαμε πολύ κόσμο».

- Περισσότερο το άγχος ή η ώθηση που παίρνεις από τον κόσμο για να παίξεις καλύτερα;
«Πιστεύω και τα δυο . Και θα έχεις άγχος σε τέτοια ματς γιατί δεν είχα παίξει τέτοια ματς αλλά και ώθηση - φυσικά - από τον κόσμο. Γιατί όταν είσαι στην έδρα σου και βλέπεις είκοσι πέντε χιλιάδες κόσμος σου δίνουν ώθηση, σε βοηθούν. Κι αυτό κρατώ», ολοκλήρωσε ο Εργκούς Κάτσε την κατάθεση των απόψεών του.

Έτοιμος κι ο Αγκάνθο 

30/11/2012

Έτοιμος κι ο Αγκάνθο
Η τελευταία προπόνηση του Άρη ενόψει του αυριανού παιχνιδιού της Σούπερ Λίγκας με τον Ατρόμητο έκρυβε ένα καλό… μαντάτο για τους Νίκο Πασιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή.

Οι προπονητές των κίτρινων είδαν τον Αγκάνθο να προπονείται κανονικά με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για το παιχνίδι με την ομάδα που Περιστερίου.

Σε αυτή υπάρχει και ο Παπαζαχαρίας ο οποίος γυμνάστηκε και πάλι κανονικά και ο Γιαννιώτας ο οποίος εξέτισε την ποινή από τις κίτρινες κάρτες που είχε.

Τα 20 μέλη που απαρτίζουν την αποστολή του Άρη είναι τα εξής:

Βελλίδης, Διούδης, Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο, Ασλανίδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Καζναφέρης, Κανούλας, Καπετάνος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Τσουκάνης, Ψυχογιός.

Θα απουσιάσουν ο τραυματίας Ρούμπεν Πουλίδο, ο εγχειρισμένος Ανδρέας Ηρακλής, καθώς και ο τιμωρημένος Γιάννης Γκέσιος, που αποβλήθηκε στην Κομοτηνή.

Χριστόπουλος: «Πρώτος στόχος μας η παραμονή» 

30/11/2012

Χριστόπουλος: «Πρώτος στόχος μας η παραμονή»
Βασικός στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα τη φετινή σεζόν είναι η παραμονή στην Σούπερ Λίγκα όσο πιο γρήγορα γίνεται, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (30/11) ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και «κλειδώσει» την παραμονή, τότε όπως υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός η ομάδα θα ψάξει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (3011) ο Γιάννης Χριστόπουλος:

Για την πορεία του ΠΑΣ μέχρι στιγμής, αλλά και για το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ:

«Πριν από περίπου 20 μέρες σας είχα πει ότι ήταν ευκαιρία στα επόμενα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος που θα ακολουθούσαν να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους μπορούμε. Σ' αυτό το σιρκουί των πέντε αγωνιστικών, έχουμε ξεκινήσει με τρεις νίκες. Απομένουν άλλα δύο παιχνίδια πολύ σημαντικά με την ΑΕΚ και την Κέρκυρα και το παιχνίδι το τελευταίο του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας.

Ξεκινώντας το πρωτάθλημα είχαμε βάλει ένα στόχο να μαζέψουμε στον πρώτο γύρο μίνιμουμ 15 πόντους. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας έχει 18 βαθμούς και απομένουν τρία παιχνίδια ακόμη για να τελειώσει ο γύρος. Μας δίνεται λοιπόν μία ευκαιρία σημαντική να πάρουμε κάποιους πόντους ακόμη στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, όσους μπορέσουμε, έναν, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, όσους μπορέσουμε ώστε να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα από τον πρώτο γύρο για την παραμονή της ομάδας που είναι και ο στόχος μας.

Το παιχνίδι της Δευτέρας σε καμία περίπτωση δεν το θεωρούμε εύκολο. Σεβόμαστε την ΑΕΚ και την προσπάθεια που κάνει.
Εμείς προσπαθούμε να δουλεύουμε στο μυαλό μας, ώστε να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε και το παιχνίδι της Δευτέρας. Θα το δούμε σαν μία μεγάλη ευκαιρία και σαν άλλον έναν τελικό».


Για το τι συμπέρασμα έβγαλε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στον αγώνα κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό:


«Σας είχα πει και την προηγούμενη βδομάδα ότι επειδή θέλαμε και να είμαστε στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα σε καλό επίπεδο, και να δώσουμε ευκαιρίες και να δούμε κάποια παιδιά, θα είχαμε πολλές αλλαγές. Πραγματικά έπαιξαν πάρα πολλά παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής ως τώρα.

Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές. Είδαμε πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά έχουν παίξει ελάχιστο χρόνο ή καθόλου από το καλοκαίρι, και είναι λογικό να μην έχουν ρυθμό, να μην είναι στην καλύτερη τους φόρμα. Αλλά είναι κοντά στην ομάδα, δουλεύουν πολύ σκληρά και σιγά-σιγά θα μπουν σ' αυτήν».

Για το αν θα αλλάξει ο φετινός στόχος αν συνεχίσει ο ΠΑΣ την καλή πορεία στο πρωτάθλημα:

«Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται τέσσερις με πέντε νίκες για να εξασφαλίσει την κατηγορία. Πότε θα κάνουμε αυτές τις νίκες; Κανείς δεν ξέρει. Μακάρι να τις κάνουμε στα πέντε επόμενα ματς, να κάνουμε πέντε σερί νίκες και μετά να βάλουμε άλλο στόχο.

Για να μπει ένας στόχος, πρέπει νε εξασφαλιστεί ο ήδη υπάρχων στόχος. Άρα αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλο στόχο εκτός από την παραμονή».

Για το αν φοβάται ότι επειδή η ομάδα ξεπέρασε τον στόχο των 15 βαθμών, θα υπάρξει επανάπαυση στους ποδοσφαιριστές:

«Όχι, επανάπαυση δεν υπάρχει, και αυτό φαίνεται κάθε μέρα και στην προπόνηση και στη δουλειά που κάνουμε. Εξάλλου τα παιδιά ξέρουν ότι πέρυσι ο Παναιτωλικός αν θυμάμαι καλά τερμάτισε τον πρώτο γύρο με 18 πόντους αλλά στη συνέχεια έχασε την κατηγορία. Σας είπα και πάλι ότι το παιχνίδι και κάθε παιχνίδι το βλέπουμε σαν τελικό και σαν μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς».


Για το αν τα μεταγραφικά σενάρια κάνουν καλό ή κακό στους παίκτες:

«Είναι μέρος της δουλειάς μας και του ποδοσφαίρου. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν μεταγραφικά σενάρια. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σ' αυτό που κάνουμε. Σίγουρα και τα παιδιά άνθρωποι είναι και μπορεί να ξεφύγουν λίγο, γι' αυτό είμαστε εκεί για να τους επαναφέρουμε».

Στην αποστολή ο Μαρκόφσκι 

30/11/2012

Στην αποστολή ο Μαρκόφσκι
Ο Μάρκο Μαρκοφσκι είναι στην αποστολή στη SKODA Ξάνθης για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης! Ο πρώτος σκόρερ της ακριτικής ομάδας συμμετείχε στο ομαδικό πρόγραμμα με τον Νίκο Κωστένογλου να αποφασίζει να τον έχει ανάμεσα στις επιλογές του για το παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης.

Ωστόσο η συμμετοχή του και στην 11άδα του αγώνα, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί τις τελευταίες ώρες. Ο Μαρκόφσκι απείχε, λόγω τραυματισμού- από πολλές προπονήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και έτσι είναι πιθανό να μην ξεκινήσει βασικός.

Εκτός πλάνων έμεινε ο Δήμος Μπαξεβανίδης όπως και οι Γκλέισον και Ντάνι.

Η αποστολή:

Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Μαρίν, Ονουάτσι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Λυμπερόπουλος, Καζούμπα, Ράνος, Νάκας, Γκατσολάρι, Τορομανίδης, Τριάδης, Μαρκόφσκι.

«Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνική δράση» 

30/11/2012

«Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνική δράση»
Η Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μαζεύοντας μπάλες προκειμένου να τις μοιράσει σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Μιχάλης Αναγνώστου, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την κοινωνική δράση του ποδοσφαίρου και το εγχείρημα «Μία μπάλα για τα παιδιά».

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Μιχάλης Αναγνώστου στην εκπομπή "Βάσει σχεδίου" και στον Τόλη Χριστοφοράκη.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της Σούπερ Λίγκας. Θα τοποθετήσουμε μεγάλα καλάθια σε τρία γήπεδα της 13ης αγωνιστικής, (Πηγάδια, «Γ. Καραϊσκάκης», «Κλεάνθης Βικελίδης») και καλούμε τον απλό κόσμο να τα γεμίσει με όλα τα ειδών τις μπάλες. Οι μπάλες που θα μαζευτούν θα δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη, διότι μπορεί το αυτονόητο δεν είναι και δεδομένο. Μπορεί να μοιάζει απλό και εύκολο αλλά για κάποια παιδιά αποτελεί πολυτέλεια το να έχουν μία μπάλα» ήταν τα λόγια το Κου Αναγνώστου ο οποίος πρόσθεσε:

«Έχουμε την στήριξη και των 16 ΠΑΕ και πρέπει να πούμε πως για την κίνηση αυτή, συνεργάζονται η Σούπερ Λίγκα και οι ομάδες της. Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί και τις επόμενες δύο αγωνιστικές (14η, 15η) κα καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο να ανταποκριθεί. Οι μπάλες θα μοιραστούν σε σχολεία και ιδρύματα που θα μας υποδείξουν οι 16 ΠΑΕ. Το ποδόσφαιρο είναι ΚΑΙ κοινωνική δράση» συμπλήρωσε.

Ελευθερόπουλος: «Άλλος Παναθηναϊκός» 

30/11/2012

Ελευθερόπουλος: «Άλλος Παναθηναϊκός» 
Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την αλλαγή προπονητή, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Στοιχείο που είναι αρνητικό για την ομάδα του τον Πανιώνιο, που αντιμετωπίζει τους «πράσινους» (Κυριακή 19:30) για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από το ρόστερ του «τριφυλλιού» αλλά και για τις εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι για τους «κυανέρυθρους».

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην κάμερα της Nova.

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Κατ' αρχήν είναι άλλος Παναθηναϊκός τώρα. Και δεν μιλάω προπονητικά ποιος είναι καλύτερος από ποιον. Μιλάω για θέμα ψυχολογίας, φαίνεται πως είναι άλλη ομάδα. Πιο απελευθερωμένη, πολλή μεγάλη διάθεση. Έχει κάποιους παίκτες που μπορούν να πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι. Έχει 5-6 παίκτες πραγματικά τρομερά ποιοτικούς, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, παραμένει πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, 100%» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ομάδας της Νέας Σμύρνης και συνέχισε:

«Υπάρχει και μια συγκυρία πραγμάτων που είναι αρνητική για εμάς. Το πρώτο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε στον Πλατανιά το προηγούμενο παιχνίδι και σπάνια μια ομάδα τέτοιου επιπέδου σε δεύτερο σερί ματς έχει ήττα και η άλλη αρνητική συγκυρία είναι ότι σαφέστατα υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που αδίκησαν τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική και ξέρουμε καλά πως λειτουργεί, ψυχολογικά και μόνο μιλάω, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ο αμέσως επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού να είναι αυτός που θα την πληρώσει. Ελπίζω να μη συμβεί, εύχομαι να μη συμβεί και να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό:
«Εντάξει, ο Σισοκό είναι ένας παίκτης που δεν βρίσκεις εύκολα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει και κάνουν τη διαφορά. Ποδοσφαιριστές που έχω παίξει και εγώ δίπλα τους, όπως ο Ζιοβάνι, είναι πάρα πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ο Σισοκό έχει ταχύτητα και μαζί με τον Ζέκα ο Παναθηναϊκός στον άξονα είναι γρήγορος. Και με τον Μαυρία επίσης. Έχει αξιόλογους παίκτες ο Παναθηναϊκός. Πραγματικά».

Για τα πλάνα του και τους τραυματίες:

«Αρνητικό το ότι ο Θέμης (Κουλουχέρης) αποχώρησε τραυματίας. Τεράστιο ζήτημα για εμάς. Θα το δούμε και την τελευταία μέρα, το Σάββατο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση».

Για την εικόνα του Πανιωνίου στο παιχνίδι με τον Φωστήρα:
«Είναι κάτι που είχα ανακοινώσει στα παιδιά. Ότι είμαι εγώ υπόλογος για τη δουλειά που έχουν ρίξει όλους αυτούς τους μήνες, από την 1η Ιουλίου που είναι μαζί μου και δικαιούνται να πάρουν την ευκαιρία τους. Από εκεί και πέρα, όπως εγώ είμαι υπόλογος γι' αυτά που λέω, έτσι είναι και αυτοί υπόλογοι απέναντι σε μένα για την εμφάνιση την οποία κάνουν. Για το αν τους υπολογίζω ή όχι. Οπότε, παραμένουμε στο πλάνο που είχαμε πει, ότι 19 Δεκεμβρίου που είναι το τελευταίο παιχνίδι Κυπέλλου, 8α έχω μια πλήρη εικόνα για τα πάντα. Θα αξιολογήσουμε τους πάντες και τα πάντα. Όπως και η διοίκηση το έργο το δικό μου, εγώ το έργο των παικτών και έτσι θα έχουμε σαφέστατα μια εικόνα για όλα».

Για αυτό που δυσαρέστησε από τον αγώνα με τον Αστέρα:

«Το γκολ στα 50 δευτερόλεπτα. Γιατί ο τρόπος που το δεχθήκαμε, είναι μια ανάπτυξη που γνωρίζαμε. Το κάνει κατά κόρον αυτό ο Αστέρας. Να μεταφέρει τη μπάλα στον άξονα από τα πλάγια, στο σημείο του πέναλτι και να βάζει γκολ».

«Άμα έχεις Δημήτρη Παπαδόπουλο…» 

30/11/2012

«Άμα έχεις Δημήτρη Παπαδόπουλο…» 
Κάθε άλλο παρά αδικημένος για το λίγο χρόνο συμμετοχής που έχει στον Πανθρακικό, εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Κυβελίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο επιθετικός της ομάδας της Κομοτηνής έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ενώ τόνισε πως ο νέος προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, έχει προσθέσει τη δική του… πινελιά, η οποία φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια.

Απόσπασμα από όσα είπε ο Λεωνίδας Κυβελίδης στην εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για τη νίκη επί της Νίκης Βόλου (2-0) στο Κύπελλο: «Θα μπορούσαμε βάλουμε και άλλα τέρματα, ενώ στο τέλος μπορεί και να το πληρώναμε. Το 2-0 είναι ένα καλό σκορ, για τον επαναληπτικό και είναι σημαντικό που δεν δεχτήκαμε γκολ. Υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι και θα δούμε το επόμενο».

Για το τι έχει αλλάξει στον Πανθρακικό ο Παύλος Δερμιτζάκης: «Και με τον κ. Παντελίδη δουλεύαμε καλά, αλλά δυστυχώς δεν παίρναμε τα αποτελέσματα. Σίγουρα, ο κ. Δερμιτζάκης έχει βάλει τη δική του πινελιά, στη συγκέντρωση και την πειθαρχία της ομάδας και αυτό φάνηκε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που δεν δεχθήκαμε καν γκολ. Η ομάδα βγάζει αρκετές φάσεις και πιστεύω πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη συνέχεια».

Για το γεγονός πως δεν είναι βασικός: «Όταν έχεις μπροστά σου τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν μπορώ να πω πως αδικούμαι. Περιμένω την ευκαιρία μου, για να βοηθήσω».

Για το αν ο Πανθρακικός μπορεί να μείνει στην κατηγορία: «Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και όλα λειτουργούν σωστά όπως τώρα, μπορούμε να μείνουμε εύκολα στην κατηγορία».

Για τις ομάδες που είναι στο γκρουπ του υποβιβασμού: «Αγωνιστικά πιστεύω ότι από αυτές τις ομάδες είμαστε καλύτεροι. Ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν βαριά φανέλα και μπορεί να μην τους έχει βοηθήσει μέχρι τώρα, αλλά σίγουρα στη συνέχεια θα γίνουν καλύτεροι. Εμείς αν είμαστε προσεκτικοί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για το μας που ακολουθεί με τον ΟΦΗ: «Ο κ. Αναστόπουλος έχει χτίσει μία ισχυρή ομάδα, η οποία βασίζεται σε κάποιες σημαντικές μονάδες, όπως είναι ο Σίσιτς. Εμείς θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπου θα προσηλωθούμε στις αδυναμίες μας και θα χτυπήσουμε εκείνες που έχει ο ΟΦΗ, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Αναστασιάδης: «Δεν πάμε για τουρισμό στο Καραϊσκακη» 

30/11/2012

Αναστασιάδης: «Δεν πάμε για τουρισμό στο Καραϊσκακη»
Ο Άγγελος Αναστασιάδης μιλώντας στην κάμερα της Nova ξεκαθάρισε ότι ο Πλατανιάς δεν θα πάει στο Καραϊσκάκη για «τουρισμό»… «Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι που μπορούμε και από εκεί και πέρα για το αποτέλεσμα η Παναγιά θα αποφασίσει», πρόσθεσε ο προπονητής της κρητικής ομάδας.

«Έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θέλουν να μπουν σε μία νέα κατάσταση, αυτή που ζητάω εγώ. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι έχουμε αρκετά παιδιά τα οποία δεν είναι καλά. Ξέρετε ότι κάναμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές προχθές. Έχουμε κάποια προβλήματα τα οποία είναι σημαντικά, συμπληρώσαμε και κάρτες. Εμένα η αρχή μου είναι κάθε φορά που θα συμπληρώνεται κάρτα, σημαίνει ότι δεν θα παίζει το επόμενο παιχνίδι όποιος και αν είναι αυτός και με όποιον αντίπαλο και αν παίζουμε. Αυτό το ξεκαθαρίζω για να μην με ρωτάτε», τόνισε –αρχικά- ο Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος σχολίασε για τις απουσίες της ομάδας του…

«Θα παρατάξω μία καινούργια ενδεκάδα και αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Πως τα νέα παιδιά θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε μία πολύ πιο δύσκολη αποστολή από όλες τις πλευρές. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρώτη ομάδα στην έδρα της με πολύ καλή ψυχολογία και πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για τον τρόπο που ο Πλατανιάς «βλέπει» το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός της κρητικής ομάδας σχολίασε:

«Έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Εμείς δεν πάμε για τουρισμό εκεί. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι που μπορούμε και από εκεί και πέρα για το αποτέλεσμα η Παναγιά θα αποφασίσει. Εμείς θα το δούμε σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι που παίζουμε. Όπως θα δούμε και το κάθε παιχνίδι που έρχεται. Δεν θα με ρωτήσετε άλλη φορά για αντίπαλο. Μην μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Βαρέθηκα να λέω το ίδιο πράγμα. Όπου πάμε να παίξουμε στόχος μας είναι να πάμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και από εκεί και πέρα ο θεός βοηθός. Είναι απλά τα πράγματα».

«Το σημαντικότερο ματς της χρονιάς» 

30/11/2012

«Το σημαντικότερο ματς της χρονιάς»
Ιδιαίτερη σημασία για τον Παναθηναϊκό και την συνέχεια στο πρωτάθλημα, έχει το ματς που έρχεται με τον Πανιώνιο, όπως δήλωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο τεχνικός των «πράσινων» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη αναμέτρηση «ματς της χρονιάς» για την ομάδα του και εξήγησε τον λόγο που ισχύει κάτι. Διαβάστε όσα είπε για τους «κυανέρυθρους» αλλά και την νίκη επί της Προοδευτικής στο Κύπελλο.

Ο Ρότσα, μέσω της NOVA στάθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για την ομάδα του να συγκεντρωθεί απόλυτα στο παιχνίδι αυτό και να μην ασχοληθεί από τώρα με την συνέχεια και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρότσα:

Θα πρέπει να είστε από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στην Παιανία, μετά τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Προοδευτική. Εύκολη επικράτηση και θετική παρουσία από πολλά νέα παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Κατάλαβα τι έγινε στο παιχνίδι μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν κάποιος μου είπε ότι τελειώσαμε τον αγώνα με επτά παίκτες από τις Ακαδημίες. Αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Φαντάζομαι ότι ο Γιάννης Σαμαράς και όλοι οι προπονητές που είναι στην Παιανία, καθώς και όσοι πέρασαν από εδώ και δεν είναι μαζί μας, θα αισθάνονται ότι είναι μια μεγάλη ημέρα χαράς, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να συμμετέχουν στον ίδιο αγώνα τόσα παιδιά.

Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για εμάς, το σωματείο και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα παιδιά δεν χαρίζουμε τίποτα. Αυτοί έχουν κερδίσει μια θέση στις αποστολές και στους αγώνες. Δεν τους χαρίζουμε τίποτα. Με δουλειά και υπομονή, αυτό που λέμε συνέχεια στα παιδιά. Είναι τυχερά αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Από τα μικρά τμήματα μέχρι και την ομάδα Νέων, βρίσκονται σε ένα σωματείο που τους προσφέρει τα πάντα. Ένα τεράστιο επιτελείο βρίσκεται από πίσω. Αν έχουν την υπομονή και επειδή έχουν μπει σε σωστό δρόμο, τότε όλα θα πάνε καλά. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι είναι οι γονείς και ήταν και για εμάς ένα μικρό ή μεγάλο εμπόδιο... Όμως μπήκαν και αυτοί στην λογική του σωματείου και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι πρότυπο για πολλές ομάδες.

Αυτά τα νέα παιδιά αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δώσατε. Να περιμένουμε σταδιακά τη συμμετοχή τους και σε πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια;

Ναι, σιγά σιγά. Γι' αυτό προετοιμάζουμε αυτά τα παιδιά. Αλλά θέλει προσοχή. Γιατί έπαιξαν σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έρχονται σταδιακά στις αποστολές, παίρνουν αυτή τη γεύση των αποδυτηρίων και βρίσκονται δίπλα στους μεγαλύτερους... Είναι μια διαδικασία που νομίζω ότι πρέπει να γίνει και σιγά σιγά θα γίνουν και πιο έμπειροι. Και θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα έμπειροι... Γιατί μερικές φορές στην Ελλάδα. Θυμάμαι ότι ο Σαραβάκος ήταν ο μικρός μέχρι τα 32 και κρέμασε τα παπούτσια του στα 35... Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και ο Παναθηναϊκός τα αισθάνεται, γιατί επενδύει σε αυτό το κομμάτι και μπορεί να επενδύσει ακόμα περισσότερο. Όσο μπορεί ως σωματείο, γιατί εδώ είναι το μέλλον. Έχουμε και άλλα παιδιά από πίσω και σε πιο μικρές ηλικίες και αυτό είναι το ευχάριστο...

Μετά το μήνυμα ελπίδας στο Κύπελλο, ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο. Θεωρείτε ότι είναι η μεγάλη έκπληξη την εφετινή σεζόν;

Μεγάλη και καλή έκπληξη είναι ο Πανιώνιος, γιατί παίρνει καλά αποτελέσματα, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Από πλευράς θεάματος, νομίζω ότι αυτό είναι εξασφαλισμένο την Κυριακή. Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε κάποιες ανάσες σε ποδοσφαιριστές που παίζουν συνεχόμενα στο παιχνίδι του Κυπέλλου και πιστεύω ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά. Ήταν το τελευταίο από τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που ήταν ...χωρίς ανάσα για τα παιδιά που αγωνίστηκαν.

Και ελπίζουμε το επίπεδο μας να είναι καλό και αντάξιο του αγώνα που θα γίνει, γιατί ο Πανιώνιος είναι ένα σύνολο σημαντικό και είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που παίζει καλή μπάλα και προσπαθεί να παίζει ποδόσφαιρο.

Ένα νεανικό σύνολο, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει την εφετινή σεζόν. Υπάρχει εξήγηση για την εξαιρετική παρουσία του Πανιώνιου στο πρωτάθλημα;

Αυτό είναι άλλο κομμάτι, είναι άλλο σωματείο. Θα μιλήσουν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Στον Πανιώνιο, μπορούν να το εξηγήσουν καλύτερα. Παρότι τα προπονητικά μας κέντρα είναι κοντά, είμαστε μακριά. Θα ήθελα να μιλήσω για την ομάδα μας, γιατί μπορεί να αδικήσω κάποια πράγματα.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δυνατό σημείο του Πανιώνιου; Υπάρχει κάτι στο παιχνίδι του προσεχούς αντιπάλου σας, που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;

Ξέρουμε τους αντιπάλους, αλλά έχω την εντύπωση ότι αν καταναλώσουμε πολλή ενέργεια μόνο στην μελέτη του αντιπάλου, τότε χάνουμε ένα κομμάτι της δύναμης μας, που είναι η ίδια η ομάδα μας. Γι΄αυτό λέω ότι ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί και καλύτεροι από τον αγώνα απέναντι στον Πλατανιά. Αυτό είναι όλο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι.

Το μυαλό παραμένει αποκλειστικά στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, από τη στιγμή που ακολουθεί ματς πρόκρισης κόντρα στην Τότεναμ και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

Θα είναι πολύ δυνατή εβδομάδα. Από τις πιο δυνατές εβδομάδες που μπορεί να πετύχει ένα σωματείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το μυαλό μας είναι στον Πανιώνιο. Όταν στις 9:30 το βράδυ τελειώσει αυτός ο αγώνας, το μυαλό μας θα πάει στο παιχνίδι της Πέμπτης. Και όταν γυρίσουμε από το Λονδίνο, θα σκεφτούμε το ντέρμπι της άλλης Κυριακής. Δεν μπορούμε να πάμε πιο μπροστά από αυτό που πρέπει. Η λογική μας λέει ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, που είναι πολύ σημαντικός για εμάς.

Η δουλειά του προπονητή δεν είναι μόνο στο γήπεδο ή στις προπονήσεις. Είναι λίγο περίπλοκη δουλειά και ένα κομμάτι του προπονητή είναι να συγκεντρώνεται ο ίδιος και η ομάδα του σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται ή όπως λέμε συνέχεια στα παιδιά, η σημαντικότερη φάση είναι αυτή που έρχεται...Γιατί πολλές φορές διαμαρτυρόμαστε, γιατί δεν πήρε κάποιος την μπάλα κτλ. Η σημαντικότερη φάση είναι αυτή που έρχεται και πρέπει να κερδίσουμε την μπάλα και να την έχουμε στην κατοχή μας, για να την δημιουργήσουμε αυτή τη φάση. Το ίδιο συμβαίνει τώρα με την σειρά παιχνιδιών που ακολουθούν. Το σημαντικότερο ματς της χρονιάς είναι αυτό με τον Πανιώνιο και εύχομαι να τα πάμε καλά.

«Θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό» 

30/11/2012

«Θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό» 
Να τα δώσουν όλα απέναντι στον Ολυμπιακό κάλεσε τους συμπαίκτες του στον Πλατανιά ο Πέτρος Κανακούδης.

Ο αμυντικός των Κρητικών μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του Πλατανιά και τους βαθμούς που έχει μαζέψει η ομάδα της Κρήτης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεγάλη νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όσα είπε ο Πέτρος Κανακούδης στην κάμερα της Nova.

Για τον Ολυμπιακό:

«Είναι πρωταθλητής και αυτό τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται για έναν πρωταθλητή να λέμε πολλά λόγια. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχει διεθνείς, έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταπεξέλθουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε οποιαδήποτε δυσκολία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι με την απαραίτητη συγκέντρωση, πίστη και αυτοπεποίθηση μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Για τις απουσίες ενόψει του Ολυμπιακού:

«Παίζουμε με τον πρώτο της βαθμολογίας, τον Ολυμπιακό. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου, έχουμε κάποιες απώλειες, όμως θα πάμε να καταθέσουμε πάλι όλες μας τις δυνάμεις και την ψυχή μας με στόχο να αποσπάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα με μία καλή εμφάνιση».

Για την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Είχαμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αυτό που είχαμε ξεκινήσει να χτίζουμε από την αρχή της χρονιάς, άρχισε να χαλάει με τα αρνητικά αποτελέσματα. Συνειδητοποιήσαμε ότι παίζαμε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο και με την έλευση του καινούργιου προπονητή έπρεπε να γίνει μία αλλαγή. Νομίζω ότι παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί και έτοιμοι για αυτή την αναμέτρηση και καταθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις βγαίνοντας νικητές».

Για τους βαθμούς που έχει πάρει ο Πλατανιάς έως τώρα και αν είναι μέσα στους στόχους του:

«Ναι σίγουρα. Πιστεύω όμως ότι και βάσει της απόδοσης της ομάδας σε κάποια παιχνίδια όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε +6 βαθμούς ακόμη».

Για την έως τώρα πορεία του Πλατανιά:

«Πολύ σημαντικό στοιχείο σε αυτό που έχουμε καταφέρει, είναι το άριστο κλίμα που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια και το ότι υπάρχουν πολύ καλοί χαρακτήρες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές καθημερινά δουλεύουμε πάνω σε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας και ο προηγούμενος και ο τωρινός. Νομίζω ότι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία σε μία ομάδα. Όταν υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και καλό κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές τότε θα υπάρχει και μια ανάλογη πορεία. Νομίζω ότι κανένας δεν περίμενε την ομάδα μας να έχει ανάλογη πορεία, ως νεοφώτιστη και ως άγνωστη προς το κοινό και αυτό βοηθάει ώστε να μας σέβεται και ο κόσμος και οι αντίπαλοι».

Λίνεν: «Αντίπαλοί μας είναι… όλοι» 

30/11/2012

Λίνεν: «Αντίπαλοί μας είναι… όλοι» 
Την προσπάθεια να… βιδώσει στο μυαλό των παικτών του πως η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει κάθε Κυριακή για την επιβίωσή της συνέχισε ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας στη NOVA, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια σαν να είναι ντέρμπι.

Και αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον ΠΑΣ, να περιορίσουν τα λάθη που κόστισαν πολλούς βαθμούς μέχρι τώρα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα: «Ξέρω ότι όλοι θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά αντίπαλοί μας είναι όλες οι άλλες ομάδες, με τις οποίες έχουμε καλύτερες πιθανότητες για να τις νικήσουμε. Γι' αυτό θα πρέπει να είναι όλοι σε ετοιμότητα και σ' αυτά τα παιχνίδια να είμαστε συγκεντρωμένοι 150% αν θέλουμε να πετύχουμε».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 30 λεπτά. Νομίζω ότι είχαμε δουλέψει πολύ, αλλά δε σκοράραμε και ίσως χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ήταν για μας ένα βήμα πίσω. Δεν ήμασταν καλοί απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως ο Λεβαδειακός. Δημιουργήσαμε περισσότερες προσπάθειες απ' τον Λεβαδειακό στο α' μέρος, είχαμε 5 καλές ευκαιρίες και αν είχαμε σκοράρει θα βλέπαμε ένα διαφορετικό β' ημίχρονο».

Για τις ομοιότητες Λεβαδειακού και ΠΑΣ: «Ο Λεβαδειακός διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς, αλλά και παίκτες με τεχνική, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε οποιαδήποτε άμυνα. Ο ΠΑΣ έχει παρόμοιους παίκτες και δε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Έχουν περισσότερους βαθμούς από εμάς και το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κόντρα στον Λεβαδειακό δεν το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο αυτοί δε μας δημιούργησαν ευκαιρίες και αν ήμασταν έτσι και μετά την ανάπαυλα, θα παίρναμε τουλάχιστον έναν βαθμό».

Για τα δυνατά σημεία των Γιαννιωτών: «Ο ΠΑΣ έχει καλούς επιθετικούς. Αναπτύσσουν το παιχνίδι τους με λίγες επαφές. Ψάχνουν περισσότερο τον Ίλιτς για να του δώσουν την πρώτη πάσα, είτε δεξιά, είτε αριστερά, είτε στον άξονα. Παίζουν γρήγορα με λίγες επαφές, έχουν γρήγορους παίκτες, όπως ο Γεωργίου και ο Κοροβέσης. Ο Ντε Βινσέντι είναι καλός χειριστής της μπάλας και σκοράρει, αλλά δίνει και καλές πάσες. Γι' αυτό οι γραμμές μας πρέπει να είναι κοντά, ώστε να μην τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν».

Έναν μήνα εκτός ο Κατσικάς 

30/11/2012

Έναν μήνα εκτός ο Κατσικάς
Ούτε στον Λόρενς, ούτε στον Κατσικά δεν θα μπορεί να υπολογίζει ο Γιώργος Δώνης για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βέροια την Κυριακή. Ωστόσο, τα… μαντάτα από τις εξετάσεις που έκαναν και οι δύο ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι σαφώς χειρότερα για τον Έλληνα άσο. Διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού χαμηλά στη γάμπα και θα απουσιάζει από την αγωνιστική δράση για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Λόρενς ήταν σαφώς καλύτερα. Δεν έδειξαν κάποιον τραυματισμό, ωστόσο για –προληπτικούς λόγους και με τον κίνδυνο της υποτροπής να παραμονεύει ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να τον κρατήσει εκτός αποστολής.

Αυτή αποτελείται από τους:

Αθανασιάδη, Γιακουμή, Γιάννου, Γλύκο, Ιντζίδη, Κίτσιου, Κωνσταντινίδη, Παναγιωτούδη, Πέλκα, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδη, Σταφυλίδη, Φωτάκη, Λίνο, Ετο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Ρομπέρ, Βιβιάν

«Είναι τελικός» 

30/11/2012

«Είναι τελικός»
Ο Γιαννιώτας εξέτισε την τιμωρία του και –μιλώντας στην κάμερα της Nova- δηλώνει έτοιμος να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να πάρει ο Άρης ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. «Το κάθε παιχνίδι είναι τελικός, όπως το λέω ακριβώς: Τελικός», τόνισε ο άσος των κίτρινων.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Γιαννιώτα στην κάμερα της Nova

-Γιάννη, γίνανε πολλά στον Αρη αυτή την εβδομάδα, μετά την ήττα από τον Πανθρακικό. Τι κλίμα επικρατεί αυτή την ώρα στην ομάδα και πως προετοιμάζεστε για το ματς με τον Ατρόμητο;
« Σίγουρα, παίζει μεγάλο ρόλο το ότι δεχτήκαμε τέσσερα γκολ από τον Πανθρακικό. Νομίζω πως αυτό το γεγονός, πλήγωσε τον εγωισμό όλων μας και πλέον περιθώρια δεν υπάρχουν. Το κάθε παιχνίδι είναι τελικός, όπως το λέω ακριβώς: Τελικός! Κυνηγάμε τους τρεις βαθμούς, μέσα έξω και δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο να πούμε, πως και με το «Χ», είμαστε καλά. Αν θέλουμε να μην αδικούμε άλλο τους εαυτούς μας και να καταφέρουμε να ανέβουμε στη βαθμολογία, πρέπει να κερδίζουμε».

-Φανταζόσουν ότι η ήττα στην Κομοτηνή, θα είχε αντίκτυπο και σε διοικητικό επίπεδο;
« Κοιτάξτε, αυτά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν. Νομίζω πως υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να βρουν τις λύσεις. Εμείς είμαστε για το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε, δέκα φορές καλύτερα από τις προηγούμενες φορές! Τέτοιες ήττες δεν είναι του επιπέδου μας και ελπίζω να βρούμε τον καλό εαυτό που δείξαμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω μας τις άσχημες εμφανίσεις».

-Γιάννη, ο Αρης έχει βρεθεί πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Θα τα καταφέρετε;
« Θεωρώ πως για μένα και τους συμπαίκτες μου, είναι μεγάλη πρόκληση αυτή. Πιστεύω πως θα κάνουμε το τρία στα τρία, για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Και μακάρι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να είμαστε ακόμα καλύτεροι, ώστε να έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα».

-Τα πόδια θα είναι βαριά και θα υπάρχει άγχος. Φοβάσαι μήπως κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες «πνιγούν» οι προσπάθειές σας;
« Σίγουρα, άγχος και πίεση θα υπάρχει. Διότι παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα η οποία βρίσκεται τόσο χαμηλά, κάτι το οποίο δεν το αξίζει. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει απαιτήσεις από εμάς και εμείς τους λέμε πως θα δώσουμε το 200% για να τους κάνουμε χαρούμενους. Πρέπει να ξεχάσουμε ήττες τύπου Πανθρακικού με 4-0».

-Τον Ατρόμητο πως τον περιμένεις;
« Εντάξει, περιμένω ένα ντέρμπι, έναν τελικό. Το θέλουμε περισσότερο, όλα τα παιδιά θα δώσουν το 200%, παίζουμε στον κόσμο μας και δεν χωράει άλλη ήττα. Αλλωστε η συμπαράσταση που μας δείχνει είναι υπέραρκετή, άρα είναι στα πόδια μας να δείξουμε το τι μπορούμε να κάνουμε».

-Θα είναι ένα έξτρα κίνητρο για εσάς, το ότι θα σας παρακολουθεί, όπως όλα δείχνουν, ο καινούριος σας προπονητής;
« Όταν περνάς τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου τα ξεχνάς όλα. Σκέφτεσαι μόνο το πώς θα κερδίσεις την αντίπαλη ομάδα και πως θα κάνεις χαρούμενο τον κόσμο που έρχεται να σε δει, να σε χειροκροτήσει και να φωνάξει τ΄ όνομά σου».

Με το μυαλό στον Πανθρακικό 

30/11/2012

Με το μυαλό στον Πανθρακικό
Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Αθηνών στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας όλοι στις τάξεις του ΟΦΗ έχουν στο μυαλό τους μόνο το παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο «στρατόπεδο» των Κρητικών γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα «στραβοπατήματα», ιδιαίτερα στο «Γεντί Κουλέ», με αποτέλεσμα να σκέφτονται μόνο τους τρεις βαθμούς.

Το καλό για τον προπονητή των Κρητικών, Νίκο Αναστόπουλο, είναι πως στην κρίσιμη αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής θα μπορεί να υπολογίζει στον Ματίας Βερόν. Ο Αργεντινός είχε αποβληθεί στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως δεν έπαιξε στο ματς του Κυπέλλου, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (30/11) ο «Αναστό» είδε τους παίκτες του να κάνουν αρχικά ασκήσεις τακτικής, ενώ στη συνέχεια έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα τελειώματα των φάσεων, αλλά και στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού. Επίσης, το «μενού» περιελάμβανε και βίντεο, προκειμένου οι παίκτες του ΟΦΗ να εμφανιστούν «διαβασμένοι» κόντρα σε εκείνους του Πανθρακικού. Ατομικό έκαναν για άλλη μία μέρα οι Χαριτωνίδης, Μπούρμπος.

Παράλληλα, το απόγευμα του Σαββάτου (1/12) θα φτάσει στο Ηράκλειο ο Χάιμε Βέρα. Ο παλαίμαχος Χιλιανός ποδοσφαιριστής που φόρεσε για πέντε χρόνια τη φανέλα του συλλόγου θα βραβευτεί στο παιχνίδι της Κυριακής από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, για την προσφορά του στους «μελανόλευκους».

Μπελάδες για ΟΦΗ, Πανιώνιο 

30/11/2012

Μπελάδες για ΟΦΗ, Πανιώνιο
Οι οφειλές τεσσάρων ΠΑΕ, ανάμεσα τους ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία αποφάσισε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των συλλόγων που οφείλουν χρήματα σε πρώην ποδοσφαιριστές τους και άλλους πιστωτές.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις, κατάπτωσης εγγυητικών επιστολών:

α) Της ΠΑΕ ΟΦΗ για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Σίμιτς και τον ιδιώτη Νικόλαο Παπαδόπουλο.

β) Της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ για οφειλές στους ποδοσφαιριστές Ρούσεφ και Ιντζόγλου.

γ) Της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Μιλοβάνοβιτς και τους ιδιώτες Ελευθέριο Σιδηρόπουλο και Ιωάννη Γλυκό.

δ) Της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ αναλογική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, για οφειλές στους ποδοσφαιριστές Εξουζίδη, Προβατίδη, Χατζόπουλο, Γεωργίου και Τάμπαση.

Οι παραπάνω ΠΑΕ οφείλουν να καταθέσουν άμεσα νέα εγγυητική στην ΕΕΑ.

Υπολογίζει και σε Τοτσέ 

30/11/2012

Υπολογίζει και σε Τοτσέ
Με ανεβασμένο ηθικό, αλλά και τους Σο και Φορναρόλι από τη χθεσινή εμφάνιση κόντρα στη Προοδευτική για το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός άρχισε την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την Κυριακή. Στην σημαντική αυτή αναμέτρηση οι πράσινοι θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Τοτσέ.

Ο Ισπανός επιθετικός προπονήθηκε κανονικά σήμερα αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα τραυματισμού δεν ήταν τόσο σημαντικό για να του στερήσει και την συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους». Με τη σημερινή του συμμετοχή στο ομαδικό πρόγραμμα ο Τοτσέ αναμένεται να είναι στην αποστολή και δεν αποκλείεται και στην 11άδα του αγώνα.

Ο Κουίνσι συνέχισε τη θεραπεία, ενώ όσοι αγωνίστηκαν χθες έκαναν αποθεραπεία. Ο Σο έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης καθώς στο τριφύλλι προσέχουν για να μην αντιμετωπίσει και πάλι κάποιο πρόβλημα σε παλιότερο τραυματισμό του.

Τουλάχιστον θα έχει τον Αργυρόπουλο 

30/11/2012

Τουλάχιστον θα έχει τον Αργυρόπουλο
Στην αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συμπεριέλαβε ο προπονητής του Πλατανιά, Άγγελος Αναστασιάδης, τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο.

Ο νεαρός αμυντικός το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλαιπωρούνταν από πρόβλημα στη μέση, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στην 18αδα για τον αγώνα με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ωστόσο, ο Αναστασιάδης δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Χουάν Αγκιλέρα, Ηλία Αναστασάκου και Γιάννη Ποτουρίδη. Ο λόγος είναι πως και οι τρεις ποδοσφαιριστές του συλλόγου των Χανίων έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να είναι απόντες στην αναμέτρηση του Σαββάτου (1/12) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά οι 19 «εκλεκτοί» του Αναστασιάδη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

Αργυρόπουλος, Αρότσα, Δέντσας, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτςη, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Τζανής.

Preview: SKODA Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (17:15 Novasports 1) 

1/12/2012

Preview: SKODA Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (17:15 Novasports 1) 
Αγώνα ζωτικής σημασίας δίνει η Ξάνθη, η οποία στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας υποδέχεται στα Πηγάδια τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι Ακρίτες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα και θέλουν τη νίκη που θα αποτελέσει βαθμολογική ανάσα για την ομάδα.

Στον αντίποδα ο Αστέρας θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία που κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ξάνθη

Με τον χειρότερο τρόπο εξελίσσονται τα πράγματα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα για την Ξάνθη, καθώς η ομάδα ψάχνει να βρει ακόμα την αγωνιστική της ταυτότητα, κάτι που την έχει φέρει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Νίκος Κωστένογλου προσπαθεί να βρει τις λύσεις, ώστε να μπορέσουν οι Ακρίτες να ανακάμψουν και να μην μπλέξουν σε επικίνδυνες καταστάσεις όσο θα προχωράει η σεζόν.

Απέναντί της η Ξάνθη θα βρει μία εξαιρετική ομάδα, όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης και μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της για τη νίκη. Τα προβλήματα δεν λείπουν για την Ξάνθη, με τους Μπαξεβανίδη, Γκλέισον και Ντάνι να απουσιάζουν, ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός είδε τον πρώτο του σκόρερ, Μάρκο Μαρκόφσκι, να ακολουθεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή για τον δύσκολο αγώνα.

Η αποστολή της Ξάνθης: Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Μαρίν, Ονουάτσι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Λυμπερόπουλος, Καζούμπα, Ράνος, Νάκας, Γκατσολάρι, Τορομανίδης, Τριάδης, Μαρκόφσκι.

Αστέρας Τρίπολης

Την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα θέλει να συνεχίσει ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς ταξιδεύει στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Τρίπολης βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θέλει το τρίποντο που θα την διατηρήσει ψηλά στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Σάκης Τσιώλης έχει να αντιμετωπίσει αρκετά απουσίες βασικών παικτών του, κυρίως στην άμυνα και καλείται να βρει τις καλύτερες πιθανές λύσεις, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα, που αν και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, είναι πάντα επικίνδυνη μέσα στην έδρα της. Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη και Πιπίνη, λόγω τραυματισμού, αλλά και των Περόνε, Σανκαρέ, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και έμειναν εκτός αποστολής.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Φορμίκα, Κωστούλας, Καστέλς, Ρούσσης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Αλβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Μπακασέτας, Καλαντζής, Γκάμπριελ.

Preview: Άρης – Ατρόμητος (17:15 - Novasports 2) 

1/12/2012

Preview: Άρης – Ατρόμητος (17:15 - Novasports 2)
Παιχνίδι… παραμονής μπορεί να θεωρηθεί αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον Ατρόμητο για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας! Οι Θεσσαλονικείς παλεύουν να παραμείνουν στην κατηγορία και μακριά από τον πάτο της βαθμολογίας και οι Περιστεριώτες … στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ!

Ο Άρης προέρχεται από μιας βαριά ήττα, αυτή κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή στο παιχνίδι που έρριξε την αυλαία για την προηγούμενη αγωνιστική, την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος –αν και δύσκολα- πήρε το τρίποντο κόντρα στη Ξάνθη.

Οι κίτρινοι θα έχουν για τελευταία φορά τους Πασιαλή – Μπουγιουκλή στον πάγκο τους καθώς έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Ισπανό Αλκαράθ και θέτουν στόχο το τρίποντο σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται «τελικός» από όλους.

Στο πλευρό τους η κακή παρουσία του Ατρόμητου στα εκτός έδρας παιχνίδια της εφετινής Σούπερ Λίγκας. Οι Περιστεριώτες έχουν να πανηγυρίσουν νίκη από το ματς με την Κέρκυρα στην έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΡΗΣ
Στον Άρη είδαν τον Αγκάνθο να προπονείται κανονικά στην τελευταία προπόνηση με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή.

Σε αυτή υπάρχει και ο Παπαζαχαρίας ο οποίος γυμνάστηκε και πάλι κανονικά και ο Γιαννιώτας ο οποίος εξέτισε την ποινή από τις κίτρινες κάρτες που είχε.

Τα 20 μέλη που απαρτίζουν την αποστολή του Άρη είναι τα εξής:

Βελλίδης, Διούδης, Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο, Ασλανίδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Καζναφέρης, Κανούλας, Καπετάνος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Οικονομόπουλος, Τσουκάνης, Ψυχογιός.

Θα απουσιάσουν ο τραυματίας Ρούμπεν Πουλίδο, ο εγχειρισμένος Ανδρέας Ηρακλής, καθώς και ο τιμωρημένος Γιάννης Γκέσιος, που αποβλήθηκε στην Κομοτηνή.

Πιθανή 11άδα: (Πασσιαλής): Βελλίδης, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας, Γιαννίτσης, Ασλανίδης, Παπαστεριανός, Κοέλιο, Καπετάνος, Ψυχογιός, Αγάνθο, Γιαννιώτας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Πίτου Γκαρσία αλλά και τον Φυντανίδη.

Ατρόμητος θέλει να κάνει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» είναι μια καλή ευκαιρία για να το πετύχει. Προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι και θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη. Ο μόνος που έμεινε εκτός αποστολής είναι ο Παναγιώτης Μπάλλας, ο οποίος είναι ανέτοιμος.

Η αποστολή: Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Αθανασίου, Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Καραγκούνης, Μπρίτο, Επστάιν, Καραμάνος, Κούτσι.

Η πιθανή 11άδα: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Σουμπίνιο, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος, Κούτσι, Επστάιν.

Preview: Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19:30, Novasports 2) 

1/12/2012

Preview: Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19:30, Novasports 2) 
Νίκη σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πλατανιά (19:30, Novasports 2), για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενόψει και της αναμέτρησης με την Άρσεναλ για το Champions League.

Για ό,τι καλύτερο έρχεται στο Καραϊσκάκη η ομάδα των Χανίων, ύστερα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Βλέπει ενδεκάδα ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ολυμπιακός

Η νίκη του Πλατανιά κόντρα στον Παναθηναϊκό μόνο τυχαία δεν είναι για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος επέστησε την προσοχή στους παίκτες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και τα 90 λεπτά απέναντι στην ομάδα της Κρήτης, καθώς θεωρείς πως είναι από τις αναμετρήσεις που κρύβουν κινδύνους.

Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι πολύ πιθανό να δώσει θέση βασικού στον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος απουσίασε από το ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κάρολ, με τους Τοροσίδη, Σιόβα, Μανωλά και Χολέμπας να αποτελούν την τετράδα της άμυνας.

Μπροστά τους θα είναι ο Μανιάτης μαζί με τους «Κάνιο» και Γκρέκο (ή Μοντέστο), ενώ στην κορυφή θα είναι ο Τζεμπούρ με τον Αμπντούν στα αριστερά και -κατά πάσα πιθανότητα- τον Φουστέρ στα δεξιά του. Όσον αφορά, με τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Μασάντο, εφόσον θα είναι σε καλή κατάσταση ύστερα από την ίωση που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και ο Βλαχοδήμος.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβα, Μανωλά, Χολέμπας, Παπάζογλου, Τοροσίδη, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοντέστο, Μανιάτη, Φετφατζίδη, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας και Μασάντο.

Πλατανιάς

«Αέρας» αλλαγής πνέει στον Πλατανιά μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης πριν από –περίπου- δύο εβδομάδες αντικατέστησε τον Γιάννη Χατζηνικολάου και ήδη φαίνεται πως έχει αλλάξει προς το καλύτερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του συλλόγου. Αυτό φάνηκε και στο ντεμπούτο του έμπειρου τεχνικού στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό όπου και οι Χανιώτες επικράτησαν με 2-1 και επέστρεψαν στις νίκες μετά από αρκετό καιρό.

Πλέον όλοι στις τάξεις του Πλατανιά έχουν στο μυαλό τους το ματς με τον νταμπλούχο Ελλάδας, Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Αναστασιάδης θέλει οι παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στο πρωτάθλημα. Απόντες από την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» θα είναι οι Χουάν Αγκιλέρα, Ηλίας Αναστασάκος και Γιάννης Ποτουρίδης, αφού και οι τρεις έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.

Στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Αναστασιάδης συμπεριέλαβε και τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ένιωθε μερικές ενοχλήσεις στην μέση. Ωστόσο, αν θα ξεκινήσει και βασικός στην αναμέτρηση του Φαλήρου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά οι 19 «εκλεκτοί» του Αναστασιάδη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

Αργυρόπουλος, Αρότσα, Δέντσας, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτςη, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ναζλίδης, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Τζανής.

Οι ακαδημίες να ‘ναι καλά… 

1/12/2012

 
Οι ακαδημίες να ‘ναι καλά…
Ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες τονίζουν πως ο καιρός που έρχεται, προμηνύεται με… καταιγίδες.

Αφού ο Παναθηναϊκός χρωστάει 28εκ. € και οι οικονομικές δυσκολίες τον αναγκάζουν να κινηθεί για 2-3 σε ρηχά νερά.

Και σ’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο, για να σβηστούν τα χρέη, θα πρέπει εκτός από μικρό μπάτζετ, ανύπαρκτες μεταγραφές και πώληση των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών του(κέρδος), οι χρονιές να ’ναι πετυχημένες.

Και πάνω απ’ όλα, οι ακαδημίες να τροφοδοτήσουν την ομάδα και όχι μόνο…

Για αυτό και η δουλειά που γίνεται με τον Γιάννη Σαμαρά στην Παιανία είναι πολύ σημαντική και σε όλες τις συνεντεύξεις ο Αλαφούζος αναφέρει το όνομά του. Για αυτό και αυτός που προπονεί την πρώτη ομάδα, είναι ένας που ξέρει τους πιτσιρικάδες από… πρώτο χέρι. Διότι, όπως φάνηκε και από το παιχνίδι με την Προοδευτική, ακόμη και στην βροχή, ταλέντο υπάρχει. Κι αν δομηθεί και δουλευτεί όπως πρέπει, ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει. Κέρδος. Και σε κάποιον που χρωστάει, όπως και να το κάνουμε, είναι μια λέξη ανακούφισης.

Επίσης, το βάρος στις ακαδημίες, φαίνεται πως το ρίχνουν πια και όλοι οι σύλλογοι της Νότιας Ευρώπης. Λόγω της οικονομικής κρίσης φυσικά. Με καλύτερο παράδειγμα, την Μπαρτσελόνα. Που βέβαια είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, αλλά είχε καταλάβει το νόημα του να δουλεύεις καλά με τους… δικούς σου από πολύ παλιά, φτάνοντας πια σε ένα επίπεδο να χρησιμοποιεί 7-8 παίκτες που βγήκαν από τα σπλάχνα της σε κάθε παιχνίδι.

Άρα λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό η καλή δουλειά με τις ακαδημίες δεν είναι μόνο μονόδρομος, αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι της καθοριστικής επόμενης τριετίας του. Φυσικά, μαζί με τους «μικρούς» θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές που κυρίως να πονάνε τον σύλλογο, όπως και κάποιες προσθήκες ποιοτικών παικτών από το εξωτερικό, αλλά το κομμάτι, η καρδιά του «τριφυλλιού», χτυπάει στην Παιανία και φαίνεται πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος στην σύγχρονη ιστορία του, κάποιοι το κατάλαβαν καλά…

Super League:Προγραμμα 13ης αγωνιστικης

1/12/2012


Σάββατο, 1/12

SKODA Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (17:15, NovaSports 1)

Επειγόντως… σέρβις! Η SKODA ανέβηκε όλη την ανηφόρα του 90λεπτού με τον Ατρόμητο, αλλά στο τέλος «κλάταρε» και πάλι. Και αν ο Κωστένογλου δεν την βάλει μπρος ούτε με τον Αστέρα, ενδεχομένως να στρίψει και τελευταία τη στροφή της αγωνιστικής. Πολύ μακριά από τους Τριπολιτσιώτες, που ξεχαρβαλώνουν ό,τι περνάει από την έδρα τους (6 στα 6 με Πανιώνιο) αλλά… χάνουν λάδια μακριά απ’ αυτή (καμία νίκη απ’ την πρεμιέρα).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Σιγίκας (Πέλλας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια


Άρης-Ατρόμητος (17:15, NovaSports 2)

Τέσσερα πήγε, του ‘παν πάλι φύγε, φύγε… απ’ την Κομοτηνή! Ο Άρης κατάλαβε για τα καλά τον πόνο του Μαζωνάκη στο παμπάλαιο άσμα και γύρισε ζαλισμένος (από τον Πανθρακικό) στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου θα προσπαθήσει να δείξει στον Λούκας Αλκαράθ -που θα βρίσκεται στις εξέδρες- ότι δεν παραλαμβάνει «καμένη γη». Εκτός κι αν ο Ατρόμητος θυμηθεί (για πρώτη φορά απ’ το καλοκαίρι) πως είναι οι νίκες εκτός Περιστερίου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»


Ολυμπιακός-Πλατανιάς (19:30, NovaSports 2)

Αν το χάσει, χαιρέτα μου τον… Πλατανιά! Ο Ολυμπιακός έχασε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ, αλλά όχι και την ασφάλεια του +8 στην κορυφή. Και μετά το διάλειμμα με την Παναχαϊκή, θα πρέπει να ξεκινήσει διαδοχικές απόπειρες αυτοκτονίας (όπως θα είναι πιθανή γκέλα με τους νεοφώτιστους) για να μην πάρει κι αυτό το πρωτάθλημα. Διότι η ομάδα του Αναστασιάδη πήρε αέρα -μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού- αλλά κι εκείνη του Ζαρντίμ θέλει να πάρει φόρα για την τελευταία παράσταση στο φετινό Champions League με την Άρσεναλ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»


Κυριακή, 2/12

ΟΦΗ-Πανθρακικός (15:00, NovaSports 1)

Απ’ την Κρήτη ως τη Θράκη! Αυτή είναι η απάντηση στο πόσο μεγάλο ντέρμπι είναι αυτό που θα γίνει μεσημεριάτικο την Κυριακή. Διότι η δεύτερη σερί ήττα στους «Ζωσιμάδες» (και η μια μόλις νίκη στα πέντε τελευταία ματς) ξανάφερε τον ΟΦΗ κοντά στο ισόγειο. Και η τεσσάρα του Πανθρακικού στον Άρη -που συνέχισε τις υποψίες για «μαγικό ραβδάκι» του Παύλου Δερμιτζάκη- τον φέρνει ισόβαθμο και αεράτο στο «Γεντί Κουλέ».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργαράκος (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θ. Βαρδινογιάννης»


Βέροια-ΠΑΟΚ (17:15, NovaSports 3)

«Δικέφαλος» και… επτάψυχος! Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δείξει φιλοδοξίες τίτλου με τον Ολυμπιακό, αλλά έδειξε και πάλι ότι δεν παραιτείται (ισοφαρίζοντας στο τέλος). Απέναντι σε αντίπαλο όμως που έδειξε σημεία ζωής (τσιμπώντας πόντο στην Κέρκυρα) και χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη μετά από επτά ματς, θα χρειαστεί προσοχή για να μην απογοητεύσει τους περίπου 4.500 φίλους του που αναμένεται να βρεθούν στην εξέδρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας


Λεβαδειακός-Κέρκυρα (17:15, NovaSports 1)

Τόλμη και… Βοιωτία! Μοιάζοντας όχι με σίριαλ τηλεόρασης, αλλά με serial killer, ο Λεβαδειακός «σκότωσε» και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Το δεύτερο συνεχόμενο διπλό της ομάδας του Παράσχου της επέτρεψε να κοιτάζει αφ’ υψηλού το ισόγειο και να πηγαίνει ως φαβορί πλέον σε παιχνίδια με τους… ενοίκους του. Διότι τέτοια έμεινε η Κέρκυρα, που τιμωρήθηκε απ’ τη Βέροια και θα ψάξει στη Λιβαδειά τον έναν έστω πόντο απ’ τους δυο που της στέρησε εκείνη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Τσολάκης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς


Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 1)

Θα… πλατειάσουν τα χαμόγελα; Η ήττα απ’ τον Πλατανιά -και κυρίως ο τρόπος που ήρθε- χάλασε τη διάθεση και το σερί που ήθελε να κάνει ο Παναθηναϊκός. Βλέποντας όμως τον Φορναρόλι να σκοράρει (δις) και τον Σο να… παίζει και να σκοράρει (!) στο ματς με την Προοδευτική οι «πράσινοι» μόνο γελαστοί μπορούν να πάνε στην πλατεία. Δεν θέλει πολύ ωστόσο να φύγουν (κι αυτοί) με σκυμμένο κεφάλι, αν ο Πανιώνιος συνεχίσει τις προ Αστέρα εμφανίσεις του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


Δευτέρα, 3/12

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30, NovaSports 2)

Μ-ΠΑΣ και δει άσπρη μέρα! Πάνω που πίστεψε ότι θα πάρει τα πάνω της μετά την τεσσάρα στη Βέροια, η ΑΕΚ έκανε πισωγύρισμα με τον Λεβαδειακό. Και μαζί με το ματς, έχασε και την ευκαιρία να βγει έπειτα από καιρό απ’ τη ζώνη. Η τρίτη φετινή νίκη της όμως δεν μοιάζει μόνο απαραίτητη. Αλλά και δύσκολη υπόθεση απέναντι σ’ έναν «Άγιαξ της Ηπείρου» που τα πάει… καλύτερα απ’ τον κανονικό, έχει τρεις σερί νίκες και απόσταση αναπνοής απ’ τα πλέι-οφ!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τουμπακάρης (Αθηνών), Κοντιζάς (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ:


Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο, 8/12

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15)
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (17:15)
Ατρόμητος-ΟΦΗ (19:30)

Κυριακή, 9/12

Πλατανιάς-Βέροια (15:00)
SKODA Ξάνθη-Πανιώνιος (17:15)
Αστέρας Τρίπολης-Άρης (17:15)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα, 10/12

Πανθρακικός-ΑΕΚ (19:30)

Πατάει γήπεδο ξανά ο Καλογέρης 

1/12/2012

Πατάει γήπεδο ξανά ο Καλογέρης
Αντίστροφα μετράει ο Αινείας Καλογέρης για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους, όπως έγραψε και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Από σήμερα ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μπαίνει στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, θα πατήσει ξανά γήπεδο μετά από τρεις - ψυχοφθόρους για εκείνον - μήνες.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι ο πλέον άτυχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, αφού υπέστη ρήξη χιαστών σε μία ανύποπτη φάση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του «Δικεφάλου» ανέφεραν πως απέχει έξι με επτά μήνες από την ενεργό δράση, όμως εκείνος δουλεύει καλά και υπομονετικά όλο αυτό το διάστημα και ενδέχεται μετά τις γιορτές να τεθεί στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν.

Ο Καλογέρης ακούει με προσοχή τον Λάκη Νικολάου και τους συνεργάτες του για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ, στην οποία θα αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή με την επικείμενη επιστροφή του.

Πάντως, ο ίδιος έγραψε στο Facebook: «Οι τρεις χειρότεροι μήνες της ζωής μου τελείωσαν… Αύριο ξαναπατάμε γήπεδο… Πλέον αρχίζουμε και μετράμε αντίστροφα»!

Δυσαρέσκεια στους παίκτες της ΑΕΚ 

1/12/2012

Δυσαρέσκεια στους παίκτες της ΑΕΚ
Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει στους παίκτες της ΑΕΚ η πληροφόρηση πως μία από τις βασικές παραμέτρους που θα κρίνουν την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην ΠΑΕ είναι η πορεία της ομάδας μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Οι «κιτρινόμαυροι» που ως επί το πλείστον είναι πολύ χαμηλόμισθοι και παράλληλα τους οφείλονται αρκετά χρήματα δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους θεωρώντας πως μία τέτοια «διαρροή» μόνο επιπλέον βάρος μπορεί να φορτώσει τις πλάτες τους στην προσπάθεια που κάνουν για να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας. «Αφορμή ψάχνουν για να μας πουν ότι στράβωσε το deal», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες κάποιοι εκ των ποδοσφαιριστών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα μοιάζε τουλάχιστον εξαιρετικά αμφίβολο (για να μην πούμε απίθανο) να εμφανιστούν θετικοί σε πρόταση για μείωση των αποδοχών τους από τους υποψηφίους επενδυτές.

Ερωτηματικά για ενδεκάδα

Αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν για το βασικό σχήμα που θα παρατάξει ο Έβαλντ Λίνεν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τη Δευτέρα. Το πείραμα με τον Κουρέλα σε θέση αριστερού μπακ (εκτός ο τραυματίας Λαγός) δεν φαίνεται να προχωρά κι έτσι πιθανώς να αγωνιστεί εκεί με… ανάποδο πόδι ο Αρκούδας. Όσον αφορά στις δύο θέσεις του κέντρου και ελλείψει του τιμωρημένου Κορδέρο δοκιμάστηκαν σαν δίδυμα τα Γιάγκο-Ρίκκα και Φέτσης-Κοτσαρίδης.

Για τις άλλες θέσεις τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Κωνσταντόπουλος στο τέρμα (ο Λίνεν τον στηρίζει παρά το σοβαρό λάθος του απέναντι στον Λεβαδειακό), Βλάχος δεξί μπακ, Κοντοές και Κουτρουμπής στόπερ, Φούντας δεξί χαφ, Φουρτάδο αριστερό χαφ, Γκερέιρο επιτελικός μέσος και Κατίδης δεκάρι.

«Ελέγχει το σύστημα ο Ολυμπιακός» 

1/12/2012

«Ελέγχει το σύστημα ο Ολυμπιακός»
Αποφασισμένος να πολεμήσει το ποδοσφαιρικό κατεστημένο, το οποίο καταγγέλει το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός, παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Αλαφούζος στο χθεσινό Δ.Σ. της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». «Βλέπετε ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει στο παρασκήνιο. Ελέγχει το σύστημα. Θα κάνουμε αγώνα για να το πολεμήσουμε», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ και γράφει η SportDay.

Αποσπάσματα των όσων συζητήθηκαν στο χθεσινό Δ.Σ. της ΠΑΕ όπως τα γράφει η SportDay

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ

Γιάννης Αλαφούζος: «Η φετινή χρονιά όπως πηγαίνει θα έχει ίσα έξοδα με έσοδα. Έχουμε, όμως, χρέη 28 εκατ. ευρώ από προηγούμενες χρονιές και τα χρήματα που λείπουν δεν είναι εύκολο να τα βρούμε. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να μαζέψουμε λεφτά, και τη Δευτέρα που θα έχουμε νέα συνάντηση θέλω να κάνετε τις προτάσεις σας».

Για το ενδεχόμενο να αναζητηθεί κάποιος επενδυτής

Χρήστος Παναγόπουλος: «Μακάρι να βρεθεί επενδυτής, αλλά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στη «Συμμαχία»

Αλαφούζος: «Πρέπει να προσελκύσουμε και άλλο κόσμο. Σκεφθείτε τρόπους».

Καϋμενάκης: «Εγώ έχω να σας πω ένα παράδειγμα. Ξέρω κόσμο που μου λέει ότι θέλει να γραφτεί, αλλά δεν έχει χρόνο να πάει στην τράπεζα και να περιμένει στην ουρά. Να το αλλάξουμε αυτό και να στέλνουμε κλητήρες, για να πηγαίνουν σε όσους ενδιαφέρονται και να γίνονται οι εγγραφές».

Ακούστηκαν και άλλες ιδέες: «Να μειωθεί το κόστος εγγραφής μελών. Να γίνονται εγγραφές με 50, με 100 ευρώ. Να δώσουμε κίνητρα για νέες εγγραφές με εκπτώσεις από τις μπουτίκ και άλλα τέτοια προνόμια».

Για τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στον αγώνα με τον Πλατανιά στην Κρήτη

«Να κάνουμε αγώνα να διαγραφεί από τους πίνακες ο Αρετόπουλος. Δεν είναι δυνατόν να το ανεχόμαστε μετά τα όσα έκανε στα Χανιά», είπαν κάποιοι και ο Αλαφούζος τόνισε: «Βλέπετε ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει στο παρασκήνιο. Ελέγχει το σύστημα. Θα κάνουμε αγώνα για να το πολεμήσουμε».

Για τις δηλώσεις του Αντώνη Αντωνιάδη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εσωστρέφεια που έχει παρατηρηθεί στην ομάδα

Καϋμενάκης: «Εχουμε τη σφαγή από τον Αρετόπουλο και βγαίνουμε κάνουμε δηλώσεις και ξεχνάνε όλοι τη διαιτησία. Δεν πρέπει να υπάρχει εσωστρέφεια μεταξύ μας. Κύριε Αντωνιάδη, δεν ήταν ανάγκη να πείτε αυτά που είπατε».

Αντωνιάδης: «Και εγώ έχω την άποψη ότι όποιος λέει για κάποιον άλλον εδώ μέσα ότι έκανα κάτι κακό, να φωνάζουμε αυτόν που του το είπε, για να επιβεβαιώσουμε αν είναι έτσι η όχι. Να τελειώσει αυτή η ιστορία. Οσο για μένα, δεν είπα ότι απέτυχε η προσπάθεια. Είπα ότι άλλο νούμερο προσδοκούσαμε το καλοκαίρι. Κάποιες εφημερίδες τα γράφουν όπως θέλουν, για να κάνουν προπαγάνδα. Δεν είπα τη λέξη "απέτυχε", είπα ότι άλλο ποσό μαζέψαμε».

Αλαφούζος: «Ετσι είναι».

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Βερβεσού που προκάλεσαν την αντίδραση κάποιων μελών

Καρανάσος: «Επειτα από αυτά που είπε ο Βερβεσός πρέπει να φύγει τώρα και να παραιτηθεί».

Γόντικας: «Είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος, και θα πρέπει να γίνει νέα Γ.Σ.».

Αντωνιάδης: «Ετσι είναι. Εκλέχθηκε από τον κόσμο, δεν μπορούμε να του πούμε εμείς να φύγει».

Στα δικαστήρια για οφειλή προς το ΙΚΑ η ΑΕΚ 

1/12/2012

Στα δικαστήρια για οφειλή προς το ΙΚΑ η ΑΕΚ
Ένα ακόμη «χτύπημα» για την ΑΕΚ. Μία οφειλή 115.000 ευρώ προς το ΙΚΑ από το 2011 θα οδηγήσει στα δικαστήρια ως κατηγορούμενους τα μέλη του τότε ΔΣ της ΠΑΕ.

Η συνολική οφειλή για τη χρήση του προηγούμενου έτους ήταν 350.000 ευρώ. Ποσό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά για να αποφεύγονταν οι ποινικές κυρώσεις, αρκούσε στην ΠΑΕ να καταβάλει άμεσα το 10%, ήτοι 35.000 ευρώ, συν περίπου ακόμη 80.000 ευρώ για τρέχουσες υποχρεώσεις, προκειμένου να μπει σε καθεστώς ρύθμισης της οφειλής.

Ωστόσο ούτε αυτό συνέβη και πλέον οι Αδαμίδης, Νοτιάς, Κανελλόπουλος, Κοσμάτος και τα λοιπά μέλη της ΠΑΕ θα καθίσουν στο σκαμνί. Ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» δεν δείχνει καμία διάθεση να καταβάλει έστω και τώρα τα απαιτούμενα χρήματα για να αποφευχθεί ένας ακόμη διασυρμός του ονόματος της ΑΕΚ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέσει χρήματα ο κ. Νοτιάς. Δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση», δήλωσε στο Goal ο συνεργάτης του, Γιώργος Σίμος.

Τα σκάει για «κράχτη» ο Σαββίδης 

1/12/2012

Τα σκάει για «κράχτη» ο Σαββίδης 
Έτοιμος να αγοράσει έναν μεσοεπιθετικό για τον ΠΑΟΚ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παρουσιάζεται ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ φέρεται να έχει ανάψει το «πράσινο φως» να γίνουν μέχρι τέσσερις μεταγραφές για να ενισχυθεί το υπάρχον ρόστερ του «Δικεφάλου τον Βορρά».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η διοίκηση έχει ενημερώσει τους μάνατζερ που ασχολούνται με τις δικές της υποθέσεις πως θέλει έναν αριστερό εξτρέμ και ένα «δεκάρι».

Πουθενά, όμως, δεν έχει ακουστεί ότι θέλει στόπερ και οι φήμες ότι ο Σωκράτης Φυτανίδης ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

Πρόθεση του Σαββίδη είναι τον Γενάρη να έχει ένας ποδοσφαιριστής «κράχτης», ο οποίος θα είναι σε θέση να ανεβάσει την ομάδα, και για αυτό τον λόγο είναι έτοιμος να πληρώσει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Μάλιστα, προσφέρει συμβόλαιο που φτάνει τις 600.000 ευρώ.

Συνεργασία με Τσέλσι 

1/12/2012

Συνεργασία με Τσέλσι
Ραντεβού για θέματα ιατρικού χαρακτήρα θα έχουν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού με τους αντίστοιχους της Τσέλσι, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο γιατρός του «τριφυλλιού», Παναγιώτης Κουλουμέντας, και ο υπεύθυνος του PAO LAB, Γιάννης Τσεκούρας, θα έχουν την Τρίτη στο Λονδίνο συνάντηση με το ιατρικό τιμ της Τσέλσι και τον υπεύθυνο του LΑΒ της αγγλικής ομάδας προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και ενημέρωση.

Πρόκειται για επαφές που έχουν οι «πράσινοι» με μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και έχουν ως στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στο εξωτερικό.



ALEX WEB RADIO/TV



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου