ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Άρης - Ολυμπιακός 1-2 (VIDEOS)

Άρης - Ολυμπιακός 1-2

Τα παλικάρια του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησαν Άρη και Σιδηρόπουλο, κατακτώντας ένα πολύτιμο "τρίποντο" στη Θεσσαλονίκη (1-2). Θρυλική ανατροπή με τον "τρομοκράτη" Τζεμπούρ να ανοίγει λογαριασμό, ισοφαρίζοντας στο 39' το τέρμα του Νέτο στο 17' και τον Δαυίδ του Θρύλου, Φουστέρ, να σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 75'.
Δέκατη συνεχόμενη νίκη και φουλ για το 38ο Πρωτάθλημα! Ο παθιασμένος Ολυμπιακός πέρασε από το "Κλεάνθης Βικελίδης" και "έκοψε" τα πράσινα φτερά. Ψυχωμένη εμφάνιση από τους παίκτες του Θρύλου, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πουθενά (ο Άρης προηγήθηκε στο 17', στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς), αλλά δεν το έβαλαν κάτω, έκαναν το παιχνίδι τους από την αρχή μέχρι το τέλος και πέτυχαν μία Ολυμπιακή ανατροπή.
Στο 39', ο Ράφικ "τρομοκράτης" Τζεμπούρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με αριστερό σουτ-δυναμίτη μέσα από την περιοχή. Στο 75', ο Νταβίντ Φουστέρ με γυριστό δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε δύο πέναλτι, που έκανε ο Πρίττας πάνω στον Ριέρα και ο Βαγγέλη πάνω στον Μοδέστο, ενώ στο 92' δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γκιάρο για αγκωνιά στον Ριέρα, αλλά οι παικταράδες του Θρύλου νίκησαν για μία ακόμα φορά μέσα στη σεζόν τους διαιτητές-καρμανιόλες, που βρίσκει απέναντί του.
ΑΦΙΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Ο Γιάννης Μανιάτης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη βασική εντεκάδα της πειραϊκής ομάδας, καθώς ο Βασίλης Τοροσίδης δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί από την αρχή λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Οι Μοδέστο και Ιμπαγάσα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Τζεμπούρ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα στη μεσαία γραμμή, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως βασικός στο Πρωτάθλημα. Αριστερά αγωνίστηκε ο Ριέρα και ο Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Μιραλάς, που επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης.

Μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό: ο Ολυμπιακός. Με απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και κατοχή μπάλας, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Άλλωστε, το μεγάλο προσόν αυτής της ομάδας είναι πως σε κάθε έδρα παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κυνηγάει τα γκολ. Ο Άρης μονίμως αμυνόταν.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο 13ο λεπτό. Σε αντεπίθεση, ο Ιμπαγάσα με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Μιραλάς, ο οποίος έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Βέλγος θα μπορούσε να πασάρει στον επερχόμενο Τζεμπούρ, αλλά δεν είδε πως ο συμπαίκτης του βρισκόταν σε τόσο καίρια θέση για να σκοράρει. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Στο 17', έπειτα από πλάγιο άουτ, ο Λαζαρίδης έκανε την κεφαλιά-γέμισμα, ο Κόκε με ωραίο τακουνάκι έβγαλε τον Νέτο τετ α τετ με τον Πάρντο και με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο. Ο Μέλμπεργκ δεν κατάφερε να προλάβει τον ποδοσφαιριστή του Άρη, σε μία φάση όπου δεν λειτούργησε τίποτα σωστά στη μεσοαμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Στην πρώτη του ευκαιρία, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ευτύχησε να σκοράρει...

Αυτό είναι το πρώτο τέρμα που δέχεται η πειραϊκή ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, στο πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ωστόσο, ο Βαλβέρδε δεν άργησε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω του τραυματισμού του Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και αποχώρησε στο 27', με τον Ζαϊρί να παίρνει τη θέση του στο χορτάρι.

Ο Τζεμπούρ είχε μία καλή στιγμή στο 23', αλλά το γυριστό δεξί σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο ήταν καθολική, με μπροστάρη τον εκπληκτικό Ιμπαγάσα. Ο μαέστρος του Ολυμπιακού στο 39' "τσίμπησε" την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τροφοδότησε τον Τζεμπούρ, ο οποίος γύρισε το σώμα του και από το ύψος του πέναλτι με αριστερό σουτ "κάρφωσε" την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Βελλίδη. Ο "τρομοκράτης" άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Την στιγμή που έπρεπε.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Στο 48', ο Σιδηρόπουλος στέρησε από την πειραϊκή ομάδα την ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Πρίττας κράτησε τον Ριέρα και τον έριξε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι. Για την ακρίβεια, αρχικά κοντοστάθηκε, ωστόσο δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον Άρη, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Άλλωστε, οι γηπεδούχοι από το πρώτο λεπτό είχαν κλειστεί στην άμυνά τους. Στο 58', ο προκλητικός Βαγγέλη μάρκαρε τον Μοδέστο, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Σιδηρόπουλος σφύριζε αδιάφορα...

Στο 72', ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Μανιάτη, που τραυματίστηκε. Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Τρία λεπτά αργότερα (75') ήρθε η λύτρωση! Μία ανατροπή με τρόπο Ολυμπιακό! Ο Ιμπαγάσα έκανε "σκαφτή" μπαλιά μέσα στην περιοχή, ο Μίσελ προσπάθησε δύο φορές με ισάριθμες κεφαλιές να διώξει την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με γυριστό δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή κτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Ο Φουστέρ "έγραψε" το 2-1, σημειώνοντας το 8ο τέρμα του στο Πρωτάθλημα.

To live του αγώνα (από τον Νότη Ψιλόπουλο)

1' Σέντρα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό...

* Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο με το αγαπημένο του σύστημα, 4-4-1-1. Τερματοφύλακας είναι ο Πάρντο έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μανιάτης και αριστερά ο Μπράβο. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, στον άξονα, ως "κόφτης" ο Μοδέστο έχοντας δίπλα του τον Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό να αναλαμβάνει το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Στην επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων, αριστερά στα άκρα ο Ριέρα, σε ρόλο δεξιού χαφ-εξτρέμ ο Τζεμπούρ, σας κρυφός κυνηγός ο Φουστέρ και κορυφή στην γραμμή κρούσης των Πειραιωτών ο Μιραλάς.

Ο Ολυμπιακός έχει την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, με τον Άρη από το ξεκίνημα του αγώνα να παίζει παθητικά, καθώς οι και οι 11 ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων είναι πίσω από το μισό του γηπέδου, έχοντας κλειστεί στα καρέ τους.

5' Πιέζει ο Ολυμπιακός τον Άρη ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Μιραλάς, Φουστέρ, Ριέρα, Τζεμπούρ) αλλάζουν θέσεις και είναι δραστήριοι. Ο Φουστέρ έχει πάει σέντερ φορ, ο Ριέρα έχει έρθει προς τα δεξιά, ενώ αριστερά κινείται ο Μιραλάς. Όλοι τους αλλάζουν συνεχώς θέσεις μπερδεύοντας την άμυνα του Άρη.

9' Κίτρινη κάρτα στον Φατί, σε φάουλ που έκανε πάνω στον Ριέρα.

10' Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει ψηλά τον Άρη, έχει την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια ουσιαστική φάση στην αναμέτρηση. Παίζει πολύ κλειστά στην άμυνα ο Άρης.

13' Μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε ο Ολυμπιακός. Ο Ιμπαγάσα, στην αντεπίθεση, έβγαλε μία ωραία ψηλοκρεμαστή κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη με στόχο τον Μιραλάς, ο ταχύτατος Βέλγος πιεζόμενος από δύο αμυντικούς δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη. Δεν ήταν προσεκτικός ο Κέβιν, καθώς αν έβλεπε παράλληλα, ήταν μόνος του από την άλλη πλευρά ο επερχόμενος Τζεμπούρ και θα μπορούσε να είχε πασάρει αντί να σουτάρει.

*Δείτε την φάση του Μιραλάς σε βίντεο 

aris osfp sout miralas


17' Γκολ για τον Άρη με τον Νέτο! Κεφαλιά του Λαζαρίδη, ο Κόκε με τακουνάκι έδωσε στον επερχόμενο Νέτο, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή και πλάσαρε αποτελεσματικά τον Πάρντο κάνοντας το σκορ 1-0 στο "Κλεάνθης Βιλελίδης". Ουσιαστικά, στην πρώτη φάση που έκαναν στο ματς οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν γκολ.

*Δείτε σε βίντεο το γκολ του Νέτο κάνοντας κλικ

aris osfp 1-0 neto


21' Νέο σουτ για τον Άρη με τον Κόκε, το οποίο, όμως, δεν ανησύχησε τον Πάρντο. Δείχνει "παγωμένος" από το γκολ του Άρη ο Ολυμπιακός, χρειάζεται να "ξυπνήσει" άμεσα ώστε να κάνει την ανατροπή στο σκορ.

23' Ύστερα από σύγχυση μέσα στην άμυνα του Άρη, ο Τζεμπούρ, έχοντας την μπάλα στον άερα, επιχείρησε να σκοράρει με ένα γυριστό σουτ από καλή θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

26' Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα.

*Νιώθει ενοχλήσεις ο Μιραλάς, ο Ζαϊρί ετοιμάζει τον Ζαϊρί στην θέση του, με το σκεπτικό να περάσει στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.

27' Εξαιρετικό σουτ του Τζεμπούρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Άρη, η μπάλα πέρασε, μόλις, άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Δείτε σε βίντεο το σουτ του Τζεμπούρ

aris osfp sout jeabour


27' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στην θέση του Μιραλάς ο Ζαϊρί.

28' Ανάποδο ψαλίδι του Κόκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.

Δείτε σε βίντεο την φάση

aris osfp koke sout


31' Ο Μέλμπεργκ προσπαθεί να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Άρης έχει γυρίσει πίσω στην άμυνα και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει ελεύθερους χώρους ώστε να δράσει. Ο Ριέρα με τον Φουστέρ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ψάχνοντας τον Τζεμπούρ, με τον Αλγερινό να έχει αναλάβει τον ρόλο του σέντερ φορ αντί του Μιραλάς. Σε ρόλο δεξιού χαφ-εξτρέμ, πλέον, ο Ζαϊρί.

38' Ο Άρης έχει αναθαρρήσει στα τελευταία λεπτά, κερδίζει φάουλ και ο Μέλμπεργκ έχει εκνευριστεί. Προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν από στημένη φάση, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε εις διπλούν σωστά.

40' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ! Τρομερό γκολ από τον Τζεμπούρ. Ο Ιμπαγάσα έβγαλε μία εκπληκτική σκαφτή κάθετη μπαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη με στόχο τον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός κινήθηκε σωστά και από πλάγια θέση σούταρε στην κίνηση με δύναμη με το αριστερό του πόδι, στέλνοντας την μπάλα προς το αριστερό μέρος των διχτυών του Βελλίδη. Το σκορ στα ίσα (1-1) στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με τον Ολυμπιακό να απαντάει λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

*Δείτε σε βίντεο το γκολ του Τζεμπούρ

aris osfp 1-1 jeabour


43' Μικρή διακοπή στο ματς καθώς τραυματίστηκε ο Νέτο. Ο Άρης διαμαρτύρεται για δεύτερη κίτρινη στον Ιμπαγάσα.

45' Τέλος πρώτου μέρους στο "Κλεάνθης Βικελίδης", Oλυμπιακός - Άρης 1-1

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου, στην σέντρα ο Άρης...

48' Τράβηγμα του Πρίττα στον Ριέρα στην μεγάλη περιοχή του Άρη, πεντακάθαρο πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον Σιδηρόπουλο να "κλείνει" τα μάτια στην επίμαχη φάση,  η οποία ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα.

Δείτε την φάση σε βίντεο

travigma ston riera


52' Δυνατό σουτ του Τόχα εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.

Δείτε την φάση σε βίντεο

aris osfp sout toha


58' Διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό για δεύτερο πέναλτι, σε σπρώξιμο του προκλητικού Βαγγελή σε σπρώξιμο στον Μοδέστο. Σε έξαλλη κατάσταση ο πάγκος των Πειραιωτών, σηκώθηκε πάνω ο Μητρόπουλος και διαμαρτυρήθηκε έντονα, με τον κόσμο του Άρη να αντιδράει από την κερκίδα.

Δείτε την φάση σε βίντεο

modesto zitaei penalti


58' Κίτρινη κάρτα ο Ριέρα

58' Κίτρινη κάρτα ο Βελλίδης.

64' Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έχει καταφέρει στην επανάληψη να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Άρη.

67' Προσπαθεί να απειλήσει ο Ολυμπιακός από τα άκρα, είτε από αριστερά, είτε από δεξιά, φτάνοντας μέχρι την γραμμή του άουτ, βγάζοντας σε εκείνο το σημείο παράλληλες μπαλιές, οι οποίες, όμως, δεν έχουν αποδέκτη.

72' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, δεύτερη αναγκαστική, ο Τοροσίδης στην θέση του Μανιάτη.

73' Αλλαγή για τον Άρη, στην θέση του Μπομπαντίγια ο Καστίγιο.

75' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!! Απίθανο γκολ του Φουστέρ, ο οποίος έκανε το σκορ 1-2! Ύστερα από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Άρη, ο Νταβίδ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλά... Αλεξανδρής, μέσα στην μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα των κιτρινόμαυρων. Εκπληκτικό τέρμα από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό και ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή στο ματς.

*Δείτε το εντυπωσιακό γκολ του Φουστέρ σε βίντεο

aris osfp 1-2 fouster


79' Αλλαγή για τον Άρη, στην θέση του Πρίττα ο Τσέζαρεκ.

82' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στην θέση του Μπράβο ο Ριέρα.

85' Αλλαγή για τον Άρη, στην θέση του Τόχα ο Πορτίγια.

87' Ο Ολυμπιακός ελέγχει το παιχνίδι, ο ρυθμός στο παιχνίδι έχει πέσει και οι ερυθρόλευκοι κρατούν στα χέρια τους το πολύτιμο "διπλό".

89' Σέντρα του Καστίγιο, κεφαλιά του Τσέζαρεκ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ...

90' Τέλος αγώνα, Ολυμπιακός - Άρης 1-0.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Γκιάρο, Τόχα, Κόκε, Φατί, Μίσελ, Μπομπαντίγια (Καστίγιο 73'), Λαζαρίδης, Βαγγέλη, Πρίτας.

Οι αναπληρωματικοί: Μπαρέρο, Οριόλ, Τσέζαρεκ, Πορτίγια, Μενδρινός, Καστίγιο, Σακάτα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μπράβο (Χολέμπας 82'), Μανιάτης (Τοροσίδης 73'), Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς (Ζαϊρί 27').

Οι αναπληρωματικοί: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντουντού, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Χολέμπας, Ρόμενταλ.

Διαιτητής:  Αναστάσιος Σιδηρόπουλος  (ΣΔΠ Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πάνου Γρηγόριος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας),  Αλεξέας Ηλίας (ΣΔΠ Μεσσηνίας).

Τέταρτος:  Κωνσταντινέας Πέτρος (ΣΔΠ Μεσσηνίας)

Κίτρινες κάρτες: (Άρης) Φατί 9',  Βελλίδης 58' - (Ολυμπιακός) Ιμπαγάσα 26', Ριέρα 58'

Κόκκινες κάρτες: (Άρης) - (Ολυμπιακός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου