ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Με πάρτι στον τελικό… (video)



Με πάρτι στον τελικό… (video)
9/2/2011
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ…Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ διέλυσαν τον ΠΑΟΚ με 89-61 στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και είναι ,πλέον, στον τελικό του θεσμού. Οι παίκτες του Ντούντα συνεχίζοντας το σερί των πολύ καλών εμφανίσεων τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους δείχνοντας το πολύ καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η εκπληκτική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού αποτελούσε τη βάση για κάθε τι μες το παρκέ και με κορυφαίο τον Ζόραν Έρτσεγκ που διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Μαρκόπουλου αλλά και τους Μπουρούση, Σπανούλη και Μαυροκεφαλίδη να πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις, η πρόκριση στον τελικό ήρθε με πανηγυρικό τρόπο…

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της Θύρας 7 ξεκίνησε η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν μουδιασμένες στο παρκέ και αρκετά νευρικές. Τα λάθη κυριαρχούσαν όπως και η βιασύνη ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων τα πάντα άρχιζαν και κατέληγαν στο Μάρσαλ. Κέσελ και Μαυροκεφαλίδης σκόραραν για τον Ολυμπιακό που στο πεντάλεπτο πήρε προβάδισμα με 8-7 έχοντας την απόλυτη κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ. Παρόλα αυτά ο Μάρσαλ κρατούσε τον ΠΑΟΚ μες το παιχνίδι με δικούς του πόντους κι έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 25-17 και τον Έρτσεγκ να πετυχαίνει 7 σερί πόντους! Η είσοδος του Παπαλουκά και του Σπανούλη στο παρκέ έκαναν πιο δημιουργικό τον Ολυμπιακό και άλλαξαν την εικόνα του παιχνιδιού του. Παράλληλα, ο Έρτσεγκ με την ταχύτητα και την τεχνική του άνοιγε την άμυνα του ΠΑΟΚ με κάθε τρόπο ενώ ο Γλυνιαδάκης πέρναγε στην θέση του Νίλσεν για να αντιμετωπίσει το «ξύλο» του Παπαδόπουλου κάτω από το καλάθι. Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι ανέβαζαν την πίεση τους σε όλο το γήπεδο και ο Έρτσεγκ διαμόρφωνε το 35-22. Ο Ολυμπιακός με έξι αιφνιδιασμούς, σωστή άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση άνοιγε την διαφορά παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και προσφέροντας θέαμα. Με αυτή την εικόνα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 48-31.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους. Μπουρούσης και Χαλπερίν πήραν στις πλάτες τους το σκοράρισμα και συνέχισαν υπό την καθοδήγηση του Τεόντοσιτς να παράγουν θεαματικό μπάσκετ. Παράλληλα, ο Παπανικολάου είχε περάσει χειροπέδες στο Μάρσαλ και το 65-37 ίσως και να ήταν λίγο αναλογικά με την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς εφάρμοζαν κατά γράμμα τις εντολές του στο παρκέ και τα πάντα προέρχονταν από την εκπληκτική αμυντική λειτουργία που έδινε και τα εύκολα καλάθια στην επίθεση. Η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της (69-39) και το ματς το είχε μετατρέψει σε παράσταση για ένα ρόλο ο Ολυμπιακός που έκλεισε το δεκάλεπτο με σκορ 71-45. Η διαφορά είχε σταθερά παγιωθεί πάνω από τους 25 πόντους και όλα έμοιαζαν με τυπική διαδικασία. Ο Ίβκοβιτς, βέβαια, από την πλευρά του δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν οι παίκτες του παρά τη μεγάλη διαφορά. Αυτό και έγινε και παρά τις αλλαγές του «Σοφού» οι ισορροπίες δεν άλλαξαν με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να πάρουν πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 89-61 και εκπληκτικό μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 25-17, 48-31, 71-45, 89-61.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7(1), Παπανικολάου, Ερτσεγκ 17(1), Σπανούλης 14(2), Τεόντοσιτς 4, Μπουρούσης 16(1), Κέσελ 4(1), κατσίβελης, Μαυροκεφαλίδης 10, Χαλπερίν 9, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 4.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 16(1), Καλαμπάκας 4, Αράπης 4, ΜακΓκράθ, Αποστολίδης 6, Δέδας, Ντόζιερ 4, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 12, Γιαννακίδης 2, Καλλές 6, Γκεγκέφσκι 3(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου