ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα διαιτητικά όργια σε βίντεο

Τα διαιτητικά όργια σε βίντεο

Τρία ανύπαρκτα οφσάιντ χρέωσε στον Ολυμπιακό ο προκλητικός επόπτης, Πέτρος Τρύφων, ο οποίος ήταν μπροστά σε όλες τις φάσεις, ενώ ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος δεν έδωσε τρία πέναλτι στους ερυθρόλευκους. Δείτε σε έξι χαρακτηριστικά βίντεο, την "σφαγή" στην Τούμπα.
Με το δίκιο τους "βράζουν" στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο με την διαιτησία. Τρία ανύπαρκτα οφσάιντ χρέωσε στον Ολυμπιακό ο προκλητικός επόπτης, Πέτρος Τρύφων, ο οποίος όπως θα δείτε στα βίντεο, ήταν μπροστά σε όλες τις φάσεις. Όσον αφορά τον διαιτητή, Σταύρο Μάνταλο, δεν έδωσε τρία πέναλτι στους Πειραιώτες. Δείτε σε εικόνα, στα έξι παρακάτω χαρακτηριστικά βίντεο, την "σφαγή" στην Τούμπα. Γιατί ορισμένοι... θα μας βγάλουν και τρελούς.
Ξεκινάμε από την πρώτη φάση για την οποία δικαιολογημένα φωνάζουν στον Ολυμπιακό. Στο 12' της αναμέτρησης, ο Φρανσουά Μοδέστο βγάζει μία ψηλοκρεμαστή μπαλιά από τον άξονα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, με προορισμό τον προωθημένο Ντένις Ρόμενταλ. Ο Δανός εξτρέμ έχει ξεκινήσει το σπριντ του και φεύγει από κανονικότατη θέση από την δεξιά πλευρά, καθώς όπως θα δείτε στο βίντεο, τον καλύπτει το αριστερό μπακ των γηπεδούχων, ο Μίρκο Σαβίνι, με τον επόπτη, Πέτρο Τρύφων, μάλιστα, να είναι ακριβώς στην ίδια ευθεία στην επίμαχη φάση.


Αντί, λοιπόν, να αφήσει νόμιμα την εξέλιξη της φάσης, ο κ. Τρύφων, σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του, σταματώντας χωρίς λόγο τον Σκανδιναβό μέσο, ενώ είχε την προοπτική ο Ρόμενταλ να γίνει απειλητικός προς την αντίπαλη εστία, καθώς έβγαινε μόνος του προς τα καρέ του Χαλκιά. Κάνουμε λάθος; Δείτε και το παρακάτω βίντεο...

Δείτε το βίντεο με το οφσάιντ του Ρόμενταλ:



Πάμε στην δεύτερη φάση. Στο 16' του παιχνιδιού, ο Άριελ Ιμπαγάσα έβγαλε μία ψηλοκρεμαστή μπαλιά με στόχο τον Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος, όπως θα φανεί και στο βίντεο, ήταν στην ίδια ευθεία με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός χαφ, λοιπόν, έφυγε από κανονικότατη θέση προς την εστία του Χαλκιά, αλλά για ακόμη μία φορά, ο επόπτης από τα Γρεβενά, Πέτρος Τρύφων, σήκωσε ξανά λανθασμένα το σημαιάκι του, θεωρώντας κακώς πως ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ. Δεύτερη φάση, λοιπόν, που ο κ. Τρύφων σταμάτησε τους ερυθρόλευκους. Δείτε παρακάτω την συγκεκριμένη φάση σε εικόνα.

Δείτε το βίντεο με το οφσάιντ του Φουστέρ:



Πάμε στην τρίτη φάση, καθώς, βλέπετε, ο κ. Τρύφων έδωσε ρεσιτάλ... παρατηρητικότητας. Ο συγκεκριμένος ρέφερι είναι πραγματικά επικίνδυνος για το άθλημα. Απλά, απαράδεκτος. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, είναι για ακόμη μία φορά στην ίδια ευθεία με την επίμαχη φάση, δίχως εμπόδια μπροστά του, οπότε εφόσον δεν έχει πρόβλημα με την όραση του, θα έπρεπε να έβλεπε πως o Tζεμπούρ έφυγε από κανονικότατη θέση προς την εστία του Χαλκιά. Όμως, ο προκλητικός ρέφερι από τα Γρεβενά, σήκωσε το σημαιάκι του και πάλι, καθώς υπέδειξε λανθασμένα τον Αλγερινό στράικερ σε θέση οφσάιντ, την στιγμή που ο επιθετικός του Ολυμπιακού έβγαινε τετ-α-τετ απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, όντας σε προφανή θέση για γκολ στο 28' της αναμέτρησης, ύστερα από την ψηλοκρεμαστή σέντρα του Φρανσουά Μοδέστο. Τρίτη σερί λανθασμένη απόφαση από τον ρέφερι Πέτρο Τρύφων και το όνομα του θα πρέπει οπωσδήποτε να απασχολήσει τόσο την ελληνική διαιτησία, όσο και την διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ. Ο άνθρωπος είναι κακός επαγγελματίας, απλά.

Δείτε το βίντεο με το οφσάιντ του Τζεμπούρ:



Πάμε και στα πέναλτι, τρία δεν έδωσε ο Σταύρος Μάνταλος. Πρώτα στο πέσιμο του Μιραλάς:



Στη συνέχεια υπάρχει καθαρό τράβηγμα στον Τοροσίδη:



Τρίτον, υπάρχει ανατροπή του Τοροσίδη στο 90+1':


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου