ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δώνης για Ολυμπιακό, Μήτρογλου και Τάτο!

Δώνης για Ολυμπιακό, Μήτρογλου και Τάτο!

Τι είπε ο Γιώργος Δώνης για τη συμμετοχή ή όχι των Μήτρογλου και Τάτου στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, τον Ολυμπιακό, αλλά τον Έλληνα "πιστολέρο"!
Ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, σε live συζήτηση με τους αναγνώστες του Contra.gr, τοποθετήθηκε για το αν οι Κώστας Μήτρογλου και Ανδρέας Τάτος θα παίξουν κόντρα στον Ολυμπιακό, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξεχωριστά στον Κώστα Μήτρογλου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Έλληνα τεχνικού σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό:

Για την πειραϊκή ομάδα: "Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η καλύτερη ελληνική ομάδα. Και είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα γιατί έχει καλή φιλοσοφία παιχνιδιού και πλήρες ρόστερ. Πολύ δυνατό ρόστερ. Θα μελετήσω πάρα πολύ τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και όλο αυτό το διάστημα θα σκεφτώ πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις στα ίσια και να είσαι καλύτερος από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κάνουμε τον Ολυμπιακό να είναι κακός εκείνο το βράδυ".

Για τη συμμετοχή των Μήτρογλου και Τάτο στον τελικό Κυπέλλου: "Θεωρώ ότι τις τελευταίες μέρες γίνονται λάθος τοποθετήσεις για τον Ανδρέα και τον Κώστα. Φυσικά είναι και θέμα του Ολυμπιακού αν και ο Ολυμπιακός είπε ότι είναι θέμα δικό μου. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχουν δανεικοί ποδοσφαιριστές παντού. Αυτό που ισχύει είναι οι δανεικοί να μην χρησιμοποιούνται εναντίον της ομάδας τους. Και είναι λογικό. Φυσικά και ο κ. Βαλβέρδε δεν έχει πρόβλημα ποιον θα βάλει γιατί δεν έχει δανεικό από τον Ατρόμητο.

Είναι σημαντικό θέμα για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές πάνω απ' όλα γιατί στην Ελλάδα επικρατεί η καχυποψία σε οποιαδήποτε περίπτωση να βγουν χαμένοι. Αν παίξουν καλά και ο Ατρόμητος κερδίσει το τρόπαιο, μετά από ένα μήνα θα κάνουν προετοιμασία στον Ολυμπιακό. Αν δεν παίξουν καλά θα πουν ότι επηρεάστηκαν ψυχολογικά. Εγώ θα αφήσω να περάσουν οι ημέρες, θα μιλήσω με τους παίκτες και θα κρίνω τι είναι καλύτερο για τον Ατρόμητο".

Για τον Κώστα Μήτρογλου: "Μου έλεγαν ότι ο Μήτρογλου είναι τεμπέλης. Είναι εγωιστής στην προπόνηση και προσπαθεί πολύ. Το πρόβλημά του είναι η λάθος νοοτροπία στο γήπεδο. Νομίζει ότι αν τρέξει χωρίς τη μπάλα θα κουραστεί και ότι θα είναι αδύναμος όταν πάρει τη μπάλα. Εμείς του τονίζουμε ότι αν κάποιος είναι προπονημένος μπορεί να κάνει και τα δύο. Ο Μήτρογλου ήρθε στον Ατρόμητο με πάνω από 15% λίπος και αυτή τη στιγμή έχει πέσει κάτω από 11%. Θα πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει ότι δεν θα βρίσκει πάντα ανθρώπους δίπλα του που θα τον κυνηγάνε για να πετύχει πράγματα. Αυτή η χρονιά πρέπει να είναι παράδειγμα για το μέλλον του. Θα είναι άδικο για τον ίδιο να μην παίξει σε τοπ συλλόγους στην Ευρώπης. Αν δεν κάνει κάποια πράγματα δεν θα τα καταφέρει. Εχει όλα τα δύσκολα και πρέπει να επικεντρωθεί στα εύκολα. Ο σέντερ φορ είναι λογικό να έχει και λίγο ατομισμό. Δεν έχω όμως τέτοιο παράπονο από τον Κώστα. Έχει παίξει, ήδη, στον Ολυμπιακό. Δεν είναι το θέμα αν μπορεί να είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά αν μπορεί να είναι βασικός στον Ολυμπιακό. Ο Κώστας θέλει ιδιαίτερο χειρισμό όταν θα έρθει από τον πάγκο. Μακάρι όλοι παίκτες να ήταν οι καλύτεροι επαγγελματίες. Αλλά αυτό είναι αδιανόητο. Ακόμα και σε κάθε οικογένεια τα μέλη έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Αυτό που με ιντριγκάρει είναι να χειρίζεται τους χαρακτήρες των παικτών για να πάρεις αυτό που θες στο γήπεδο. Η δικαιοσύνη είναι ίδια παρά το γεγονός ότι θα αποκτηθεί με διαφορετικό τρόπο. Εκεί χάνουν κάποιοι προπονητές. Στο θέμα της δικαιοσύνης".

Για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων και δεν μετρά η διάρκεια όπως το πρωτάθλημα. Σε ένα 90λεπτο όλα γίνονται".

Για το αν συμφωνεί με το πλάνο του Ολυμπιακού: "Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτό είναι ότι σίγουρα θα έπαιζαν και κάποιοι νέοι παίκτες. Ο Ολυμπιακός μου αρέσει πολύ ως ομάδα και ως ποιότητα, δεν μου αρέσει όμως ως πλάνο. Είναι μεγάλη επιτυχία για έναν προπονητή να εξελίσσει νέους παίκτες, κάτι που δεν γίνεται. Πρέπει να πάρουμε ως παράδειγμα και όχι ως ανάγκη ότι η Μάντσεστερ, η Μπάγερν, η Τσέλσι παίζουν στην Ευρώπη και διεκδικούν το τρόπαιο και θα δούμε νέους στην ενδεκάδα τους. Για τον κόσμο του Ολυμπιακού θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση να δει νέους παίκτες στην ενδεκάδα".

Για το αν θα πήγαινε κάποτε στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που δεχόταν πρόταση: "Αυτές είναι ερωτήσεις παγίδες που πολλές φορές γίνονται και σε ποδοσφαιριστές. Βγαίνει για παράδειγμα ο παίκτης του Ολυμπιακού και λέει δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι ηλίθιο όλο αυτό. Ο κάθε προπονητής και ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει μια καριέρα που πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτόν τον κομπλεξισμό. Τα κριτήρια πρέπει να είναι αν μας κάνει ένας προπονητής και όχι που έχει παίξει. Εγώ από οποιαδήποτε ομάδα δεχόμουν πρόταση, θα τη μελετούσα. Όποια ομάδα κι αν είναι αυτή".

Για το αν μπορεί ο Τάτος να "πιάσει" στον Ολυμπιακό: "Είναι διαφορετικό το πως θα προσαρμοστεί ένας παίκτης με τη φανέλα μεγάλης ομάδας και στο ότι θα διεκδικεί άλλα πράγματα. Ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός παίζει με τρία χαφ στο κέντρο, πιστεύω ότι ο Τάτος θα ήταν μια καλή λύση".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου