ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πιερικός - Ολυμπιακός 1-3 (video)

Πιερικός - Ολυμπιακός 1-3 (video)

Με δύο τέρματα του γκολτζή Μάρκο Πάντελιτς και ένα του Τζαμέλ Αμπντούν, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Κατερίνη, επικρατώντας του Πιερικού με 3-1, και εξασφάλισε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Εξαιρετικός ο Γέστε, ρεσιτάλ εξέδρας για μία ακόμα φορά από τον λαό του Θρύλου. Περίπου 1.500 φίλαθλοι δεν σταμάτησαν λεπτό να επευφημούν την αγαπημένη τους ομάδα (videos).
Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε στο 30' με πέναλτι έπειτα από πεντακάθαρη ανατροπή του Μόνχε εντός περιοχής και το δεύτερο με έξοχο τελείωμα στο 45'+1', δείγμα της ερωτικής σχέσης που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 70', ο Τζαμέλ Αμπντούν πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έπειτα από έξοχη κάθετη πάσα του MVP, Φρανθίσκο Γέστε. Για τους γηπεδούχους, είχε ισοφαρίσει προσωρινά με κεφαλιά ο Ελευθεριάδης στο 36'.
Ο αγώνας:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με την αγαπημένη του διάταξη 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Σήφης Δασκαλάκης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο. Οι Ιμπγάσα και Ορμπάιθ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Αμπντούν έπαιξε δεξιά στο κέντρο, ο Μόνχε αριστερά και ο Γέστε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο της πειραϊκής ομάδας, Ιμπαγάσα.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με το καλημέρα (2'), έφτασε μία ανάσα για να ανοίξει το... χορό των τερμάτων. Ο Μοδέστο έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Αμπντούν εξ επαφής έστειλε την μπάλα με κεφαλιά, πάνω από τα δοκάρια του Καρακούτση. Η αγωνιστική τους υπεροχή στο λασπωμένο τερέν συνεχίστηκε και επιβραβεύτηκε τον καλύτερο τρόπο στο 29', όταν ο Πάντελιτς ανατράπηκε από τον Δήμου και ορθά καταλογίστηκε από τον διαιτητή, Κουτσιαύτη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρκο, ο οποίος έγραψε το 1-0 από την άσπρη βούλα.


 
Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Πιερικός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 36'. Ο Μπλαζέφσκι εκτέλεσε το φάουλ, ο Ιντζόγλου με προβολή, σέρβιρε κατά λάθος στον Ελευθεριάδη, ο οποίος αμαρκάριστος με κεφαλιά νίκησε τον Δασκαλάκη.


 
Στο 37'΄αποχώρησε τραυματίας ο Ιβάν Μαρκάνο με τον Ποτουρίδη να περνά στην θέση του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση στην ποδοκνημική. Από 'κει  και πέρα, η χαρά των γηπεδούχων, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς τα παιδιά του Ερνέστο Βαλβέρδε στο 45' + 1' πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Μόνχε έκανε ωραία ατομική από αριστερά και πάσαρε στον Πάντελιτς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι, κοντρόλαρε την μπάλα και με ωραίο εξωτερικό σουτ έγραψε το 2-1. Μ' αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.   


 
Στην επανάληψη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή, με τον Τοροσίδη να παίρνει την θέση του Ιμπαγάσα στο 46'. Ο Τόρο πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μοδέστο να μετατοπίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ως παρτενέρ του Ορμπάιθ. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο β' ημίχρονο και λίγο έλειψε να το πληρώσουν αυτό στο 55' και πάλι από στημένο.

Ο Πέντα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δασκαλάκης έκανε άστοχη έξοδο, με τον Κοντέων να σπρώχνει με το σώμα τη μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Γέστε ήταν πάνω στη γραμμή και έδιωξε σωτήρια. Ο Βάσκος ήταν και ο πρωταγωνιστής στην φάση του 70', όταν με πάσα "λέιζερ", τρύπησε την αντίπαλη άμυνα, βρήκε τον Αμπνούν και ο Αλγερινός πλάσαρε ωραία τον Καρακούτση, κάνοντας το 3-1.


 
Στην συνέχεια οι Πειραιώτες έριξαν στροφές, καθώς ο αγώνας είχε εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία. Κάπως έτσι και δίχως κάτι το αξιοσημείωτο, ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται στην φάση των "16" και έκλεισε η χρονιά νικηφόρα.     

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Πουρσανίδης, Γιαζιτζόγλου, Κωτσιόπουλος, Δήμου, Ιντζόγλου, Τόσκας, Κοντέων, Ελευθεριάδης (77' Πορτουλίδης), Πέντα, Μπλαζέφσκι.

Αναπληρωματικοί: Συμεωνίδης, Τσιντώτας, Καλαγκάνης, Λαζαρίδης, Κραγιόπουλος, Τσικαδέρης, Κωνσταντινίδης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Δασκαλάκης, Μοδέστο, Αβραάμ, Παπάζογλου, Μαρκάνο (37' λ.τ. Ποτουρίδης), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (46' Τοροσίδης), Αμπντούν, Μόνχε, Γέστε (88' Φουστέρ), Πάντελιτς.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Χαβίτο, Ποτουρίδης, Βαλιεράνος, Τοροσίδης, Φουστέρ Τζεμπούρ

Γήπεδο:  Δημοτικό Κατερίνης

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί διαιτητές: Γρηγόρης Πάνου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκάνησα)

Παρατηρητής: Γιάννης Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδα)

Κίτρινες κάρτες: 30' Ιντζόγλου, 64' Πουρσανίδης, 85' Δήμου (Πιερικός), 35' Αμπντούν, 83' Ποτουρίδης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -


www.redplanet.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου