ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ίκαρος - Ολυμπιακός 56-102

Ίκαρος - Ολυμπιακός 56-102

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολο απόγευμα στη Γλυφάδα, επικρατώντας του Ίκαρου Καλλιθέας με 102-56, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1. Τραυματίας αποχώρησε από τον αγώνα ο Μάρκο Κέσελ.
Ο Ολυμπιακός έκανε το "18 στα 18" στην Α1 και πέρασε σαν σίφουνας από το κλειστό της Γλυφάδας, συντρίβοντας τον Ίκαρο με 56-102. Διέπρεψε η περιφέρεια των ερυθρολεύκων, κορυφαίοι στο ματς οι Σπανούλης (18π, 4τρ, 8ασ), Χαλπερίν (22π, 6τρ) και Τεόντοσιτς (13π, 6ασ).
Ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί του φτάνοντας στο απόλυτο των νικών σε 18 παιχνίδια για την Α1. Με όπλο την περιφέρεια του και κορυφαίους τους Σπανούλη (18π, 4τρ, 8ασ), Χαλπερίν (22π, 6τρ) και Τεόντοσιτς(13π, 6ασ) πέρασε άνετα το εμπόδιο του Ικάρου Καλλιθέας.


Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν από την αρχή ότι δεν ήθελαν να δώσουν κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο τους να ελπίζει σε μια πιθανή έκπληξη. Με τους Τεόντοσιτς, Χαλπερίν, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδη και Γλυνιαδάκη στην αρχική πεντάδα, οι ερυθρόλευκοι πίεσαν σωστά στην περιφέρεια και προηγήθηκαν με 4-16 στο 5', με τον Ίκαρο να μην μπορεί να βρει  επιθετικές λύσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού.

Το  δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 14-31 υπέρ των φιλοξενούμενων με εκπληκτικό τον Γιοτάμ Χαλπερίν που πρόλαβε να πετύχει 14 πόντους σε αυτό το διάστημα. Το κακό για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πως λίγο πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου ο Μάρκο Κέσελ αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στην περόνη και έφυγε κατευθείαν για το νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σπανούλης ανέλαβε δράση και με συμπαραστάτες τους  Παπανικολάου και Πελεκάνο, συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά του, διατηρώντας τον εξαιρετικό του ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 27-56 με εξαιρετικά στατιστικά (18 ασίστ, 7/13τρ., 5/5 αιφνιδιασμούς). Οι ρυθμοί των ερυθρόλευκων δεν έπεσαν ούτε στην τρίτη περίοδο, με τους Τεόντοσιτς και Νεστέροβιτς να παίρνουν την σκυτάλη και να αυξάνουν συνεχώς την διαφορά, που έφτασε ακόμη και στους 40π. με καλάθι του Χαλπερίν στην λήξη του δεκαλέπτου ( 42-82).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο του αγώνα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επανέφερε τον Σπανούλη, ενώ έριξε στο ματς και τον νεαρό Κατσίβελη για να πάρει χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες, δίνοντας ανάσες στους Χαλπερίν και Τεόντοσιτς. Οι παίκτες του "Σοφού" δεν χαλάρωσαν ούτε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με το τρίποντο του Red-Bill να σφραγίζει το τελικό 56-102 που ήταν και η μέγιστη διαφορά στην αναμέτρηση.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για το κρίσιμο παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής τoy Τop-16 κόντρα στην Βαλένθια την Πέμπτη 17/2 στην Ισπανία, περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον τραυματισμό του Κέσελ.

 Οι πεντάδες των ομάδων:

Ίκαρος Καλλιθέας (Α. Λυκογιάννης): Χάρις, Αγαδάκος, Καλαμπόκης, ΜακΑλάρνεϊ, Πετροδημόπουλος.

Ολυμπιακός (Ν. Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς, Χαλπερίν, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου