ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μην τιμωρήσετε τον Σισέ

Μην τιμωρήσετε τον Σισέ

Θα νιώσω στο πετσί μου την αδικία εάν τολμήσουν να τιμωρήσουν τον Σισέ για τις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Θα είναι τρομερό λάθος, όπως βροντοφωνάζουν σήμερα τα πράσινα πρωτοσέλιδα, να κληθεί σε απολογία ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού επειδή μας έβαλε στον εσωτερικό του κόσμο και εξωτερίκευσε τα συναισθήματα οργής για τη διαιτησία του αγώνα με την ΑΕΚ.
Θα νιώσω όπως ο Σισέ, εάν γίνει το σκάνδαλο να τιμωρηθεί ο Γάλλος σκόρερ και να απουσιάσει από το ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη.
Ο Μήτρογλου τιμωρήθηκε που βολτάριζε με κατεβασμένα τα σώβρακα; Τί παραπάνω έκανε ο Σισέ; Στα λόγια έμεινε. Και τί μας κόφτει εμάς πώς νιώθει ο καθένας; Δικαίωμά του δεν είναι να νιώθει όπως θέλει; Γιατί να στερηθεί ο Τζιμπρίλ το δικαίωμα να έρθει στο Καραϊσκάκη, προφανώς για τελευταία φορά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό αφού το καλοκαίρι θα φύγει; Γιατί να μην του δοθεί η δυνατότητα να δει πώς είναι η μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη; Τις προηγούμενες φορές δεν είχε καταφέρει να πατήσει μέσα της. Ούτε όταν ήρθε με την Λίβερπουλ, ούτε στην περσινή σεζόν φάνηκε κατά κει. Γιατί να μην μπορέσει να έχει την τελευταία ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και την υπόσχεση που έχει δώσει στον κόσμο της ομάδας του ότι θα βάλει γκολ στον Ολυμπιακό;


Θα πείτε, έβαλε στον πρώτο γύρο. Ναι, μόνο που αυτά θα τα έβαζε κι ο...Πολέμης. Το πρώτο στο κενό τέρμα, από τέσσερα διαδοχικά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, το δεύτερο με πέναλτι από ασίστ του Κάκου.

Μη διανοηθείτε και δεν τον αφήσετε να έρθει στο Φάληρο. Παλιά ήθελε να πάει να δει το Ολυμπιακός-Άρσεναλ, του είπαν άσ΄το καλύτερα. Πρόσφατα ήθελε να παίξει στο φιλικό με τον Ζιντάν, πάλι δεν ήταν τυχερός να μπει μέσα να ξεσκίσει τα δίχτυα στο Καραϊσκάκη.

Αφού έτσι νιώθει. Θέλει να έρθει στο Καραϊσκάκη. Αφήστε τον να νιώθει όπως θέλει, απολίτιστοι. Συντηρητικούρες.

"Μαζί τα φάγαμε"

Διάβασα με προσοχή όλες τις αναλύσεις για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, για τον Βαλβέρδε, για τους παίκτες. Από τους δημοσιογράφους, από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, από τα μηνύματα του κόσμου, εδώ και αλλού.

Η πίκρα για τον τσάμπα αποκλεισμό (με την γκαντεμιά στο πρώτο ματς και την ανημποριά στο δεύτερο) ήταν δικαιολογημένα μεγάλη και οι ευθύνες πήγαν παντού. Το καλό είναι ότι, συμπερασματικά, καταλήγουμε στο γνωστό σλόγκαν της εποχής: «Μαζί τα φάγαμε».

Οι ευθύνες για την αποτυχία στα συγκεκριμένα παιχνίδια ανήκουν στον Βαλβέρδε και στους παίκτες. Έκαναν λάθη, δεν είχαν κατάλληλη προετοιμασία, δεν εμφάνισαν στην Τούμπα ούτε τη γενναιότητα και την ευψυχία που πρέπει να έχει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και τις αρετές που έχει η συγκεκριμένη φετινή ομάδα. Την ταχύτητα, τους αυτοματισμούς, την παραγωγή φάσεων, τη συμπαγή αμυντική λειτουργία.

Τα έχουμε γράψει από εδώ με χιλιάδες λέξεις κατά καιρούς, ας τα συνοψίσουμε πάλι:

- Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, που (για τις φετινές υποχρεώσεις της και για τις αλλαγές που συντελέστηκαν προ μηνών) αποτελεί μικρό θαύμα το πόσο γρήγορα βελτιώνεται και μοντερνοποιείται.

- Είναι, όμως, και μία ομάδα που απολύτως λογικά δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή της και παρουσιάζει αγωνιστικές αναταράξεις. Δεν είναι συνολικά έτοιμη και τόσο καλά συγκροτημένη σε κάθε επίπεδο, ώστε να επιβάλλει παντού το αγωνιστικό μοτίβο της. Έχει ατέλειες, αδυναμίες στα μεγάλα ματς και περιθώρια μεγάλης βελτίωσης. Σε αυτό είχαμε άπαντες συμφωνήσει εξ΄αρχής. Εάν η υπόμονή κάποιων εξαντλείται γρήγορα, ας προσαρμοστούν στη γενικότερη φιλοσοφία.

- Ο Βαλβέρδε είναι ένας πολύ καλός προπονητής, με απόλυτη αποδοχή από διοίκηση και παίκτες, με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Φυσικά και έχει κάνει λάθη, όπως και θα ξανακάνει. Φυσικά και δεν είναι πέραν κριτικής. Από κει και πέρα, εάν κάποιος δεν βλέπει ότι η δουλειά του και το έργο του οδηγεί τον Ολυμπιακό σε προοδευτικά μονοπάτια, πρέπει να δεχτεί και αυτός κριτική για την όρασή του.

- Η ομάδα έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, κάποιους άλλους όχι τόσο καλούς. Έτσι όπως είναι, μπορεί με τη βοήθεια και την ψύχραιμη συμπαράσταση όλων μας να πάρει το πρωτάθλημα, που στην παρούσα φάση είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος για την περαιτέρω προοπτική. Για τον Ολυμπιακό της επόμενης χρονιάς και του Τσάμπιονς Λιγκ, εννοείται ότι η μεταγραφική ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις είναι απαραίτητη. Πρέπει να το λέμε μετά από κάθε επιτυχημένο ή αποτυχημένο αποτέλεσμα;

- Φήμες, σενάρια, κους-κους και μπούρδες σχετικά με το πού και γιατί παίζει ο κάθε παίκτης, είναι ντροπή και προσβολή για τον Βαλβέρδε, για τον Μαρινάκη και για όλους όσοι πιστεύουμε στην πρόοδο του νέου Ολυμπιακού και στον σχεδιασμό που επιχειρείται. Και ως σκέψεις είναι ύποπτες, πονηρές και επικίνδυνες. Λόγια του... Σισέ, ένα πράγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου