ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο Ελευθερόπουλος

Έβαλε τέλος στην καριέρα του ο Ελευθερόπουλος

Ο γέννημα-θρέμα Πειραιώτης και εφτά φορές Πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αποφάσισε στα 35 του χρόνια να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του γάντια. Δείτε το βίντεο.
Μία μεγάλη απόφαση πήρε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς όντας απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο, αποφάσισε σε ηλικία 35 ετών (7/8/1976) να "κρεμάσει" τα γάντια του, βάζοντας τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης γκολκίπερ, ανήκει στην "χρυσή" φουρνιά παικτών του Θρύλου (Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Αλεξανδρής, Ελευθερόπουλος) που κατέκτησαν μαζί τα εφτά σερί Πρωταθλήματα Ελλάδας (1997-2003), γεγονός ρεκόρ στην ιστορία, επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη.
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 7 Αυγούστου 1976. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 1994-95 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα, χωρίς να αγωνιστεί σε κάποιο ματς.

Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Προοδευτική, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στη Β΄ Εθνική και στη συνέχεια επέστρεψε στον Ολυμπιακό για 8 σεζόν (βασικός τις 5), κατακτώντας 7 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική το πραγματοποίησε στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 στον αγώνα Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός (0-1), όταν και ήταν μόλις 21 ετών.

Ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έφτασε ως τα προημιτελικά του Champions League το 1999 με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Την συγκεκριμένη σεζόν, μάλιστα, βραβεύτηκε στην διοργάνωση ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον θεσμό, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Μία διάκριση την οποία κατέκτησε δικαιολογημένα, καθώς πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις στο C.L. (1998/99), έχοντας για κορυφαίες στιγμές το πέναλτι του Ντρούλοβιτς που απέκρουσε κόντρα στην Πόρτο στο ΟΑΚΑ (2-1), αλλά και την καταπληκτική τριπλή του απόκρουση στο Τορίνο απέναντι στην Γιουβέντους (2-1) την ίδια χρονιά.

Στις 23/10/2001 η απόκρουσή του σε εκτέλεση πέναλτι του Ρουντ Φαν Νιστελρόι σε αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, έμεινε στην ιστορία, αφού ήταν το μοναδικό αποτυχημένο που είχε εκείνη τη σεζόν ο Ολλανδός διεθνής παίκτης.

Παράλληλα ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1998. Επίσης, το 1999 κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. Το 2003 έχασε τη θέση του στον Ολυμπιακό, και ταυτοχρόνως έπαυσε να υπολογίζεται και για την Εθνική ομάδα, χάνοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004 στην Πορτογαλία, στο οποίο θριάμβευσε η Εθνική Ελλάδος. Ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2004 η απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό, κάτω από, τουλάχιστον, περίεργες συνθήκες. Αποτέλεσε το αγαπημένο παιδί του Σωκράτη Κόκκαλη στα πρώτα του χρόνια στην ομάδα, αλλά στο τέλος οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών "πάγωσαν". Σε οκτώ χρόνια παρουσίας του στους ερυθρόλευκους, κατέκτησε εφτά (σερί) Πρωταθλήματα Ελλάδας (1997-2003) και ένα Κύπελλο (1999).

Το 2004 δοκίμασε να αγωνιστεί στο εξωτερικό, στο ιταλικό πρωτάθλημα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έμεινε πέντε σεζόν, ως το 2009, και αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες του καμπιονάτο: Μεσίνα, Άσκολι και Σιένα. Το 2005 αποκτήθηκε από τη Μίλαν, αλλά μετά τη θερινή προετοιμασία και τα φιλικά του καλοκαιριού δόθηκε δανεικός στη Ρόμα για μία σεζόν, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα ματς πρωταθλήματος, παρά μόνο σε αγώνες κυπέλλου. Το 2009 αποφάσισε να επαναπατριστεί και εντάχθηκε στον Π.Α.Σ. Γιάννινα, που επανήλθε στην Α΄ Εθνική, το 2010-11 αγωνίστηκε στον Ηρακλή, ενώ φέτος πήγε στον Πανιώνιο, όπου και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ίσως ο πιο ταλαντούχος τερματοφύλακας στην ιστορία του Ολυμπιακού. Διέθετε τρομερές ικανότητες, καταπληκτικά ρεφλέξ, όντας ικανότατος στα τετ-α-τετ, έχοντας αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, με μοναδικό ελάττωμα την έλλειψη αντίληψης στις εξόδους του. Ειδικά εκείνη στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Γιουβέντους, με τον αέρα να κάνει τα κόλπα του, τον στιγμάτισε. Θα μπορούσε, βέβαια, η καριέρα του να είχε φτάσει ψηλότερα, αλλά επηρεάστηκε από τους αρκετούς τραυματισμούς που είχε στην ταλαιπωρημένη του μέση. Πρόκειται για τους παίκτες που τους τίτλους, τις διακρίσεις και την καταξίωση, τα γνώρισε σε μικρή ηλικία. Θα μπορούσε, βέβαια, να "κλείσει" την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά, οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν.


 
Η ανακοίνωση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου: "το ταξίδι ήταν υπέροχο"

"Aνέκαθεν θεωρούσα την επιλογή της στιγμής που θα βάλει τέλος στην καριέρα του ένας αθλητής πιο σημαντική ακόμα κι απ' την ίδια του την καριέρα. Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω.

Όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι "κατάφεραν" να παγώσουν ένα μεγάλο κομμάτι απ' την αγάπη μου γι αυτό κι επειδή, παρά τον επαγγελματισμό μου, το συναίσθημα πάντα με καθοδηγούσε, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο μου ως ποδοσφαιριστής. Ό,τι παραμένει μέσα μου ζωντανό θέλω να το κρατήσω άφθαρτο, ώστε να συνεχίσω να ζω αργότερα στο μαγικό κόσμο των γηπέδων με κάποια άλλη ιδιότητα.

Αισθάνομαι ευλογημένος που για είκοσι χρόνια έκανα επάγγελμα το πάθος μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους περισσότερους από τους συμπαίκτες, προπονητές, προέδρους και γιατρούς, όλους τους φροντιστές και φυσικοθεραπευτές που συνεργάστηκα και φυσικά τον κόσμο που με στήριξε σε όλες μου τις στιγμές.

.....ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ.....

Δημήτρης Ελευθερόπουλος".

Ο Ελευθερόπουλος εν δράσει με τον Θρύλο:


Dimitris Eleftheropoulos in Olympiakos από Pireotis7

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου